Syltede rabarber

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarber er en af de planter der har to sæsoner, og det er jo heldigt for os der elsker rabarber. Har du allerede lavet rabarberkage, rabarbertærte, rabarbersaft og rabarberkompot, så er tiden måske kommet til at prøve denne opskrift på syltede rabarber.

Syltede rabarber i glas med låg.

Syrlige rabarber til dessert, salater eller andet

Rabarber er en af de ting jeg specielt holder af ved sommeren, når vi altså taler om mad fra haven og den slags. Jeg elsker at plukke de sprøde røde stænger og lave dem om til desserter, kager eller saft.

Det minder mig om min mormor, som havde de største og flotteste rabarberplanter i haven. Hun brugte dem mest til rødgrød, men jeg tænker altid på hende når jeg plukker rabarber. Det er dejligt med gode sommerminder fra barndommen.

Hvis du har mange rabarber i haven, eller også kender en der er gavmild med rabarber, så har vi samlet alle vores gode rabarberopskrifter. Hvis du ikke kan nå at få dem alle brugt, så kan du altid skære dem i skiver og komme i fryseren. Så er de klar til at tage op og bruge senere på året.

Syltede rabarber er en hurtig og nem opskrift, og de giver et frisk pust af sommer til mange retter.

Brug for eksempel syltede rabarber oven på en panna cotta, i salaten eller på din ostemad eller skyr om morgenen. Siruppen, som de ligger i, er også skøn ovenpå yoghurt eller i dressinger. Så varer sommeren lidt længere!

Du kan nemt selv lave de syltede rababarber, og det er ikke spor svært. Og når du først har prøvet dem, så er jeg sikker på du vil lave dem igen og igen.

glas med røde syltede rabarber med en ske i glasset.

Ingrediensnoter

Rabarber – Brugu gerne de rabarber du har i haven eller køb nogle hos grønthandleren eller i supermarkedet.

Vanilje – Korn af en vaniljestang, eller alternativt kan du bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel vanilje med stjerneanis eller lakrids.

Hvordan laver man syltede rabarber?

For at lave syltede rabarber, skal du først skære dine rabarber ud, koge syltelagen op, og give dine rabarber et opkog i lagen.

Herefter skal de køle ned, og så er de klar til at spise. Så bliver det vist ikke nemmere.

Nogle kan godt lide at lave dem som råsyltede rabarber, det kan du også fint gøre. Så kommer du bare rabarberne i glasset, og hælder syltedelagen hen over, altså uden at give rabarberne et opkog.

Jeg synes de bliver bedre når de lige bliver kogt hurtigt op, så er de ikke helt så hårde, men det er en smags sag.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

ske der løfter rabarber op af syltelagen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe holder de?

Hvis du skolder glasset og skyller det i spiritus, kan det holde rigtig længe. Opbevar glasset i køleskabet, og så holder det i hvert fald i en måned, sikkert også længere.


Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

åbent glas med syltede rabarber og vaniljestang.

Tips og Tricks

  • Råsyltede eller ej?
    • Hvis du vil kan du godt råsyltede rabarberne, det vil sige bare komme de rå rabarber i et sylteglas, og hælde kogende lage over. Jeg kan dog bedst lide lige at give dem et opkog, så bliver de lidt blødere og lækre synes jeg. Det er op til dig selv, selvfølgelig.

Serveringsforslag

  • Spis rabarberne som topping på morgenmaden, for eksempel på yoghurt eller skyr.
  • Brug dem i salater, og brug også gerne lagen i din salatdressing.
  • Server dem i desserter, for eksempel sammen med vaniljeis eller i en Panna cotta med rabarber.

Opskrifter hvor du kan bruge syltede rabarber

Panna cotta med rabarber
Sød og cremet panna cotta med søde og syrlige syltede rabarber. Det er en dejlig sommerdessert, som du nemt kan forberede i god tid, og have stående klar i køleskabet.
Gå til opskrift
panna cotta med rabarber på toppen i høje martiniglas.

Har du masser af rabarber i haven?

Så prøv også vores opskrift på Bagte rabarber med vaniljeis og knas eller Eton mess med rabarber.
glas med syltede rabarber til kød, salat, desserter eller topping på morgenmaden.

Opskrift på søde og syrlige rabarber

Her er vores opskrift på syltede rabarber. Jeg er så heldig at have en svigermor der ikke selv kan bruge alle sine rabarber, så jeg nupper glædeligt nogle til denne opskrifter eller andre sommerlækkerier med rabarber. Vi har en god aftale med at hun som regel får lidt af det jeg laver i bytte for rabarberne, og så er alle glade.

Denne opskrift er med vanilje, det passer godt sammen med rabarber. Har du mod på at eksperimentere med andre smagsvarianter, så prøv med lidt lakridspulver eller stjerneanis. Ingefær gør sig også rigtig godt sammen med rabarber, og lidt ingefær i lagen vil også give en skøn smag.

Syltede rabarber i glas med låg.
5 fra 3 stemmer

Syltede rabarber

Stræk sommeren lidt længere med syltede rabarber med vanilje. De er lækre at spise som topping på grød eller skyr om morgenen eller i salater eller desserter. De er heldigvis også nemme at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 418 kcal

Ingredienser

  • 100 g rabarber
  • 2 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
    100 g rabarber
  • Kog vand, rørsukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde indtil sukkeret er helt opløst.
    2 dl vand, 1 dl rørsukker, 1 vaniljestang
  • Kom rabarberskiverne i, og giv det hele et opkog.
  • Når det koger, tages gryden af varmen. Lad rabarberne køle af i lagen.
  • Kom de syltede rabarber, med lagen, på glas og i køleskabet indtil de skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glas med lageKalorier: 418kcalKulhydrater: 105gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.04gNatrium: 15mgKalium: 290mgFibre: 2gSukker: 101gA-vitamin: 102IUC-vitamin: 8mgCalcium: 93mgJern: 0.3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 12. august 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.