Indhold

Entrecote på grill

Indhold

Perfekt mediumstegt entrecote på grill. En lækker og velsmagende bøf af oksefilet. Serveret med lækre sprøde pomfritter, en en lækker cremet hjemmelavet bearnaise, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du har lyst til at se hvordan vi plejer at tilberede entrecote på grill, så læs med her og få vores opskrift.

Færdige entrecote bøffer på skærebræt

Hvad er entrecote?

En entrecote eller entrecôte som det staves på fransk, er en bøf skåret af oksefilet med fedtkant. Bøfferne skæres normalt i en tykkelse på ca. 2 cm og egner sig rigtig godt til tilberedning på grill eller pande.

Udskæring af oksefilet til bøffer

Når der er oksefilet på tilbud, så kan det godt betale sig at slå til. Hvis man skærer den ud til bøffer er der rigtig mange penge at spare. Hvis man regner prisen pr. bøf – 3,5 kg oksefilet til 300 kr. = 10 bøffer á 350 g. til 30 kroner pr. bøf, det kan man da ikke sige noget til.

Jeg plejer at skære mine bøffer i Ca. 3-4 cm. tykkelse og sigte efter en vægt på 300-400 g. Jeg synes faktisk også det bliver nemmere at styre kernetemperaturen hvis bøffen er tykkere.

Entrecote på grill

Hvordan laver man entrecote på grill?

Her i min opskrift på en grillet entrecote, griller jeg bøfferne over direkte varme til de er færdige. Jeg sætter pris på en god stegeskorpe, og man kan sagtens ramme den medium tilberedning selvom den får rigtig høj varme.

Stegetermometer! Det er en virkelig god ide at alliere sig med et godt stegetermometer, så man kan holde øje med kernetemperaturen på bøfferne, tilberedningstiden her i opskriften er vejledende, og kan være afhængig af hvor varm ens grill er. Så derfor, husk stegetermometer så du kan ramme den helt rigtige temperatur!

Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde.

  • Bøffer, her snakker vi selvfølgelig entrecote, men fremgangsmåden kan også anvendes på andre bøffer som ribeye.
  • Smør
  • Frisk timian
  • Hvidløg
  • Salt
  • Peber

Bøfferne tages ud af køleskabet ca. en halv time før de skal grilles. I mellemtiden varmes grillen op til høj varme. I en gryde smeltes smør sammen med timian og hvidløg.

Hver bøf vendes i smørblandingen, krydres med salt og peber, og kommes på grillen. Grill nu bøfferne 4-6 minutter på hver side over den direkte varme. Vend bøfferne flere gange undervejs, så de ikke brænder på. Et stegetermometer anvendes til at kontrollere kernetemperaturen, der skal være 56 grader inden bøfferne tages af grillen.

Når kernetemperaturen er nået, tages bøfferne af grillen og skal nu trække utildækket i ca. 5-10 minutter inden de serveres.

Perfekt medium entrecote

Tilbehør til entrecote på grill

Der er så meget lækkert man kan spise til en grillet entrecote bøf. Man kunne vælge en sauce. Her egner en god hjemmelavet bearnaise sig rigtig godt til. En hasselback kartoffel eller Sprøde hjemmelavede pommes frites vil også være et rigtig godt valg sammen med en lækker bønnesalat med bacon. Så er det ved at være et komplet måltid.

Ebtrecote bøffer på weber smokefire

Entrecote på grill opskrift

Her kommer vores opskrift på hvordan du selv kan lave den perfekte entrecote på grill. Mediumstegt, mør og saftig, lige som den skal være. Vi håber du får lyst til en grillet entrecote når du læser opskriften.

Færdige entrecote bøffer på skærebræt
5 fra 2 stemmer

Entrecote på grill opskrift

Den klassiske udskæring entrecote – en lækker meduimstegt bøf på grillen
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Hviletid 5 min
Samlet tid 20 min
Ret Aftensmad, Grill
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 836 kcal

Ingredienser

  • 2 stk entrecotebøffer, skåret af oksefilet, på ca. 350-400 g. stykket
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk frisk timian, hakket
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Bøfferne tages ud af køleskabet 30 minutter inden de skal grilles. Bøfferne bankes let ud, til de er ca. 3 cm tykke. Lav et par snit igennem fedtkanten på hver bøf, så de ikke trækker sig sammen når de kommer på grillen.
  • Forvarm grillen til høj varme, sat op til direkte varme.
  • Placer en støbejernspande på grillen, eller på komfuret, og lad den varme op. Kom smør, olivenolie samt timian og hvidløg i panden. Lad det bruse op.
  • Vend hver bøf i det krydrede smør, og kom dem over på grillen over den direkte varme. Krydder bøfferne med salt og peber.
  • Steg nu bøfferne 4-6 minutter på hver side, eller til kernetemperaturen er ca. 56 grader. Vend bøfferne flere gange undervejs. HUSK det er altid en god ide at bruge et stegetermometer.
  • Tag bøfferne af grillen og lad dem hvile i ca. 5-10 minutter inden de serveres.

Nutrition

Serving: 350gKalorier: 836kcalKulhydrater: 1gProtein: 71gFedt: 61gMættet fedt: 29gKolesterol: 244mgNatrium: 284mgKalium: 959mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 574IUC-vitamin: 6mgCalcium: 39mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bøf af oksefilet på grill, Bøf på grillen
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg