Hjem » Tilbehør » Majs på grill

Majs på grill

Lækre, søde og saftige, med den helt rigtige smag. Det er lige præcis sådan majs på grill skal smage. Vi venter alle sammen på at majsene dukker op i butikkerne og boderne langs vejene, så vi kan smide dem på grillen og nyde dem med smør og salt på. Hvis du vil se hvordan man laver grillede majskolber, så læs med her og få vores opskrift.

skærebræt med 4 majs på grill og smør

Nemt tilbehør til sommermaden

Det er en helt speciel duft der kommer, når man griller majskolber med skallen på. Sådan har jeg altid grillet dem, det er nemt og resultatet er i top. Skallen beskytter majsen og holder på saft og smag alt imens de bliver dampet og beskyttet fra den direkte varme. Efterfølgende kan man så lige trække skallen tilbage og give dem lidt farve.

Grillede majs er for mig, sammen med en bagt kartoffel, tæt på at være det perfekte tilbehør til noget lækkert fra grillen. Det er så nemt at lave, og alle her i huset sætter pris på dem. Til at starte med fik unger dem skåret til i mindre stykker, men nu sidder de og “gnasker” sig igennem en hel ligesom os voksne.

Den der helt specielle søde lækre smag sammen et drys flagesalt og masser af smør, så bliver det ikke bedre! Og nu er majsene heldigvis i butikkerne! Men man kan faktisk også selv dyrke dem i haven, det kræver ikke så meget og ungerne synes også at det er sjovt at man selv kan gå ned og “høste”.

Husk dem nu i grillsæsonen, og lad nu være med at koge al smagen ud af dem i en gryde med vand. De bliver meget bedre tilberedt i skallen på grillen.

Det er svært at undgå at der går ild i nogle af bladene, men det er altså ingen katastrofe, og der sker ikke noget ved det. Hvis man vil gå med livrem og seler, så kan man komme majskolberne med skal og det hele, i en spand koldt vand og lade dem ligge i 15 minutter inden man skal grille dem. Så går det ikke så nemt ild i dem.

4 grillede majskolber på skærebræt

Ingrediensnoter – Majs på grillen

Majskolber – Find nogle gode store majskolber. Husk at det er sukkermajs du skal have fat i, og ikke fodermajs som står på de fleste marker. Køb dem i supermarkedet, så er du på den sikre side.

Smør – Jeg kan ikke spise mine majskolber uden smør, sådan er det bare, smagene passer så fantastisk sammen, men det kan sagtens springes over.

Salt – Flagesalt, kokkesalt, fint salt, det er fint, bare der er salt på!

Hvordan laver man majs på grill?

Det er supernemt at lave majs på grillen, og det skal selvfølgelig være med skal på. Husk at du kan komme majskolberne i vand lidt inden de skal grilles, så er bladene lidt våde og der går ikke så nemt ild i dem.

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

På en forvarmet grill tilberedes majskolberne over direkte varme. De vendes flere gange så de får varme på alle siderne. Når majskolberne er færdige tages de af grillen og de forkullede blade fjernes og kasseres.

Majskolberne er klar til servering, eller de kan kommes tilbage på grillen så de tager lidt farve. Server med smør og salt som tilbehør til noget lækkert fra grillen.

Grillede majs med smør og salt

Ofte stillede spørgsmål

Kan man grille majs fra frost?

De frosne majs fra frost kan sagtens grilles. De har ikke skal på, men du kan grille dem på samme måde til de har fået den farve du ønsker. Du kan godt lægge dem frosne på grillen.

Kan jeg spise majs med andet end salt og smør?

Du kan give dine færdige majskolber krydderier efter smag. Prøv også at rive parmesan ud over de varme grillede majskolber, det smager fantastisk.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

majs på grill med smør og salt

Opskrift på grillede majskolber

Her kommer vores opskrift på der bedste grillede majskolber. Det tager en halv times tid at lave dem, og de er det perfekte tilbehør til noget lækkert fra grillen. Husk at du selv kan dyrke sukkermajs i haven, det er ret nemt og sjovt.

skærebræt med 4 majs på grill og smør
5 fra 1 stemme

Majs på grill

Nem opskrift på lækre og saftige grillede majskolber. Det er det perfekte tilbehør til din næste grillaften – tilbehør til grillmad behøver hverken være omfattende eller svært at lave, majs på grill er både nemt, billigt, sundt og hurtigt tilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 35 min
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 179 kcal

Ingredienser

  • 4 majskolber, med skal
  • 2 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 4 spsk smør

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 250 grader sat op til direkte varme.
    Jeg plejer bare at komme majskolberne direkte på grillen, men man kan også komme majskolberne med skal på i koldt vand i 15 minutter inden de kommes på grillen. Det gør det lidt nemme at undgå at der går ild i skallen undervejs. Det er en smagssag og ændrer ikke på det endelige resultat.
  • Majskolberne kommes på grillen over den direkte varme, her grilles de nu i ca. 20 minutter, de vendes flere gange undervejs, så de bliver jævnt tilberedt. Det er meningen at de yderste blade skal blive sorte og forkullede.
  • Når majskolberne er færdige fjernes bladene, eller trækkes tilbage og majskolben er nu klar til at spise, man kan også vælge at komme dem lidt på grillen, så de får lidt farve på selve majskernerne.
  • Server majskolberne med salt, peber og masser af smør.

Nutrition

Serving: 1majskolbe med smørKalorier: 179kcalKulhydrater: 17gProtein: 3gFedt: 13gMættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 31mgNatrium: 1278mgKalium: 247mgFibre: 2gSukker: 6gA-vitamin: 523IUC-vitamin: 6mgCalcium: 6mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Billigt tilbehør, Grillede majs i skal, Grillede majskolber, hele majs på grill, Majs på Weber gasgrill, Tilbehør til grillmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.