Populært:

Rabarber er en alsidig råvare

Vi elsker rabarber herhjemme. De er virkelig alsidige at bruge i køkkenet, og så er det en grøntsag man nemt selv kan dyrke i haven. Den kan bruges både i det søde og det salte køkken, og er en skøn komponent i mange sommerdesserter. Læs med her og lær mere om de søde og syrlige stængler her.

Rabarber sæson

Rabarber er i sæson 2 gange om året. Først tidligt i maj-juni måned, og igen i sensommeren september-oktober måned. Det er jo dejligt for os der elsker dem, og vi har derfor hele sommeren til at tilberede dejlig mad med rabarber.

Hvis man har flere end man kan nå at bruge, så kan de heldigvis godt gemmes lidt i køleskabet og endnu længere i fryseren.

Opbevaring og frysning

Rabarber kan holde sig et par uger i en plasticpose i køleskabet. Skal du opbevare dem længere, kan du også sagtens fryse rabarber. Jeg plejer at rense rabarberne og skære dem i 1-2 cm stykker og komme dem i en frysepose og så i fryseren.

Så er de lige klar til at tage op og komme i gryden eller hvor man nu skal bruge dem. Behold så meget som muligt af foden på stilken, det er nemlig den der er sødest. Fjern kun det af stænglen der er højest nødvendigt.

Er rabarber sunde?

Rabarber er teknisk set en grøntsag, og den indeholder få kalorier og mange fibre. Derudover indeholder de antioxidanter, og kan beskytte mod nogle former for hjerte-kar-sygdomme.

De indeholder også C-vitamin, men du skal altså ikke bare spise løs, da de også indeholder oxalsyre, der kan ætse emaljen på tænderne en smule. De er altså ikke usunde i sig selv, blot du ellers passer på dine tænder.

Hvis du spiser store mængder af rabarber i løbet af sæsonen og gerne vil passe på tænderne, kan du tilføje non-oxal til din rabarberret. Det kan købes i de fleste supermarkeder, og neutraliserer oxalsyren i rabarberne.

Rabarberblade er giftige

Rabarberblade indeholder giftstoffer, og derfor må man aldrig spise bladene! Selv små mængder kan forgifte os mennesker, og større mængder kan altså medføre dødsfald.

Læs her hvad Fødevarestyrelsen skriver om rabarberblade.

Næringsindhold

Næringsindhold pr 100 gram rå:

Energi26 kalorier
Protein0,9 g
Fedt0,2 g
Kulhydrat6,8 g

Rabarber er altså en fedtfattig og kalorielet grøntsag, som også indeholder godt med kostfibre og C-vitamin. Du bør begrænse indtaget pga. oxalsyren, eller bruge non-oxal i dine retter, hvis du spiser store mængder, for at neutralisere oxalsyren.

Har du prøvet en af vores rabarberopskrifter?

Har du prøvet en opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.