Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Salat / Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rødkålssalat med appelsin og nødder er en rigtig klassiker her om efteråret og om vinteren. Det smager bare godt, indeholder en masse sunde ting, og så passer det godt til and, flæskesteg og alle de andre gode sager vi spiser på denne årstid. Læs med her og få vores bedste opskrift på rødkålssalat med dressing og honningristede valnødder.

opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble

Vi spiser masser af kål

Herhjemme spiser vi masser af kål i hele kålsæsonen. Lige fra de kommer frem sidst på sommeren til slutningen af vinteren. Det er lækkert, mættende og meget sundt.

Rødkål indeholder masser af kostfibre, mineraler og vitaminer. Særligt er det rigt på C-vitamin, og med appelsinfileter i salaten, så bliver det altså en super god efterårssalat med masser af C-vitamin til at holde forkølelsen væk.

Denne salat er perfekt at servere her til alt den fede julemad. Den er god til både and og flæskesteg, og så er den heldigvis også ret nem at lave.

rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

Ingrediensnoter

Rødkål – Køb et rødkål i supermarkedet og snit det fint. Alternativt kan du købe snittet rødkål, der lige er klar til at bruge til salaten, hvis du ikke vil købe et helt rødkål.

Appelsiner – Appelsiner er skønne på denne årstid. De er friske og bidrager også med lidt god sødme.

Granatæble – Granatæbler kan købes i de fleste større supermarkeder. De små syrlige søde kerner smager fantastisk, og så er de en rigtig vitaminbombe.

Valnødder – Valnødder hører sig bare til i en god salat på denne årstid. De honningristes, og bliver søde og knasende, hvilket passer perfekt i den friske salat.

Dressing – Dressingen er nem at lave. Den består af olivenolie, balsamico eddike, salat, peber og lidt appelsinsaft.

Hvordan laver man rødkålssalat med appelsin?

Denne opskrift er ikke spor svær, og du kan med fordel forberede honningristede valnødder og dressingen i forvejen. Så er det bare at snitte og anrette.

Dressingen blandes ganske simpelt sammen med alle ingredienserne – så er den klar. Valnødderne steges i smør på panden og så tilsættes honning. Når de er færdige, hældes de ud på bagepapir og køler ned.

Rødkålen snittes fint og vendes sammen med dressingen, appelsinen skæres ud i fileter, og det hele anrettes med granatæblekerner og valnødderne på toppen. Så er salaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Salat med rødkål, appelsin, granatæble og valnødder

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave salaten i forvejen?

Ja det kan du godt. Jeg vil dog anbefale at du venter med at komme valnødderne på salaten til lige inden den skal serveres. På den måde beholder de mest crunch.

Kan jeg bruge andet end valnødder?

Ja, du kan sagtens skifte valnødderne ud med mandler eller hasselnødder hvis du hellere vil bruge det.

Andre salater du måske vil synes om

opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble

Tips og tricks til opskriften

  • Snit gerne rødkålen i forvejen, og bland den også gerne med dressingen, så den kan stå og trække lidt inden du anretter den og den skal serveres.
  • Kram rødkålen godt mellem fingrene inden du blander den med dressingen, så nedbrydes fibrene lidt, og den bliver mere blød i strukturen.

Serveringsforslag

  • Server til juleanden eller til Mortensaften.
  • Server som tilbehør til aftensmaden her i efteråret eller vinteren.

Elsker du en god kålsalat? Prøv også vores opskrift på Spidskålssalat med æbler

rødkålssalat med appelsin og valnødder på fad

Opskrift på salat med rødkål og appelsin

Vi elsker en god kålsalat herhjemme, og denne her med rødkål er bestemt ingen undtagelse. Den får vi ofte til and eller flæskesteg, og det er en rigtig god salat til juleaften hvis der skal lidt grønt på bordet. Den er nemlig både smuk og så er den nem at lave.

Vi håber du får lyst til at prøve den, og servere salaten for din familie.

opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble
5 fra 2 stemmer

Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

Opskrift på rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
Lækker sprød salat med rødkål, appelsin, granatæblekerner og honning-valnødder. Perfekt tilbehør til and eller flæskesteg, og skøn salat til julemiddagen..
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 327 kcal

Ingredienser

  • ½ rødkål
  • 3 appelsiner
  • ½ granatæble

Honningristede valnødder:

  • ½ spsk smør
  • 75 g valnøddekerner
  • 1 spsk honning

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk appelsinsaft
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Honningristede valnødder:

  • Start med at lave valnødderne, de skal nemlig have tid til at køle ned inden de kommer på salaten.
  • Smelt smørret på en pande, tilsæt valnøddekernerne og rist dem et par minutter, inden honningen tilsættes. Rist ved middel varme, og vend valnødderne jævnligt indtil honningen er godt kogt ind i nødderne. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og skil dem fra hinanden med to gafler. Lad dem køle ned, og så er de klar til at komme i salaten.
    ½ spsk smør, 75 g valnøddekerner, 1 spsk honning

Dressing:

  • Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
    2 spsk olivenolie, 1 spsk balsamicoeddike, 1 spsk appelsinsaft, Salt, Peber

Salaten:

  • Snit rødkålen fint, og kom den i en skål. Massér den lidt med hænderne, så strukturen bliver lidt nedbrudt, og nemmere at spise. Tilsæt dressingen og vend den sammen med rødkålen.
    ½ rødkål
  • Skær top og bund af appelsinerne, og herefter skæres skallen på siderne væk. Brug en skarp kniv, og skær fileterne ud af appelsinen i mellem de hvide lameller fra appelsinbådenes skind. Så får du helt fine appelsinfileter uden noget skind på.
    3 appelsiner
  • Tag kernerne ud af granatæblet ved at holde det halve granatæble over en skål, og slå på skallen med en træske, så vil kernerne falde ned i skålen.
    ½ granatæble
  • Anret rødkål med appelsinfileter og granatæblekerner i en skål eller på et fad, og drys med de honningristede valnødder.

Noter

Opbevaring og holdbarhed

Hvis du ikke får spist det hele, kan du fint stille resterne på køl, og spise dem dagen efter.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 327kcalKulhydrater: 34gProtein: 6gFedt: 21gMættet fedt: 3gKolesterol: 4mgNatrium: 44mgKalium: 599mgFibre: 7gSukker: 24gA-vitamin: 1436IUC-vitamin: 118mgCalcium: 108mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.