Populært:

Syltede rabarber

3.17

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

3.17

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarber er en af de planter der har to sæsoner, og det er jo heldigt for os der elsker rabarber. Har du allerede lavet rabarberkage, rabarbertærte, rabarbersaft og rabarberkompot, så er tiden måske kommet til at prøve denne opskrift på syltede rabarber.

Syltede rabarber er en hurtig og nem opskrift, og de giver et frisk pust af sommer til mange retter. Brug for eksempel syltede rabarber oven på en panna cotta, i salaten eller på din ostemad om morgenen. Siruppen de ligger i er også skøn ovenpå yoghurt eller i dressinger. Så varer sommeren lidt længere!

Den nemmeste opskrift med rabarber

Det er som sagt virkelig en nem opskrift. Alt du skal bruge er:

 • Rabarber
 • Vand
 • Sukker
 • Vanilje, eller andre smagsgivere som for eksempel lakrids eller stjerneanis.

For at lave syltede rabarber, skal du først skære dine rabarber ud, koge syltelagen op, og give dine rabarber et opkog i lagen. Herefter skal de køle ned, og så er de klar til at spise. Easy peasy..

Syltede rabarber opskrift

Her er vores opskrift på syltede rabarber. Jeg er så heldig at have en svigermor der ikke selv kan bruge alle sine rabarber, så jeg nupper glædeligt nogle til denne opskrifter eller andre sommerlækkerier med rabarber. Vi har en god aftale med at hun som regel får lidt af det jeg laver i bytte for rabarberne, og så er alle glade.

Denne opskrift er med vanilje, det passer godt sammen med rabarber. Har du mod på at eksperimentere med andre smagsvarianter, så prøv med lidt lakridspulver eller stjerneanis. Ingefær gør sig også rigtig godt sammen med rabarber, og lidt ingefær i lagen vil også give en skøn smag.

Syltede rabarber - opskrift på syltede rabarber med vanilje
3.17 fra 6 stemmer

Syltede rabarber opskrift

Stræk sommeren lidt længere med syltede rabarber med vanilje
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 15 minutter
Ret Brunch, Dessert, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Ingredienser

 • 100 g rabarber
 • 2 dl vand
 • 1 dl rørsukker
 • 1 tsk vaniljepasta, kan erstattes af korn fra 1 vaniljestang

Sådan gør du

 • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
 • Kog vand, rørsukker og vaniljepasta i en gryde indtil sukkeret er helt opløst.
 • Kom rabarberskiverne i, og kog op.
 • Når det koger, tages gryden af varmen. Lad rabarberne køle af i lagen. Kom de syltede rabarber, med lagen, på glas og i køleskabet indtil de skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Rabarber er en af de ting jeg specielt holder af ved sommeren, når vi altså tager om mad fra haven og den slags. Jeg elsker at plukke de sprøde røde stænger og lave dem om til desserter, kager eller saft. Det minder mig om min mormor, som havde de største og flotteste rabarberplanter i haven. Hun brugte dem mest til rødgrød, men jeg tænker altid på hende når jeg plukker rabarber. Det er dejligt med gode sommerminder fra barndommen.

Hvis du har mange rabarber i haven, eller også kender en der er gavmild med rabarber, så har vi samlet alle vores gode rabarberopskrifter. Hvis du ikke kan nå at få dem alle brugt, så kan du altid skære dem i skiver og komme i fryseren. Så er de klar til at tage op og bruge senere på året.

Hvad synes du om opskriften på syltede rabarber?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.