Populært:

Majs på grill

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre, søde og saftige, med den helt rigtige smag. Det er lige præcis sådan majs på grill skal smage. Vi venter alle sammen på at majsene dukker op i butikkerne og boderne langs vejene, så vi kan smide dem på grillen og nyde dem med smør og salt på. Hvis du vil se hvordan man laver grillede majskolber, så læs med her og få vores opskrift.

skærebræt med 4 majs på grill og smør

Nemt tilbehør til sommermaden

Det er en helt speciel duft der kommer, når man griller majskolber med skallen på. Sådan har jeg altid grillet dem, det er nemt og resultatet er i top. Skallen beskytter majsen og holder på saft og smag alt imens de bliver dampet og beskyttet fra den direkte varme. Efterfølgende kan man så lige trække skallen tilbage og give dem lidt farve.

Grillede majs er for mig, sammen med en bagt kartoffel, tæt på at være det perfekte tilbehør til noget lækkert fra grillen. Det er så nemt at lave, og alle her i huset sætter pris på dem. Til at starte med fik ungerne dem skåret til i mindre stykker, men nu sidder de og “gnasker” sig igennem en hel ligesom os voksne.

Den der helt specielle søde lækre smag sammen et drys flagesalt og masser af smør, så bliver det ikke bedre! Og nu er majsene heldigvis i butikkerne! Men man kan faktisk også selv dyrke dem i haven, det kræver ikke så meget og ungerne synes også at det er sjovt at man selv kan gå ned og “høste”.

Husk dem nu i grillsæsonen, og lad nu være med at koge al smagen ud af dem i en gryde med vand. De bliver meget bedre tilberedt i skallen på grillen.

Det er svært at undgå at der går ild i nogle af bladene, men det er altså ingen katastrofe, og der sker ikke noget ved det. Hvis man vil gå med livrem og seler, så kan man komme majskolberne med skal og det hele, i en spand koldt vand og lade dem ligge i 15 minutter inden man skal grille dem. Så går det ikke så nemt ild i dem.

4 grillede majskolber på skærebræt

Ingrediensnoter

Majskolber – Find nogle gode store majskolber. Husk at det er sukkermajs du skal have fat i, og ikke fodermajs som står på de fleste marker. Køb dem i supermarkedet, så er du på den sikre side.

Smør – Jeg kan ikke spise mine majskolber uden smør, sådan er det bare, smagene passer så fantastisk sammen, men det kan sagtens springes over.

Salt – Flagesalt, kokkesalt, fint salt, det er fint, bare der er salt på!

Hvordan laver man majs på grill?

Det er supernemt at lave, og det skal selvfølgelig være med skal på. Husk at du kan komme majskolberne i vand lidt inden de skal grilles, så er bladene lidt våde og der går ikke så nemt ild i dem.

På en forvarmet grill tilberedes majskolberne over direkte varme. De vendes flere gange så de får varme på alle siderne. Når majskolberne er færdige tages de af grillen og de forkullede blade fjernes og kasseres.

Majskolberne er klar til servering, eller de kan kommes tilbage på grillen så de tager lidt farve. Server med smør og salt som tilbehør til noget lækkert fra grillen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Grillede majs med smør og salt

Ofte stillede spørgsmål

Kan man grille majs fra frost?

De frosne majs fra frost kan sagtens grilles. De har ikke skal på, men du kan grille dem på samme måde til de har fået den farve du ønsker. Du kan godt lægge dem frosne på grillen.

Kan jeg servere majsene med andet end salt og smør?

Du kan give dine færdige majskolber krydderier efter smag. Prøv også at rive parmesan ud over de varme grillede majskolber, det smager fantastisk.


Andre grillopskrifter du måske vil synes om

majs på grill med smør og salt

Tips og Tricks

 • Krydderier eller ost
  • Pift smagen op ved at give dem lidt krydderier eller kryddersmør ved serveringen. Det er også lækkert lige at give dem en håndfuld revet parmesanost når de er færdige.
 • Spring kogningen over
  • Mange koger deres majs inden de griller dem, men det er slet ikke nødvendigt. Ved kun at grille dem, så holder du på al den gode smag og dine majs damper fint færdige inden i skallen på grillen.

Serveringsforslag

 • Server som tilbehør til grillmaden med koldt smør og groft salt.
 • Opgrader og giv dem lidt parmesan eller Hvidløgssmør med urter inden servering.

Elsker du majs?

Prøv også vores opskrift på Majskolber sous vide
4 grillede majskolber på skærebræt.

Opskrift på grillede majskolber

Her kommer vores opskrift på der bedste grillede majskolber. Det tager en halv times tid at lave dem, og de er det perfekte tilbehør til noget lækkert fra grillen. Husk at du selv kan dyrke sukkermajs i haven, det er ret nemt og sjovt.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave lækre grillede majs næste gang du tænder op i grillen.

skærebræt med 4 majs på grill og smør
5 fra 3 stemmer

Majs på grill

Nem opskrift på lækre og saftige grillede majskolber. Det er det perfekte tilbehør til din næste grillaften – tilbehør til grillmad behøver hverken være omfattende eller svært at lave, majs på grill er både nemt, billigt, sundt og hurtigt tilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 179 kcal

Ingredienser

 • 4 majskolber, med skal
 • 2 tsk salt
 • Peber, efter smag
 • 4 spsk smør

Sådan gør du

 • Grillen forvarmes til 250 grader sat op til direkte varme.
  Jeg plejer bare at komme majskolberne direkte på grillen, men man kan også komme majskolberne med skal på i koldt vand i 15 minutter inden de kommes på grillen. Det gør det lidt nemme at undgå at der går ild i skallen undervejs. Det er en smagssag og ændrer ikke på det endelige resultat.
 • Majskolberne kommes på grillen over den direkte varme, her grilles de nu i ca. 20 minutter, de vendes flere gange undervejs, så de bliver jævnt tilberedt. Det er meningen at de yderste blade skal blive sorte og forkullede.
  4 majskolber
 • Når majskolberne er færdige fjernes bladene, eller trækkes tilbage og majskolben er nu klar til at spise, man kan også vælge at komme dem lidt på grillen, så de får lidt farve på selve majskernerne.
 • Server majskolberne med salt, peber og masser af smør.
  2 tsk salt, Peber, 4 spsk smør

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1majskolbe med smørKalorier: 179kcalKulhydrater: 17gProtein: 3gFedt: 13gMættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 31mgNatrium: 1278mgKalium: 247mgFibre: 2gSukker: 6gA-vitamin: 523IUC-vitamin: 6mgCalcium: 6mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. maj 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.