Indhold

Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

Indhold

Rødkålssalat med appelsin og nødder er en rigtig klassiker her om efteråret og om vinteren. Det smager bare godt, indeholder en masse sunde ting, og så passer det godt til and, flæskesteg og alle de andre gode sager vi spiser på denne årstid. Læs med her og få vores bedste opskrift på rødkålssalat med dressing og honningristede valnødder.

opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble

Vi spiser masser af kål

Herhjemme spiser vi masser af kål i hele kålsæsonen. Lige fra de kommer frem sidst på sommeren til slutningen af vinteren. Det er lækkert, mættende og meget sundt.

Rødkål indeholder masser af kostfibre, mineraler og vitaminer. Særligt er det rigt på C-vitamin, og med appelsinfileter i salaten, så bliver det altså en super god efterårssalat med masser af C-vitamin til at holde forkølelsen væk.

rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

Hvordan laver man rødkålssalat med appelsin?

Denne her opskrift er ikke spor svær, og du kan med fordel forberede honningristede valnødder og dressingen i forvejen. Så er det bare at snitte og anrette. Til denne opskrift skal du bruge:

  • Rødkål
  • Appelsiner
  • Granatæble
  • Valnødder
  • Honning
  • Smør
  • Dressing, der består af:
    • Olivenolie
    • Balsamico eddike
    • Salt og peber
    • Appelsinsaft

Dressingen blandes ganske simpelt sammen med alle ingredienserne – så er den klar. Valnødderne steges i smør på panden og så tilsættes honning. Når de er færdig hældes de ud på bagepapir og køler ned.

Rødkålen snittes fint og vendes sammen med dressingen, appelsinen skæres ud i fileter, og det hele anrettes med granatæblekerner og valnødderne på toppen. Så er salaten klar til servering.

Se den detaljerede opskrift med mængder længere nede på siden her.

Server for eksempel rødkålssalaten til and på grillen og lækre brune kartofler.

Salat med rødkål, appelsin, granatæble og valnødder

Opskrift på rødkålssalat med appelsin

Vi elsker en god kålsalat herhjemme, og denne her med rødkål er bestemt ingen undtagelse. Den får vi ofte til and eller flæskesteg, og det er en rigtig god salat til juleaften hvis der skal lidt grønt på bordet. Den er nemlig både smuk og så er den nem at lave.

opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble
5 fra 1 stemme

Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder opskrift

Lækker sprød salat med rødkål, appelsin, granatæblekerner og honning-valnødder. Perfekt tilbehør til and eller flæskesteg, og skøn salat til julemiddagen.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 327 kcal

Ingredienser

  • ½ stk rødkål
  • 3 stk appelsiner
  • ½ stk granatæble

Honningristede valnødder:

  • ½ spsk smør
  • 75 g valnøddekerner
  • 1 spsk honning

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk appelsinsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

Honningristede valnødder:

  • Start med at lave valnødderne, de skal nemlig have tid til at køle ned inden de kommer på salaten.
  • Smelt smørret på en pande, tilsæt valnøddekernerne og rist dem et par minutter, inden honningen tilsættes. Rist ved middel varme, og vend valnødderne jævnligt indtil honningen er godt kogt ind i nødderne. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og skil dem fra hinanden med to gafler. Lad dem køle ned, og så er de klar til at komme i salaten.

Dressing:

  • Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.

Salaten:

  • Snit rødkålen fint, og kom den i en skål. Massér den lidt med hænderne, så strukturen bliver lidt nedbrudt, og nemmere at spise. Tilsæt dressingen og vend den sammen med rødkålen.
  • Skær top og bund af appelsinerne, og herefter skæres skallen på siderne væk. Brug en skarp kniv, og skær fileterne ud af appelsinen i mellem de hvide lameller fra appelsinbådenes skind. Så får du helt fine appelsinfileter uden noget skind på.
  • Tag kernerne ud af granatæblet ved at holde det halve granatæble over en skål, og slå på skallen med en træske, så vil kernerne falde ned i skålen.
  • Anret rødkål med appelsinfileter og granatæblekerner i en skål eller på et fad, og drys med de honningristede valnødder.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 327kcalKulhydrater: 34gProtein: 6gFedt: 21gMættet fedt: 3gKolesterol: 4mgNatrium: 44mgKalium: 599mgFibre: 7gSukker: 24gA-vitamin: 1436IUC-vitamin: 118mgCalcium: 108mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Julesalat, Rødkålssalat med granatæble og valnødder, Salat til juleaften, Tilbehør til and
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg