Madformadelskere / Drikkevarer / Saft / Rabarbersaft med vanilje

Rabarbersaft med vanilje

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Rabarbersaft med vanilje er sol og sommer på flaske, som smager fantstisk, og nemt kan gemmes til senere på året.

rabarbersaft med vanilje på flaske og blandet som saftevand i to glas på havebord.

Flere drikkevarer

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nemt og lækkert – Rabarbersaft er nemt at lave, det smager fantastisk, og så har jeg det bare rigtig godt med, at vi ved hvad vi putter i vores børn.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Er du så heldig at have rabarber i haven så kan du selvfølgelig bruge dem, ellers kan de købes i supermarkedet. Du kan også fint bruge frosne rabarber til denne opskrift.

    Rørsukker – eller almindeligt sukker hvis du ikke lige har rørsukker. Rørsukker giver en lækker smag til saften, men den bliver også fin med almindeligt sukker.

    Vanilje – Kan undlades eller erstattes med en anden lækker smag for eksempel ingefær eller citron.

    Hvordan laver man hjemmelavet rabarbersaft?

    Fremgangsmåden er ganske simpel.

    1. Rabarberne skal skæres i skiver, og så skal det hele ellers bare i en gryde og koge i omkring 10 minutter.
    2. Herefter sier du saften og hælder den på skoldede og atamonskyllede flasker.

      Når saften er kølet ned, er den klar til at blande op og drikke.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Holdbarhed – Saften kan sagtens holde en lille uge i køleskabet, farven kan dog godt falme lidt, den er helt klart flottest rød når den lige er kogt.

    Frysning – Du kan også komme saften i bøtter eller poser og i fryseren. Prøv at fryse saften i isterningposer, så er det nemt lige at smide et par isklumper i et glas vand eller danskvand på en varm sommerdag.

    skøn rød rabarbersaft i flaske med saftevand ved siden af.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan man lave rabarbersaft uden sukker?

    Hvis du gerne vil undgå sukker i din saft, så prøv at koge rabarberne sammen med 2-3 søde æbler skåret i tern. Du kan også erstatte sukkeret i denne opskrift med 2 tsk. flydende sødemiddel hvis du udelukkende vil lave din saft på rabarber.

    Hvordan laver man rabarbersaft i saftkoger?

    Hvis du skal lave mange liter kan det måske være en fordel af bruge en saftkoger, men ellers synes jeg det er meget nemmere at gøre i en gryde. Du kan dog sagtens bruge samme opskrift i en saftkoger.

    Flere rabarberopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    rabarbersaft med vanilje på flaske og blandet som saftevand i to glas på havebord.
    5 fra 1 stemme

    Rabarbersaft

    Det er nemt at lave hjemmelavet rabarbersaft. Det er en sød og velsmagende saft til både børn og voksne. Den koncentrerede saft blandes med vand eller danskvand inden den drikkes eller kan bruges i drinks.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Samlet tid 20 minutter
    Ret Drikkevarer
    Køkken Dansk
    Antal 10 deciliter
    Kalorier 92 kcal

    Ingredienser

    • 600 g rabarber
    • 1,2 liter vand
    • 200 g rørsukker
    • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 2 vaniljestænger

    Sådan gør du

    • Gør rabarberne rene og skær dem i skiver.
      600 g rabarber
    • Kom rabarber, vand, rørsukker og vanilje i en gryde og kog op. Kog saften i ca. 10 minutter, og lad den køle lidt af.
      1,2 liter vand, 200 g rørsukker, 1 tsk vaniljepasta
    • Si saften igennem en fin si, og hæld saften på rene skoldede flasker.

    Tips og noter

    1. Smagsvariationer – Vi kan rigtig godt lide saften med vanilje. Det giver en god smag, og så er det bare flot med de små sorte vaniljekorn i saften. Du kan selvfølgelig lave den uden vanilje hvis du ikke er vild med smagen.
    En anden god variation af saften, er at koge den med et stykke ingefær (cirka 2 cm) og et stort stykke citronskal. Det giver en rigtig dejlig ingefærsmag til saften, og den bliver ikke helt så sød. Rabarbersaft med ingefær er en dejlig voksensaft. Brug den evt. som velkomstdrink med lidt rom og danskvand.
    2. Rabarberne – Brug rabarberne du sier fra som topping på yoghurt eller på brød som marmelade. Det smager dejligt, selvom farven ikke er helt så fin mere.
    3. Saftevand – Saften laves til saftevand i blandingsforhold 1/4 cirka eller sådan som du bedst kan lide den.
     

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1deciliterKalorier: 92kcalKulhydrater: 23gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 9mgKalium: 173mgFibre: 1gSukker: 21gA-vitamin: 61IUC-vitamin: 5mgCalcium: 55mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. maj 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.