Hjem » Dessert » Hasselback æbler

Hasselback æbler

Hasselback æbler eller hasselbagte æbler med kanel og vaniljeis er en nem og virkelig lækker efterårsdessert, som er helt oplagt lige nu i æblesæsonen. Læs med her og få vores nemme opskrift på de skønneste bagte æbler med is.

hasselback æbler med kanel, hasselnødder og vaniljeis på toppen

Den perfekte efterårsdessert med æbler

Efteråret er skønt. Om efteråret har vi så mange lækre råvarer som kål, græskar og selvfølgelig æbler. Der er altså ikke noget som danske æbler!

Måske er du heldig at have et æbletræ i haven, og så er det her altså bare en skøn dessert du kan lave hele efteråret. Hvis du ikke har et æbletræ, så kan du lige nu finde masser af skønne danske æbler i supermarkederne eller hos grønthandlerne.

Bagte æbler smager bare skønt, og med smagen af kanel, de knasende hasselnødder på toppen og den cremede vaniljeis, så er det bare et himmelsk dessert. Det er virkelig et match made in heaven.

Derudover så er det en virkelig nem dessert, som kun tager 10 minutter at forberede og så passer den sig selv i ovnen.

Hvis du har tid, så lav en hjemmelavet vaniljeis på forhånd, det løfter lige desserten til helt nye højder. Find vores opskrift på hjemmelavet vaniljeis her.

to tallerkener med hasselback æbler med vaniljeis

Ingrediensnoter

Æbler – Vælg nogle lækre store danske æbler.

Brun farin – Brun farin giver en dyb smag, som passer rigtig godt til denne dessert.

Smør – Smør skal der til! Brug rigtig smør, og ikke et blandingsprodukt.

Kanel – Kanel og æbler kan bare noget godt sammen. Hvis du slet ikke kan lide kanel, kan det godt springes over.

Hasselnøddeflager – Hasselnødderne giver et godt knas på toppen og en skøn smag.

Vaniljeis – Vælg en god vaniljeis. Gerne hjemmelavet hvis du har. Du kan også servere hasselback æbler med råcreme hvis du ikke vil servere is til.

Hvordan laver man hasselback æbler med kanel og vaniljeis?

Det er faktisk virkelig nemt at lave denne dessert.

Det første du gør er at skrælle æblerne, halvere dem, og så skære riller næsten helt igennem dem. De halve æbler lægges i et ovnfast fad, og så fordeles en blanding af smør, brun farin og kanel på toppen.

Til sidst drysses æblerne med kanelflager, og så skal de i ovnen. Når æblerne er færdigbagt, tages de ud af ovnen, og så er de klar til at blive serveret lune med vaniljeis på toppen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Hasselbagte æbler med kanel og vaniljeis

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg forberede desserten på forhånd?

Ja det kan du godt, du kan skrælle og skære æblerne og komme remoncen på toppen og stille dem i køleskabet indtil de skal bages. Æblerne kan godt blive brune, men det kan du forhindre ved at dryppe lidt citronsaft over.

Kan jeg servere andet end vaniljeis til?

Ja du kan også bruge råcreme til dine æbler, det er også super lækkert.

Andre desserter du måske vil synes om

bagte hasselback æbler med kanel, hasselnødder og vaniljeis

Opskrift på bagte halve æbler med kanel

Her får du vores opskrift på de lækreste hasselback æbler med kanel og hasselnødder. De serveres med en kugle vaniljeis på toppen, og er en fantastisk efterårsdessert.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere en skøn dessert med æbler for din familie. Fortæl os endelig hvad du synes om opskriften i en kommentar nederst på siden.

hasselback æbler med kanel, hasselnødder og vaniljeis på toppen
5 fra 1 stemme

Hasselback æbler

Opskrift på hasselback æbler
Hasselback æbler eller hasselbagte æbler med kanel, hasselnødder og vaniljeis på toppen er en skøn og nem efterårsdessert, som hele familien elsker at sætte tænderne i. Server den ovenpå et godt måltid mad en blæsende efterårsdag, med skønne danske æbler.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 552 kcal

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 100 g smør, blødt
  • 100 g brun farin
  • 4 tsk kanel
  • 30 g hasselnøddeflager
  • 250 g vaniljeis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skræl æblerne og del dem i to. Fjern kernehuset. Skær nu snit ned i den runde side på æblerne. Skær så tynde skiver så muligt, men skær ikke hele vejen igennem, æblet skal stadig sidde sammen i bunden. Læg de halve æbler i et ovnfast fad.
  • Bland smør, brun farin og kanel sammen. Fordel blandingen ud over æblerne.
    hasselback æbler med remonce på toppen
  • Drys hasselnøddeflager på toppen af æblerne.
    hasselback æbler med brun farin og hasselnøddeflager på toppen
  • Bag æblerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 minutter eller til de er møre.
  • Server de lune æbler med en kugle vaniljeis på toppen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1personKalorier: 552kcalKulhydrater: 68gProtein: 4gFedt: 32gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 81mgNatrium: 238mgKalium: 421mgFibre: 7gSukker: 57gA-vitamin: 995IUC-vitamin: 9mgCalcium: 152mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD æbler i ovn, bagt æble med kanel, Bagte æbler med kanel og brun farin, Dessert med æbler, dessert med æbler og kanel, Efterår, Efterårsdessert, Hasselbagte æbler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.