TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Syltede rabarber

Rabarber er en af de planter der har to sæsoner, og det er jo heldigt for os der elsker rabarber. Har du allerede lavet rabarberkage, rabarbertærte, rabarbersaft og rabarberkompot, så er tiden måske kommet til at prøve denne opskrift på syltede rabarber.

Syltede rabarber er en hurtig og nem opskrift, og de giver et frisk pust af sommer til mange retter. Brug for eksempel syltede rabarber oven på en panna cotta, i salaten eller på din ostemad om morgenen. Siruppen de ligger i er også skøn ovenpå yoghurt eller i dressinger. Så varer sommeren lidt længere!

Syltede rabarber opskrift

Her er vores opskrift på syltede rabarber. Jeg er så heldig at have en svigermor der ikke selv kan bruge alle sine rabarber, så jeg nupper glædeligt nogle til denne opskrifter eller andre sommerlækkerier med rabarber. Vi har en god aftale med at hun som regel får lidt af det jeg laver i bytte for rabarberne, og så er alle glade.

Denne opskrift er med vanilje, det passer godt sammen med rabarber. Har du mod på at eksperimentere med andre smagsvarianter, så prøv med lidt lakridspulver eller stjerneanis. Ingefær gør sig også rigtig godt sammen med rabarber, og lidt ingefær i lagen vil også give en skøn smag.

Syltede rabarber - opskrift på syltede rabarber med vanilje
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Syltede rabarber opskrift

Stræk sommeren lidt længere med syltede rabarber med vanilje
Ret Brunch, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Sommer
Portioner 1 glas

Ingredienser

  • 100 g rabarber
  • 2 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk vaniljepasta kan erstattes af korn fra 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
  • Kog vand, rørsukker og vaniljepasta i en gryde indtil sukkeret er helt opløst.
  • Kom rabarberskiverne i, og kog op.
  • Når det koger, tages gryden af varmen. Lad rabarberne køle af i lagen. Kom de syltede rabarber, med lagen, på glas og i køleskabet indtil de skal spises.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Rabarber er en af de ting jeg specielt holder af ved sommeren, når vi altså tager om mad fra haven og den slags. Jeg elsker at plukke de sprøde røde stænger og lave dem om til desserter, kager eller saft. Det minder mig om min mormor, som havde de største og flotteste rabarberplanter i haven. Hun brugte dem mest til rødgrød, men jeg tænker altid på hende når jeg plukker rabarber. Det er dejligt med gode sommerminder fra barndommen.

Hvis du har mange rabarber i haven, eller også kender en der er gavmild med rabarber, så har vi samlet alle vores gode rabarberopskrifter. Hvis du ikke kan nå at få dem alle brugt, så kan du altid skære dem i skiver og komme i fryseren. Så er de klar til at tage op og bruge senere på året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares