Rabarbergrød

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Her får du vores opskrift på en skøn rabarbergrød, som er perfekt som en god sommerdessert med mandler på toppen og en sjat fløde eller mælk ovenpå.

rabarbergrød med mandler i to hvide skåle serveret med fløde i kande.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem og hurtigt – Rabarbergrød er en nem og hurtig dessert, og grøden passer stort set sig selv når den er sat over.
    Kan laves på forhånd – Da grøden serveres kold, kan du med fordel lave den nogle timer i forvejen eller endda dagen før den skal serveres.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Grøden kommer til at smage forskelligt alt efter hvilken sort af rabarber du bruger. Det kan også have lidt indflydelse på hvor meget sukker du skal bruge. Vi har brugt en blanding af forskellige sorter.

    Jævning med kartoffelmel – Vi jævner altid grød med kartoffelmel opløst i lidt vand. Det er nemt, og ikke noget man kan smage i grøden. Du kan også jævne din grød med maizena, så skal grøden bare koges rigtig godt igennem for at man ikke kan smage maizenaen i den færdige grød.

    Vanilje – Jeg bruger her kornene fra en vaniljestang. Den kan også erstattes af 1 teskefuld vaniljepulver eller vaniljepasta.

    Hvordan laver man rabarbergrød?

    Rabarbergrød er supernemt at lave, og så tager det ikke ret lang tid.

    1. Først skal du skære dine rabarber i skiver, og derefter skal de op i en gryde og koge med vand, sukker og vanilje.
    2. Kog herefter grøden i cirk 20 minutter.
    3. Når grøden har kogt, skal den jævnes med kartoffelmel der er opløst i koldt vand.
    4. Så er grøden færdig, og den skal bare køle ned, og så er den klar til at blive serveret med mandler og fløde på toppen.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Brug frosne rabarber – Lav grøden af frosne rabarber direkte fra fryseren. Det er nemt og du behøver ikke tø dem op først.

    Smag til undervejs – Den sukkermængde du behøver, afhænger både af hvilken type rabarber du bruger men også hvor sød du gerne vil have grøden. Derfor er det nødvendigt at du smager til undervejs, og måske tilsætter lidt ekstra sukker hvis grøden er for syrlig.

    Servering – Server grøden kold med mandelflager og mælk eller fløde på toppen.

    Tilsæt andre frugter – Har du andet frugt du gerne vil bruge i grøden sammen med rabarber, så kan du fint det. Det kunne for eksempel være hindbær eller jordbær. De skal bare i gryden og koge med sammen med rabarberne.

    rabarbergrød med mandler og fløde der bliver hældt over.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad er holdbarheden på rabarbergrød?

    Den færdige grød skal opbevares i køleskabet. Her kan det holde sig minimum 2-3 dage. Skal du opbevare det længere tid, anbefaler vi at du fryser det ned.

    Kan rabarbergrød fryses ned?

    Ja, du kan sagtens fryse den færdige grød ned, så har du altid skøn dessert til senere hen på året hvor du måske ikke har flere rabarber i haven. Du kan også skære dine rabarber i skiver og komme dem i fryseren, så kan du tage dem op og koge rabarbergrød senere på året.

    Andre lækre rabarberopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    rabarbergrød med mandler i to hvide skåle serveret med fløde i kande.
    5 fra 2 stemmer

    Rabarbergrød

    En skøn klassisk dansk grød af lækre rabarber, gerne fra haven hvis du har. Du kan servere grøden med fløde eller mælk og et drys sprøde mandelflager på toppen. Så bliver det ikke meget mere dansk sommer. Du kan også bruge grøden i en gammeldags rabarberkage.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 213 kcal

    Ingredienser

    Grød

    • 500 g rabarber
    • 180 g sukker, evt mere alt efter rabarbernes sødme
    • 1 vaniljestang
    • 1 dl vand

    Jævning

    • 1 spsk kartoffelmel
    • ½ dl vand

    Til servering

    • Piskefløde
    • Mandelflager

    Sådan gør du

    Grød

    • Vask rabarberne, og skær dem i skiver af 1-2 cm.
      500 g rabarber
    • Kom rabarber, sukker, korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og vand i en gryde og kog op.
      180 g sukker, 1 vaniljestang, 1 dl vand
    • Lad grøden koge under låg i ca. 20 minutter. Smag til med mere sukker om nødvendigt.

    Jævning

    • Rør kartoffelmel ud i vand, og hæld det i grøden under omrøring. Tilsæt jævning indtil du er tilfreds med konsistensen på grøden.
      1 spsk kartoffelmel, ½ dl vand
    • Tag grøden af varmen, og lad den køle af i en skål inden den sættes i køleskabet. Drys lidt sukker på toppen, så den ikke danner skind.

    Servering

    • Server den kolde grød med mandelflager og fløde eller mælk på toppen.
      Piskefløde, Mandelflager

    Tips og noter

    1. Tilsmagning – Alt efter hvor syrlige dine rabarber er, og hvor sød du gerne vi have den færdige grød, så kan det være nødvendigt at tilsætte lidt ekstra sukker. Du skal smage på grøden og tilsætte mere sukker inden du jævner den, hvis du ikke synes den er sød nok.
    2. Opbevaring – Gem grøden i køleskabet i 3 dage eller frys den ned hvis den skal holde sig længere.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 213kcalKulhydrater: 53gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 8mgKalium: 381mgFibre: 2gSukker: 47gA-vitamin: 128IUC-vitamin: 10mgCalcium: 110mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Lige fra hjertet

    Rabarbergrød med mandler og fløde er en rigtig forårs- og sommerdessert. Det er sådan en rigtig mormordessert, som vi garanteret alle sammen har et eller andet forhold til. Min mormor lavede ofte rødgrød med alle mulige bær sammen med rabarber. Det er bare skønne sommerminder, som jeg også håber mine egne børn vil få.

    De elsker i hvert fald denne grød, og det er jo heldigt at farmor bor så tæt på, og har haven fuld af lækre rabarber.

    – Tina

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. maj 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.