Syltede rabarber

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Syltede rabarber smager af sol og sommer og er geniale i en salat, på skyr eller til ost.

Syltede rabarber i glas med låg.

Mere hverdagsmad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem og alsidig – Syltede rabarber er en hurtig og nem opskrift, og de giver et frisk pust af sommer til mange retter. Brug dem både i desserter, på morgenmaden, i salater eller som tilbehør til ost eller salte retter.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Brugu gerne de rabarber du har i haven eller køb nogle hos grønthandleren eller i supermarkedet.

    Vanilje – Korn af en vaniljestang, eller alternativt kan du bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.

    Alternative ingredienser

    Vanilje – I stedet for vanilje kan du tilsætte for eksempel stjerneanis, kanel, ingefær eller lakrids for at lave en anden smagsvariant.

    Hvordan laver man syltede rabarber?

    1. For at lave syltede rabarber, skal du først skære dine rabarber ud.
    2. Derefter skal du koge syltelagen op.
    3. Så skal dine rabarber have et opkog i lagen.
    4. Herefter skal de køle ned, og så er de klar til at spise. Så bliver det vist ikke nemmere.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Råsyltning – Nogle kan godt lide at lave dem som råsyltede rabarber, det kan du også fint gøre. Så kommer du bare rabarberne i glasset, og hælder syltedelagen hen over, altså uden at give rabarberne et opkog. Jeg synes de bliver bedre når de lige bliver kogt hurtigt op, så er de ikke helt så hårde, men det er en smags sag.

    Servering – Spis rabarberne som topping på morgenmaden, for eksempel på yoghurt eller skyr. Brug dem i salater, og brug også gerne lagen i din salatdressing. Server dem i desserter, for eksempel sammen med vaniljeis eller i en Panna cotta med rabarber. De er også skønne som tilbehør til ost.

    glas med røde syltede rabarber med en ske i glasset.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad er holdbarheden på syltede rabarber?

    Hvis du skolder glasset og skyller det i spiritus, kan det holde rigtig længe. Opbevar glasset i køleskabet, og så holder det i hvert fald i en måned, sikkert også længere.

    Flere rabarberopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    Syltede rabarber i glas med låg.
    5 fra 3 stemmer

    Syltede rabarber

    Stræk sommeren lidt længere med syltede rabarber med vanilje. De er lækre at spise som topping på grød eller skyr om morgenen eller i salater eller desserter. De er heldigvis også nemme at lave.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 5 minutter
    Samlet tid 10 minutter
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 1 glas
    Kalorier 418 kcal

    Ingredienser

    • 100 g rabarber
    • 2 dl vand
    • 1 dl rørsukker
    • 1 vaniljestang

    Sådan gør du

    • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
      100 g rabarber
    • Kog vand, rørsukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde indtil sukkeret er helt opløst.
      2 dl vand, 1 dl rørsukker, 1 vaniljestang
    • Kom rabarberskiverne i, og giv det hele et opkog.
    • Når det koger, tages gryden af varmen. Lad rabarberne køle af i lagen.
    • Kom de syltede rabarber, med lagen, på glas og i køleskabet indtil de skal spises.

    Tips og noter

    1. Råsyltning – Du kan godt koge lagen op og hælde over rabarberstykkerne uden at koge dem i lagen. Så bliver de råsyltede. Jeg kan godt lide lige at give dem et opkog, da de bliver lidt blødere, og lidt mildere i smagen, men det er en smags sag.
    2. Rabarber – Rabarber svinger meget i syre alt efter hvilken sort du bruger og hvornår på sæsonen du laver dem. De bliver også sødere jo længere de trækker i lagen. Hvis du skal spise dem hurtigt og har meget syrlige rabarber, kan du tilsætte lidt ekstra sukker.
    3. Opbevaring og holdbarhed – De syltede rabarber kan holde længe hvis de kommer på skoldede og spiritusskyllede glas. De kan i hvert fald holde sig en måneds tid i køleskabet.
    4. Servering – Både rabarber og lage er lækkert som topping på skyr til morgenmaden, i salater og i dessert. De kan også spises til ostebordet.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1glas med lageKalorier: 418kcalKulhydrater: 105gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.04gNatrium: 15mgKalium: 290mgFibre: 2gSukker: 101gA-vitamin: 102IUC-vitamin: 8mgCalcium: 93mgJern: 0.3mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 12. august 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.