Rødkålssalat med appelsin og nødder er en rigtig klassiker her om efteråret og om vinteren. Det smager bare godt, indeholder en masse sunde ting, og så passer det godt til and, flæskesteg og alle de andre gode sager vi spiser på denne årstid. Læs med her og få vores bedste opskrift på rødkålssalat med dressing og honningristede valnødder.

Vi spiser masser af kål
Herhjemme spiser vi masser af kål i hele kålsæsonen. Lige fra de kommer frem sidst på sommeren til slutningen af vinteren. Det er lækkert, mættende og meget sundt.
Rødkål indeholder masser af kostfibre, mineraler og vitaminer. Særligt er det rigt på C-vitamin, og med appelsinfileter i salaten, så bliver det altså en super god efterårssalat med masser af C-vitamin til at holde forkølelsen væk.

Hvordan laver man rødkålssalat med appelsin?
Denne her opskrift er ikke spor svær, og du kan med fordel forberede honningristede valnødder og dressingen i forvejen. Så er det bare at snitte og anrette. Til denne opskrift skal du bruge:
- Rødkål
- Appelsiner
- Granatæble
- Valnødder
- Honning
- Smør
-
Dressing, der består af:
- Olivenolie
- Balsamico eddike
- Salt og peber
- Appelsinsaft
Dressingen blandes ganske simpelt sammen med alle ingredienserne – så er den klar. Valnødderne steges i smør på panden og så tilsættes honning. Når de er færdig hældes de ud på bagepapir og køler ned.
Rødkålen snittes fint og vendes sammen med dressingen, appelsinen skæres ud i fileter, og det hele anrettes med granatæblekerner og valnødderne på toppen. Så er salaten klar til servering.
Se den detaljerede opskrift med mængder længere nede på siden her.
Server for eksempel rødkålssalaten til and på grillen og lækre brune kartofler til Mortensaften.

Opskrift på rødkålssalat med appelsin
Vi elsker en god kålsalat herhjemme, og denne her med rødkål er bestemt ingen undtagelse. Den får vi ofte til and eller flæskesteg, og det er en rigtig god salat til juleaften hvis der skal lidt grønt på bordet. Den er nemlig både smuk og så er den nem at lave.

Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder opskrift
Ingredienser
- ½ stk rødkål
- 3 stk appelsiner
- ½ stk granatæble
Honningristede valnødder:
- ½ spsk smør
- 75 g valnøddekerner
- 1 spsk honning
Dressing:
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk appelsinsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
Honningristede valnødder:
- Start med at lave valnødderne, de skal nemlig have tid til at køle ned inden de kommer på salaten.
- Smelt smørret på en pande, tilsæt valnøddekernerne og rist dem et par minutter, inden honningen tilsættes. Rist ved middel varme, og vend valnødderne jævnligt indtil honningen er godt kogt ind i nødderne. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og skil dem fra hinanden med to gafler. Lad dem køle ned, og så er de klar til at komme i salaten.
Dressing:
- Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
Salaten:
- Snit rødkålen fint, og kom den i en skål. Massér den lidt med hænderne, så strukturen bliver lidt nedbrudt, og nemmere at spise. Tilsæt dressingen og vend den sammen med rødkålen.
- Skær top og bund af appelsinerne, og herefter skæres skallen på siderne væk. Brug en skarp kniv, og skær fileterne ud af appelsinen i mellem de hvide lameller fra appelsinbådenes skind. Så får du helt fine appelsinfileter uden noget skind på.
- Tag kernerne ud af granatæblet ved at holde det halve granatæble over en skål, og slå på skallen med en træske, så vil kernerne falde ned i skålen.
- Anret rødkål med appelsinfileter og granatæblekerner i en skål eller på et fad, og drys med de honningristede valnødder.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her