Bagte rabarber er lรฆkkert pรฅ sรฅ mange mรฅder. De kan spises som dessert med is til, ovenpรฅ din skyr til morgenmad eller bruges i trifli eller kager. Se her hvor nemt du kan lave lรฆkre ovnbagte rabarber selv.
Til skyr, rabarberdessert eller trifli
De her bagte rabarber er intet mindre end fantastiske. Vi spiste dem igรฅr til en lรฆkker dessert med rabarberne, en kugle vaniljeis og noget havregrynscrunch. Mums, det var godt!
De er ogsรฅ tit ovenpรฅ min skyr om morgenen her som sommeren nรฅr haverne bugner med rabarber, og sรฅ er de fantastiske at bruge i en trifli eller i en eton mess med rabarber i stedet for jordbรฆr.
De kan bare mange ting, og sรฅ er de virkelig nemme at lave. Jeg laver dem her med vanilje, for vanilje og rabarber gรฅr bare super godt sammen, men du kan ogsรฅ bruge andre smage, for eksempel lakrids eller mรฅske ingefรฆr.
Ingrediensnoter
Rabarber – Du kan bruge alle slags rabarber, hvis du bruger de sรธdlige jordbรฆrrabarber, behรธver du mรฅske ikke helt sรฅ meget sukker.
Vanilje – Jeg bruger kornene fra en vaniljestang, og lรฆgger ogsรฅ vaniljestangen i fadet, da den giver masser af smag mens rabarberne bages. Hvis du ikke har en vaniljestang, kan du skifte to spiseskefulde af sukkeret ud med vaniljesukker.
Rรธrsukker – Du kan ogsรฅ bruge almindeligt hvidt sukker, mens jeg synes rรธrsukker giver en lรฆkker karamelliseret smag.
Alternative ingredienser
- Du kan give dine rabarber den smag du har lyst til. Prรธv for eksempel med noget citronskal, lidt lakrids eller stรธdt ingefรฆr i stedet for vanilje.
Hvordan laver man bagte rabarber?
Det er heldigvis supernemt at lave lรฆkre ovnbagte rabarber.
Fรธrst skรฆrer du dine rabarber i passende stykker. Jeg plejer at lave dem 3-4 cm lange, og sรฅ kommer jeg dem i en skรฅl sammen med sukker og vaniljekorn.
Det hele vendes godt rundt, inden det kommes i et fad, og sรฅ skal det bare i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Du kan servere rabarberne lune eller lade dem kรธle helt ned inden de spises.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Ja. Du kan fint lave en stor portion sรฅ du har til nogle dage i kรธleskabet. Det gรธr jeg selv, de er nemlig bรฅde skรธnne i desserter, men ogsรฅ som topping pรฅ mogenmaden for eksempel pรฅ skyr eller yoghurt.
Andre rabarberopskrifter du mรฅske vil synes om
- Panna cotta med rabarberkompot
- Rabarbertrifli med makroner
- Rabarbergrรธd
- Rabarberkage
- Rabarberkage med marengs
Tips og Tricks
- Lรฆg rabarberne i รฉt lag
- Vรฆlg et fad der er stort nok til at rabarberne kan ligge i et lag. Pรฅ den mรฅde sikrer du at de alle bliver tilberedt lige meget, og fรฅr den rette karamellisering.
- Gem siruppen i bunden af fadet
- Nรฅr du har bagt dine rabarber, vil der ligge en lรฆkker lyserรธd rabarbersirup i bunden af fadet. Den smager fantastisk, og den skal du selvfรธlgelig servere sammen med dine bagte rabarber. Hvis der er mere tilbage, kan du ogsรฅ bruge siruppen i en skรธn Rabarber Gin Hass.
Serveringsforslag
- Server som en dejlig sommerdessert med hjemmelavet vaniljeis.
- Spis pรฅ morgenmaden, for eksempel pรฅ skyr eller yoghurt sammen med granola.
- Spis som fyld i pandekager eller som tilbehรธr til vafler.
Brug de bagte rabarber i desserter
Elsker du denne opskrift?
Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ Bagte blommer
Opskrift pรฅ ovnbagte rabarber
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ de lรฆkreste bagte rabarber med vanilje. De er perfekte hvis du vil lave en hurtig rabarberdessert, eller som topping pรฅ morgenmaden.
Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften, hvis du er sรฅ heldig at have haven fyldt med lรฆkre rabarber i รฅr.
Bagte rabarber med vanilje
Ingredienser
- 200 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 80 g rรธrsukker
- ยฝ dl vand
Sรฅdan gรธr du
- Tรฆnd ovnen pรฅ 200 grader varmluft.
- Rens rabarberne og skรฆr dem i stykker pรฅ 3-4 cm.200 g rabarber
- Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det sammen med sukkeret i en skรฅl. Kom rabarber op i skรฅlen, og vend det hele godt rundt.1 vaniljestang, 80 g rรธrsukker
- Hรฆld rabarberne med sukkeret i et ovnfast fad, og fordel dem, sรฅ de ligger i รฉt lag. Hรฆld vandet i fadet, og lรฆg ogsรฅ den tomme vaniljestang i.ยฝ dl vand
- Sรฆt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min.
- Server de bagte rabarber lune med vaniljeis eller lad dem kรธle ned og opbevar dem pรฅ kรธl.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her