Nem salat med rucola, appelsin, granatæble og honningristede valnødder. Perfekt til vintermånederne, andestegen eller som salat til juleaften.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
40grucola
4appelsiner
½granatæble
Honningristede valnødder
½spsksmør
50gvalnøddekerner
1spskhonning
Sådan gør du
Honningristede valnødder
Smelt smørret på en pande, og steg valnøddekernerne i smørret ved middel varme et par minutter.
½ spsk smør, 50 g valnøddekerner
Tilsæt honningen, og lad valnødderne simre under omrøring i cirka 5 minutter indtil honningen er kogt lidt ind og har samlet sig jævnt omkring valnødderne.
1 spsk honning
Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og adskil dem lidt med to gafler. Lad dem køle ned mens du forbereder resten af salaten.
Salat
Vask rucolasalaten godt og lad den dryppe af inden den anrettes på et fad.
40 g rucola
Skræl appelsinerne, og skær dem i skiver. Anret appelsinskiverne ovenpå salaten.
4 appelsiner
Bank kernerne ud af granatæblet, og fordel dem ovenpå appelsinskiverne.
½ granatæble
Hak de afkølede valnødder groft, og fordel dem ovenpå salaten inden servering.
Noter
Ingrediensnoter
Appelsiner - Jeg synes ikke det gør noget at appelsinerne er lidt syrlige når de skal bruges i sådan en salat.Granatæble - Sådan et halvt granatæble passer til denne portion. Du banker kernerne ud af skallen med en grydeske, og så skal de bare drysses ovenpå appelsinskiverne. Nu kan man faktisk også købe granatæblekerner der er taget ud af skallen, hvis du ikke vil bøvle med det selv. Jeg fandt nogle i Netto.Honningristede valnødder - Der skal bruges en lille smule smør, valnødder og så honning. Hvis du ikke er vild med honningristede valnødder, kan du bruge helt almindelig valnødder eller skifte dem ud med saltmandler, pistacienødder, pinjekerner eller andet knas.Du kan forberede de honningristede valnødder på forhånd, og opbevare dem i et glas til de skal bruges. De er også lækre på morgenmaden eller som tilbehør til ost, så du kan sagtens lave en stor portion.
Servering
Salaten er virkelig lækker til både and, flæskesteg og kylling. Ja du kan faktisk bruge den til det meste her om vinteren hvor appelsinerne er lækre. Den er også et frisk pust som salat til julemad eller til mortensaften. Ellers lav salaten når I trænger til et ekstra skud vitaminer, og server den til aftensmaden sammen med Jeres livretter.