Perfekt mediumstegt entrecote på grill. En lækker og velsmagende bøf af oksefilet. Serveret med lækre sprøde pomfritter, en en lækker cremet hjemmelavet bearnaise, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du har lyst til at se hvordan vi plejer at tilberede entrecote på grill, så læs med her og få vores opskrift.

Hvad er entrecote?
En entrecote eller entrecôte som det staves på fransk, er en bøf skåret af oksefilet med fedtkant. Bøfferne skæres normalt i en tykkelse på ca. 2 cm og egner sig rigtig godt til tilberedning på grill eller pande.
Udskæring af oksefilet til bøffer
Når der er oksefilet på tilbud, så kan det godt betale sig at slå til. Hvis man skærer den ud til bøffer er der rigtig mange penge at spare. Hvis man regner prisen pr. bøf – 3,5 kg oksefilet til 300 kr. = 10 bøffer á 350 g. til 30 kroner pr. bøf, det kan man da ikke sige noget til.
Jeg plejer at skære mine bøffer i Ca. 3-4 cm. tykkelse og sigte efter en vægt på 300-400 g. Jeg synes faktisk også det bliver nemmere at styre kernetemperaturen hvis bøffen er tykkere.

Hvordan laver man entrecote på grill?
Her i min opskrift på en grillet entrecote, griller jeg bøfferne over direkte varme til de er færdige. Jeg sætter pris på en god stegeskorpe, og man kan sagtens ramme den medium tilberedning selvom den får rigtig høj varme.
Stegetermometer! Det er en virkelig god ide at alliere sig med et godt stegetermometer, så man kan holde øje med kernetemperaturen på bøfferne, tilberedningstiden her i opskriften er vejledende, og kan være afhængig af hvor varm ens grill er. Så derfor, husk stegetermometer så du kan ramme den helt rigtige temperatur!
Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde.
- Bøffer, her snakker vi selvfølgelig entrecote, men fremgangsmåden kan også anvendes på andre bøffer som ribeye.
- Smør
- Frisk timian
- Hvidløg
- Salt
- Peber
Bøfferne tages ud af køleskabet ca. en halv time før de skal grilles. I mellemtiden varmes grillen op til høj varme. I en gryde smeltes smør sammen med timian og hvidløg.
Hver bøf vendes i smørblandingen, krydres med salt og peber, og kommes på grillen. Grill nu bøfferne 4-6 minutter på hver side over den direkte varme. Vend bøfferne flere gange undervejs, så de ikke brænder på. Et stegetermometer anvendes til at kontrollere kernetemperaturen, der skal være 56 grader inden bøfferne tages af grillen.
Når kernetemperaturen er nået, tages bøfferne af grillen og skal nu trække utildækket i ca. 5-10 minutter inden de serveres.

Tilbehør til entrecote på grill
Der er så meget lækkert man kan spise til en grillet entrecote bøf. Man kunne vælge en sauce. Her egner en god hjemmelavet bearnaise sig rigtig godt til. En hasselback kartoffel eller Sprøde hjemmelavede pommes frites vil også være et rigtig godt valg sammen med en lækker bønnesalat med bacon. Så er det ved at være et komplet måltid.

Entrecote på grill opskrift
Her kommer vores opskrift på hvordan du selv kan lave den perfekte entrecote på grill. Mediumstegt, mør og saftig, lige som den skal være. Vi håber du får lyst til en grillet entrecote når du læser opskriften.

Entrecote på grill opskrift
Ingredienser
- 2 stk entrecotebøffer, skåret af oksefilet, på ca. 350-400 g. stykket
- 2 spsk smør
- 1 spsk frisk timian, hakket
- 1 fed hvidløg, hakket
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Bøfferne tages ud af køleskabet 30 minutter inden de skal grilles. Bøfferne bankes let ud, til de er ca. 3 cm tykke. Lav et par snit igennem fedtkanten på hver bøf, så de ikke trækker sig sammen når de kommer på grillen.
- Forvarm grillen til høj varme, sat op til direkte varme.
- Placer en støbejernspande på grillen, eller på komfuret, og lad den varme op. Kom smør, olivenolie samt timian og hvidløg i panden. Lad det bruse op.
- Vend hver bøf i det krydrede smør, og kom dem over på grillen over den direkte varme. Krydder bøfferne med salt og peber.
- Steg nu bøfferne 4-6 minutter på hver side, eller til kernetemperaturen er ca. 56 grader. Vend bøfferne flere gange undervejs. HUSK det er altid en god ide at bruge et stegetermometer.
- Tag bøfferne af grillen og lad dem hvile i ca. 5-10 minutter inden de serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her