Populært:

Madformadelskere / Drikkevarer / Rabarbersaft med vanilje

Rabarbersaft med vanilje

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarbersaft er indbegrebet af sommer. Det er simpelthen sol og sommer på flaske, som nemt kan gemmes til senere på året. Koncentreret rabarbersaft kan du bruge i drinks, desserter og kager eller du kan lave det til saftevand. “Restproduktet” fra saftkogningen kan du spise på brød eller ovenpå yoghurt eller skyr. Læs med her og få den nemme opskrift

rabarbersaft med vanilje på flaske og blandet som saftevand i to glas på havebord

Hjemmelavet børnevenlig saft med rabarber

Vores børn er ret glade for saftevand, og det er jo sådan set også fint. Man kan sagtens købe sig til lækker saft, men der er nu ikke noget som at lave den selv.

Rabarbersaft er nemt at lave, det smager fantastisk, og så har jeg det bare rigtig godt med, at vi ved hvad vi putter i vores børn.

Det er dog ikke kun børnene der drikker saftevand med rabarbersaft. Det gør vi voksne også, og hvis vi ikke bruger rabarbersaften til saftevand, er så den fantastisk til en lækker rabarbermojito.

Så har du rabarber i haven eller måske i fryseren? Så er det altså bare at få lavet en portion lækker rabarbersaft. Den færdige saft kan også fryses ned, så sommeren kan vare lidt længere.

Vil du prøve en anden lækker saft med rabarber så prøv: Hyldeblomstsaft med rabarber

skøn rød rabarbersaft i flaske med saftevand ved siden af

Ingrediensnoter

Rabarber – Er du så heldig at have rabarber i haven (eller i fryseren), ja så er du faktisk ikke langt fra at kunne lave en skøn rabarbersaft.

Vand – Ganske almindeligt fra vandhanen.

Rørsukker – eller almindeligt sukker hvis du ikke har rørsukker.

Vanilje – Kan undlades eller erstattes med en anden lækker smag for eksempel ingefær eller citron.

Hvordan laver man hjemmelavet rabarbersaft?

Fremgangsmåden er ganske simpel.

Rabarberne skal skæres i skiver, og så skal det hele ellers bare i en gryde og koge i omkring 10 minutter. Herefter sier du saften og hælder den på skoldede og atamonskyllede flasker.

Du kan også komme den i bøtter eller poser og i fryseren. Prøv at fryse saften i isterningposer, så er det nemt lige at smide et par isklumper i et glas vand på en varm sommerdag.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rabarbersaft i flaske og glas på havebord

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave rabarbersaft uden sukker?

Hvis du gerne vil undgå sukker i din saft, så prøv at koge rabarberne sammen med 2-3 søde æbler skåret i tern. Du kan også erstatte sukkeret i denne opskrift med 2 tsk. flydende sødemiddel hvis du udelukkende vil lave din saft på rabarber.

Hvor længe kan hjemmelavet rabarbersaft hold sig?

Saften kan sagtens holde en lille uge i køleskabet, farven kan dog godt falme lidt, den er helt klart flottest rød når den lige er kogt. Derfor kan du med fordel fryse dine rabarber ned i stykker, og tage en pose op og koge når du skal bruge saften. Den færdige saft kan også fryses, eller kommes på skoldede flasker skyllet i atamon for længere holdbarhed.

Kan man lave rabarbersaften i en saftkoger?

Ja det kan du sagtens. Hvis du skal lave mange liter kan det måske være en fordel af bruge en saftkoger, men ellers synes jeg det er meget nemmere at gøre i en gryde. Du kan dog sagtens bruge samme opskrift i en saftkoger.

Andre opskrifter med rabarber du måske vil synes om

rabarbersaft i flaske og blandet med vand i glas med sugerør og citronskiver

Opskrift på nem saft med rabarber

Her er opskriften på lækker rabarbersaft. Vi kan rigtig godt lide den med vanilje. Det giver en god smag, og så er det bare flot med de små sorte vaniljekorn i saften. Du kan selvfølgelig lave den uden vanilje hvis du ikke er den til smag sammen med din rabarbersaft.

En anden god variation af saften, er at koge den med et stykke ingefær (cirka 2 cm) og et stort stykke citronskal. Det giver en rigtig dejlig ingefærsmag til saften, og den bliver ikke helt så sød. Rabarbersaft med ingefær er en dejlig voksensaft. Brug den evt. som velkomstdrink med lidt rom og danskvand.

rabarbersaft med vanilje på flaske og blandet som saftevand i to glas på havebord
5 fra 1 stemme

Rabarbersaft

Opskrift på rabarbersaft med vanilje
Det er nemt at lave hjemmelavet rabarbersaft. Det er en sød og velsmagende saft til både børn og voksne. Den koncentrerede saft blandes med vand eller danskvand inden den drikkes eller kan bruges i drinks.
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Antal 10 deciliter
Kalorier 92 kcal

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1,2 liter vand
  • 200 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 2 vaniljestænger

Sådan gør du

  • Gør rabarberne rene og skær dem i skiver.
  • Kom rabarber, vand, rørsukker og vanilje i en gryde og kog op. Kog saften i ca. 10 minutter, og lad den køle lidt af.
  • Si saften igennem en fin si, og hæld saften på rene skoldede flasker.
  • Bland saften til saftevand i blandingsforholdet 1:4 eller sådan som du bedst kan lide den.

Noter

Tip: Brug rabarberne du sier fra som topping på yoghurt eller på brød som marmelade
Saftevand: Saften laves til saftevand i blandingsforhold 1/4 ca. eller sådan som du bedst kan lide den.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1deciliterKalorier: 92kcalKulhydrater: 23gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 9mgKalium: 173mgFibre: 1gSukker: 21gA-vitamin: 61IUC-vitamin: 5mgCalcium: 55mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.