Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Salat / Grøn salat med æble og tranebær

Grøn salat med æble og tranebær

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

En grøn salat kan spises til så mange måltider. Det kan være både til kød, kylling eller fisk. Her er det en dejlig efterårs- eller vintersalat, som du kan servere sammen med aftensmaden. Læs med her og få vores opskrift på en nem grøn salat med æble og tranebær.

grøn salat med æbler og tranebær samt rugbrødscroutoner og parmesan

Sødt, syrligt, salt og knas

Der er nogle elementer der er gode at huske på når du skal lave salater. Det er nemlig en metode, så du nemt selv kan sammensætte salater der smager skønt og er i god balance.

Jeg tænker altid på at have noget sødligt, noget syrligt, noget salt og selvfølgelig noget knas.

Denne salat har det hele. Søde tranebær, syrlige æbler, sprøde rugbrødscroutoner og salte parmesanflager. Og en skøn dressing til at binde det hele sammen med.

Den er nem at lave, og den er dejlig at servere her om efteråret og vinteren.

fad med salat med æble, rugbrødscroutoner og tranebær

Ingrediensnoter

Grøn salat – Jeg kan godt lide at bruge noget sprød salat, men i teorien kan du bruge lige præcis den type salat du bedst kan lide.

Æbler – Gerne nogle lækre sprøde æbler der både har lidt syre og sødme.

Tørrede tranebær – De kan købes i de fleste supermarkeder, og er dejligt søde i smagen. Hvis du ikke kan finde tranebær, kan de godt erstattes med rosiner. De giver lidt samme sødme, men ikke helt samme frugtagtige smag.

Rugbrødscroutoner – Hvis du har lidt tørt rugbrød, så skær det ud i tern og steg det i lidt smør på panden eller bag dem i ovnen med olivenolie. Alternativt kan du købe færdige croutoner i supermarkedet.

Parmesan – Jeg kan godt lide at høvle lidt parmesanflager ud over salaten, det giver en dejlig salt smag.

Hvordan laver man grøn salat med æblestykker og tørrede tranebær?

Salaten her er virkelig nem at lave.

Først vaskes salaten, og fordeles på et fad. Dressingen røres sammen, og hældes ud over salaten.

Til sidst fordeles tern af æble, tørrede tranebær og rugbrødscroutoner overpå, og til sidst flager af friskhøvlet parmesan.

Nu er salaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Grøn salat på fad

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end rugbrødscroutoner?

Ja. Du kan også bruge almindelige brødcroutoner eller andet der giver noget knas. Det kan for eksempel være hakkede mandler eller nødder hvis du hellere vil bruge det.

Andre salater du måske vil synes om

grøn salat med æblestykker og tørrede tranebær

Tips og tricks til opskriften

  • Du kan sagtens skifte de enkelte elementer ud med andre. Æblerne kan i stedet være pærer, og tranebær kan være tørrede abrikoser eller andet tørret frugt. Eksperimenter med det, og så finder du helt sikkert nye favoritsalater undervejs.

Serveringsforslag

Elsker du salat? Prøv også vores opskrift på Grøn salat med avocado og hindbær

grøn vintersalat med tranebær og æbler
salat, æblestykker, tranebær, parmesan og rugbrødscroutoner

Opskrift på efterårssalat med æbler

Her får du vores opskrift på en dejlig efterårssalat med æbler, tranebær, rugbrødscroutoner og parmesan. Den både smager skønt, og så er den virkelig nem at lave.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og glæde familien med skønt tilbehør til Jeres aftensmad.

grøn salat med æbler og tranebær samt rugbrødscroutoner og parmesan
5 fra 2 stemmer

Grøn salat med æble og tranebær

Opskrift på grøn salat med æble og tranebær
Nem og lækker salat med æbler, tørrede tranebær og rugbrødscroutoner samt en nem olie/eddikebaseret dressing. Den er perfekt som tilbehør til aftensmaden her om efteråret og vinteren.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 209 kcal

Ingredienser

  • 150 g grøn salat
  • 2 æbler
  • 50 g tørrede tranebær
  • 50 g rugbrødscroutoner
  • 20 g parmesan, i flager

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • ½ tsk honning
  • ¼ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienserne til dressingen rigtig godt sammen.
    2 spsk olivenolie, 1 spsk æbleeddike, ½ tsk honning, ¼ tsk salt, Peber
  • Vask salaten og bræk den i mindre stykker. Anret den på et fad, og fordel dressingen hen over.
    150 g grøn salat
  • Skær æblerne i tern, og fordel dem over salaten sammen med tørrede tranebær og rugbrødscroutoner.
    2 æbler, 50 g tørrede tranebær, 50 g rugbrødscroutoner
  • Høvl parmesan over salaten, og herefter er salaten klar til servering.
    20 g parmesan

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 209kcalKulhydrater: 31gProtein: 4gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 3mgNatrium: 312mgKalium: 197mgFibre: 4gSukker: 20gA-vitamin: 515IUC-vitamin: 13mgCalcium: 80mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.