Andebryst er noget af det lækreste på en andesteg, så der kan være god fidus i at stege nogle andebryster til Mortensaften eller jul hvis du ikke vil lave en hel and. Her får du vores opskrift på lækkert langtidsstegt andebryst med sprødt skind.
Langtidstilberedt and når det er bedst
De fleste af os er nok mest vilde med andebryst når vi snakker and, derfor kan der også være god mening i at tilberede andebryster til Mortensaften eller jul eller når I skal hygge lidt ekstra.
Vi elsker at lave langtidsstegt andebryst, det er en skøn metode at tilberede saftige, møre og perfekt rosastegte andebryster på.
Ved at tilberede andebrystet nænsomt og ved lav varme, så får man et perfekt stegt andebryst der er rosa hele vejen ud til kanten. Det er altså lækkert og mørt hele vejen igennem.
Selvom du ikke er til rosastegt andebryst, kan du sagtens bruge samme metode og lave andebrystet gennemstegt. Hvis du vil have rosastegt andebryst skal du tage det af ved 66 grader, og vil du have det gennemstegt, skal du tage det af ved 70 grader.
Når det kommer ud af ovnen, skal andebrystet hvile, og mens det hviler vil det stige yderligere et par grader.
Jeg elsker at tilberede andebryst krydret med salt og peber, men du kan også give det lidt rosmarin og timian hvis du vil give det ekstra smag.
Mere juleinspiration
Ingrediensnoter
Andebryst – Her er brugt berberi andebryster på cirka 300 gram per styk. To andebryster passer normalt til 3 personer, så der er 200 gram kød pr person.
Salt og peber – Jeg kan godt lide at krydre and bare med salt og peber, for så kan man rigtig smage andesmagen. Du kan også krydre med rosmarin eller timian hvis du vil tilføre lidt ekstra smag.
Hvordan laver man langtidsstegt andebryst?
Langtidsstegt andebryst er super lækkert, og så er det nemt at lave.
Først skal andebrystet gøres klar, fedtet ridses og krydres med salt og peber. Find en pande frem der kan gå i ovnen.
Andebrystet ligges på den kolde pande med skindsiden nedad, og panden tændes på høj varme. Pres andebrystet ned så skindet bliver godt stegt af ved høj varme i 4-5 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.
Vend andebrystet om, og steg det på kødsiden i 2-3 minutter eller til det er godt brunet af.
Sæt nu panden med andebrystet i ovnen ved lav varme og steg det til kernetemperaturen er 66 grader. Tag det herefter ud og lad det trække 10 minutter inden det skæres ud og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Efter vores mening skal andebryst serveres rosa. Et gennemstegt andebryst kan hurtigt blive tørt og lidt kedeligt, så det bliver helt klart bedst når det er rosastegt. Vi går efter en kernetemperatur på 68 grader når andebrystet er færdigstegt og har hvilet, det passer perfekt til vores smag.
Andre opskrifter på andebryst du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Brug stegetermometer
- Det er et af de tips vi altid giver når det drejer sig om at tilberede kød til perfektion, og især andebryst, der hurtigt kan blive tørt. Hvis du vil undgå det, så er det helt nødvendigt med et stegetermometer så du kan holde øje med kernetemperaturen.
Serveringsforslag
- Server andebryster til jul eller mortensaften sammen med alt det klassiske tilbehør som brunede kartofler, rødkål og sovs.
- Server som hverdagsmad sammen med en god kålsalat eller sprøde kartofler og whiskysovs.
Elsker du også at langtidsstege?
Prøv også vores opskrifter på Langtidsstegt flæskesteg i ovn eller Langtidsstegte andelår
Opskrift på andebryst langtidsstegt
Her får du vores opskrift på lækkert langtidsstegt andebryst i ovn. Det er nemt at lave, og en skøn måde at få perfekt tilberedt rosa andebryst.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave andebryst til familien til Mortensaften, jul eller en weekend når I skal hygge Jer lidt ekstra. Server med traditionelt tilbehør, en sprød kålsalat eller hvad du har lyst til.
Langtidsstegt andebryst
Ingredienser
- 2 andebryster, a 300 gram
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 80 grader varmluft.
- Klargør andebrystet. Fjern eventuelle sener fra kødsiden, rids fedtet i et diagonalt rudemønster, og krydder med salt og peber.2 andebryster, Salt, Peber
- Find en pande frem der kan gå i ovnen. Læg andebrystet med skindsiden nedad på den kolde pande, og tænd så på høj varme. Brug en palet til at presse andebrystet ned, så skindet bliver stegt jævnt. Steg på skindsiden i cirka 4 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.
- Vend andebrystet og steg det i 2 minutter på kødsiden eller til det er godt brunet af.
- Sæt stegetermometer i midten af det tykkeste sted på andebrystet, og sæt panden med andebrystet i ovnen ved 80 grader varmluft.
- Tilbered til andebrystets kernetemperatur er 66 grader. Der tager cirka 60 minutter. Hvis du vil have andebrystet tilberedt mere gennemstegt kan du gå efter en kernetemperatur på 70 grader.
- Tag herefter andebrystet ud, og lad det hvile 10 minutter på en rist inden det skæres ud og serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. november 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her