Tiden er inde til masser af lækker grillmad. Dertil hører der selvfølgelig noget lækkert tilbehør. Det er ikke altid nemt at finde tilbehør til grillmad, men disse grillede gulerødder med bacon er helt perfekte til et godt stykke kød eller fisk på grillen.
Tilbehør til grillmad
Vi elsker at grille her om sommeren, ja faktisk hele året rundt. Men vi kan, som så mange andre, godt køre lidt død i tilbehøret til grillmaden.
Vi laver ofte det samme igen og igen, og selvom det er lækkert med en kartoffelsalat og grøn salat, så er det bare sjovt at prøve noget andet.
De her gulerødder med bacon er både nemme at lave, og så smager de bare godt. De kan serveres som tilbehør til grillmaden, både kød, fisk og fjerkræ.
Ingrediensnoter
Gulerødder – Vi vælger gerne nogle små lækre nogen. Hvis du har gulerødder i haven, så er det helt klart at foretrække.
Bacon – Hjemmerøget hvis du er så heldig.
Ahornsirup – Til at pensle med.
Timian – Gerne frisk fra haven hvis du har.
Hvordan laver man grillede gulerødder med bacon?
Det er ganske enkelt at lave grillede gulerødder med bacon. Start med at vask gulerødderne godt (skræl dem evt. hvis du synes) og pak dem så ind i bacon.
Så skal de på grillen og grilles til baconen er sprød og lækker. Tilsidst glaseres de i den lækre ahorn sirup, og når de tages af grillen drysses de med masser af frisk timian, og serveres straks.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Andre grillede grøntsager du måske vil synes om
Serveringsforslag
- Server til en grillet culottesteg.
- Server gulerødderne til en lækker grillet bøf.
- Server til en saftig kylling på grill.
Opskrift på gulerødder med bacon
Her er vores opskrift på nemme grillede gulerødder med bacon og sødt ahornsirup. Hvis du ikke har sirup, kan akaciehonning også bruges.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave de lækre gulerødder næste gang I tænder op i grillen.
Grillede gulerødder med bacon
Ingredienser
- 16 gulerødder, små
- 16 skiver bacon
- 1 spsk frisk timian, hakket
- 1 dl ahornsirup
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til middel varme.
- Gulerødderne vaskes derefter i koldt vand. Hvis man ikke bryder sig om skrællen, man man sagtens skrælle dem.16 gulerødder
- Dub gullerødderne tørre med et viskestykke eller køkkenrulle. Derefter vikles der en skive bacon om hver gulerod.16 skiver bacon
- Gulerødderne placeres nu på den forvarmede grill på direkte varme. Grill dem til baconen begynder at blive gylden og sprød. Vend dem flere gange undervejs,
- De sidste par minutter pensles gulerødderne med ahornsirup, så de får en lækker glasering.1 dl ahornsirup
- Kom gulerødderne på et fad og drys med masser af frisk timian.1 spsk frisk timian
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 7. juni 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her