Populært:

Madformadelskere / Drikkevarer / Rabarbermojito

Rabarbermojito

5

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

På en dejlig lun forårsdag eller en skoldhed sommerdag i haven, er en god drink på sin plads. Her er en iskold rabarbermojito bestemt en god variant, og den er på top 3 over vores yndlings-sommerdrinks.

rabarbermojito - dejlig opskrift på en lækker drink som smager dejligt at sol og sommer. Perfekt sommerdrink - rabarber mojito

Lavet med rabarbersaft eller rabarbersirup

Jeg har set denne drink i flere forskellige boligblade, men denne version er lavet med rabarbersaft fremfor rabarbersirup som mange andre opskrifter foreskriver. Mest af alt fordi jeg har lavet verdens lækreste rabarbersaft, og den smager helt fantastisk i denne drink. Hvis du hellere vil bruge rabarbersirup, så skal du bare bruge lidt mindre da det er mere koncentreret.

Alkoholfri drink

Hvis du vil lave din sommerdrink alkoholfri, så kan du selvfølgelig sagtens det. Du skal blot undlade rom i opskriften, og så fylde op med lidt mere danskvand. Så får du en lækker mynte/rabarbersaftevand med brus. Den er skøn til børn, gravide eller folk der skal køre hjem.

Rabarbermojito og andre dejlige sommerdrinks

Jeg spår at rabarbermojito vil være en af de drinks vi laver igen og igen hen over sommeren. Sammen med Gin Hass og Rabarber Gin Hass står den helt klar højt på vores favorit-drinkskort. Hvis vi får en dejlig varm sommer som det lyder som om meteorologerne er enige om, så ser jeg frem til mange rabarbermojitos på terrassen.

Denne drink vil også fungere rigtig godt som velkomstdrink om sommeren, og farven og den søde smag gør, at den falder i de flestes smag, og vil være flot til bryllup, fødselsdag eller blot en sommerfest. Pynt evt. lidt ekstra festligt med farvede sugerør, små stængler af rabarber, eller små stykker råsyltede rabarber.

Hvordan laver man rabarbermojito?

Hvis du har rabarber i haven, skal du prøve denne drink. Start med at koge en lækker rabarbersaft eller en rabarbersirup, og så har du et super godt grundlag for at lave denne skønne drink når sommervarmen kommer.

Til selve drinken skal du bruge:

 • Rabarbersaft (eller rabarbersirup)
 • Mynteblade
 • Lys rom
 • Danskvand
 • Isterninger

Drinken blandes af rabarbersaft, rom og mynteblade, og toppes med danskvand og isterninger. Den er SÅ nem at lave, og smager bare skønt som en sommercocktail eller en velkomstdrink før middagen.

Rabarbermojito opskrift

Her er vores bud på en dejlig sommerdrink. Rabarbermojito, er lige så god som den klassiske mojito, men med et dansk twist af lækre rabarber. Det giver en fantastisk smag, men også en flot rød farve til drinken.

rabarbermojito - dejlig opskrift på en lækker drink som smager dejligt at sol og sommer. Perfekt sommerdrink - rabarber mojito
5 fra 1 stemme

Rabarbermojito opskrift

Sød og frisk drink til lune forårs- og sommerdage
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 5 minutter
Ret Cocktail, Drinks
Køkken Dansk
Antal 2 store glas
Kalorier 189 kcal

Ingredienser

 • 4 dl rabarbersaft
 • 10-15 mynteblade
 • 8 cl rom
 • 3-4 dl danskvand
 • Isterninger

Sådan gør du

 • Fordel rabarbersaft (koncentreret) og rom i to glas. Kom mynteblade i, og rør rundt.
 • Fyld en håndfuld isterninger i glasset, og top med danskvand. Hvad meget danskvand du skal bruge, afhænger af hvor stærk du vil have din drink.
 • Server straks med et sugerør i.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 189kcalKulhydrater: 46gProtein: 2gFedt: 2gMættet fedt: 2gNatrium: 50mgKalium: 346mgFibre: 2gSukker: 46gCalcium: 118mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Har du flere rabarber, så vil jeg anbefale dig også at prøve rabarberdessert og rabarberkompot.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.