Når man er fynbo kan man ikke gå igennem æblesæsonen uden at få æbleflæsk en gang eller to. Og det er lige nu æblerne er gode og perfekte. I denne version koges æblerne ud lidt mere end mange måske vil gøre, og så laves den jo altså med bacon. Læs med her og få vores opskrift på æbleflæsk med bacon, som faktisk er mormors opskrift.
Æbleflæsk med bacon?
Der er flere fordele ved at lave æbleflæsk med bacon frem for for eksempel svinebryst (flæsk). Det er ofte billigere at få fat i, nemmere tilgængeligt for de fleste, og så er det bare nemt og hurtigt at arbejde med.
I denne ret indgår bacon i tern, fordi baconen skal blandes i æbleflæsken. Det er sådan min mor laver den, og sådan jeg er vokset op med æbleflæsk.
Det er super lækkert på et stykke rugbrød, både her i efteråret eller til julefrokosten senere på året.
Mere inspiration til æbler
Ingrediensnoter
Æbler – Vælg en sort der koger lidt ud når den tilberedes. Vi har her brugt Belle de Boskoop, men andre madæbler kan også fint bruges til retten. Vælg gerne et der har lidt syrlighed.
Bacon – Kvaliteten på baconen spiller ind når du skal lave æbleflæsk. Det bedste er at vælge et godt stykke bacon du selv kan skære ud i lidt tykke tern. Men har du kun en pakke af de skårede skiver fra supermarkedet, så kan du også fint skære dem i tern og bruge dem, og få et rigtig fint resultat ud af det.
Sukker – Det er vigtigt at komme lidt sukker i, fordi det er med til at give den rette smag, og gør at æblerne får den rette konsistens og koger godt ud under tilberedninge.
Hvordan laver man æbleflæsk med bacon?
Det er jo sådan lidt en religion, og det kommer nok også an på hvor i landet man kommer fra, men her er altså min mors opskrift, som jeg er vokset op med, og som jeg forbinder med æbleflæsk.
Det er ganske få ting man skal bruge til retten, og den er ganske enkel at lave. Start med at stege bacontern på panden til de er gyldne, og tilsæt så løg i tynde skiver. Til sidst kommes æbletern i panden, der drysses lidt sukker over, og retten småsimrer på blusset indtil æblerne koger ud.
Der må gerne være lidt æblestykker tilbage.
Server på et stykke rugbrød og drys gerne med lidt salt og frisk timian.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan fint gemme resterne af æbleflæsk. Jeg plejer lige at lune det lidt i mikroovnen inden det skal serveres igen. Det fungerer super godt! Det skal helst lige lunes, da fedten fra baconen ellers er for fast når det er helt koldt.
Andre frokostretter du måske vil synes om
- Lakserilette med varmrøget laks
- Anderilette
- Bagels med skinke, mozzarella og pesto
- Æggesalat
- Fyldte æg med rejer
Tips og Tricks
- Flæsk eller bacon?
- Jeg bruger her bacon. Hvis du vil lave din æbleflæsk med rigtig flæsk så kan du også fint gøre det.
- Bacon i tern eller skiver
- Det er lidt op til dig om du vil lave din æbleflæsk som jeg gør med bacon i tern eller du vil lave den med skiver af sprød bacon serveret ovenpå. Man kan gøre begge dele.
Hvis du vil bruge hele skiver af bacon, så er det en fordel at købe bacon i et stort stykke og selv skære skiverne, da du så kan skære dem lidt tykkere. Så steger du dem bare først som beskrevet i opskriften, og så tager du skiverne op inden du kommer løg på panden.
Jeg kan bedst lide at baconen er i tern og ligesom bliver indkoorporeret i æblemosen, men det er en smags sag, og man kan gøre begge dele.
- Det er lidt op til dig om du vil lave din æbleflæsk som jeg gør med bacon i tern eller du vil lave den med skiver af sprød bacon serveret ovenpå. Man kan gøre begge dele.
Serveringsforslag
- Server lun til frokost hvis du vil glæde familien lidt ekstra i weekenden.
- Sæt den på bordet til julefrokosten sammen med hjemmebagt Rugbrød og alle de andre lækkerier.
Elsker du æbler?
Prøv også vores opskrifter på Æblegele eller Æblekompot
Opskrift på æbleflæsk med løg og æbler
Her får du mormors opskrift på æbleflæsk med bacon, løg og æbler. Det er en nem ret, der smager skønt, og som både børn og voksne elsker herhjemme.
Det er et must til en god efterårsfrokost eller på bordet til julefrokosten. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften derhjemme.
Æbleflæsk med bacon
Ingredienser
- 200 g bacon, i tern
- 1 løg
- 500 g æbler, i tern, skrællet vægt
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
- Kom bacontern på en pande ved middel varme, og steg indtil de er gyldne.200 g bacon
- Del løget på langs, og skær det i tynde skiver. Tilsæt løgene til panden sammen med bacon, og skru lidt ned for varmen. Steg til løgene falder sammen og bliver klare.1 løg
- Tilsæt æbletern, og drys med sukker. Lad æblerne småsimre i panden indtil de er bløde og lidt udkogte. Der må gerne være nogle æblestykker tilbage, så det ikke helt bliver mos. Smag til og vurder om der evt. skal mere sukker i.500 g æbler, 2 spsk sukker
- Server lun til et stykke godt rugbrød.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. september 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her