Jeg har glædet mig til at teste og anmelde Weber Smokefire EX6, lige siden Weber løftede sløre for at de var på vej til at lancere en træpillegrill. Min dom er klar – Lav den perfekte pulled pork, de perfekte spareribs eller grillkylling der bare smager fantastisk! Start ved lave temperaturer og slut af med at flammegrille kødet, så det får den helt rigtige smag af grill. Den holder alt hvad den lover!

Weber Smokefire EX6 – Al begyndelse er svær!
Ærlighed er en dyd! Før selve min anmeldelse starter, så er der lige lidt der skal med. De første Smokefire griller der blev sendt ud fra Weber, var plaget af nogle rigtig trælse fejl. Det resulterede desværre i rigtig mange dårlige anmeldelser, der gav Smokefire en noget hård start på tilværelsen.
Fedtbrand, problemer med flameout, motorer der stod af, er nogle af de ting du nok vil støde på når du søger på nettet. Der var også nogle problemer med hældningen på rampen i pillekammeret der drillede.
Jeg er heller ikke selv sluppet for problemer! Webers kundeservice har dog været upåklagelig, og uden bøvl sendt mig de reservedele jeg havde brug for. Så ros herfra til hurtig respons til trods for hjemsendte medarbejdere og ekstra pres på os alle i denne tid.
Selvom jeg har måtte skifte nogle dele i min helt nye grill, så ændrer det ikke på min overbevisning om, at Weber Smokefire er en fantastisk grill!! Køb den, du vil ikke fortryde det, hvis du som os elsker god grillmad.

Design og funktion
Weber Smokefire kommer i 2 udgaver, EX4 og EX6. Den eneste forskel er størrelsen. Langt de fleste vil synes at EX4 modellen har rigeligt med plads, men skal der virkelig meget på grillen, så er EX6 den model du skal gå efter.
Selve grillen er udført i Webers velkendte sorte emaljerede finish. Den virker solid, og hvis man husker at købe et cover med, så er jeg sikker på at den vil holde i mange år. Grunden til at jeg siger det med et cover, er selvfølgelig elektronikken. Elektronik og regn sammen er en dårlig ide, så husk et cover.

Invendigt er selve ristene udført i rustfri stål. Under ristene finder man Webers velkendte flavorizer bars fra deres gasgriller. De er med til at give ekstra smag af grill når fedet drypper ned på dem.
Længere nede i systemet finder man varmefordeleren der står over selve brændkammeret. I bunden af grillen er der en skuffe til aske og fedtopsamling.
Hele herligheden styres af en controller, med et forholdsvis stort LCD display. Her kan man styre temperaturen, smoke boost, timer funktioner osv. Det er alt sammen kædet sammen med Weber Connect (App), der problemfrit lader en styre grillen fra mobilen. Jeg vil dog lige gøre opmærksom på at selve grillen også kobler på WIFI, her skal man dog være opmærksom på at den ikke understøtter 5GHZ netværk, så hvis det driller, så tjek lige at der er 2,4GHZ til rådighed.
Weber Smokefire og fedtbrand bliver tit nævnt når man søger på nettet. Jeg har til dato aldrig oplevet det!. Jeg er sikke på at hvis man virkelig gerne vil fremprovokere en fedtbrand, så kan det sagtens lade sig gøre. Men husker man at gøre den ren med jævne mellemrum, så burde der slet ikke være problemer.
Rengøringen er grillen er forholdsvis nem, alt kan tages ud og husker man at gøre det med jævne mellemrum, så er jeg sikker på at man ikke får problemer med grillen.
Hvorfor skal man vælge en vælge en træpillegrill?
Gas, kul eller træpiller? Hver grilltype har sine styrker og svagheder. Der er mange der stadig sværger til kulgrill, som det eneste rigtige. Det er også hyggeligt, og man kan ikke komme uden om, at kul er med til at give en vis smag til maden. Gasgrillen varmer hurtigt op, men mangler lidt af den gode smag man får, når der er kul med i regnskabet.
Og så er der træpillegrillen. Masser af smag af røg fra træpillerne, og i Weber Smokefires tilfælde, også evnen til at grille ved rigtig høj temperatur. Og det er lige her, Smokefire skiller sig ud fra de fleste andre. Som Weber selv siger -Den røger, den griller- og det gør den med 5 stjerner herfra!

