Bønnesalat med bacon. Grønne bønner, lækker gylden sprød bacon og en tilpas let syrlig vinaigrette, det er salat med grønne bønner og bacon når det er bedst. Serveret sammen med lækkert sommermad fra grillen, så bliver det ikke meget bedre. Skal du snart have gang i grillen? Så sæt flueben ved den her bønnesalat med bacon og vinaigrette!
Bønnesalat til grillmad
Nu går vi for alvor snart i gang med at flytte en del af vores liv ud i haven igen. Grillerne bliver startet op og vi sidder på ude terrasserne, og spiser vores aftensmad. Så er det tid til at finde opskrifterne frem, på alle de lækre sommersalater. Bønnesalat med bacon er en af de bedre salater jeg kender, så den er tit på menuen her i hytten.
Vi spiser faktisk rigtig mange grønne bønner. Det er lidt sjovt med børn og grøntsager. Vores unger er vilde med bønner, rosenkål og broccoli! Det er ikke lige de 3 grøntsager jeg var mest vild med som barn, men måske det har noget med tilberedningen at gøre.
Hvordan laver man bønnesalat med bacon?
Det kræver ikke den store forberedelse at lave den her salat med grønne bønner og bacon. Jeg tror også at det er derfor vi så tit spiser den som tilbehør. Det er nemt, vi ved at ungerne spiser den, og så smager den også rigtig godt.
- Grønne bønner. Jeg plejer at bruge frosne.
- Bacon. Jeg er så heldig at jeg røger bacon selv, så der er altid i fryseren.
- Løg. Løg er bare godt!
- Olivenolie. Det skal man altid have stående, det behøver ikke være de dyre.
- Æblecidereddike. Det har jeg også altid, bruger det også meget når jeg laver barbecuesauce.
- Kapers. Også altid godt lige at have et glas. Bruger dem meget i mad som et lille syrligt/salt element.
- Hvidløg. Også altid på lager.
- Salt, sukker og peber.
Bønnerne kommes i kogende velsaltet vand og får et kort opkog. Vandet hældes fra, og bønnerne kommes efterfølgende i koldt vand. Hæld vandet fra, lad dem dryppe af i en si. Baconen steges gylden og sprød, fedtet hældes fra. Det halve løg får en tur under kniven og hakkes fint. Man kan også vælge at bruge et mandolinjern, pas på fingrene!
Nu blandes alle ingredienserne til dressingen og piskes godt sammen, husk at smage til. Bønner, bacon samt løg kommes i en stor skål, dressingen hældes over, og det hele blandes godt sammen.
Og det er egentlig det! Nem bønnesalat med bacon på under en halv time. Det virker måske som meget for tilbehør, med det er det hele værd! Hvis man nu skulle være så heldig at der er rester, så plejer jeg at have en bøtte med på arbejde som nem frokost.
Hvis du mangler en god bønnesalat til roastbeef eller andet oksekød, så er den her intet mindre end perfekt! den kan også sagtens spises til fisk.
Bønnesalat med bacon opskrift
Her kommer opskriften på vores favorittilbehør til sommerens mad fra grillen, bønnesalat med bacon. Den er virkelig nem at lave, og den smager helt fantastisk. Vi håber at I får lyst til at prøve den næste gang i starter grillen op.
Bønnesalat med bacon
Ingredienser
- 1 kg grønne bønner, frosne
- 300 g bacon
- ½ stk løg
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk æblecidereddike
- 1 spsk kapers, finthakket
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 tsk sukker
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Bønner kommes i kogende velsaltet vand og får et kort opkog. Dræn vandet fra og overfør bønnerne til koldt vand for at stoppe tilberedningen. Dræn vandet fra og lad bønnerne dryppe af.
- Bacon steges gyldent på en pande ved middel varme. Hæld baconen i en si og lad fedet dryppe fra.
- Løget hakkes fint, eller skæres i helt tynde skiver på et mandolinjern.
- Bland alle ingredienser til dressingen og pisk den grundigt sammen. Smag den til med yderlige sukker og salt samt peber.
- Kom bønner, bacon og løg i en skål og bland det grundigt sammen. Hæld dressingen over og vend det hele rundt. Så er bønnesalaten med bacon klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Serveringsforslag
- Prøv at spise bønnesalat med bacon som tilbehør til culottesteg på grill.
- Salat med grønne bønner og bacon kan også spises som tilbehør til fisk.
- Prøv at tilføje dampet broccoli i salaten. Så bliver det til en lækker broccoli bønnesalat i stedet for.
- Drys hakkede saltmandler over salaten inden servering for at give lidt tekstur og knas.
Ofte stillede spørgsmål til bønnesalat med bacon
Nej. Det kan den ikke, den plejer heller ikke at holde så længe at det bliver nødvendigt.
Den kan holde et par dage på køl.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her