Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Culottesteg i ovn

Culottesteg i ovn

5

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Helt perfekt rosastegt culottesteg i ovn. Jeg elsker når duften spreder sig i huset, man kan næsten allerede fornemme smagen af det møre og saftige kød. Den perfekte okseculotte, serveret med en lækker rødvinssauce, eller hjemmelavet bearnaise og sprøde fritter, så er jeg i den syvende himmel. Hvis du vil have opskriften på culottesteg i ovn, så læs med her.

culottesteg i ovn skåret i skiver på¨skærebræt

Hvad er en culottesteg?

Culottestegen er halestykket på en okse, og er et yderst velsmagende stykke kød. Det kan som udgangspunkt godt betale sig at gå efter god kvalitet når man er på jagt efter en culotte. Sørg for at at finde en okseculotte med et godt jævnt lav fedt på oversiden, og en underside der er pudset ren for sener og fedt. Jeg plejer at gå efter Black Angus, da jeg synes det har en rigtig fin fedtmarmorering.

Jeg er mest til at tilberede en culottesteg på grill, men hvis man ikke har den mulighed, så er en ovnstegt culotte også rigtig lækker.

Sådan laver du ovnstegt culottesteg

Det er faktisk rigtig nemt at lave en culottesteg i ovnen. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde.

Du skal bruge:

  • Okseculotte / Culottesteg
  • Salt
  • Peber
  • Vand
  • Frisk timian, eller andre krydderurter.

Culottestegen tilberedes i en forvarmet ovn, først ved høj varme, derefter skrues der end for varmen og stegen tilberedes til den ønskede kerne temperatur er nået. Herefter tages stegen ud og den skal nu trække utildækket inden den er klar til at blive skåret ud og serveret.

Husk at du kan se den fulde opskrift nederst på siden. Der finder du stegetider og kernetemperaturer.

rosastegt okseculotte skåret ud i skiver på skærebræt

Kernetemperatur på culottesteg

For at lave en helt perfekt culottesteg, så skal man også arbejde med kernetemperatur, altså centrumtemperaturen i selve stegen under tilberedningen. Når vi laver culotte i ovn, så plejer vi at tilberede den til en kernetemperatur på 56 grader. Det samme gør sig også gældende når man laver den på grillen.

Kernetemperaturen er et udtryk for hvor tilberedt stegen er. Og hvis du går efter en temperatur på 56 grader i centrum af stegen, så får du en rigtig fin perfekt rosastegt culottesteg. En anden vigtig ting er at lade stege trække efter den kommer ud af ovnen. det er med til at holde på saften i kødet, så det hele ikke løber af når man skærer i stegen.

Tilbehør til culottesteg i ovn

Hvad spiser man til culotte? Der er virkelig mange lækre ting man kn spise til en god culottesteg. Personligt, så synes jeg næsten at der skal være sauce til. Jeg vil forslå at man vælger en god rødvinssauce eller en bearnaisesauce.

Det grønne element kan være en god bønnesalat og som stivelse ville jeg servere nogle læke pommes anna eller nogle sprøde ovnbagte kartofler.

Til dessert kunne man forberede en Creme brûleé i sous vide eller en lækker citronfromage. Så ville det da være et sandt kongemåltid!

Rosa culottesteg i ovn skåret ud i skiver

Opskrift på rosa culottesteg i ovn

Her kommer vores opskrift på hvordan du kan lave en lækker rosastegt culottesteg i ovn. Den perfekte hyggemiddag til weekenden, hvor man vil gøre lidt ekstra ud af aftensmaden.

culottesteg i ovn skåret i skiver på¨skærebræt
5 fra 4 stemmer

Culottesteg i ovn

Opskrift på rosa ovnstegt culottesteg.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hviletid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 455 kcal

Ingredienser

  • 1 stk culottesteg, ca. 1300 gram.
  • 1 spsk salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 0,5 l vand
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Forbered culotten ved at fjerne hinder på bagsiden, rids derefter fedtlaget på overfladen, dog uden at skære ned i kødet. Drys derefter culottesten med slat og peber.
  • Kom vand i et ildfast fad sammen med timian og andre urter efter smag. Vandet skal danne grundlage for stegeskyen til en sauce.
  • Placer derefter culottestegen på en rist midt i den forvarmede ovn. Stil det ildfaste fad lige under stegen så kødsaft og fedt kan dryppe derned.
  • Tilbered nu culottestegen ved høj varme i 15 minutter.
  • Derefter skrues der ned for varmen til 180 grader. Tilbered nu culottestegen i ca. 30 minutter, eller til kernetemperaturen er 56 grader.
    – Hvis man ønsker en rødere tilberedning tages steg ud ved en kernetemperatur på 54 grader.
  • Når den ønskede kernetemperatur en nået tages stegen ud. Nu skal stegen trække utildækket i 20 minutter inden den er klar til udskæring og servering.
    – Husk at gemme stegeskyen til sauce.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 455kcalProtein: 72gFedt: 16gMættet fedt: 6gKolesterol: 202mgNatrium: 1926mgKalium: 1108mgCalcium: 62mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Culottesteg i ovn”

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.