Lækre møre stykker af søde æbler omviklet med bacon. Det er et “match made in heaven”. Den lækre salte, røgede smag kombineret med smagen af æble passer rigtig godt som en lækker lille snack på tapasbordet, eller som tilbehør til aftensmaden. Hvis du vil have vores opskrift på de her lækre små æbler med bacon som pindemadder, så læs med her.
Nemme små retter
Når der står tapas på menuen, så er det en konstant jagt på nye retter for mig. Jeg kører hurtigt træt i det samme hver gang, så nyt skal der til! De her små lækre “bomber” med æbler og bacon, man kan vel nærmest kalde det for “æbleflæsk på pind” De smager vildt godt.
De gik rent ind hos ungerne første gang jeg lavede dem, så nu spiser vi dem også som tilbehør til alle mulige retter. Det er lidt som med bønner og asparges med bacon viklet om, det er nemt, det smager godt.
Jeg har lavet dem på grillen de fleste gange, men de kan også sagtens laves i ovnen.
Hvor dan laver man æbler med bacon?
Det kan faktisk ikke blive nemmere tror jeg. Find nogle æbler med en rigtig god kraftig smag, og bacon af god kvalitet, så er du godt kørende. Her kommer en gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden. Det fulde opskrift står nederst på siden.
- Æbler
- Bacon
- Tandstikker
- Evt. lidt timian til at drysse over til sidst.
Forvarm ovnen, eller grillen.
Æblerne skylles grundigt i koldt vand, inden de udkernes og skæres ud i både. Dernæst omvikles æblerne med bacon og der stikkes en tandstikker igennem for at holde på baconen under tilberedningen.
Ovn: De små snacks placeres i et ildfast fad, og kommes derefter i den forvarmede ovn. Nu tilberedes de til baconen har fået den ønskede gyldne farve.
Grill: Placer æblebådene med bacon i den forvarmede grill og tilbered den ved indirekte varme til de er gyldne og sprøde.
Server dem efterfølgende mens de stadig er varme.
Opskrift på æbler med bacon
Her kommer en nem opskrift på æbler med bacon. Den perfekte lille snack til tapas eller tilbehør til noget lækkert fra grillen. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.
Æbler med bacon opskrift
Udstyr
- Tandstikker
Ingredienser
- 2 æbler
- 150 g bacon, i skiver
- Evt. timian
Sådan gør du
- Forvarm ovn eller grill til 200 grader. Grillen sættes op til indirekte varme.
- Æblerne vaskes og skæres i både.
- Derefter vikles ½ skive bacon om hver æblebåd. Stik en tandstik igennem for at holde sammen på det.
- Ovn – Placer æblestykkerne med bacon i et ildfast fad og tilbered dem i oven i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og sprøde.Grill – Grill æblestykkerne med bacon ved indirekte varme i 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
- Drys evt. med timian og server med et samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her