Her til sommer står den selvfølgelig på grillmad for rigtig mange, og det gør den også her. Denne bønnesalat er skøn at servere som tilbehør til grillmad hvad enten det er kød, fisk eller kylling du serverer. Læs med her og få vores opskrift på bønnesalat med tomat og mozzarella.
Nem og lækker bønnesalat
Vi elsker bønner herhjemme, så vi får ret tit forskellige versioner af bønnesalat.
Denne version er med tomater og mozzarella og en nem vinaigrette, og du kan lave salaten på ganske kort tid.
Det er en salat der er skøn her til sommer, og den er fantastisk til sommerens grillmad hvad enten det er kylling, en god bøf eller fisk du smider på grillen.
Vi bruge grønne pralbønner som vi skærer i skiver. Du kan bruge andre former for snitbønner eller bare helt almindelige grønne bønner. Det er helt op til dig.
Denne salat er virkelig nem at lave, men det er også en salat som de fleste kan lide. Herhjemme elsker både børn og voksne denne kombination af bønner, tomater og mozzarella.
Ingrediensnoter
Pralbønner – Pralbønner eller en anden form for snitbønner eller bare helt almindleige grønne bønner. Husk at bønner skal koges inden de spises, de må ikke spises rå.
Tomater – Vi bruger gerne nogle små lækre cherrytomater, men andre typer af tomater kan også bruges.
Mozzarella – Mozzarella er en mild ost, som kan købes i de fleste supermarkeder. Du kan også lave den med burrata eller feta hvis du synes.
Rødløg – Rødløget er mildt og giver lidt styrke og skarphed til salaten.
Hvordan laver man bønnesalat med tomat og mozzarella?
Det er super nemt at lave denne salat. Først skal bønnerne koges, køles ned og skæres i stykker.
Så skal dressingen piskes sammen af alle ingredienserne, inden tomater skæres ud, rødløgget hakkes fint og mozzarellaen brækkes i mindre stykker.
Det hele blandes godt sammen, og anrettes på et fad eller i en stor skål. Nu er salaten klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens forberede salaten nogle timer inden den skal serveres og opbevare den i køleskabet.
Ja du kan bruge andre typer af bønner eller bare helt almindelige grønne bønner. Du kan også sagtens bruge bønner fra frost.
Mozzarella er en mild og lækker ost til sådan en salat. Du kan også bruge andre typer af ost for eksempel burrata eller fetaost.
Andre salater du måske vil synes om
- Spidskålssalat med avocado og blåbær
- Grønkålssalat med mormordressing
- Bønnesalat med bacon
- Pralbønner med parmesan
- Tomatsalat med mozzarella og rødløg
Tips og tricks til bønnesalat med tomat og mozzarella
- Husk at koge bønnerne inden de skal i salaten. Der findes et giftstof i rå bønner, som forsvinder når de koges.
- Brug dine yndlingstomater og gerne forskellige slags. Hvis du har tomater i drivhuset, er det oplagt at lave denne lækre salat med nogle af dem.
Serveringsforslag
- Server salaten til en god Entrecote på grill eller andet grillet kød.
- Halv kylling på grill eller anden kylling og bønnesalat med tomat og mozzarella passer super godt sammen.
- Du kan også servere salaten til fisk eller til en vegetarisk middag helt uden kød. Kun fantasien sætter grænsen.
- Brug salaten til en af sommerens buffeter eller mad til sommerfesten.
Prøv også vores Tomatsalat med mozzarella og rødløg
Opskrift på nem og sommerlig bønnesalat
Her får du vores opskrift på en nem og lækker bønnesalat med tomat og mozzarella. Den er skøn at servere til alle slags kød, fisk eller fjerkræ, og den er helt oplagt til sommerens grillaftener.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere salaten for din familie.
Bønnesalat med tomat og mozzarella
Ingredienser
- 400 g pralbønner, eller andre friske grønne bønner
- 350 g cherrytomater, eller andre tomater
- ½ rødløg
- 250 g frisk mozzarella
Dressing:
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- I en stor gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog.
- Bønnerne kommes i gryden og koges 2,5 – 3 minutter, eller til de stadig er en smule sprøde. Når bønnerne er tilberedte, kommes de over i koldt vand, så tilberedningen stoppes. Lad dem køle helt ned. Derefter kommes bønnerne over i et dørslag, hvor de skal dryppe af. – Vær opmærksom på at det er vigtigt at varmebehandle grønne bønne, da de indeholder et giftstof i rå tilstand.
- I en lille skål piskes alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og stil den til siden.
- Skæres tomaterne i halve, eller passende stykker og kom dem i en stor skål.
- Hak rødløget fint og kom det ned til tomaterne.
- De nu afkølede grønne bønner skæres i passende stykker og kommes i skålen. Hæld dressingen over og vend det hele rundt.
- Mozzarellaen tages ud af poserne og væsken kasseres. Bræk mozzarellaen i mundrette stykker, og kom den i skålen sammen med det andet og vend salaten rundt en sidste gang inden den anrettes på et fad og drysses med en god portion friskkværnet sort peber.
- Bønnesalaten er nu klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her