En lækker, frisk salat der passer perfekt til grillet kød eller fisk. Pralbønner med parmesan, er virkelig en lækker og velsmagende sommersalat med masser velsmag og sprødhed. Serveret som tilbehør til et stykke grillet laks, en god bøf, eller grillet kylling, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her, få vores opskrift, og se hvor nemt du kan lave den bedste bønnesalat med parmesan.
Pralbønner med parmesan på menuen
Jeg elsker grønne bønner i alle afskygninger, og specielt pralbønner er en favorit.
Blancheret i saltet, kogende vand, vendt i en dressing og drysset med parmesan, så bliver det efter min mening en af de bedste sommersalater.
Og du behøver ikke at holde dig til pralbønner, det kan være alle slags grønne bønner, bare de kommer en tur i kogende vand inden du spiser dem. Det er nemlig sådan at grønne bønner indeholder et giftstof, så de skal altså koges først.
Bønnerne kan du med fordel selv dyrke i haven, det er ret nemt at dyrke bønner, og de kræver ikke så meget andet end vand og sol. Resultat af “anstrengelserne” taler for sig selv. Masser af bønner, og de smager bare godt.
Her i opskriften på den bedste sommersalat med grønne bønner, bliver de vendt i en dressing. Den har en rigtig god balance imellem salt, sødt og surt, og som det sidste pift, så drysser jeg med parmesanflager, der lige giver lidt knald på umamismagen.
Du kan selvfølgelig springe parmesanen over, hvis du ikke lige er til det, men det gør altså noget godt for salaten.
Pralbønner er jo ikke lige sådan noget man finder i alle butikker, men jeg har fundet dem hos Lidl og hos nogle grønthandlere bør det også være muligt at finde dem. Ellers er det frem med potter og muld, og så bestiller man frø online.
Kan du slet ikke finde pralbønner, så kan du sagtens lave salaten med helt almindelige grønne bønner, og den bliver rigtig god alligevel.
Ingrediensnoter
Pralbønner – Pralbønnerne kan erstattes med andre grønne bønner.
Parmesan – Parmesanost kan noget som “topping” på en salat. Det giver noget salt og umamismag.
Olivenolie – Olivenolie er den fede del af dresingen, du kan sagtens bruge rapsolie i stedet for.
Balsamicoeddike – Giver en masse syre og gode smagsnoter til dressingen. Du kan benytte andre typer af eddike i stedet for.
Kapers – Kapers elsker jeg bare, de kan noget med salt og syre.
Frisk Persille – Dejlig smag af sommer i dressingen, og så spiller det med citronskal.
Citronskal – Citronskal giver et dejligt friskt citruspift til dressingen.
Salt, peber og sukker – Salt peber og sukker skal der til. Start med salt og peber og brug sukker til at balancere syren i dressingen.
Hvordan laver man pralbønner med parmesan
Det er super nemt at lave en rigtig lækker frisk salat med grønne bønner.
Det tager omkring 10 minutter og så er du klar til at servere den. Det vigtigste er at ramme den rigtige tilberedning at bønnerne. De skal være en smule sprøde og alligevel tilberedte. Det er nemlig sådan med grønne bønner at de i rå tilstand indeholder et giftstof, som man helst vil undgå. Så det er altså vigtigt at de er ordentligt tilberedt.
Bønnerne blancheres i velsaltet kogende vand og køles herefter ned i iskoldt vand, så de beholder farve og sprødhed.
I en skål blandes ingredienserne til dressingen grundigt sammen og smages til. Kom de afdryppede bønner i en skål og hæld dressingen over og vend det rundt. Slut af med at rive parmesanflager over salaten og server den straks.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan opbevare rester i op til 3 dage på køl.
Nej, bønnesalaten egner sig ikke til at blive frosset ned.
Du kan bruge alle slags grønne bønner til den her salat.
Andre grønne opskrifter du måske vil synes om
- Bønner med bacon
- Bønnesalat med bacon
- Spidskålssalat med avocado og blåbær
- Broccoli i ovn
- Vandmelonsalat med feta og mynte
Tips og tricks til pralbønner med parmesan
- Kog bønnerne i god tid og køl dem helt ned iskoldt vand, så de forbliver let sprøde.
- Find en rigtig god parmesan, det gør en forskel.
- Prøv at stege et kyllingebryst, skær det i skiver og kom det i salaten, så er det et selvstændigt måltid.
Serveringsforslag
- Server som tilbehør til Kylling på grill eller anden lækker grillmad.
- Server som tilbehør til Lakseside i ovn eller anden fisk.
- Spis til alle slags kød, fisk eller fjerkræ.
Elsker du også bønner? Prøv også vores Bønnesalat med bacon
Opskrift på bønnesalat med parmesan
Her får du vores opskrift på lækre pralbønner med en lækker dressing og parmesanflager på toppen. Det er en nem lille ret, som du kan servere til alle former for kød, fisk eller fjerkræ.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere lækre bønner med parmesan. De er især lækre til fisk, kød eller kylling lavet på grillen her til sommer.
Pralbønner med parmesan
Ingredienser
- 400 g pralbønner, eller andre friske grønne bønner
- 50 g parmesan, i flager
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk vand
- 1 spsk kapers, hakkede
- 1 spsk frisk persille, hakket
- 1 citron, øko, skal heraf
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
- Sukker, efter smag
Sådan gør du
- I en gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog.
- Kom bønnerne i gryden og kog dem i 2,5-3 minutter. Derefter kommes bønnerne over i koldt vand og køles helt ned, så tilberedningen stopper. Lad herefter bønnerne dryppe af i et dørslag. – Vær opmærksom på at det er vigtigt at varmebehandle grønne bønne, da de indeholder et giftstof i rå tilstand.
- I en skål blandes ingredienserne til dressingen. Smag til med salt, peber samt sukker.
- Kom bønnerne i en skål og hæld dressingen over. Anret på et fad og fordel flagerne af parmesan over.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her