Populært:

Citrussalat med mynte

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker en god salat med citrusfrugter som appelsin eller grape, og denne version er altså bare lækker. Det er en lækker citrussalat med mynte og granatæblekerner, og den er skøn til både brunch og som tilbehør til aftensmaden.

citrussalat med mynte, granatæblekerner og saltede mandler på toppen på fad med salatbestik.

Salat fuld af vitaminer

Her om vinteren er der masser af lækre citrusfrugter, og de er altså bare fulde af gode vitaminer, som vi trænger til på denne årstid.

Derfor elsker vi også at lave citrussalat med forskellige citrusfrugter. Både for at få en masse af de gode vitaminer, men også fordi det bare smager skønt.

Vi spiser citrussalat som tilbehør til aftensmaden, men den er også virkelig skøn som en salat til brunch eller frokosten.

fad med citrussalat med appelsin, klementiner og grape ovenpå rucola med granatæblekerner og saltede mandler.

Ingrediensnoter

Grape – Grape er en lækker og bitter citrusfrugt, der bare smager skønt. Hvis du ikke bryder dig om smagen, kan du bruge appelsiner i stedet

Rucola – Vi kan godt lide at bruge rucola, men andre typer af grøn salat kan også fint bruges.

Saltmandler – Vi laver altid selv saltmandler, men de kan også sagtens købes færdige i supermarkedet. Find vores opskrift på saltmandler her.

Frisk mynte – Mynte smager friskt og lækkert, og passer rigtig godt med citrusfrugterne. Det kan købes i supermarkedet i grøntafdelingen.

Alternative ingredienser

  • Du kan bruge de citrusfrugter I bedst kan lide. Du kan skifte ud med andre, eller nøjes med de slags du synes.

Hvordan laver man citrussalat med mynte?

Denne salat er virkelig nem at lave. Først skal salaten vaskes og anrettes på et fad.

Skær top og bund af citrusfrugterne, og skær så skrællen på siderne af. Skær dem i skiver på 3-4 mm, og anret dem ovenpå salaten.

Rør dressingen sammen af olie, honning og æbleeddike, og smag til med salt og peber.

Fordel dressingen hen over citrusfrugterne, og top med hakket mynte, granatæblekerner og hakkede saltmandler.

Nu er salaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med citrussalat med mynte og dressing.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave salaten på forhånd?

Ja det kan du sagtens. Du kan eventuelt vente med at drysse de hakkede saltmandler over til lige inden servering, så de ikke mister deres sprødhed og bliver bløde af at stå i køleskabet.


Andre salater du måske vil synes om

skiver af forskellige citrusfrugter på fad med salat og dressing samt saltmandler og granatæble.

Tips og Tricks

  • Salat
    • Her har vi brugt rucola, men feldsalat eller alle mulige andre slags grøn salat fungerer også rigtig fint. Brug den salat I bedst kan lide.
  • Lav dine egne saltmandler

Serveringsforslag

  • Server salaten som tilbehør til aftensmaden her om vinteren hvor citrusfrugterne er lækre og vi trænger til lidt ekstra vitaminer.
  • Server til brunch, hvor salaten er et dejligt grønt og friskt indslag på en brunchbuffet.

Elsker du denne salat?

Prøv også vores opskrift på Appelsinsalat med granatæble og valnødder
dressing der hældes hen over salaten.

Opskrift på salat med citrusfrugter

Her får du vores opskrift på en nem og lækker citrussalat med mynte, granatæblekerner og saltmandler.

Det er en skøn og frisk salat, og jeg håber du har lyst til at prøve at servere den for din familie.

citrussalat med mynte, granatæblekerner og saltede mandler på toppen på fad med salatbestik.
5 fra 2 stemmer

Citrussalat med mynte

Nem og lækker salat, som er fyldt med lækre citrusfrugter og topper med granatæble, saltmandler og frisk mynte. Server den som tilbehør til aftensmaden eller til brunch.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 226 kcal

Ingredienser

  • 40 g rucola, eller anden grøn salat
  • 1 grape
  • 2 appelsiner
  • 2 klementiner
  • ½ granatæble
  • 40 g saltmandler
  • 1 spsk frisk mynte

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 ½ spsk honning
  • 1 spsk æbleeddike
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Vask salaten og anret den på et fad.
    40 g rucola
  • Skær skallen af citrusfrugterne, og skær dem i skiver på cirka 3-4 mm. Anret skiverne ovenpå salaten.
    1 grape, 2 appelsiner, 2 klementiner
  • Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen, og fordel den over citrusfrugterne.
    2 spsk olivenolie, 1 ½ spsk honning, 1 spsk æbleeddike, Peber, Salt
  • Bank kernerne ud af granatæblet. Hak mynten fint, og hak saltmandlerne. Fordel granatæblekerner, mynte og mandler over salaten, og så er den klar til servering.
    ½ granatæble, 40 g saltmandler, 1 spsk frisk mynte

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 226kcalKulhydrater: 28gProtein: 4gFedt: 13gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.003gNatrium: 586mgKalium: 389mgFibre: 5gSukker: 22gA-vitamin: 403IUC-vitamin: 58mgCalcium: 86mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.