Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Julemad / Grønkålssalat med æbler og valnødder

Grønkålssalat med æbler og valnødder

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Her om vinteren spiser vi masser af kål. Vi elsker rå grønkål, det er både utroligt sundt og meget lækkert! Her får du vores yndlings vintersalat, en fyldig grønkålssalat med æbler og valnødder. Læs med her og få vores nemme opskrift.

Grønkålssalat med æbler, tranebær og valnødder på hvid tallerken

Sund vintersalat med masser af fibre

Grønkålen er en af de sundeste grøntsager man kan finde. Den er smækfyldt med A- og C-vitamin, og så er der godt med både jern og kostfibre i.

Derfor spiser vi også en del rå grønkål her i vintermånederne. Serveret på den rigtige måde, ja så smager det altså fantastisk. Selv vores datter på 4 er vild med rå grønkål.

Denne salat passer perfekt til:

Vintersalat med rå grønkål, æbler, tranebær og valnødder

Tips til grønkål

  • Sørg for at skylle din grønkål rigtig godt og lad den dryppe godt af, kom den i salatslyngen eller tør den i et viskestykke.
  • Kram kålen med hænderne når du har snittet den, så bliver den nedbrudt en smule, og den bliver nemmere at spise.
  • Grønkål kræver lidt salt og sukker, så sørg for at have salt og noget sødt i dressingen til din kål, for at få en lækker smag på den færdige salat.
  • Har du købt en stor mængde grønkål, så kan du vaske og snitte den og komme den i en lufttæt bøtte i køleskabet. Så har du altid til en lækker salat til aftensmaden eller madpakken.
  • Vil du give den et ekstra pift, så prøv at lavede honningristede valnødder til salaten.
Fintsnittet grønkål med dressing, æblebåde, tørrende tranebær og ristede valnødder

Sådan laver du en skøn salat med rå grønkål, æbler, valnødder og tranebær

En god grønkålssalat med æbler behøver ikke indeholde så mange ingredienser, og selvfølgelig kan du variere dem som du synes. Grønkål og æbler er selvklart det vigtigste. Derudover elsker vi valnødder og tranebær i sådan en vintersalat. Det giver en bitterhed og sødme, som bare smager fantastisk med den sprøde kål og æblerne. Derudover skal du bruge en god dressing.

Til opskriften skal du bruge:

  • Rå grønkål, du kan evt. købe det der er vasket og snittet.
  • Æbler
  • Tranebær, tørrede.
  • Valnødder, som jeg rister lidt på en tør pande.
  • Dressing bestående af:
    • Olie
    • Balsamicoeddike
    • Honning
    • Salt og peber

Fremgangsmåden er ganske enkelt. Dressingen røres sammen af alle ingredienserne. Grønkålen snittes og krammes lidt med hænderne. Så fordeles dressingen ud over.

Salaten anrettes på et fad, med grønkålen, æbler i både, ristede valnødder og tranebær. Nu er den klar til servering.

Opskrift på grønkålssalat med æbler

Her får du vores version af den lækreste vintersalat med rå grønkål. Det er sundt, smækfyldt med vitaminer og jern, og så smager det bare rigtig godt. Er der nogle af elementerne du ikke bryder dig om, så kan du nemt udskifte dem med andre alternativer.

Grønkålssalat med æbler, tranebær og valnødder på hvid tallerken
5 fra 1 stemme

Grønkålssalat med æbler

Opskrift på grønkålssalat med æbler
Sprød vintersalat med rå grønkål, æblebåde, valnødder og tranebær
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer
Kalorier 282 kcal

Ingredienser

  • 150 g grønkål, vasket og fintsnittet
  • 2 æbler
  • 70 g valnødder
  • 50 g tranebær

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk honning
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at blande alle ingredienserne sammen til dressingen.
  • Rist valnødderne på en tør pande ved lav til middel varme i et par minutter, de skal bare lige få lidt lysebrun farve. Tag dem af, og lad dem køle ned.
  • Kom fintsnittet grønkål i en skål, og kram det lidt mellem hænderne. Hæld så dressingen over kålen, og vend den godt rundt, så dressingen bliver godt fordelt. Smag på et stykke kål, og smag evt. til med mere salt og peber.
  • Skær æblerne i tynde både.
  • Anret grønkålen i en skål eller på et fad sammen med æblebåde, tranebær og valnødder.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 282kcalKulhydrater: 29gProtein: 5gFedt: 19gMættet fedt: 2gNatrium: 16mgKalium: 359mgFibre: 4gSukker: 18gA-vitamin: 3795IUC-vitamin: 49mgCalcium: 79mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.