Lækre små hapsere med baconomviklede æbler til tapas eller som tilbehør til svinekød eller andet grillmad. De kan laves på grillen eller i ovnen.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Udstyr
Tandstikker
Ingredienser
2æbler
150gbacon, i skiver
Frisk timian, kan udelades
Sådan gør du
Forvarm grillen (eller ovnen) til 200 grader. Grillen sættes op til indirekte varme.
Æblerne vaskes og skæres i både.
2 æbler
Derefter vikles ½ skive bacon om hver æblebåd. Stik en tandstik igennem for at holde sammen på det.
150 g bacon
Grill - Grill æblestykkerne med bacon ved indirekte varme i 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprøde.Ovn - Placer æblestykkerne med bacon i et ildfast fad og tilbered dem i oven i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
Drys evt. med timian og server med et samme1.
Frisk timian
Noter
1. Servering - Disse æblebåde med bacon passer godt som en lille snack, tapasret eller som tilbehør til aftensmaden. De er særligt gode til grillmad, især til svinekød, da æbler og svinekød bare kan noget sammen. De skal serveres med det samme, mens de stadig er varme.