Rabarbersaft med vanilje

Rabarbersaft er indbegrebet af sommer. Det er simpelthen sol og sommer på flaske, som nemt kan gemmes til senere på året. Koncentreret rabarbersaft kan du bruge i drinks, desserter og kager eller du kan lave det til saftevand. “Restproduktet” fra saftkogningen kan du spise på brød eller ovenpå yoghurt eller skyr.

Rabarbersaft med vanilje - opskrift på lækker sød rabarbersaft med en dejlig smag af vanilje

Hjemmelavet børnevenlig saft

Vores børn er ret glade for saftevand, og det er jo sådan set også fint. Man kan sagtens købe sig til lækker saft, men der er nu ikke noget som at lave den selv. Rabarbersaft er nemt at lave, det smager fantastisk, og så har jeg det bare rigtig godt med, at vi ved hvad vi putter i vores børn.

Det er dog ikke kun børnene der drikker saftevand med rabarbersaft. Det gør vi voksne også, og hvis vi ikke bruger rabarbersaften til saftevand, er så den fantastisk til en lækker rabarbermojito.

Rabarbersaft kræver kun få ingredienser

Er du så heldig at have rabarber i haven, ja så er du faktisk ikke langt fra at kunne lave en skøn rabarbersaft.

Alt du skal bruge til saften er:

  • Rabarber
  • Vand
  • Rørsukker
  • Vanilje (kan udelades eller erstattes med anden smag for eksempel ingefær og citron)

Fremgangsmåden er ganske simpel. Rabarberne skal skæres i skiver, og så skal det hele ellers bare i en gryde og koge i omkring 10 minutter. Herefter sier du saften og hælder den på skoldede og atamonskyllede flasker.

Rabarbersaft opskrift

Her er opskriften på lækker rabarbersaft. Vi kan rigtig godt lide den med vanilje. Det giver en god smag, og så er det bare flot med de små sorte vaniljekorn i saften. Du kan selvfølgelig lave den uden vanilje hvis du ikke er den til smag sammen med din rabarbersaft.

En anden god variation af saften, er at koge den med et stykke ingefær (2 cm ca) og et stort stykke citronskal. Det giver en rigtig dejlig ingefærsmag til saften, og den bliver ikke helt så sød. Rabarbersaft med ingefær er en dejlig voksensaft. Brug den evt. som velkomstdrink med lidt rom og danskvand.

Rabarbersaft med vanilje - opskrift på lækker sød rabarbersaft med en dejlig smag af vanilje

Rabarbersaft opskrift

Sød og velsmagende saft til børn og voksne
0 fra 0 stemmer
Ret: Drikkevarer
Køkken: Dansk
Diet: Vegansk, Vegetarisk
Keyword: Rabarber, Saft
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 10 deciliter

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1,2 liter vand
  • 200 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 2 vaniljestænger

Sådan gør du

  • Gør rabarberne rene og skær dem i skiver.
  • Kom rabarber, vand, rørsukker og vanilje i en gryde og kog op. Kog saften i ca. 10 minutter, og lad den køle lidt af.
  • Si saften igennem en fin si, og hæld saften på rene skoldede flasker.

Noter

Tip: Brug rabarberne du sier fra som topping på yoghurt eller på brød som marmelade
Saftevand: Saften laves til saftevand i blandingsforhold 1/4 ca. eller sådan som du bedst kan lide den.

Næringsværdi

Kalorier: 90 kcal | Kulhydrater: 23 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g | Mættet fedt: 1 g | Natrium: 9 mg | Kalium: 173 mg | Fibre: 1 g | Sukker: 21 g | A-vitamin: 61 IU | C-vitamin: 5 mg | Calcium: 55 mg | Jern: 1 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Rabarberkompot eller rabarberdessert hvis du har flere rabarber tilbage efter at have lavet saft.

Vil du prøve en anden lækker saft med rabarber så prøv: Hyldeblomstsaft med rabarber

Rabarbersaft uden sukker

Hvis du gerne vil undgå sukker i din saft, så prøv at koge rabarberne sammen med 2-3 søde æbler skåret i tern. Du kan også erstatte sukkeret i denne opskrift med 2 tsk. flydende sødemiddel hvis du udelukkende vil lave din saft på rabarber.

Holdbarhed

Saften kan sagtens holde en lille uge i køleskabet, farven kan dog godt falme lidt, den er helt klart flottest rød når den lige er kogt. Derfor kan du med frodel fryse dine rabarber ned i stykker, og tage en pose op og koge når du skal bruge saften. Den færdige saft kan også fryses, eller kommes på skoldede flasker skyllet i atamon for længere holdbarhed.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg