3-2-1 Spareribs

4.55

/5

7 timer

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

3-2-1 spareribs smager bare godt! De er møre som smør, har en lækker smag af røg, og så skal de være godt fedtede af en god barbecue sauce. Når man tilbereder kamben på grill efter 3-2-1 metoden, så får man efter min mening de perfekte spareribs.

3-2-1 spareribs - Opskrift på de bedste hjemmelavede spareribs

Hvad er 3-2-1 spareribs?

3-2-1 metoden dækker over de 3 faser der er i tilberedningen af benene. Man skal sætte en eftermiddag af til grillhygge når man laver 3-2-1 spareribs, det tager som navnet antyder Ca. 6 timer (3+2+1). Men belønningen er det hele værd, og så meget arbejde er der slet ikke i det.

Betegnelsen 3-2-1 dækker over:

  • 3 timer med røg
  • 2 timer pakket ind
  • 1 time med bbq sauce

Hvor køber man kamben/spareribs?

Når man skal købe kamben, så er der heldigvis mange muligheder. Hvis man bor i nærheden af en slagter, så er det oplagt at køre en tur forbi og bestille. I mange supermarkeder kan man også bestille ved slagterafdelingen.

Og så er der onlineløsningen. Der er begyndt at dukke rigtig mange onlineshops op der sælger, og leverer direkte til døren. Her har man muligheder for at købe forskellige slags kamben, alt efter hvad man har lyst til. Her kommer en lille liste over de bedste onlinebutikker til at handle kamben.

Spareribs med dry rub på grillen mens de bliver røget
Først skal spareribsene have 3 timer med røg

Hvordan laver man 3-2-1 spareribs?

Man starter selvfølgelig med at gøre benene klar. Hinden bagpå fjernes og så skal der dry rub (krydderi) på. Så skal benene på grillen og have røg samt varme, derefter skal de pakkes i folie og så skal de igen på grillen og dampe/bage så de bliver møre. I det sidste trin hæver man varmen en smule på grillen og benene skal have lidt farve, samt masser af barbecue sauce af flere omgange.

  • Forberedelse af benene, hinden fjernes og der tilføres dryrub på begge sider. Dette kan eventuelt gøres dagen i forvejen.
  • 3 – Så skal benene på grillen med ben siden nedad, og have røg og varme i 3 timer. Prøv at ramme en temperatur i mellem 110 og 120 grader, jeg plejer at arbejde med indirekte varme. Hvis man bruger kul eller gasgrill, så kan man bruge en smoker box (reklamelink) for at lave røg.
  • 2 – Derefter pakkes benene i alufolie sammen med en klat smør samt øl eller æblejuice. Så skal de på grillen igen og bage/dampe i 2 timer, husk bensiden op.
  • 1 – Så skal benene pakkes ud, og på grillen med bensiden nedad. Varmen hæves en smule og så skal bene have en time, den sidste halve time pensles der jævnligt med en god barbecuesauce.
3-2-1 spareribs på grillen med bbq sauce
Afslutningsvist skal benene have 1 time på grillen med barbecue sauce

Så kommer det øjeblik man har gået og ventet på hele eftermiddagen, spisetid. 321 spareribs er hel klart ventetiden værd. Serveret med en grillet majskolbe med smør, sprøde kartofler, eller et godt flutes, så er jeg i den syvende himmel.

Tilberedningstid på spareribs

Der er meget forskel på hvordan folk vil have deres ribs. Nogen fortrækker at kødet falder af benene. Andre kan bedre lide at der er lidt at “gnave” i.

Det er heldigvis nemt at “skrue” lidt på opskriften. Lad os kalde en alternativ metode for 3-1-1 spareribs, en time mindre i folie, og benene vil have mere bid, på den måde får man samme smag af røg, men lidt mere modstand i kødet.

Tilberedningstiden afhænger selvfølgelig også af hvilken type ben du køber.

