Klassisk dansk julemad

Der er selvfølgelig aldrig nogen regler uden undtagelser, men en klassisk dansk julemiddag vil ofte bestå af:

  • Andesteg med æbler og svesker
  • Kogte hvide kartofler
  • Brunede kartofler
  • Brun sovs
  • Rødkål

Der er også nogle der laver andet tilbehør for eksempel:

  • Gammeldags hvidkål
  • Æbler med gele
  • En salat af enten rødkål eller grønkål
  • Mange serverer også lune chips til julemiddagen

Flere serverer også flere slags kød sammen med andestegen, for eksempel:

  • Flæskesteg med sprøde svær
  • Medisterpølse
  • Frikadeller

Om du går en klassisk vej, eller du vil lave mere utraditionel julemad er selvfølgelig helt op til dig selv. Herhjemme er det ofte helt klassisk, for julen må altså gerne være som den plejer efter vores mening.

Dessert til julemaden

Den klassiske danske dessert er risalamande med kirsebærsauce. Det er nok det de fleste danskere serverer til jul ovenpå julemaden. Du kan dog også gå mere utraditionelt til værks og servere cheesecake, panna cotta eller måske is til dessert.

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.