Madformadelskere / Syltning / Syltede blommer

Syltede blommer


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Efteråret er her, og der betyder der er masser af lækre danske blommer lige nu. Vil du gemme lidt på de gode blommer, så kan du lave syltede blommer med kanel og kardemomme. De er fantastiske til den god dessert, og så er de nemme at lave. Læs med her og få vores opskrift.

syltede blommer serveret med vaniljeis på tallerkener samt glas med syltede blommer i kanel

Efterår når det er bedst

Efteråret kan godt ramme os lidt barskt. Når sommeren slår over i blæst, regn og kolde dage, så er det godt at man kan glæde sig over efterårets lækre råvarer.

Blommer er en af de frugter der er i sæson lige nu tidligt på efteråret, og det er virkelig noget at glæde sig over. Blommer er fantastiske, både som spisefrugt, men også i kager, desserter eller såvel i det salte køkken.

Vi har brugt nogle af årstiden blommer til at lave syltede blommer med kanel og kardemomme. Det er en god måde at gemme lidt på de lækre blommer, og samtidig have blommer til en nem og hurtig dessert når trangen melder sig.

I syltelagen kommer vi kanel og kardemomme. Det er nogle gode og varme efterårssmage, som passer godt til de kolde og blæsende dage når vi trænger til en god dessert med blommer.

De syltede blommer spises med en kugle vaniljeis, gerne hjemmelavet. Husk at komme lidt af lagen ud over isen, det smager skønt! Blommerne kan også bruges til at spise på din skyr om morgenen eller som tilbehør til ostebordet. En ting er sikkert, sådan et glas bliver hurtigt spist, så lav nu rigeligt.

vaniljeis med syltede blommer i kanel

Ingrediensnoter

Blommer – Modne danske blommer er bedst. Har du et blommetræ i haven, så er det helt i top!

Kanel og kardemomme – Kanel og kardemomme er gode efterårssmage, og kanel passer super godt til blommer. Du kan selvfølgelig springe det over eller eksperimentere med andre smage hvis du har lyst.

Eddike – Der skal lidt syrligt i lagen for at få den rigtig balance. Har du ikke eddike, kan du bruge citronsaft i stedet.

Rørsukker – Rørsukker giver en god og dyb smag til din syltelage, og det er anbefalet i denne opskrift.

Hvordan laver man syltede blommer?

Det er supernemt selv at sylte blommer. Det første du skal gøre, er at vaske blommerne, skære dem over og fjerne stenen. Så skal blommerne i et skoldet glas, der er skyllet i atamon.

Nu skal lagen laves. Den koges op af vand, eddike og sukker med kanelstænger og kardemomme i. Når lagen koger, hældes den over de halve blommer i glasset. Lagen skal dække blommerne helt, og så skal låget skrues på.

Lad dem køle ned, og lad dem stå en uges tid inden du begynder at spise af dem, så de får god tid til at trække smag.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

syltede blommer serveret med hjemmelavet vaniljeis

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man syltede blommer?

Vi opbevarer blommerne i vores kølige og mærke viktualierum eller i køleskabet. De holder bedst når de opbevares køligt og mørkt. Efter åbning, bør de opbevares i køleskabet.

Kan blommer fryses?

Ja, du kan sagtens fryse de halve blommer, og vente med at sylte dem til nogle uger inden de skal spises. På den måde kan du have syltede blommer hele vinteren.

Kan jeg bruge andet end kanel og kardemomme?

Ja du kan sagtens eksperimentere med andre smage. Stjerneanis giver for eksempel en lækker lakridsagtig smag. Prøv med de smage du elsker.

Andre efterårsopskrifter du måske vil synes om

glas med syltede blommer med kanel og tallerkener med blommer og vaniljeis samt rød syltelage

Opskrift på blommer syltet i kanel og kardemomme

Her får du vores opskrift på lækre søde syltede blommer som du kan servere med en kugle vaniljeis til dessert. De smager sødt og krydret af kanel og kardemomme, og er den perfekte efterårsdessert.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave dine egne hjemmelavede syltede blommer. Hvis du har blommer i haven, så er det en super god måde at gemme nogle af efterårets blommer til senere på året.

syltede blommer serveret med vaniljeis på tallerkener samt glas med syltede blommer i kanel
5 fra 1 stemme

Syltede blommer

Opskrift på syltede blommer
Nemme og lækre syltede blommer med kanel og kardemomme. De er nemme at lave, og smager dejligt som dessert med en kugle vaniljeis eller serveret som lidt sødt til et godt stykke ost eller på din morgenmad. Det er en skøn måde at få sensommerens smage til at holde lidt længere.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 15 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 1046 kcal

Ingredienser

  • 800 g blommer
  • 5 dl vand
  • 175 g rørsukker
  • 1 ½ spsk eddike
  • 2 kanelstænger
  • 3 kardemommekapsler

Sådan gør du

  • Vask blommerne, og skær dem over og fjern stenen. Læg dem i et glas, der er skoldet og skyllet i atamon.
  • Kog lagen op af vand, sukker og eddike og kom kanelstænger og kardemomme i.
  • Når lagen koger, hældes den over de halve blommer i glasset. Kom også kanelstænger og kardemommekapsler med i glasset for at give mere smag. Luk låget på glasset stramt til.
  • Lad blommerne trække en lille uges tid som minimum inden du spiser af dem. Efter du åbner glasset, bør glasset med blommerne opbevares på køl.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glas inkl lageKalorier: 1046kcalKulhydrater: 266gProtein: 6gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 27mgKalium: 1260mgFibre: 11gSukker: 254gA-vitamin: 2760IUC-vitamin: 76mgCalcium: 65mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Blommer med kanl og kardemomme, blommer opskrift, dessert med blommer, Efterår, Nem blommedessert, opskrift med blommer, syltning blommer
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.