Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Salat / Bønnesalat med tomat og mozzarella

Bønnesalat med tomat og mozzarella

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Her til sommer står den selvfølgelig på masser af grillmad. Denne bønnesalat med tomat og mozzarella er skøn at servere som tilbehør til grillmad hvad enten det er kød, fisk eller kylling.

Vi bruger pralbønner, men du kan bruge andre former for snitbønner eller almindelige grønne bønner hvis du hellere vil det. Salaten er med tomater og mozzarella og en nem vinaigrette, og du kan lave salaten på ganske kort tid.

Herhjemme elsker både børn og voksne denne kombination af bønner, tomater og mozzarella.

fad med bønnesalat med tomat og mozzarella.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Bønnesalat med tomat og mozzarella

5 fra 2 stemmer
Opskrift på bønnesalat med tomat og mozzarella
Nem og lækker salat med pralbønner, tomat og mozzarella. Denne bønnesalat er skøn til at slags kød, fisk og fjerkræ og til sommerens grillmad. Du kan sagtens bruge almindelige grønne bønner hvis du ikke kan få fat i pralbønner.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g pralbønner, eller andre friske grønne bønner
  • 350 g cherrytomater, eller andre tomater
  • ½ rødløg
  • 250 g frisk mozzarella
Dressing:
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber

Fremgangsmåde
 

  1. I en stor gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog.
  2. Bønnerne kommes i gryden og koges 2,5 – 3 minutter, eller til de stadig er en smule sprøde. Når bønnerne er tilberedte, kommes de over i koldt vand, så tilberedningen stoppes. Lad dem køle helt ned. Derefter kommes bønnerne over i et dørslag, hvor de skal dryppe af.
    – Vær opmærksom på at det er vigtigt at varmebehandle grønne bønne, da de indeholder et giftstof i rå tilstand.
  3. I en lille skål piskes alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og stil den til siden.
  4. Skæres tomaterne i halve, eller passende stykker og kom dem i en stor skål.
  5. Hak rødløget fint og kom det ned til tomaterne.
  6. De nu afkølede grønne bønner skæres i passende stykker og kommes i skålen. Hæld dressingen over og vend det hele rundt.
  7. Mozzarellaen tages ud af poserne og væsken kasseres. Bræk mozzarellaen i mundrette stykker, og kom den i skålen sammen med det andet og vend salaten rundt en sidste gang inden den anrettes på et fad og drysses med en god portion friskkværnet sort peber.
  8. Bønnesalaten er nu klar til servering.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 370kcalKulhydrater: 14gProtein: 17gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 14gKolesterol: 49mgNatrium: 1004mgKalium: 477mgFibre: 4gSukker: 8gA-vitamin: 1542IUC-vitamin: 33mgCalcium: 367mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Pralbønner – Pralbønner eller en anden form for snitbønner eller bare helt almindleige grønne bønner. Husk at bønner skal koges inden de spises, de må ikke spises rå.
Tomater – Vi bruger gerne nogle små lækre cherrytomater, men andre typer af tomater kan også bruges. Brug dine yndlingstomater og gerne forskellige slags. Hvis du har tomater i drivhuset, er det oplagt at lave denne lækre salat med nogle af dem.
Mozzarella – Mozzarella er en mild ost, som kan købes i de fleste supermarkeder. Du kan også lave den med burrata eller feta hvis du synes.

Tilberedning

Du kan sagtens forberede salaten nogle timer inden den skal serveres og opbevare den i køleskabet til den skal spises.

Servering

Server salaten til en god Entrecote på grill eller andet grillet kød, fisk eller fjerkræ. Halve kyllinger på grill og bønnesalat med tomat og mozzarella passer super godt sammen.
Du kan også servere salaten til fisk eller til en vegetarisk middag helt uden kød, og så er den skøn til en af sommerens buffeter eller til sommerfesten.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.