Julemad
Står du og skal planlægge din julemiddag, så er du kommet til rette sted. Her får du opskrifter og inspiration til hvad du skal lave juleaften, som vil bringe glæde hos hele familien. Læs med her, og få alt hvad du skal bruge for at lave fantastisk julemad til familien.

Opskrifter til julemiddagen
Hvad består en julemiddag af?
Helt traditionel består en julemiddag for de fleste danskere af en andesteg fyldt med æbler og svesker, brunede kartofler, hvide kartofler, rødkål og en god andesovs til.
Derudover er der mange der gerne vil servere en sprød og frisk salat til julemaden og måske æbler med gele. Der er også nogle der serverer flæskesteg og medisterpølse til julemiddagen.
Julemad til få personer
Hvis man ikke er så mange til jul, eller man af den ene eller anden grund ikke vil lave en hel and, så kan man med fordel vælge en udskæring af and og tilberede.
Det kan være andebryststeg, andelår eller andebryster alt efter hvad man bedst kan lide. Her på siden finder du både opskrifter på tilberedning af and i ovn, på grill eller i sous vide.
Opskrifter på julemad
Her får du alle vores opskrifter på julemad. Vi håber du kan finde inspiration til julemiddagen. Glædelig jul til dig og din familie.
Klassisk dansk julemad
Der er selvfølgelig aldrig nogen regler uden undtagelser, men en klassisk dansk julemiddag vil ofte bestå af:
- Andesteg med æbler og svesker
- Kogte hvide kartofler
- Brunede kartofler
- Brun sovs
- Rødkål
Der er også nogle der laver andet tilbehør for eksempel:
- Gammeldags hvidkål
- Æbler med gele
- En salat af enten rødkål eller grønkål
- Mange serverer også lune chips til julemiddagen
Flere serverer også flere slags kød sammen med andestegen, for eksempel:
- Flæskesteg med sprøde svær
- Medisterpølse
- Frikadeller
Om du går en klassisk vej, eller du vil lave mere utraditionel julemad er selvfølgelig helt op til dig selv. Herhjemme er det ofte helt klassisk, for julen må altså gerne være som den plejer efter vores mening.
Dessert til julemaden
Den klassiske danske dessert er risalamande med kirsebærsauce. Det er nok det de fleste danskere serverer til jul ovenpå julemaden. Du kan dog også gå mere utraditionelt til værks og servere cheesecake, panna cotta eller måske is til dessert.