Her får du vores opskrift på en skøn rabarbergrød, som er perfekt som en god sommerdessert med mandler på toppen og en sjat fløde eller mælk ovenpå.

Flere søde sager
Opskriften er god fordi
Nem og hurtigt – Rabarbergrød er en nem og hurtig dessert, og grøden passer stort set sig selv når den er sat over.
Kan laves på forhånd – Da grøden serveres kold, kan du med fordel lave den nogle timer i forvejen eller endda dagen før den skal serveres.
Ingrediensnoter
Rabarber – Grøden kommer til at smage forskelligt alt efter hvilken sort af rabarber du bruger. Det kan også have lidt indflydelse på hvor meget sukker du skal bruge. Vi har brugt en blanding af forskellige sorter.
Jævning med kartoffelmel – Vi jævner altid grød med kartoffelmel opløst i lidt vand. Det er nemt, og ikke noget man kan smage i grøden. Du kan også jævne din grød med maizena, så skal grøden bare koges rigtig godt igennem for at man ikke kan smage maizenaen i den færdige grød.
Vanilje – Jeg bruger her kornene fra en vaniljestang. Den kan også erstattes af 1 teskefuld vaniljepulver eller vaniljepasta.
Hvordan laver man rabarbergrød?
Rabarbergrød er supernemt at lave, og så tager det ikke ret lang tid.
- Først skal du skære dine rabarber i skiver, og derefter skal de op i en gryde og koge med vand, sukker og vanilje.
- Kog herefter grøden i cirk 20 minutter.
- Når grøden har kogt, skal den jævnes med kartoffelmel der er opløst i koldt vand.
- Så er grøden færdig, og den skal bare køle ned, og så er den klar til at blive serveret med mandler og fløde på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Brug frosne rabarber – Lav grøden af frosne rabarber direkte fra fryseren. Det er nemt og du behøver ikke tø dem op først.
Smag til undervejs – Den sukkermængde du behøver, afhænger både af hvilken type rabarber du bruger men også hvor sød du gerne vil have grøden. Derfor er det nødvendigt at du smager til undervejs, og måske tilsætter lidt ekstra sukker hvis grøden er for syrlig.
Servering – Server grøden kold med mandelflager og mælk eller fløde på toppen.
Tilsæt andre frugter – Har du andet frugt du gerne vil bruge i grøden sammen med rabarber, så kan du fint det. Det kunne for eksempel være hindbær eller jordbær. De skal bare i gryden og koge med sammen med rabarberne.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige grød skal opbevares i køleskabet. Her kan det holde sig minimum 2-3 dage. Skal du opbevare det længere tid, anbefaler vi at du fryser det ned.
Ja, du kan sagtens fryse den færdige grød ned, så har du altid skøn dessert til senere hen på året hvor du måske ikke har flere rabarber i haven. Du kan også skære dine rabarber i skiver og komme dem i fryseren, så kan du tage dem op og koge rabarbergrød senere på året.

Rabarbergrød
Ingredienser
Grød
- 500 g rabarber
- 180 g sukker, evt mere alt efter rabarbernes sødme
- 1 vaniljestang
- 1 dl vand
Jævning
- 1 spsk kartoffelmel
- ½ dl vand
Til servering
- Piskefløde
- Mandelflager
Sådan gør du
Grød
- Vask rabarberne, og skær dem i skiver af 1-2 cm.500 g rabarber
- Kom rabarber, sukker, korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og vand i en gryde og kog op.180 g sukker, 1 vaniljestang, 1 dl vand
- Lad grøden koge under låg i ca. 20 minutter. Smag til med mere sukker om nødvendigt.
Jævning
- Rør kartoffelmel ud i vand, og hæld det i grøden under omrøring. Tilsæt jævning indtil du er tilfreds med konsistensen på grøden.1 spsk kartoffelmel, ½ dl vand
- Tag grøden af varmen, og lad den køle af i en skål inden den sættes i køleskabet. Drys lidt sukker på toppen, så den ikke danner skind.
Servering
- Server den kolde grød med mandelflager og fløde eller mælk på toppen.Piskefløde, Mandelflager
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
Rabarbergrød med mandler og fløde er en rigtig forårs- og sommerdessert. Det er sådan en rigtig mormordessert, som vi garanteret alle sammen har et eller andet forhold til. Min mormor lavede ofte rødgrød med alle mulige bær sammen med rabarber. Det er bare skønne sommerminder, som jeg også håber mine egne børn vil få.
De elsker i hvert fald denne grød, og det er jo heldigt at farmor bor så tæt på, og har haven fuld af lækre rabarber.
– Tina
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. maj 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: