Populært:

Råcreme

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Råcreme er sådan en dejlig opskrift at kunne, for den kan bruges til rigtig mange retter. Mest kendt er jo nok frugtsalat med råcreme, men du kan også servere den til mange andre desserter og kager. Læs med her og få vores opskrift på den bedste hjemmelavede vaniljecreme.

hjemmelavet råcreme i skål med frugtsalat

Creme til frugtsalat, syltet frugt og andre desserter

Når du skal servere frugtsalat, kan man ikke undvære råcreme! Sådan er det bare, og både store og små elsker sådan en god gang abemad, men råcreme kan også serveres til mange andre dresserter og kager.

Cremen er også dejlig til en æbletærte med frangipane eller andre mulige andre frugttærter. Den kan også serveres til en dessert med Syltede pærer eller andre typer af syltet frugt.

Den er også skøn at bruge i forskellige trifli eller andre desserter der lægges sammen med frugt for eksempel. Det er altså kun fantasien der sætter grænsen for hvor du kan servere den.

råcreme med vaniljekorn og skål med frugtsalat

Ingrediensnoter

Æggeblommer – Du kan godt bruge pasturiserede æggeblommer hvis du har det bedst med det, friske virker også helt fint, så det er op til dig selv.

Vanilje – Brug gerne vaniljekorn fra en vaniljestang hvis du har det. Alternativt bliver cremen også rigtig fin med vaniljepasta eller vaniljepulver.

Hvordan laver man råcreme?

Råcreme er nok noget af det nemmeste at lave når du først ved hvordan.

Du skal starte med at piske æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Herefter blandes det med letpisket flødeskum, og så er cremen klar til at servere.

Nemt, ikke?

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

abemad med råcreme i sort skål

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man råcreme?

Du kan gemme rester af cremen i køleskabet for eksempel i en plastbøtte med låg. Den kan godt ændre sig lidt i konsistens, og blive lidt tyndere, men den kan sagtens spises dagen efter også.

Andre søde cremer du måske vil synes om

skål med vaniljecreme til frugtsalat

Tips og tricks til opskriften

  • Brug en lækker vaniljestang eller brug vaniljepasta i stedet. Begge dele er super lækkert.

Serveringsforslag

Prøv også at servere råcreme og Hasselback æbler som en dejlig efterårsdessert

skål med hjemmelavet råcreme til abemad
råcreme i skål med frugtsalat i anden skål

Opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

Det er altså ikke så svært selv at lave en lækker råcreme, eller vaniljecreme som den også kaldes. Du skal heller ikke bruge ret mange ingredienser.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere cremen næste gang der skal frugtsalat på bordet hjemme hos Jer.

hjemmelavet råcreme i skål med frugtsalat
5 fra 1 stemme

Råcreme

Opskrift på råcreme
Råcreme kan serveres til frugtsalat, syltede frugter eller til lækre tærter eller kager. Det er en luftig og lækker vaniljecreme, som faktisk er ret nem at lave selv.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 279 kcal

Ingredienser

  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, vaniljekorn fra vaniljestangen og sukker til en lækker og luftig æggesnaps.
    4 æggeblommer, 50 g sukker, 1 vaniljestang
  • Pisk fløden til en let flødeskum.
    2 dl piskefløde
  • Vend forsigtigt flødeskum og æggesnaps sammen uden at slå luften ud af cremen. Jeg vender forsigtigt råcremen rundt med en dejskraber af silikone, det fungerer rigtig godt.
  • Server straks din creme til frugt salat, syltede frugter, tærter eller andre desserter eller kager. Du kan også gemme råcremen på køl til senere.

Noter

Æg

Fodevarestyrelsen anbefaler ikke længere at bruge pasturiserede æg til råcreme og andre ting der ikke bliver opvarmet. Du kan altså med ro i maven bruge friske æg til denne opskrift. Hvis du har det bedre med at bruge pasturiserede æggeblommer, så kan du også fint gøre det. Læs mere om æg hos fødevarestyrelsen her.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 279kcalKulhydrater: 15gProtein: 4gFedt: 23gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 7gKolesterol: 251mgNatrium: 22mgKalium: 67mgSukker: 14gA-vitamin: 995IUC-vitamin: 0.3mgCalcium: 56mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.