Saftige majs på grill serveret med koldt smør og salt er det perfekte tilbehør til grillmaden.

Mere grillinspiration
Opskriften er god fordi
Nemt og hurtigt – Det tager en halv times tid at lave dem, og de er det perfekte tilbehør til noget lækkert fra grillen.
Saftige majs – Ved at tilberede dine majs i skallen holder du på alt den gode smag og de bliver saftige og lækre, da majsene bliver dampede inden i skallen.
Ingrediensnoter
Majskolber – Find nogle gode store majskolber. Husk at det er sukkermajs du skal have fat i, og ikke fodermajs som står på de fleste marker. Køb dem i supermarkedet, så er du på den sikre side.
Smør – Jeg kan ikke spise mine majskolber uden smør, sådan er det bare, smagene passer så fantastisk sammen, men det kan sagtens springes over.
Salt – Flagesalt, kokkesalt, fint salt, det hele kan bruges, bare der er salt på!
Alternative ingredienser
Tilsæt krydderier eller ost – Du kan give dine færdige majskolber krydderier efter smag. Prøv også at rive parmesan ud over de varme grillede majskolber, det smager fantastisk.
Hvordan laver man majs på grill?
Det er supernemt at lave grillede majs, og vi anbefaler altså at du griller dem med skallen på, så bliver de lækre og saftige.
- På en forvarmet grill tilberedes majskolberne over direkte varme. De vendes flere gange så de får varme på alle siderne.
- Når majskolberne er færdige tages de af grillen og de forkullede blade fjernes og kasseres.
- Majskolberne er klar til servering, eller de kan kommes tilbage på grillen så de tager lidt farve.
- Server med smør og salt som tilbehør til noget lækkert fra grillen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Spring kogningen over – Mange koger deres majs inden de griller dem, men det er slet ikke nødvendigt. Ved kun at grille dem, så holder du på al den gode smag og dine majs damper fint færdige inden i skallen på grillen.
Læg majsene i vand – Du kan komme majskolberne i vand lidt inden de skal grilles, så er bladene lidt våde og der går ikke så nemt ild i dem.
Servering – Server de grillede majskolber som tilbehør til grillmaden. Opgrader dem eventuelt og giv dem lidt parmesan eller Hvidløgssmør med urter inden servering.
Ofte stillede spørgsmål
Majs fra frost kan sagtens grilles. De har ikke skal på, men du kan grille dem på samme måde til de har fået den farve du ønsker. Du kan godt lægge dem frosne på grillen.
Flere grillede grøntsager

Majs på grill
Ingredienser
- 4 majskolber, med skal
- 2 tsk salt
- Peber, efter smag
- 4 spsk smør
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 250 grader sat op til direkte varme.
- Majskolberne kommes på grillen over den direkte varme, her grilles de nu i ca. 20 minutter, de vendes flere gange undervejs, så de bliver jævnt tilberedt. Det er meningen at de yderste blade skal blive sorte og forkullede.4 majskolber
- Når majskolberne er færdige, fjernes bladene, eller trækkes tilbage og majskolben er nu klar til at spise, man kan også vælge at komme dem lidt på grillen, så de får lidt farve på selve majskernerne.
- Server majskolberne med salt, peber og masser af smør.2 tsk salt, Peber, 4 spsk smør
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. maj 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: