Populært:

Langtidsstegt andebryst

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Andebryst er noget af det lækreste på en andesteg, så der kan være god fidus i at stege nogle andebryster til Mortensaften eller jul hvis du ikke vil lave en hel and. Her får du vores opskrift på lækkert langtidsstegt andebryst med sprødt skind.

Langtidsstegt andebryst skåret ud i skiver

Langtidstilberedt and når det er bedst

De fleste af os er nok mest vilde med andebryst når vi snakker and, derfor kan der også være god mening i at tilberede andebryster til Mortensaften eller jul eller når I skal hygge lidt ekstra.

Vi elsker at lave langtidsstegt andebryst, det er en skøn metode at tilberede saftige, møre og perfekt rosastegte andebryster på.

Ved at tilberede andebrystet nænsomt og ved lav varme, så får man et perfekt stegt andebryst der er rosa hele vejen ud til kanten. Det er altså lækkert og mørt hele vejen igennem.

Selvom du ikke er til rosastegt andebryst, kan du sagtens bruge samme metode og lave andebrytet gennemstegt. Hvis du vil have rosastegt andebryst skal du tage det af ved 66 grader, og vil du have det gennemstegt, skal du tage det af ved 70 grader.

Når det kommer ud af ovnen, skal andebrystet hvile, og mens det hviler vil det stige yderligere et par grader.

Jeg elsker at tilberede andebryst krydret med salt og peber, men du kan også give det lidt rosmarin og timian hvis du vil give det ekstra smag.

langtidsstegt andebryst i skiver på skærebræt

Ingrediensnoter

Andebryst – Her er brugt berberi andebryster på cirka 300 gram per styk. To andebryster passer normail til 3 personer, så der er 200 gram kød pr person.

Salt og peber – Jeg kan godt lide at krydre and bare med salt og peber, for så kan man rigtig smage andesmagen. Du kan også krydre med rosmarin eller timian hvis du vil tilføre lidt ekstra smag.

Hvordan laver man langtidsstegt andebryst?

Langtidsstegt andebryst er super lækkert, og så er det nemt at lave.

Først skal andebrystet gøres klar, fedtet ridses og krydres med salt og peber. Find en pande frem der kan gå i ovnen.

Andebrystet ligges på den kolde pande med skindsiden nedad, og panden tændes på høj varme. Pres andebrystet ned så skindet bliver godt stegt af ved høj varme i 4-5 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.

Vend andebrystet om, og steg det på kødsiden i 2-3 minutter eller til det er godt brunet af.

Sæt nu panden med andebrystet i ovnen ved lav varme og steg det til kernetemperaturen er 66 grader. Tag det herefter ud og lad det trække 10 minutter inden det skæres ud og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

langtidsstegt andebryst med sprødt skind

Ofte stillede spørgsmål

Må andebryst være rosa?

Efter vores mening skal andebryst serveres rosa. Et gennemstegt andebryst kan hurtigt blive tørt og lidt kedeligt, så det bliver helt klart bedst når det er rosastegt. Vi går efter en kernetemperatur på 68 grader når andebrystet er færdigstegt og har hvilet, det passer perfekt til vores smag.

Andre opskrifter på andebryst du måske vil synes om

rosastegt langtidsstegt andebryst i ovn skåret i skiver

Opskrift på andebryst langtidsstegt

Her får du vores opskrift på lækkert langtidsstegt andebryst i ovn. Det er nemt at lave, og en skøn måde at få perfekt tilberedt rosa andebryst.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave andebryst til familien til Mortensaften, jul eller en weekend når I skal hygge Jer lidt ekstra. Server med traditionelt tilbehør, en sprød kålsalat eller hvad du har lyst til.

Langtidsstegt andebryst skåret ud i skiver
5 fra 2 stemmer

Langtidsstegt andebryst

Opskrift på langtidsstegt andebryst
Det kan være svært at ramme et perfekt rosastegt andebryst når man steger det. Derfor kan man med fordel tilberede det ved lavere temperatur, og få et både mørt og perfekt stegt stykke andebryst med sprødt skind. Perfekt til Mortensaften, jul eller en dejlig weekendmenu.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 5 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 3 personer
Kalorier 246 kcal

Ingredienser

  • 2 andebryster
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 80 grader varmluft.
  • Klargør andebrystet. Fjern eventuelle sener fra kødsiden, rids fedtet i et diagonalt rudemønster, og krydder med salt og peber.
  • Find en pande frem der kan gå i ovnen. Læg andebrystet med skindsiden nedad på den kolde pande, og tænd så på høj varme. Brug en palet til at presse andebrystet ned, så skindet bliver stegt jævnt. Steg på skindsiden i cirka 4 minutter eller til skindet er gyldent og sprødt.
  • Vend andebrystet og steg det i 2 minutter på kødsiden eller til det er godt brunet af.
  • Sæt stegetermometer i midten af det tykkeste sted på andebrystet, og sæt panden med andebrystet i ovnen ved 80 grader varmluft.
  • Tilbered til andebrystets kernetemperatur er 66 grader. Der tager cirka 60 minutter. Hvis du vil have andebrystet tilberedt mere gennemstegt kan du gå efter en kernetemperatur på 70 grader.
  • Tag herefter andebrystet ud, og lad det hvile 10 minutter på en rist inden det skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 246kcalProtein: 40gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gKolesterol: 154mgNatrium: 114mgKalium: 536mgA-vitamin: 106IUC-vitamin: 12mgCalcium: 6mgJern: 9mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder af langtidsstegt andebryst

udskåret langtidsstegt andebryst med sprødt skind

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.