Populรฆrt:

Pulled pork


Photo of author

Af: Rasmus Juul Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Mรธller

Pulled pork er virkelig blevet populรฆrt de sidste par รฅr. Man kan stor set kรธbe pulled pork/-chicken/-beef i alle supermarkeder, men der er intet der slรฅr den hjemmelavede udgave. Det krรฆver lidt forarbejde, men det er alt besvรฆret vรฆrd! Traditionelt serveres pulled pork i en burgerbolle sammen med coleslaw og hotsauce. Det fungerer altsรฅ bare, sรฅ det laver vi ikke om pรฅ! Jeg laver det altid pรฅ min Weber Smokey Mountain eller min Smokefire trรฆpillegril, men det kan sagtens laves pรฅ andre griller, sรฅ bare kom i gang.

pulled pork

Ingredienser:
1 Nakkesteg ca. 2,5 kg
Dryrub
Mopsauce
Hotsauce
2-3 dl. รฆblejuice
1/2 dl. รฆblecidereddike

Fremgangsmรฅde:

  • Projektet starter 2-3 dage fรธr grillen tรฆndes, hvor nakkestegen gnides godt ind iย dryrubย og pakkes derpรฅ ind i husholdningsfilm. Smid den i kรธleskabet og lad den marinere til den dag hvor den skal grilles.
  • Sรฅ er det griltid!

Jeg starter normalt med at tรฆnde op i grillen tidligt om morgenen, da man skal regne med en tilberedningstid pรฅ 12-14 timer, sรฅ kan I jo bare regne baglรฆns, sรฅ ved I hvornรฅr vรฆkkeuret skal ringe. ย I min Smokey Mountain tรฆnder jeg op pรฅ en mรฅde der hedderย minion metoden, det sikrer en ensartet temperatur og en lang brรฆndtid kombineret med rรธg. Vi sigter efter en temperatur pรฅ ca. 110 grader igennem hele tilberedningstiden.

Nรฅr stegen er sat over, sรฅ skal man kigge til den med jรฆvne mellemrum og husk endelig at hver gang du letter pรฅ lรฅget, sรฅ skal der mopsauce pรฅ, brug evt. en forstรธver-flaske.
Mopsauce er med til at give smag og holder kรธdet saftigt.
Vend stegen en gang hver anden time.
Sรธrg hele tiden for at holde temperaturen pรฅ de Ca. 110 grader. Hvis temperaturen bliver for hรธj, sรฅ tage lidt kul af eller luk for spjรฆldet. Vรฆr hele tiden klar til at tรฆnde et par kul mere sรฅ du kan hรฆve temperaturen hvis den falder.

pulled pork

Det er meningen at kernetemperaturen skal vรฆre ย ca. 95 grader. Nรฅr stegen har nรฅet de 95 grader og nรฆsten falder fra hinanden, sรฅ skal den trรฆkkes i trevler.
Brug 2 gafler til det , da den er meget varm. Nรฅr kรธdet er trevlet kommes det i et fad og der hรฆldes ca. 2 – 3 dl. รฆblejuice over samt en halv dl. รฆblecidereddike og en tilpas mรฆngde hotsauce. Det handler om at fรฅr den rigtige syrlige/sรธde smag frem, sรฅ smag til undervejs!

Nรฅr det hele er vendt godt rundt, og smagen er som รธnsket, serveres pรฅ pรฅ traditionel vis i en burgerbolle med coleslaw og hotsauce.

Velbekomme.

Opskrift af

Rasmus Juul Mรธller Avatar

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.