Populært:

Madformadelskere / Alle opskrifter / Bagte rabarber med vanilje

Bagte rabarber med vanilje

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Bagte rabarber er lækkert på så mange måder. De kan spises som dessert med is til, ovenpå din skyr til morgenmad eller bruges i trifli eller kager. Se her hvor nemt du kan lave lækre ovnbagte rabarber selv.

bagte rabarber med vanilje i ovnfast fad med serveringsske.

Til skyr, rabarberdessert eller trifli

De her bagte rabarber er intet mindre end fantastiske. Vi spiste dem igår til en lækker dessert med rabarberne, en kugle vaniljeis og noget havregrynscrunch. Mums, det var godt!

De er også tit ovenpå min skyr om morgenen her som sommeren når haverne bugner med rabarber, og så er de fantastiske at bruge i en trifli eller i en eton mess med rabarber i stedet for jordbær.

De kan bare mange ting, og så er de virkelig nemme at lave. Jeg laver dem her med vanilje, for vanilje og rabarber går bare super godt sammen, men du kan også bruge andre smage, for eksempel lakrids eller måske ingefær.

fad med bagte rabarber.

Ingrediensnoter

Rabarber – Du kan bruge alle slags rabarber, hvis du bruger de sødlige jordbærrabarber, behøver du måske ikke helt så meget sukker.

Vanilje – Jeg bruger kornene fra en vaniljestang, og lægger også vaniljestangen i fadet, da den giver masser af smag mens rabarberne bages. Hvis du ikke har en vaniljestang, kan du skifte to spiseskefulde af sukkeret ud med vaniljesukker.

Rørsukker – Du kan også bruge almindeligt hvidt sukker, mens jeg synes rørsukker giver en lækker karamelliseret smag.

Alternative ingredienser

  • Du kan give dine rabarber den smag du har lyst til. Prøv for eksempel med noget citronskal, lidt lakrids eller stødt ingefær i stedet for vanilje.

Hvordan laver man bagte rabarber?

Det er heldigvis supernemt at lave lækre ovnbagte rabarber.

Først skærer du dine rabarber i passende stykker. Jeg plejer at lave dem 3-4 cm lange, og så kommer jeg dem i en skål sammen med sukker og vaniljekorn.

Det hele vendes godt rundt, inden det kommes i et fad, og så skal det bare i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Du kan servere rabarberne lune eller lade dem køle helt ned inden de spises.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rå rabarber i skål med vanilje og sukker.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja. Du kan fint lave en stor portion så du har til nogle dage i køleskabet. Det gør jeg selv, de er nemlig både skønne i desserter, men også som topping på mogenmaden for eksempel på skyr eller yoghurt.


Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

røde bagte rabarber i fad med vaniljestænger.

Tips og Tricks

  • Læg rabarberne i ét lag
    • Vælg et fad der er stort nok til at rabarberne kan ligge i et lag. På den måde sikrer du at de alle bliver tilberedt lige meget, og får den rette karamellisering.
  • Gem siruppen i bunden af fadet
    • Når du har bagt dine rabarber, vil der ligge en lækker lyserød rabarbersirup i bunden af fadet. Den smager fantastisk, og den skal du selvfølgelig servere sammen med dine bagte rabarber. Hvis der er mere tilbage, kan du også bruge siruppen i en skøn Rabarber Gin Hass.

Serveringsforslag

  • Server som en dejlig sommerdessert med hjemmelavet vaniljeis.
  • Spis på morgenmaden, for eksempel på skyr eller yoghurt sammen med granola.
  • Spis som fyld i pandekager eller som tilbehør til vafler.

Brug de bagte rabarber i desserter

Bagte rabarber med vaniljeis og knas
Nem og lækker sommerdessert med ovnbagte rabarber, vaniljeis og sprøde havregrynsknas. Det er en dessert, der smager skønt, og som nemt kan forberedes på forhånd.
Gå til opskrift
bagte rabarber med vaniljeis og knas på hvid tallerken.
Eton mess med rabarber
Den engelske Eton mess i en variation med bagte rabarber. Det er en dejlig og nem sommerdessert, som ud over de bagte rabarber består af flødeskum og marengs. Den perfekte kombination af syrlighed og sødme.
Gå til opskrift
eton mess med rabarber i høje margarita glas.

Elsker du denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på Bagte blommer
skyr med bagte rabarber og ristede havregryn i skål.

Opskrift på ovnbagte rabarber

Her får du vores opskrift på de lækreste bagte rabarber med vanilje. De er perfekte hvis du vil lave en hurtig rabarberdessert, eller som topping på morgenmaden.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, hvis du er så heldig at have haven fyldt med lækre rabarber i år.

bagte rabarber med vanilje i ovnfast fad med serveringsske.
Ingen stemmer endnu

Bagte rabarber med vanilje

Lækre søde og syrlige ovnbagte rabarber med vanilje. De er skønne at servere som dessert sammen med en kugle god vaniljeis, eller bruge som topping på skyr eller yoghurt om morgenen.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 90 kcal

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 80 g rørsukker
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rens rabarberne og skær dem i stykker på 3-4 cm.
    200 g rabarber
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det sammen med sukkeret i en skål. Kom rabarber op i skålen, og vend det hele godt rundt.
    1 vaniljestang, 80 g rørsukker
  • Hæld rabarberne med sukkeret i et ovnfast fad, og fordel dem, så de ligger i ét lag. Hæld vandet i fadet, og læg også den tomme vaniljestang i.
    ½ dl vand
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 min.
  • Server de bagte rabarber lune med vaniljeis eller lad dem køle ned og opbevar dem på køl.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 90kcalKulhydrater: 23gProtein: 0.5gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.02gNatrium: 3mgKalium: 144mgFibre: 1gSukker: 21gA-vitamin: 51IUC-vitamin: 4mgCalcium: 44mgJern: 0.1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.