Populært:

Pork belly burnt ends

5

/5

5 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

5 timer 15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Bløde, snaskede, røgede pork belly burnt ends, er tæt på at være den perfekte snack. Den lækre røgede smag, sammen med barbecuesauce og æble giver noget nær den perfekt mundfuld. Man kan vel godt kalde det for spareribs uden ben og det kan sagtens spises som et komplet måltid med tilbehør. Hvis du har lyst til at lave pork belly burnt ends og forkæle dig selv og familien, så læs med her.

Pork belly burnt ends lavet på en weber smokefire

Hvad er pork belly?

Pork belly er helt enkelt oversat brystflæsk, og sidder på maven af grisen. Brystflæsk kan deles i 2, kogesiden og stegesiden. Kogesiden bruges til ribbensteg og bacon. Stegesiden bruges til bacon og gammeldags revelsben.

Ribbensteg er ikke det samme som flæskesteg. Flæskestegen kommer fra ryggen på grisen (kammen) og er et meget mere regulært stykke kød uden det store fedtindhold.

Fedt er lige det vi gerne vil have i det kød vi skal bruge til pork belly burnt ends. Fedet smelter lige så stille og roligt under tilberedningen, og medvirker til at kødet bliver helt utroligt mørt og smagsfuldt.

Pork belly burnt ends i fad

Ingrediensnoter

Brystflæsk – Køb det ved slagteren, eller brug ribbensteg og fjern skindet.

Olivenolie – Til at smørre med.

Dry rub (Barbecuekrydderi) – Her kan man sagtens bruge en købt blanding, men hvis du har tid, så lav dit eget, eller brug vores opskrift.

Barbecuesauce – Find det mærke du bedst kan lide eller lav din egen.

Brun farin – Giver en lækker karamellisering.

Smør – Ja, flere kalorier! Det er “over the top” men når det nu skal være…

Æblemos – Mit tvist på opskriften, giver en lækker smag. Køb bare et glas færdiglavet.

Hvordan laver man pork belly burnt ends?

Når man kigger på tilberedningstiden, så kan man godt blive lidt overvældet, men pork belly bunrt ends er et projekt! Der skal hygges ved grillen, og som grillpasser er det ens fineste pligt at våge over kødet.

Her kan det anbefales at man har en passende mængde øl på køl, så man ikke lider overlast under det hårde arbejde.

Selve processen er faktisk slet ikke så svær.

Brystflæsket skæres i “terninger” kommes i en skål og smøres ind i olivenolie. En rundhåndet portion dry rub (barbecuekrydderi) fordeles ud over brystflæsket, sørg for at der kommer krydderi på alle sider.

Nu er stykkerne af brystflæsk klar til at komme på grillen eller i smokeren. Nu skal det tilberedes ved 120 grader med røg i 3 timer under låg, inden næste skridt. I den lange ventetid, kan man jo så passende slukke den opbyggede tørst med et glas køligt øl.

Når der er gået 3 timer, så skal stykkerne af brystflæsk, der nu har fået en lækker gylden farve i en alubakke. Derefter kommes der barbecuesauce samt æblemos over, det hele bandes sammen. Slutteligt drysses der med brunt sukker og skiver af smør placeres som kronen på værket på toppen. Dæk det hele godt til med alufolie og kom det tilbage på grillen.

Nu skal det stå og boble i 90 minutter, så kan man jo igen nå at slukke tørsten. Efter der er gået 90 minutter fjernes folien og det hele tilberedes yderlige 15 minutter under låg, inden stykkerne af pork belly burnt ends er klar til serverering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Pork belly burnt ends på træpillegrill

Jeg er den lykkelige ejer af en Weber Smokefire EX6 (reklamelink) og opskriften er lavet på selv samme grill.

Her får man smagen af røg serveret fra træpillerne under forbrændingen. Temperaturen er også meget nemmere at holde konstant over lang tid. Så om din træpillegrill hedder Weber, Traeger, Pitboss, DPG eller lignende, så er du godt kørende. Jeg vil anbefale at man bruger træpiller lavet af æbletræ til den her opskrift.