3-2-1 spareribs på træpillegrill

Hvis man er så heldig at eje en træpillegrill, så er vejen til 3-2-1 spareribs noget nemmere. Med en træpillegrill får du temperaturstyring, og røgen kommer helt af sig selv når træpillerne forbrændes.

Fremgangmåden er den samme, men man slipper altså for at skulle holde øje med temperatur og røg som på en kuglegrill, eller bare røgen hvis man laver spareribs i gasgrill.

Elsker du den lækre røgede smag på dine spareribs?

Prøv også vores opskrift på Pork belly burnt ends, som vi også kalder spareribs unden ben herhjemme, de smager helt fantastisk!
3-2-1 spareribs klar til at komme på weber træpillegrill

Den hurtigere version

Vi har også en anden opskrift på spareribs på grill, der sparer man på tiden, og smagen er stadig i top. Det er røgen der er forskellen på de to opskrifter, og 3-2-1 ribs er sagen hvis du godt kan lide dine spareribs røgede og med den karakteristiske røgede amerikanske BBQ smag.

Det er vores favorit, og vi bruger denne opskrift når vi har tiden til det. Hvis det skal gå hurtigere, så tjek spareribs på grill.

Opskrift på 3-2-1 Spareribs

Her kommer vores opskrift på hvor du kan lave de perfekte spareribs på grillen her når grillsæsonen begynder. Vi håber at I bliver lige så glade for denne opskrift som vi er.

Der er fuld knald på smagen og serveret sammen med en majskolbe og en bagt kartoffel med masser af hvidløgssmør, så bliver det ikke bedre!

3-2-1 spareribs - Opskrift på de bedste hjemmelavede spareribs
4.55 fra 11 stemmer

3-2-1 Spareribs

Opskrift på 3 2 1 spareribs
Smørmøre kamben og med smag af røg og bbq sauce. Server dem med grillede majskolber, bagte kartofler og coleslaw eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 6 timer
Samlet tid 7 timer
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 6 sider spareribs (á 700g)
Kalorier 1665 kcal

Udstyr

Ingredienser

  • 6 sider ferske kamben , vi regner med 1 – 1,5 side pr. person
  • 4 dl dry rub, eller barbecue krydderi
  • 100 g smør
  • 2 dl øl, kan erstattes med æblejuice efter smag
  • 6 dl barbecuesovs, til pensling af benene

Sådan gør du

  • Start med at fjerne hinden der sidder bag på kambenene. Man løsner den i den ene ende og trækker lige op. Det kan være en fordel at bruge en klud for bedre at kunne holde fat i hinden.
    6 sider ferske kamben
  • Nu er kambenene klar til at blive drysset med dry rub. Det fordeles i et tyndt lag på både kødside og benside.
    4 dl dry rub
  • Forvarm din grill til 110 grader.
    Her i opskriften er der brugt en træpillegrill, men her er et par tips du kan bruge hvis du fyrer med gas eller kul.
    Grillen skal være sat op til indirekte varme. 6 sider kambenfylder meget, så køb en holder til spareribs, det sparer lidt på pladsen.
    – Hvis du laver spareribs på kuglegrill, så vil jeg anbefale at du kommer en grillbakke med vand under benene. Det er med til at beskytte benene mod den direkte varme. Køb briketter af høj kvalitet, de brænder længere, så du skal ikke fylde efter så tit. Det er vigtigt at de kul du fylder efter med, er er helt glødet op, så de ikke skal tænde op i grillen. Prøv at ramme en konstant temperatur, og fyld også efter med vand hvis nødvendigt.
    – Hvis du laver spareribs på gasgrill, så er du godt hjulpet på vej af, at det er nemmere at holde en konstant temperatur uden at skulle "tanke op" med kul. Her skal du også tænde op i den ene side, eller begge hvis du har en stor grill.
    – Hvis du laver spareribs på træpillegrill, så er du heldig. Her er det nemt at styre temperaturen og røgen kommer af sig selv, når pillerne forbrændes.
  • Nu er kambenene i princippet klar til grillen. De kan grilles med det samme, eller man kan gøre som beskrevet herunder.
    Hvis man har tiden, så kan man med fordel vakuumpakke benene og lade dem marinere et døgn på køl. Så trækker smagen af krydderierne rigtigt ind i kødet. Hvis man ikke har en vakuumpakker, så er det helt fint at pakke dem i film eller folie.
  • 3 – Nu skal benene på grillen og have røg og varme i 3 timer. Sørg for at justere varme og røg undervejs som nødvendigt. Gå efter 110-120 grader. Husk bensiden ned hvis du ikke bruger en holder.
  • 2 – Efter der er gået 3 timer skal benene pakkes i folie, gerne 2 lag. Kom en klat smør samt en sjat øl eller æblejuice i sammen med benene, Nu skal de igen på grillen, denne gang med kødsiden ned i 2 timer.
    100 g smør, 2 dl øl
  • 1 – Benene pakkes ud af folien og kommes på grillen igen, bensiden ned. Temperaturen på grillen kan hæves en smule til Ca. 130 – 140 grader. De sidste 20 – 30 minutter påføres barbecuesovs. Pensel benene med barbecuesovs ad flere omgange. Lad det sidste lag boble godt op i varmen.
    6 dl barbecuesovs
  • Nu er de perfekte 3-2-1 spareribs klar til servering. Velbekomme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1sideKalorier: 1665kcalKulhydrater: 86gProtein: 72gFedt: 117gMættet fedt: 42gFlerumættet fedt: 18gEnkeltumættet fedt: 40gTransfedt: 1gKolesterol: 369mgNatrium: 1494mgKalium: 1709mgFibre: 8gSukker: 35gA-vitamin: 2395IUC-vitamin: 9mgCalcium: 765mgJern: 28mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. april 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

