Populært:

Madformadelskere / Sæson / Efterår / Mormors æbleflæsk med bacon

Mormors æbleflæsk med bacon

4.34

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.34

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Når man er fynbo kan man ikke gå igennem æblesæsonen uden at få æbleflæsk en gang eller to. Og det er lige nu æblerne er gode og perfekte. I denne version koges æblerne ud lidt mere end mange måske vil gøre, og så laves den jo altså med bacon. Læs med her og få vores opskrift på æbleflæsk med bacon, som faktisk er mormors opskrift.

æbleflæsk med bacon og løg i skål

Æbleflæsk med bacon?

Der er flere fordele ved at lave æbleflæsk med bacon frem for for eksempel svinebryst (flæsk). Det er ofte billigere at få fat i, nemmere tilgængeligt for de fleste, og så er det bare nemt og hurtigt at arbejde med.

I denne ret indgår bacon i tern, fordi baconen skal blandes i æbleflæsken. Det er sådan min mor laver den, og sådan jeg er vokset op med æbleflæsk med bacon. Det er super lækkert på et stykke rugbrød, både her i efteråret eller til julefrokosten senere på året.

Lækker æbleflæsk med bacon i sort skål med rødt æble ved siden af

Hvordan laver man æbleflæsk

Det er jo sådan lidt en religion, og det kommer nok også an på hvor i landet man kommer fra, men her er altså min mors opskrift, som jeg er vokset op med, og som jeg forbinder med æbleflæsk. Det er ganske få ting man skal bruge til retten:

 • Æbler, gerne lidt syrlige
 • Bacon
 • Løg
 • Lidt sukker

Retten er ganske enkel at lave. Start med at stege bacontern på panden til de er gyldne, og tilsæt så løg i tynde skiver. Til sidst kommes æbletern i panden, der drysses lidt sukker over, og retten småsimrer på blusset indtil æblerne koger ud. Der må gerne være lidt æblestykker tilbage.

Server på et stykke rugbrød.

Den præcise opskrift med mængder finder du lidt længere nede på siden her.

Nem opskrift på Lækker æbleflæsk

Æbleflæsk med bacon opskrift

Her får du mormors opskrift på æbleflæsk med bacon. Det er en nem ret, der smager skønt, og som både børn og voksne elsker herhjemme. Det er et must til en god efterårsfrokost eller på bordet til julefrokosten.

æbleflæsk med bacon og løg i skål
4.34 fra 6 stemmer

Æbleflæsk med bacon opskrift

Nem æbleflæsk med bacon og løg, spises med rugbrød
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 297 kcal

Ingredienser

 • 200 g bacon, i tern
 • 1 løg
 • 500 g æbler, i tern, skrællet vægt
 • 2 spsk sukker

Sådan gør du

 • Kom bacontern på en pande ved middel varme, og steg indtil de er gyldne.
 • Del løget på langs, og skær det i tynde skiver. Tilsæt løgene til panden sammen med bacon, og skru lidt ned for varmen. Steg til løgene falder sammen og bliver klare.
 • Tilsæt æbletern, og drys med sukker. Lad æblerne småsimre i panden indtil de er bløde og lidt udkogte. Der må gerne være nogle æblestykker tilbage, så det ikke helt bliver mos. Smag til og vurder om der evt. skal mere sukker i.
 • Server lun til et stykke godt rugbrød.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 297kcalKulhydrater: 24gProtein: 7gFedt: 20gMættet fedt: 7gKolesterol: 33mgNatrium: 332mgKalium: 233mgFibre: 3gSukker: 19gA-vitamin: 86IUC-vitamin: 6mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
4.34 from 6 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.