Her i vintermånederne er appelsinerne skønne, og vi spiser masser af de lækre og vitaminrige frugter. I dag får du opskriften på vores citrussalat med granatæble og honningristede valnødder, den skal du virkelig prøve!
Nem salat med appelsiner
Vi spiser ret mange appelsiner herhjemme, men de er jo også bare smækfyldt med vitaminer, så det er jo fantastisk.
Appelsiner kan du nemt bruge i salater, i sig selv smager de jo skønt, så der skal ikke så meget til at lave en salat hvor de indgår.
Her er det en nem salat med rucola og så er den toppet med granatæblekerner og honningristede valnødder.
De honningristede valnødder giver lige lidt sødme til salaten, men du kan selvfølgelig også bruge andre nødder eller pinjekerner.
Ingrediensnoter
Appelsiner – Jeg synes ikke det gør noget at appelsinerne er lidt syrlige når de skal bruges i sådan en salat.
Granatæble – Sådan et halvt granatæble passer til denne portion. Du banker kernerne ud af skallen med en grydeske, og så skal de bare drysses ovenpå appelsinskiverne. Nu kan man faktisk også købe granatæblekerner der er taget ud af skallen, hvis du ikke vil bøvle med det selv. Jeg fandt nogle i Netto.
Honningristede valnødder – Der skal bruges en lille smule smør, valnødder og så honning. Hvis du ikke er vild med honningristede valnødder, kan du bruge helt almindelig valnødder eller skifte dem ud med saltmandler, pistacienødder, pinjekerner eller andet knas.
Hvordan laver man salaten?
Det er virkelig en af de nemme opskrifter du er landet på her.
Start med at lave de honningristede nødder, for de skal lige have tid til at køle ned. Smelt smørret på en pande, og steg valnødderne i det inden du tilsætter honning. Nu skal de bare lige stå og hygge sig nogle minutter inden de tages af og fordeles på et stykke bagepapir.
I mens kan du skylle rucola og lægge det på et fad. Ovenpå kommer du skiver af appelsin og granatæblekerner. Så er der kun tilbage at hakke valnødderne groft og fordele dem ovenpå salaten inden servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Salaten er virkelig lækker til både and, flæskesteg og kylling. Ja du kan faktisk bruge den til det meste her om vinteren hvor appelsinerne er lækre. Den er også et frisk pust som salat til julemad.
Andre salater du måske vil synes om
- Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
- Grøn salat med æble og tranebær
- Rødkålssalat med granatæble og saltmandler
- Grønkålssalat med æbler og valnødder
- Spidskålssalat med avocado og blåbær
Tips og tricks til opskriften
- Du kan forberede de honningristede valnødder på forhånd, og opbevare dem i et glas til de skal bruges. De er også lækre på morgenmaden eller som tilbehør til ost, så du kan sagtens lave en stor portion.
Serveringsforslag
- Server salaten til Mortensaften eller jul sammen med andesteg og brunede kartofler.
- Lav salaten når du skal servere flæskesteg for familien.
- Lav salaten når I trænger til et ekstra skud vitaminer, og server den til aftensmaden sammen med Jeres livretter.
Er du vild med denne salat?
Så vil du helt sikkert også være vild med vores opskrift på Rød spidskålssalat med mandarin og granatæble eller Citrussalat med mynte
Opskrift på salat med appelsiner
Her får du vores opskrift på en nem og virkelig lækker appelsinsalat med granatæblekerner og honningristede valnøddekerner. Den er skøn hele vinteren, og er både fyldt med vitaminer og smuk at se på.
Vi håber at du har lyst til at servere den for din egen familie her i løbet af vinteren.
Appelsinsalat med granatæble og valnødder
Ingredienser
- 40 g rucola
- 4 appelsiner
- ½ granatæble
Honningristede valnødder
- ½ spsk smør
- 50 g valnøddekerner
- 1 spsk honning
Sådan gør du
Honningristede valnødder
- Smelt smørret på en pande, og steg valnøddekernerne i smørret ved middel varme et par minutter.½ spsk smør, 50 g valnøddekerner
- Tilsæt honningen, og lad valnødderne simre under omrøring i cirka 5 minutter indtil honningen er kogt lidt ind og har samlet sig jævnt omkring valnødderne.1 spsk honning
- Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og adskil dem lidt med to gafler. Lad dem køle ned mens du forbereder resten af salaten.
Salat
- Vask rucolasalaten godt og lad den dryppe af inden den anrettes på et fad.40 g rucola
- Skræl appelsinerne, og skær dem i skiver. Anret appelsinskiverne ovenpå salaten.4 appelsiner
- Bank kernerne ud af granatæblet, og fordel dem ovenpå appelsinskiverne.½ granatæble
- Hak de afkølede valnødder groft, og fordel dem ovenpå salaten inden servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her