4 kommentarer til “3-2-1 Spareribs”

  1. Hej, jeg har gang i at køre 3-2-1 for første gang. Jeg har en side amerikansk fra steak-out (frosset) og en side dansk friland (fersk) fra meny, jeg vil sammenligne. Siden fra meny er meget tyk, det er vel nærmest en ribbenssteg. Tanken er at køre det i min røgeovn med reguleret elvarme og gang i alle baner på min smuld labyrint. Problemet er så at jeg kun har 5-5.5 time, og jeg ville tænke at den tykke skulle have ekstra lang tid. Skulle man mon køre 130 grader for at speede det lidt op?
    Er min meget indirekte varme nok til den sidste del af tilberedningen?

    Svar
    • Hej Eskil.

      Jeg går næsten ud fra at du er kommet igennem dages projekt nu. Jeg håber at du/ i blev tilfredse med resultatet. Jeg har før haft spareribs i min egen røgeovn, og egentlig tilberedt dem der, og resultatet er blevet ganske hæderligt hver gang. 3-2-1 skal nok betragtes som vejledende, idet at den lige så godt kunne hedde 3-1-1, eller 2-2-1. Det afhænger meget at hvordan man foretrækker sine spareribs. Jeg kan godt faktisk godt lide at kødet hænger en smule ved benene, så det hele ikke bare falder af når man tager fat 🙂 du kan derfor måske med sådan et tykt stykke godt give det lidt længere i folien. Du kan også som du selv skiver hæve temperaturen en smule under hele forløbet og skære lidt af tiden.

      Giv endelig en melding om resultatet!

      De bedste sommer hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  2. 3 stars
    jeg har prøvet 3-2-1 metoden i dag, de fik god røgsmag og smagte godt, men manglede lidt på mørheden. (det var babyrack fra steak-out)

    Svar
    • Hej Anita.

      Hvilken grill lavede du dem på? Jeg plejer at lave dem på min træpille grill ( Weber Smokefire )
      Og ja, mørheden er jo lidt en smagssag, jeg foretrækker at der stadig er lidt bid i dem, så kødet ikke bare falder fra benene. Mørheden er en kombination af tilberedningstiden, og selve benene.

      Mit bedste råd er at stikke i kødet med skarp kniv og vurdere om de er der hvor man gerne vil have dem.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
4.55 from 11 votes (10 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.