Weber Smokefire EX6 anmeldelse: Hvordan er den så at grille på?
Fantastisk er det første ord der falder mig ind. Maden der kommer af den her grill smager bare bedre. Hvad enten det er kylling, en bøf, spareribs, eller hvad man nu lige er til. Du kan lave flæskesteg med sprøde svær, lave varmrøget laks, pizza, bage brød og grille de perfekte bøffer.
Weber Smokefire bliver rost fra alle sider for den mængde røgsmag den giver til kødet, og tilbereder man low ‘n slow, så er man ikke i tvivl om at det er Smokefires store styrke. En reverse seared steak, eller culotte får pludselig en helt anden smag, og bliver løftet til et helt nyt niveau.
Og så er der det der med den høje varme. 315 grader lover de i reklamerne, og det holder min fint. Så skal du grille ved højeste varme, så er Smokefire også det rigtige valg.
Weber Smokefire er for mig først og fremmest en smoker, til når der skal tilberedes low ‘n slow. Med temperaturer fra 95 grader og opefter, så er der rig mulighed for at lave den perfekte pulled pork, brisket eller noget så simpelt som varmrøget laks.
Weber har tilføjet en smart smokeboost funktion, det sænker temperaturen fra 95 grader, så den ligger og svinger lidt lavere. Det giver en masse ekstra røg som man med fordel kan bruge, de første par timer kødet ligger på grillen.

Pris
Weber Smokefire EX6 bliver i skrivende stund solgt for omkring 10.000,-
For det får du røg, høj varme og plads i lange baner. Du kan styre temperaturen fra Webers app, benytte dig af alle de opskrifter der allerede er tilføjet i appen. Tænde og slukke for smokeboost osv..
Hvis du skal ud og investere i ny grill og overvejer en træpillegrill, så for meget for pengene her.
Rengøring og vedligehold
Forbrænding af træpiller giver aske! Og sådan er det bare med træpillegriller. Jeg bruger en lille støvsuger jeg har i mit værksted til at suge aske med. Efter hver gang jeg har grillet, giver jeg den lige en tur og suger aske op af tromlen og brændkammeret, den bliver skrabet i tromlen med en plastik spatel, for at fjerne fedtrester. og det er sådan set det!
Overfladerne tørrer jeg af med en fugtig klud og mere har jeg ikke gjort ved det.

5 opskrifter du skal prøve på din Weber Smokefire EX6
Her er 5 opskrifter vi synes du skal give dig i kast med hvis du køber en Weber Smokefire, eller en anden træpillegrill for den sags skyld.





Dommen
Jeg har grillet i 25 år, og haft et hav af forskellige griller. Weber Smokefire er det sidste “dyr i stalden” og den er blevet min favorit! Jeg har lavet min bedste pulled pork på den her grill, de bedste spareribs og nogle grillkyllinger der smager så fuglene synger! Og til trods for at jeg har skiftet et par dele i den, så betyder det ikke noget! Den fungerer bare, og maden smager fantastisk. En lille bemærkning er prisen på træpillerne, de er i den dyre ende, men de kommer vel ned i pris på et tidspunkt.
Den endelige dom må så være at Weber Smokefire er en fantastisk træpillegrill. Om den er bedre eller dårlige end alle de andre mærker, det ved jeg ikke. Men faktum er at Weber har lavet et knald solidt koncept, der kommer til at sætte standarten fremover.
Hvis du står og skal købe ny grill, så få dig en Weber Smokefire! Du vil blive så glad for den.

Weber Smokefire EX6 – Oversigt
Weber Smokefire EX6 - En virkelig god træpillegrill
-
Kvalitet
-
Design
-
Støjniveau
-
Rengøring
-
Pris
Konklusion
Jeg har grillet i 25 år, og haft et hav af forskellige griller. Weber Smokefire er det sidste “dyr i stalden” og den er blevet min favorit! Jeg har lavet min bedste pulled pork på den her grill, de bedste spareribs og nogle grillkyllinger der smager så fuglene synger!
Hej !
Jeg overvejer denne smoker, men til trods for din rosende anmeldelse så bliver jeg skræmt af at du har skiftet nogle dele. Kan du uddybe hvad du har skiftet, hvorfor, og hvad det krævede?
Tak for det!
Hej Tobias.
I den første model af Smoke Fire der blev lanceret, var den del hvor selve sneglen og sammenkoblingen til pillekammer samlet af 2 dele. Det var en lidt skrøbelig løsning, der betød at gummipakningen imellem de 2 dele gik i stykker. Den motor der driver selve sneglen blev overbelastet i den forbindelse og brændte af. Jeg fik nye dele tilsendt, og selve udskiftningen var hurtigt overstået uden problemer. Der har aldrig siden været noget med grillen! På de nye modeller du kan købe nu, er disse fejl udbedret og de er “født” med alle de nye dele, så der er ikke noget at være bekymret for.
Skulle jeg vælge nu, ville det uden tvivl igen blive en Smoke Fire, den kan bare noget med den mængde røg den giver og evnen til at blive meget varm. I sidste weekend lavede jeg en helstegt pattegris på den, og den blev bare helt fantastisk. Mit råd må være, hop med på “pillevognen” og vælg en Weber.
Du er velkommen til at skive hvis du vil have noget uddybet 🙂
De bedste hilsner
Rasmus