Men man kan sagtens lave perfekte pork belly burnt ends på en helt almindelig kuglegrill, eller på en gasgrill. Det eneste det kræver er en smule mere opmærksomhed under tilberedningen.

På kulgrillen skal der løbende suppleres med kul, for at holde en konstant temperatur, det er en smule nemmere på gasgrillen. Fælles for begge grilltyper er dog at man skal lave røg under de første 3 timer af tilberedningen. Det kan gøres med en rygeboks (reklamelink), eller røgchunks. Der påfyldes løbende for at holde en konstant røg under de første 3 timer, Husk øl til at slukke tørsten!!

Pork belly under tilberedningen på træpillegrill

Andre Grillopskrifter du måske vil synes om

Serveringsforslag

Elsker du den røgede grillsmag?

Så må du også prøve vores opskrift på de bedste 3-2-1 Spareribs
Pork belly burnt ends lavet på en weber smokefire

Opskrift på små lækre stykker BBQ ribbensteg

Her kommer opskriften på vores version af pork belly burnt ends. Perfekte snaskede, fedtede, røgede, søde, salte små bomber af velsmag.

Server dem som snacks, eller som kødet til et helt måltid. Vi kalder dem også spareribs uden ben her i huset. Jeg håber du har fået lyst til at kaste dig ud i projektet! Det er hele arbejdet værd!

Pork belly burnt ends lavet på en weber smokefire
5 fra 6 stemmer

Pork belly burnt ends

Opskrift på pork belly burnt ends
Lækre røgede, søde og salte tern af svinekød lavet af brystflæsk. Det er et projekt der tager nogle timer at lave, men resultatet er hele ventetiden værd. Server med dit favorittilbehør og glæd hele familien.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 timer
Samlet tid 5 timer 15 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Snack
Køkken Amerikansk
Antal 8 personer
Kalorier 558 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekød, brystflæsk, eller ribbensteg uden skind
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl dry rub, eller efter smag
  • 2,5 dl barbecue sauce
  • 1 dl æblemos, fra glas, eller hjemmelavet
  • 1,5 dl brun farin
  • 100 g smør

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 120 grader. Hvis man bruger en gasgrill. eller en almindelig kulgrill skal der bruges en smokebox eller røgchunks til at lave røg.
  • Brystflæsket pudses for overskydende fedt og skæres derpå i tern á ca. 4 x 4 cm.
    1,5 kg svinekød
  • Kom stykkerne af brystflæsk i en skål og kom olivenolien ud over. Vend brystflæsket godt rundt, så olien bliver fordelt.
    2 spsk olivenolie
  • Kom derefter rigeligt dry rub efter smag ud over kødet og vend det igen rundt, så rubben bliver godt fordelt.
    2 dl dry rub
  • Placer nu stykkerne af brystflæk på grillen/smokeren og tilbered dem i ca. 3 timer, til de har fået en fin "bark" af røgen og varmen.
    Hvis du laver dem på gas eller kulgrill, suppleres der løbende med røgflis til rygeboks (reklamelink), eller røgchunks.
    Burnt ends med barbecue krydderi på grillen
  • Når der er gået 3 timer kommes stykkerne af brystflæsk i en alubakke. Hæld barbecue sauce over sammen med æblemos, og vend det hele godt rundt. Slut af med at drysse med brun farin og fordel skiver af smør over kødet.
    2,5 dl barbecue sauce, 1 dl æblemos, 1,5 dl brun farin, 100 g smør
    Burnt ends med barbecue smør og brun farin samt æblemos i en alubakke
  • Dæk det til med alufolie og stil det på grillen igen. Nu skal det stå og hygge sig i 1,5 time. ved 120 grader.
    Burnt ends i en alubakke dækket med alufolie
  • Når der er gået ca. 1,5 time, tages folien af og brystflæsket tilberedes yderligere ca. 15 minutter til saucen er kogt lidt ind.
    saucen koges ind uden folie over
  • Server med det samme, sammen med en iskold øl og dit favorittilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 558kcalKulhydrater: 52gProtein: 38gFedt: 23gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.5gKolesterol: 139mgNatrium: 604mgKalium: 932mgFibre: 3gSukker: 33gA-vitamin: 1059IUC-vitamin: 3mgCalcium: 307mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 13. juni 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.