Rabarbersaft med vanilje er sol og sommer på flaske, som smager fantstisk, og nemt kan gemmes til senere på året.

Flere drikkevarer
Opskriften er god fordi
Nemt og lækkert – Rabarbersaft er nemt at lave, det smager fantastisk, og så har jeg det bare rigtig godt med, at vi ved hvad vi putter i vores børn.
Ingrediensnoter
Rabarber – Er du så heldig at have rabarber i haven så kan du selvfølgelig bruge dem, ellers kan de købes i supermarkedet. Du kan også fint bruge frosne rabarber til denne opskrift.
Rørsukker – eller almindeligt sukker hvis du ikke lige har rørsukker. Rørsukker giver en lækker smag til saften, men den bliver også fin med almindeligt sukker.
Vanilje – Kan undlades eller erstattes med en anden lækker smag for eksempel ingefær eller citron.
Hvordan laver man hjemmelavet rabarbersaft?
Fremgangsmåden er ganske simpel.
- Rabarberne skal skæres i skiver, og så skal det hele ellers bare i en gryde og koge i omkring 10 minutter.
- Herefter sier du saften og hælder den på skoldede og atamonskyllede flasker.
Når saften er kølet ned, er den klar til at blande op og drikke.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Holdbarhed – Saften kan sagtens holde en lille uge i køleskabet, farven kan dog godt falme lidt, den er helt klart flottest rød når den lige er kogt.
Frysning – Du kan også komme saften i bøtter eller poser og i fryseren. Prøv at fryse saften i isterningposer, så er det nemt lige at smide et par isklumper i et glas vand eller danskvand på en varm sommerdag.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis du gerne vil undgå sukker i din saft, så prøv at koge rabarberne sammen med 2-3 søde æbler skåret i tern. Du kan også erstatte sukkeret i denne opskrift med 2 tsk. flydende sødemiddel hvis du udelukkende vil lave din saft på rabarber.
Hvis du skal lave mange liter kan det måske være en fordel af bruge en saftkoger, men ellers synes jeg det er meget nemmere at gøre i en gryde. Du kan dog sagtens bruge samme opskrift i en saftkoger.

Rabarbersaft
Ingredienser
- 600 g rabarber
- 1,2 liter vand
- 200 g rørsukker
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 2 vaniljestænger
Sådan gør du
- Gør rabarberne rene og skær dem i skiver.600 g rabarber
- Kom rabarber, vand, rørsukker og vanilje i en gryde og kog op. Kog saften i ca. 10 minutter, og lad den køle lidt af.1,2 liter vand, 200 g rørsukker, 1 tsk vaniljepasta
- Si saften igennem en fin si, og hæld saften på rene skoldede flasker.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. maj 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: