Hjem » Aftensmad » Farsbrød på grill

Farsbrød på grill

Lækker røget smag fra grillen, saftigt og med masser af smag. Det er sådan farsbrød på grill skal være. Det smager helt fantastisk, og serveret med en god sauce og noget lækkert tilbehør, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan du laver et lækkert grillet farsbrød, så læs med her og få vores opskrift.

saftigt farsbrød på grill med bbq sovs

Grillsæson og lækkerier

Det er nu grillerne bliver støvet af og klargjort til en ny sæson, med masser af lækker mad og hygge i haven. Og jeg elsker det! faktisk så griller jeg jo hele året, men der er alligevel noget over foråret hvor det rigtig går i gang.

Jeg elsker forloren hare, der er bare noget hyggeligt over det, men hvad nu hvis man “tweaker” det og laver en sommerudgave med en lækker salat, skifter den bruge sovs ud med en lækker whiskysauce og serverer en grillet majskolbe til. Det fungerer faktisk rigtig godt, den der lækre smag grillen giver og så glaseret op med en lækker barbecuesauce.

Min søn kalder det for en stor frikadelle, og det har han jo egentlig fuldstændig ret i. Men godt smager det, og jeg kan kun anbefale Jer at prøve det en gang i løbet af sæsonen. Jeg har her i opskriften lavet farsbrødet på en Weber Smokefire træpillegrill, det tilfører også en masse røgsmag til farsbrødet.

Men du kan sagtens lave det på en almindelig kul- eller gasgrill, og hvis du vil have den gode smag af røg med, så skal du bare købe dig en røgboks (reklamelink). Altså en lille metalbeholder man fylder med flis eller smuld, der så giver røg under tilberedningen. Find grillerne frem og kom i gang, det bliver en fantastisk grillsæson for os alle!

Grillet farsbrød med barbecuesovs på skærebræt

Ingrediensnoter

Kød – Vi bruger en blanding af hakket oksekød og hakket svinekød til farsbrødet. Det giver den bedste konsistens og smag, og et saftigt og lækkert farsbrød.

Bacon – Bacon bidrager med en saltet og røget smag, og det passer bare rigtig godt i sådan et grillet farsbrød. Og bacon gør jo bare de fleste retter endnu bedre ikke?

Barbecuesauce – Du kan lave din egen barbecuesovs eller købe en færdiglavet sauce i supermarkedet. Prøv for eksempel Barbecuesauce med honning eller Barbecuesauce – Sweet ‘n spicy.

Hvordan laver man farsbrød på grill?

Første skridt er selvfølgelig at forberede farsen. Først steges bacon og løg af, og det kommer i farsen sammen med kød og andre ingredienser som rasp, æg, ketchup og krydderier der giver god smag. Når farsen er blandet skal den formes til et farsbrød.

Farsbrødet drysses nu med barbecuekrydderi, og så skal det på grillen ved indirekte varme. Når halvdelen af tiden er gået begynder man at pensle med bbq-sovs. Det gør man så hvert kvarter indtil farsbrødet er færdig tilberedt. Nu er det sådan set klar til servering. Vi elsker at spise det med en grillet majskolbe og en god sauce, men du kan vælge det tilbehør du bedst kan lide.

lækkert saftigt farsbrød på grill med barbecuesauce

Ofte stillede spørgsmål

Kan farsbrødet fryses?

Ja det kan det i hvert fald. Du kan fryse rester af farsbrødet ned, og så er der nem mad til en anden dag.

Kan jeg lave farsbrødet på kul- eller gasgrill?

Ja det kan du. Vi har tilberedt dette farsbrød på en træpillegrill der også giver røg. Du kan sagtens bruge en almindelig gas- eller kulgrill, og eventuelt bruge en røgboks (reklamelink) hvis du vil give kødet lidt røgsmag.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

farsbrød på grill med barbecuemarinade

Opskrift på grillet farsbrød

Her får du vores opskrift på det bedste farsbrød på grill. Et grillet farsbrød med god barbecuesmag og et saftigt og lækkert indre. Det er sådan vi godt kan lide et farsbrød herhjemme, og ungerne er også helt vilde med det. De spiser nemt en 2-3 skiver hver, og de kalder det en kæmpe frikadelle.

saftigt farsbrød på grill med bbq sovs
5 fra 3 stemmer

Farsbrød på grill

Nem opskrift på lækkert og saftigt grillet farsbrød med masser af god smag. Det er den perfekte familiemiddag, på en lun sommerdag når der skal tændes op i grillen på terrassen. Spis med en god sauce og grøntsager til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 35 min
Samlet tid 1 t 50 min
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 6 personer
Kalorier 864 kcal

Ingredienser

Fars:

  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g bacon, i tern
  • 2 løg, hakket
  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g hakket svinekød
  • tsk salt
  • Peber, stødt, efter smag
  • ½ spsk paprika
  • ½ spsk røget paprika
  • 1,5 dl rasp
  • 2 æg
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • ½ dl ketchup
  • 2 spsk frisk persille, hakket fint

Yderligere:

  • ½ dl barbecuekrydderi
  • 2 dl barbecuesauce, til glasering

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 170 grader sat op til indirekte varme.
  • I en gryde svitses bacon i olie ved middelvarme i ca. 5 minutter hvorefter de hakkede løg tilsættes. Svits dem sammen med baconen til løgene bliver klare.
    farsbrød på grill step 1
  • De andre ingredienser til farsen kommes i en skål. Tilsæt det svitsede bacon sammen med løgene. Rør farsen grundigt sammen. Jeg plejer at bruge klør 5, men det kan med fordel også gøres på maskine.
    farsbrød på grill step 2
  • Form nu et farsbrød af farsen og placer det på en smurt grillplade, eller i en alubakke. Drys det med med et jævnt lag barbecuekrydderi.
    farsbrød på grill step 3
  • Kom farsbrødet på grillen og tilbered det nu i ca. 90 minutter ved 170 grader over indirekte varme.
    – Kernetemperaturen bør ligge på 71 – 75 grader, så er farsbrødet færdigt og stadigvæk saftigt
    farsbrød på grill step 4
  • Når halvdelen af tilberedningstiden er gået pensles farsbrødet med barbecuesauce, dette gentages hver kvarter til farsbrødet er færdigt.
    farsbrød på grill step 5
  • Når farsbrødet er færdigt, kommes det på et skærebræt og er klar til servering med det samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 864kcalKulhydrater: 43gProtein: 41gFedt: 58gMættet fedt: 20gTransfedt: 1gKolesterol: 207mgNatrium: 1725mgKalium: 848mgFibre: 3gSukker: 19gA-vitamin: 914IUC-vitamin: 6mgCalcium: 114mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD farsbrød kernetemperatur, farsbrød med bacon, farsbrød med oksekød og svinekød, farsbrød på gasgrill, Grill, Grillmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.