Rabarbersaft er indbegrebet af sommer. Det er simpelthen sol og sommer på flaske, som nemt kan gemmes til senere på året. Koncentreret rabarbersaft kan du bruge i drinks, desserter og kager eller du kan lave det til saftevand. “Restproduktet” fra saftkogningen kan du spise på brød eller ovenpå yoghurt eller skyr.

Hjemmelavet børnevenlig saft
Vores børn er ret glade for saftevand, og det er jo sådan set også fint. Man kan sagtens købe sig til lækker saft, men der er nu ikke noget som at lave den selv. Rabarbersaft er nemt at lave, det smager fantastisk, og så har jeg det bare rigtig godt med, at vi ved hvad vi putter i vores børn.
Det er dog ikke kun børnene der drikker saftevand med rabarbersaft. Det gør vi voksne også, og hvis vi ikke bruger rabarbersaften til saftevand, er så den fantastisk til en lækker rabarbermojito.
Rabarbersaft kræver kun få ingredienser
Er du så heldig at have rabarber i haven, ja så er du faktisk ikke langt fra at kunne lave en skøn rabarbersaft.
Alt du skal bruge til saften er:
- Rabarber
- Vand
- Rørsukker
- Vanilje (kan udelades eller erstattes med anden smag for eksempel ingefær og citron)
Fremgangsmåden er ganske simpel. Rabarberne skal skæres i skiver, og så skal det hele ellers bare i en gryde og koge i omkring 10 minutter. Herefter sier du saften og hælder den på skoldede og atamonskyllede flasker.
Rabarbersaft opskrift
Her er opskriften på lækker rabarbersaft. Vi kan rigtig godt lide den med vanilje. Det giver en god smag, og så er det bare flot med de små sorte vaniljekorn i saften. Du kan selvfølgelig lave den uden vanilje hvis du ikke er den til smag sammen med din rabarbersaft.
En anden god variation af saften, er at koge den med et stykke ingefær (2 cm ca) og et stort stykke citronskal. Det giver en rigtig dejlig ingefærsmag til saften, og den bliver ikke helt så sød. Rabarbersaft med ingefær er en dejlig voksensaft. Brug den evt. som velkomstdrink med lidt rom og danskvand.

Rabarbersaft opskrift
Ingredienser
- 600 g rabarber
- 1,2 liter vand
- 200 g rørsukker
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 2 vaniljestænger
Sådan gør du
- Gør rabarberne rene og skær dem i skiver.
- Kom rabarber, vand, rørsukker og vanilje i en gryde og kog op. Kog saften i ca. 10 minutter, og lad den køle lidt af.
- Si saften igennem en fin si, og hæld saften på rene skoldede flasker.
Noter
Nutrition
Prøv også: Rabarberkompot eller rabarberdessert hvis du har flere rabarber tilbage efter at have lavet saft.
Vil du prøve en anden lækker saft med rabarber så prøv: Hyldeblomstsaft med rabarber
Rabarbersaft uden sukker
Hvis du gerne vil undgå sukker i din saft, så prøv at koge rabarberne sammen med 2-3 søde æbler skåret i tern. Du kan også erstatte sukkeret i denne opskrift med 2 tsk. flydende sødemiddel hvis du udelukkende vil lave din saft på rabarber.
Holdbarhed
Saften kan sagtens holde en lille uge i køleskabet, farven kan dog godt falme lidt, den er helt klart flottest rød når den lige er kogt. Derfor kan du med frodel fryse dine rabarber ned i stykker, og tage en pose op og koge når du skal bruge saften. Den færdige saft kan også fryses, eller kommes på skoldede flasker skyllet i atamon for længere holdbarhed.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.