Nemme og lækre syltede blommer med kanel og kardemomme. De er nemme at lave, og smager dejligt som dessert med en kugle vaniljeis eller serveret som lidt sødt til et godt stykke ost eller på din morgenmad. Det er en skøn måde at få sensommerens smage til at holde lidt længere.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 1glas
Ingredienser
800gblommer
5dlvand
175grørsukker
1 ½spskeddike
2kanelstænger
3kardemommekapsler
Sådan gør du
Vask blommerne, og skær dem over og fjern stenen. Læg dem i et glas, der er skoldet og skyllet i atamon.
800 g blommer
Kog lagen op af vand, sukker og eddike og kom kanelstænger og kardemomme i.
5 dl vand, 175 g rørsukker, 1 ½ spsk eddike, 2 kanelstænger, 3 kardemommekapsler
Når lagen koger, hældes den over de halve blommer i glasset. Kom også kanelstænger og kardemommekapsler med i glasset for at give mere smag. Luk låget på glasset stramt til.
Lad blommerne trække en lille uges tid som minimum inden du spiser af dem. Efter du åbner glasset, bør glasset med blommerne opbevares på køl.
Noter
Ingrediensnoter
Blommer - Modne danske blommer er bedst. Har du et blommetræ i haven, så er det helt i top!Du kan sagtens fryse blommer. Så halvér dem og frys dem, og så kan du vente med at sylte dem til nogle uger inden de skal spises. På den måde kan du have syltede blommer hele vinteren.Kanel og kardemomme - Kanel og kardemomme er gode efterårssmage, og kanel passer super godt til blommer. Du kan selvfølgelig springe det over eller eksperimentere med andre smage hvis du har lyst. Stjerneanis giver for eksempel en lækker lakridsagtig smag.Eddike - Der skal lidt syrligt i lagen for at få den rigtig balance. Har du ikke eddike, kan du bruge citronsaft i stedet.Rørsukker - Rørsukker giver en god og dyb smag til din syltelage, og det anbefaler vi i denne opskrift. Hvis du ikke har rørsukker kan du erstatte det med almindeligt hvidt sukker.
Servering
Server de syltede blommer med vaniljeis og lidt af syltelagen fra glasset, eller brug blommerne som lidt sødt på din morgengrød, skyr eller yoghurt.
Opbevaring
Vi opbevarer blommerne i vores kølige og mørke viktualierum eller i køleskabet. De holder bedst når de opbevares køligt og mørkt. Efter åbning, bør de opbevares i køleskabet.