Rabarbergrød

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarberne vælter frem i haverne. Det skal selvfølgelig udnyttes. I dag får du vores opskrift på en skøn rabarbergrød, som er perfekt som en god sommerdessert. Det smager skønt med mandler på toppen og en sjat fløde eller mælk ovenpå.

rabarbergrød med mandler i to hvide skåle serveret med fløde i kande.

Sommerdessert som mormor lavede den

Rabarbergrød med mandler og fløde er en rigtig forårs- og sommerdessert. Det er sådan en rigtig mormordessert, som vi garanteret alle sammen har et eller andet forhold til. Min mormor lavede ofte rødgrød med allemulige bær sammen med rabarber. Det er bare skønne sommerminder, som jeg også håber mine egne børn vil få.

De elsker i hvert fald denne grød, og det er jo heldigt at farmor bor så tæt på, og har haven fuld af lækre rabarber. Det er så nemt og hurtigt at koge en god grød med rabarber, og med lidt mandler på toppen og lidt fløde, så er det altså en helt fantastisk dessert, der bare smager af sommer og sol.

Har du også rabarber i haven, så synes jeg du skal prøve at lave en skøn grød af dem. Enten som her kun med rabarber, eller med en blanding af andre frugter eller bær. Det er altså bare godt på alle måder. Du kan også fryse dine rabarber ned i skiver, og så har du altid til en portion grød senere på året, når rabarberne i haven er sluppet op.

rabarbergrød med mandler og fløde.

Ingrediensnoter

Rabarber – Grøden kommer til at smage forskelligt alt efter hvilken sort af rabarber du bruger. Det kan også have lidt indflydelse på hvor meget sukker du skal bruge. Vi har brugt en blanding af forskellige sorter.

Jævning med kartoffelmel – Vi jævner altid grød med kartoffelmel opløst i lidt vand. Det er nemt, og ikke noget man kan smage i grøden. Du kan også jævne din grød med maizena, så skal grøden bare koges rigtig godt igennem for at man ikke kan smage maizenaen i den færdige grød.

Vanilje – Jeg bruger her kornene fra en vaniljestang. Den kan også erstattes af 1 teskefuld vaniljepulver eller vaniljepasta.

Hvordan laver man rabarbergrød?

Rabarbergrød er supernemt at lave, og så tager det ikke ret lang tid.

Først skal du skære dine rabarber i skiver, og derefter skal de op i en gryde og koge med vand, sukker og vanilje. Når grøden har kogt i 20 minutter, skal den jævnes med kartoffelmel der er opløst i koldt vand.

Når grøden er færdig, skal den bare køle ned og så er den klar til at blive serveret med mandler og fløde på toppen. Det er en skøn klassisk dansk sommerdessert.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rabarbergrød i to skåle med mandler på toppen og fløde i kande

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er holdbarheden på rabarbergrød?

Den færdige grød skal opbevares i køleskabet. Her kan det holde sig minimum 2-3 dage. Skal du opbevare det længere tid, anbefaler vi at du fryser det ned.

Kan grøden fryses?

Ja du kan sagtens fryse den færdige grød ned, så har du altid skøn dessert til senere hen på året hvor du måske ikke har flere rabarber i haven. Du kan også skære dine rabarber i skiver og komme dem i fryseren, så kan du tage dem op og koge rabarbergrød senere på året.

Kan jeg bruge frosne rabarber?

Ja det kan du sagtens. Du kan bare komme dem frosne direkte i gryden.

Hvad skal jeg servere til grøden?

Grøden smager skønt med lidt knas på toppen. Vi spiser den med mandler, for det smager bare godt til rabarberne. Derudover skal der lidt fløde på toppen eller mælk hvis man mere er til det.


Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

to skåle med rabarbergrød med fløde i kande ved siden af.

Tips og Tricks

  • Brug frosne rabarber
    • Lav grøden af frosne rabarber direkte fra fryseren. Det er nemt og du behøver ikke tø dem op først.
  • Smag til undervejs
    • Den sukkermængde du behøver afhænger både af hvilken type rabarber du bruger men også hvor sød du gerne vil have grøden. Derfor er det nødvendigt at du smager til undervejs, og måske tilsætter lidt ekstra sukker hvis grøden er for syrlig.

Serveringsforslag

  • Server med mandelflager og mælk eller fløde på toppen.

Elsker du også desserter med rabarber?

Prøv også vores opskrift på Rabarbertrifli med mascarponecreme
rabarbergrød med mandler i to hvide skåle serveret med fløde i kande.

Opskrift på grød med rabarber

Her får du vores opskrift på den bedste rabarbergrød. Det er en sød og syrlig grød, som er en dejlig sommerdessert med lidt mandler og fløde på toppen.

Den smager skønt, men du kan også blande andre frugter eller bær i grøden hvis du synes. Prøv for eksempel at tilsætte lidt æble eller jordbær.

rabarbergrød med mandler i to hvide skåle serveret med fløde i kande
5 fra 2 stemmer

Rabarbergrød

En skøn klassisk dansk grød af lækre rabarber, gerne fra haven hvis du har. Du kan servere grøden med fløde eller mælk og et drys sprøde mandelflager på toppen. Så bliver det ikke meget mere dansk sommer. Du kan også bruge grøden i en gammeldags rabarberkage.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 213 kcal

Ingredienser

Grød

  • 500 g rabarber
  • 180 g sukker, evt mere alt efter rabarbernes sødme
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl vand

Jævning

  • 1 spsk kartoffelmel
  • ½ dl vand

Til servering

  • Piskefløde
  • Mandelflager

Sådan gør du

Grød

  • Vask rabarberne, og skær dem i skiver af 1-2 cm.
    500 g rabarber
  • Kom rabarber, sukker, korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og vand i en gryde og kog op.
    180 g sukker, 1 vaniljestang, 1 dl vand
  • Lad grøden koge under låg i ca. 20 minutter. Smag til med mere sukker om nødvendigt.

Jævning

  • Rør kartoffelmel ud i vand, og hæld det i grøden under omrøring. Tilsæt jævning indtil du er tilfreds med konsistensen på grøden.
    1 spsk kartoffelmel, ½ dl vand
  • Tag grøden af varmen, og lad den køle af i en skål inden den sættes i køleskabet. Drys lidt sukker på toppen, så den ikke danner skind.

Servering

  • Server den kolde grød med mandelflager og fløde eller mælk på toppen.
    Piskefløde, Mandelflager

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 213kcalKulhydrater: 53gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 8mgKalium: 381mgFibre: 2gSukker: 47gA-vitamin: 128IUC-vitamin: 10mgCalcium: 110mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. maj 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.