Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Bagte rabarber med vanilje

Bagte rabarber med vanilje

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Bagte rabarber kan spises som dessert med is til, ovenpå din skyr til morgenmad eller bruges i trifli eller kager.

bagte rabarber med vanilje i ovnfast fad med serveringsske.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Det er ikke svært at lave disse rabarber, og det tager ikke ret lang tid så er de i ovnen.
    Alsidige – Brug rabarberne i desserter eller kager, som fyld i pandekager eller måske ovenpå din skyr til morgenmaden. De er gode i alle sammenhænge.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Du kan bruge alle slags rabarber, hvis du bruger de sødlige jordbærrabarber, behøver du måske ikke helt så meget sukker.

    Vanilje – Jeg bruger kornene fra en vaniljestang, og lægger også vaniljestangen i fadet, da den giver masser af smag mens rabarberne bages. Hvis du ikke har en vaniljestang, kan du skifte to spiseskefulde af sukkeret ud med vaniljesukker.

    Rørsukker – Du kan også bruge almindeligt hvidt sukker, mens jeg synes rørsukker giver en lækker karamelliseret smag.

    Alternative ingredienser

    Andre smage – Du kan give dine rabarber den smag du har lyst til. Prøv for eksempel med noget citronskal, lidt lakrids eller stødt ingefær i stedet for vanilje.

    Hvordan laver man bagte rabarber med vanilje?

    Det er heldigvis supernemt at lave lækre ovnbagte rabarber.

    rå rabarber i skål med vanilje og sukker.
    1. Først skærer du dine rabarber i passende stykker. Jeg plejer at lave dem 3-4 cm lange, og så kommer jeg dem i en skål sammen med sukker og vaniljekorn.
    2. Det hele vendes godt rundt, inden det kommes i et fad, og så skal det bare i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

      Du kan servere rabarberne lune eller lade dem køle helt ned inden de spises.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Læg rabarberne i ét lag – Vælg et fad der er stort nok til at rabarberne kan ligge i et lag. På den måde sikrer du at de alle bliver tilberedt lige meget, og får den rette karamellisering.

    Servering – De smager skønt med vaniljeis til og så er de fantastiske at bruge i en trifli eller i en eton mess med rabarber i stedet for jordbær. De smager også godt i pandekager eller på vafler.

    Opbevaring – Du kan fint lave en stor portion så du har til nogle dage i køleskabet. Det gør jeg selv, de er nemlig både skønne i desserter, men også som topping på mogenmaden for eksempel på skyr eller yoghurt.

    Gem siruppen i bunden af fadet – Når du har bagt dine rabarber, vil der ligge en lækker lyserød rabarbersirup i bunden af fadet. Den smager fantastisk, og den skal du selvfølgelig servere sammen med dine bagte rabarber. Hvis der er mere tilbage, kan du også bruge siruppen i en skøn Rabarber Gin Hass.

    fad med bagte rabarber.

    Flere lækkerier med rabarber

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    bagte rabarber med vanilje i ovnfast fad med serveringsske.
    5 fra 1 stemme

    Bagte rabarber med vanilje

    Lækre søde og syrlige ovnbagte rabarber med vanilje. De er skønne at servere som dessert sammen med en kugle god vaniljeis, eller bruge som topping på skyr eller yoghurt om morgenen.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 25 minutter
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 90 kcal

    Ingredienser

    • 200 g rabarber
    • 1 vaniljestang
    • 80 g rørsukker
    • ½ dl vand

    Sådan gør du

    • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    • Rens rabarberne og skær dem i stykker på 3-4 cm.
      200 g rabarber
    • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det sammen med sukkeret i en skål. Kom rabarber op i skålen, og vend det hele godt rundt.
      1 vaniljestang, 80 g rørsukker
    • Hæld rabarberne med sukkeret i et ovnfast fad, og fordel dem, så de ligger i ét lag. Hæld vandet i fadet, og læg også den tomme vaniljestang i.
      ½ dl vand
    • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min.
    • Server de bagte rabarber lune med vaniljeis eller lad dem køle ned og opbevar dem på køl.

    Tips og noter

    1. Servering – Rabarberne er skønne lune med vaniljeis til, men de kan også køles ned og bruges i trifli eller kager eller som topping på yoghurt eller skyr.
    2. Gem siruppen – Siruppen i bunden af fadet smager skønt og er fyldt med rabarbersmag. Dem den til is eller brug den i drinks.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 90kcalKulhydrater: 23gProtein: 0.5gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.02gNatrium: 3mgKalium: 144mgFibre: 1gSukker: 21gA-vitamin: 51IUC-vitamin: 4mgCalcium: 44mgJern: 0.1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. juni 2024 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar

    En kommentar til “Bagte rabarber med vanilje”

    5 from 1 vote

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.