Når man er fynbo kan man ikke gå igennem æblesæsonen uden at få æbleflæsk en gang eller to. Og det er lige nu æblerne er gode og perfekte. I denne version koges æblerne ud lidt mere end mange måske vil gøre, og så laves den jo altså med bacon. Læs med her og få vores opskrift på æbleflæsk med bacon, som faktisk er mormors opskrift.

Æbleflæsk med bacon?
Der er flere fordele ved at lave æbleflæsk med bacon frem for for eksempel svinebryst (flæsk). Det er ofte billigere at få fat i, nemmere tilgængeligt for de fleste, og så er det bare nemt og hurtigt at arbejde med.
I denne ret indgår bacon i tern, fordi baconen skal blandes i æbleflæsken. Det er sådan min mor laver den, og sådan jeg er vokset op med æbleflæsk med bacon. Det er super lækkert på et stykke rugbrød, både her i efteråret eller til julefrokosten senere på året.

Hvordan laver man æbleflæsk
Det er jo sådan lidt en religion, og det kommer nok også an på hvor i landet man kommer fra, men her er altså min mors opskrift, som jeg er vokset op med, og som jeg forbinder med æbleflæsk. Det er ganske få ting man skal bruge til retten:
- Æbler, gerne lidt syrlige
- Bacon
- Løg
- Lidt sukker
Retten er ganske enkel at lave. Start med at stege bacontern på panden til de er gyldne, og tilsæt så løg i tynde skiver. Til sidst kommes æbletern i panden, der drysses lidt sukker over, og retten småsimrer på blusset indtil æblerne koger ud. Der må gerne være lidt æblestykker tilbage.
Server på et stykke rugbrød.
Den præcise opskrift med mængder finder du lidt længere nede på siden her.

Æbleflæsk med bacon opskrift
Her får du mormors opskrift på æbleflæsk med bacon. Det er en nem ret, der smager skønt, og som både børn og voksne elsker herhjemme. Det er et must til en god efterårsfrokost eller på bordet til julefrokosten.

Æbleflæsk med bacon opskrift
Ingredienser
- 200 g bacon, i tern
- 1 løg
- 500 g æbler, i tern, skrællet vægt
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
- Kom bacontern på en pande ved middel varme, og steg indtil de er gyldne.
- Del løget på langs, og skær det i tynde skiver. Tilsæt løgene til panden sammen med bacon, og skru lidt ned for varmen. Steg til løgene falder sammen og bliver klare.
- Tilsæt æbletern, og drys med sukker. Lad æblerne småsimre i panden indtil de er bløde og lidt udkogte. Der må gerne være nogle æblestykker tilbage, så det ikke helt bliver mos. Smag til og vurder om der evt. skal mere sukker i.
- Server lun til et stykke godt rugbrød.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her