Indhold

Æbler med bacon

Indhold

Lækre møre stykker af søde æbler omviklet med bacon. Det er et “match made in heaven”. Den lækre salte, røgede smag kombineret med smagen af æble passer rigtig godt som en lækker lille snack på tapasbordet, eller som tilbehør til aftensmaden. Hvis du vil have vores opskrift på de her lækre små æbler med bacon som pindemadder, så læs med her.

lækre grillede æbler med bacon

Nemme små retter

Når der står tapas på menuen, så er det en konstant jagt på nye retter for mig. Jeg kører hurtigt træt i det samme hver gang, så nyt skal der til! De her små lækre “bomber” med æbler og bacon, man kan vel nærmest kalde det for “æbleflæsk på pind” De smager vildt godt.

De gik rent ind hos ungerne første gang jeg lavede dem, så nu spiser vi dem også som tilbehør til alle mulige retter. Det er lidt som med bønner og asparges med bacon viklet om, det er nemt, det smager godt.

Jeg har lavet dem på grillen de fleste gange, men de kan også sagtens laves i ovnen.

æbler med bacon

Hvor dan laver man æbler med bacon?

Det kan faktisk ikke blive nemmere tror jeg. Find nogle æbler med en rigtig god kraftig smag, og bacon af god kvalitet, så er du godt kørende. Her kommer en gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden. Det fulde opskrift står nederst på siden.

  • Æbler
  • Bacon
  • Tandstikker
  • Evt. lidt timian til at drysse over til sidst.

Forvarm ovnen, eller grillen.

Æblerne skylles grundigt i koldt vand, inden de udkernes og skæres ud i både. Dernæst omvikles æblerne med bacon og der stikkes en tandstikker igennem for at holde på baconen under tilberedningen.

Ovn: De små snacks placeres i et ildfast fad, og kommes derefter i den forvarmede ovn. Nu tilberedes de til baconen har fået den ønskede gyldne farve.

Grill: Placer æblebådene med bacon i den forvarmede grill og tilbered den ved indirekte varme til de er gyldne og sprøde.

Server dem efterfølgende mens de stadig er varme.

opskrift på æbler med bacon

Opskrift på æbler med bacon

Her kommer en nem opskrift på æbler med bacon. Den perfekte lille snack til tapas eller tilbehør til noget lækkert fra grillen. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.

lækre grillede æbler med bacon
5 fra 1 stemme

Æbler med bacon opskrift

Lækre små hapsere med baconomviklede æbler til tapas eller som tilbehør til svinekød.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 204 kcal

Udstyr

  • Tandstikker

Ingredienser

  • 2 stk æbler
  • 150 g bacon, i skiver
  • Evt. timian

Sådan gør du

  • Forvarm ovn eller grill til 200 grader. Grillen sættes op til indirekte varme.
  • Æblerne vaskes og skæres i både.
  • Derefter vikles ½ skive bacon om hver æblebåd. Stik en tandstik igennem for at holde sammen på det.
  • Ovn – Placer æblestykkerne med bacon i et ildfast fad og tilbered dem i oven i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
    Grill – Grill æblestykkerne med bacon ved indirekte varme i 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
  • Drys evt. med timian og server med et samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 204kcalKulhydrater: 13gProtein: 5gFedt: 15gMættet fedt: 5gKolesterol: 25mgNatrium: 249mgKalium: 172mgFibre: 2gSukker: 9gA-vitamin: 63IUC-vitamin: 4mgCalcium: 5mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Baconæbler, Baconomviklede æbler, Bagte æbler med bacon, Grillede æbler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg