Syltede rabarber smager af sol og sommer og er geniale i en salat, på skyr eller til ost.

Mere hverdagsmad
Opskriften er god fordi
Nem og alsidig – Syltede rabarber er en hurtig og nem opskrift, og de giver et frisk pust af sommer til mange retter. Brug dem både i desserter, på morgenmaden, i salater eller som tilbehør til ost eller salte retter.
Ingrediensnoter
Rabarber – Brugu gerne de rabarber du har i haven eller køb nogle hos grønthandleren eller i supermarkedet.
Vanilje – Korn af en vaniljestang, eller alternativt kan du bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.
Alternative ingredienser
Vanilje – I stedet for vanilje kan du tilsætte for eksempel stjerneanis, kanel, ingefær eller lakrids for at lave en anden smagsvariant.
Hvordan laver man syltede rabarber?
- For at lave syltede rabarber, skal du først skære dine rabarber ud.
- Derefter skal du koge syltelagen op.
- Så skal dine rabarber have et opkog i lagen.
- Herefter skal de køle ned, og så er de klar til at spise. Så bliver det vist ikke nemmere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Råsyltning – Nogle kan godt lide at lave dem som råsyltede rabarber, det kan du også fint gøre. Så kommer du bare rabarberne i glasset, og hælder syltedelagen hen over, altså uden at give rabarberne et opkog. Jeg synes de bliver bedre når de lige bliver kogt hurtigt op, så er de ikke helt så hårde, men det er en smags sag.
Servering – Spis rabarberne som topping på morgenmaden, for eksempel på yoghurt eller skyr. Brug dem i salater, og brug også gerne lagen i din salatdressing. Server dem i desserter, for eksempel sammen med vaniljeis eller i en Panna cotta med rabarber. De er også skønne som tilbehør til ost.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis du skolder glasset og skyller det i spiritus, kan det holde rigtig længe. Opbevar glasset i køleskabet, og så holder det i hvert fald i en måned, sikkert også længere.

Syltede rabarber
Ingredienser
- 100 g rabarber
- 2 dl vand
- 1 dl rørsukker
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.100 g rabarber
- Kog vand, rørsukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde indtil sukkeret er helt opløst.2 dl vand, 1 dl rørsukker, 1 vaniljestang
- Kom rabarberskiverne i, og giv det hele et opkog.
- Når det koger, tages gryden af varmen. Lad rabarberne køle af i lagen.
- Kom de syltede rabarber, med lagen, på glas og i køleskabet indtil de skal spises.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 12. august 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: