Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Bønnesalat med tomat og mozzarella

Bønnesalat med tomat og mozzarella

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Her til sommer står den selvfølgelig på grillmad for rigtig mange, og det gør den også her. Denne bønnesalat er skøn at servere som tilbehør til grillmad hvad enten det er kød, fisk eller kylling du serverer. Læs med her og få vores opskrift på bønnesalat med tomat og mozzarella.

fad med bønnesalat med tomat og mozzarella

Nem og lækker bønnesalat

Vi elsker bønner herhjemme, så vi får ret tit forskellige versioner af bønnesalat.

Denne version er med tomater og mozzarella og en nem vinaigrette, og du kan lave salaten på ganske kort tid.

Det er en salat der er skøn her til sommer, og den er fantastisk til sommerens grillmad hvad enten det er kylling, en god bøf eller fisk du smider på grillen.

Vi bruge grønne pralbønner som vi skærer i skiver. Du kan bruge andre former for snitbønner eller bare helt almindelige grønne bønner. Det er helt op til dig.

Denne salat er virkelig nem at lave, men det er også en salat som de fleste kan lide. Herhjemme elsker både børn og voksne denne kombination af bønner, tomater og mozzarella.

bønnesalat med tomat og mozzarella på fad med salatbestik

Ingrediensnoter

Pralbønner – Pralbønner eller en anden form for snitbønner eller bare helt almindleige grønne bønner. Husk at bønner skal koges inden de spises, de må ikke spises rå.

Tomater – Vi bruger gerne nogle små lækre cherrytomater, men andre typer af tomater kan også bruges.

Mozzarella – Mozzarella er en mild ost, som kan købes i de fleste supermarkeder. Du kan også lave den med burrata eller feta hvis du synes.

Rødløg – Rødløget er mildt og giver lidt styrke og skarphed til salaten.

Hvordan laver man bønnesalat med tomat og mozzarella?

Det er super nemt at lave denne salat. Først skal bønnerne koges, køles ned og skæres i stykker.

Så skal dressingen piskes sammen af alle ingredienserne, inden tomater skæres ud, rødløgget hakkes fint og mozzarellaen brækkes i mindre stykker.

Det hele blandes godt sammen, og anrettes på et fad eller i en stor skål. Nu er salaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med bønnesalat med tomat og mozzarella

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave salaten på forhånd?

Ja du kan sagtens forberede salaten nogle timer inden den skal serveres og opbevare den i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end pralbønner?

Ja du kan bruge andre typer af bønner eller bare helt almindelige grønne bønner. Du kan også sagtens bruge bønner fra frost.

Kan jeg bruge andet end mozzarella?

Mozzarella er en mild og lækker ost til sådan en salat. Du kan også bruge andre typer af ost for eksempel burrata eller fetaost.

Andre salater du måske vil synes om

bønnesalat med mozzarella og tomater

Tips og tricks til bønnesalat med tomat og mozzarella

  • Husk at koge bønnerne inden de skal i salaten. Der findes et giftstof i rå bønner, som forsvinder når de koges.
  • Brug dine yndlingstomater og gerne forskellige slags. Hvis du har tomater i drivhuset, er det oplagt at lave denne lækre salat med nogle af dem.

Serveringsforslag

  • Server salaten til en god Entrecote på grill eller andet grillet kød.
  • Halv kylling på grill eller anden kylling og bønnesalat med tomat og mozzarella passer super godt sammen.
  • Du kan også servere salaten til fisk eller til en vegetarisk middag helt uden kød. Kun fantasien sætter grænsen.
  • Brug salaten til en af sommerens buffeter eller mad til sommerfesten.

Prøv også vores Tomatsalat med mozzarella og rødløg

fad med bønnesalat med tomater og mozzarella
bønnesalat med tomat og mozzarella

Opskrift på nem og sommerlig bønnesalat

Her får du vores opskrift på en nem og lækker bønnesalat med tomat og mozzarella. Den er skøn at servere til alle slags kød, fisk eller fjerkræ, og den er helt oplagt til sommerens grillaftener.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere salaten for din familie.

fad med bønnesalat med tomat og mozzarella
5 fra 2 stemmer

Bønnesalat med tomat og mozzarella

Opskrift på bønnesalat med tomat og mozzarella
Nem og lækker salat med pralbønner, tomat og mozzarella. Denne bønnesalat er skøn til at slags kød, fisk og fjerkræ og til sommerens grillmad. Du kan sagtens bruge almindelige grønne bønner hvis du ikke kan få fat i pralbønner.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 370 kcal

Ingredienser

  • 400 g pralbønner, eller andre friske grønne bønner
  • 350 g cherrytomater, eller andre tomater
  • ½ rødløg
  • 250 g frisk mozzarella

Dressing:

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • I en stor gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog.
  • Bønnerne kommes i gryden og koges 2,5 – 3 minutter, eller til de stadig er en smule sprøde. Når bønnerne er tilberedte, kommes de over i koldt vand, så tilberedningen stoppes. Lad dem køle helt ned. Derefter kommes bønnerne over i et dørslag, hvor de skal dryppe af.
    – Vær opmærksom på at det er vigtigt at varmebehandle grønne bønne, da de indeholder et giftstof i rå tilstand.
  • I en lille skål piskes alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og stil den til siden.
  • Skæres tomaterne i halve, eller passende stykker og kom dem i en stor skål.
  • Hak rødløget fint og kom det ned til tomaterne.
  • De nu afkølede grønne bønner skæres i passende stykker og kommes i skålen. Hæld dressingen over og vend det hele rundt.
  • Mozzarellaen tages ud af poserne og væsken kasseres. Bræk mozzarellaen i mundrette stykker, og kom den i skålen sammen med det andet og vend salaten rundt en sidste gang inden den anrettes på et fad og drysses med en god portion friskkværnet sort peber.
  • Bønnesalaten er nu klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 370kcalKulhydrater: 14gProtein: 17gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 14gKolesterol: 49mgNatrium: 1004mgKalium: 477mgFibre: 4gSukker: 8gA-vitamin: 1542IUC-vitamin: 33mgCalcium: 367mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.