Majs på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Saftige majs på grill serveret med koldt smør og salt er det perfekte tilbehør til grillmaden.

skærebræt med 4 majs på grill og smør.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nemt og hurtigt – Det tager en halv times tid at lave dem, og de er det perfekte tilbehør til noget lækkert fra grillen.
    Saftige majs – Ved at tilberede dine majs i skallen holder du på alt den gode smag og de bliver saftige og lækre, da majsene bliver dampede inden i skallen.

    Ingrediensnoter

    Majskolber – Find nogle gode store majskolber. Husk at det er sukkermajs du skal have fat i, og ikke fodermajs som står på de fleste marker. Køb dem i supermarkedet, så er du på den sikre side.

    Smør – Jeg kan ikke spise mine majskolber uden smør, sådan er det bare, smagene passer så fantastisk sammen, men det kan sagtens springes over.

    Salt – Flagesalt, kokkesalt, fint salt, det hele kan bruges, bare der er salt på!

    Alternative ingredienser

    Tilsæt krydderier eller ost – Du kan give dine færdige majskolber krydderier efter smag. Prøv også at rive parmesan ud over de varme grillede majskolber, det smager fantastisk.

    Hvordan laver man majs på grill?

    Det er supernemt at lave grillede majs, og vi anbefaler altså at du griller dem med skallen på, så bliver de lækre og saftige.

    1. På en forvarmet grill tilberedes majskolberne over direkte varme. De vendes flere gange så de får varme på alle siderne.
    2. Når majskolberne er færdige tages de af grillen og de forkullede blade fjernes og kasseres.
    3. Majskolberne er klar til servering, eller de kan kommes tilbage på grillen så de tager lidt farve.
    4. Server med smør og salt som tilbehør til noget lækkert fra grillen.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Spring kogningen over – Mange koger deres majs inden de griller dem, men det er slet ikke nødvendigt. Ved kun at grille dem, så holder du på al den gode smag og dine majs damper fint færdige inden i skallen på grillen.

    Læg majsene i vand – Du kan komme majskolberne i vand lidt inden de skal grilles, så er bladene lidt våde og der går ikke så nemt ild i dem.

    Servering – Server de grillede majskolber som tilbehør til grillmaden. Opgrader dem eventuelt og giv dem lidt parmesan eller Hvidløgssmør med urter inden servering.

    Grillede majskolber med smør og salt.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan man grille frosne majs?

    Majs fra frost kan sagtens grilles. De har ikke skal på, men du kan grille dem på samme måde til de har fået den farve du ønsker. Du kan godt lægge dem frosne på grillen.

    Flere grillede grøntsager

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    skærebræt med 4 majs på grill og smør.
    5 fra 3 stemmer

    Majs på grill

    Nem opskrift på lækre og saftige grillede majskolber. Det er det perfekte tilbehør til din næste grillaften, for tilbehør til grillmad behøver hverken være omfattende eller svært at lave. Majskolber er både nemt, billigt, sundt og hurtigt tilbehør.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 15 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 35 minutter
    Ret Tilbehør
    Køkken Amerikansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 179 kcal

    Ingredienser

    • 4 majskolber, med skal
    • 2 tsk salt
    • Peber, efter smag
    • 4 spsk smør

    Sådan gør du

    • Grillen forvarmes til 250 grader sat op til direkte varme.
    • Majskolberne kommes på grillen over den direkte varme, her grilles de nu i ca. 20 minutter, de vendes flere gange undervejs, så de bliver jævnt tilberedt. Det er meningen at de yderste blade skal blive sorte og forkullede.
      4 majskolber
    • Når majskolberne er færdige, fjernes bladene, eller trækkes tilbage og majskolben er nu klar til at spise, man kan også vælge at komme dem lidt på grillen, så de får lidt farve på selve majskernerne.
    • Server majskolberne med salt, peber og masser af smør.
      2 tsk salt, Peber, 4 spsk smør

    Tips og noter

    1. Ild i bladene – Det er svært at undgå at der går ild i nogle af bladene, men det er altså ingen katastrofe, og der sker ikke noget ved det. Hvis man vil gå med livrem og seler, så kan man komme majskolberne med skal og det hele, i en spand koldt vand og lade dem ligge i 15 minutter inden man skal grille dem. Så går det ikke så nemt ild i dem.
    2. Rester – Har du majskolber tilbage der ikke bliver spist, så gem dem endelig til dagen efter, de smager også skønt kolde. Du kan også skære majskernerne fra kolben, og bruge dem i en salat.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1majskolbe med smørKalorier: 179kcalKulhydrater: 17gProtein: 3gFedt: 13gMættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 31mgNatrium: 1278mgKalium: 247mgFibre: 2gSukker: 6gA-vitamin: 523IUC-vitamin: 6mgCalcium: 6mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. maj 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.