Når hyldeblomsterne blomstrer, så er det med at komme ud og plukke de parfumerede blomsterskærme. Du kan både bruge hyldeblomster til kager, desserter, is, saft og til denne skønne sirup. Denne hyldeblomstsirup er fantastisk på en god vaniljeis eller i en lækker sommerdrink.
Sød og smagfuld sirup til drinks eller dessert
Hyldeblomst smager parfumeret og af sol og sommer. Når man går en tur i det danske sommerland og kan dufte de sødmefyldte blomsterskærme, ja så er det altså bare med at komme ud og plukke. Sæsonen er nemlig ikke særlig lang.
Hvis du ikke har tid til at lave noget med hyldeblomsterne lige når de blomstrer, kan skærmene faktisk vakuumpakkes og smides i fryseren til senere brug.
Denne opskrift på sirup er super god til drinks. En Gin Hass lavet med hyldeblomst eller et glas kold hvidvin eller asti med en sjat hyldeblomstsirup, og så har man en skøn sommerdrink eller velkomstdrink til sommerfesten.
Hvordan laver man hyldeblomstsirup
Det er ikke svært at lave denne sirup. Først skal man selvfølgelig ud og plukke hyldeblomsterne, men når det er klaret går resten nemt og hurtigt. Tag gerne ungerne med ud og plukke, det elsker vores unger virkelig.
Til siruppen skal du bruge:
- Hyldeblomster
- Vand
- Sukker
- Citroner
Start med at ryst hyldeblomstskærmene godt for at fjerne eventuelle smådyr fra blomsterne. Læg skærmene i en skål eller plastbøtte. Kog i mens sukker og vand op i en gryde. Skær citronerne i skiver og placer dem ovenpå hyldeblomsterne. Så skal den varme sukkerlage hældes over blomsterskærmene og citronskiverne, og så skal siruppen trække på køl et døgns tid. Dagen efter koges siruppen ind til den ønskede konsistens og opbevares på køl indtil den skal bruges.
Hyldeblomstsirup opskrift
Her får du vores nemme opskrift på lækker sirup med smag af hyldeblomster. Vi elsker den parfumerede smag, som for os bare smager af sol og sommer.
Hyldeblomstsirup opskrift
Ingredienser
- 20 Hyldeblomstskærme
- 3 dl vand
- 3 dl sukker
- 2 citroner
Sådan gør du
- Ryst blomsterskærmene godt for at fjerne eventuelle smådyr og læg dem i en plastbøtte.
- Kog vand og sukker op indtil sukkeret er opløst.
- Skær citronerne i skiver og læg dem oven på hyldeblomsterne.
- Hæld den varme sukkerlage over citroner og hyldeblomstskærme.
- Lad siruppen trække i køleskabet i cirka 24 timer.
- Dagen efter: Si siruppen over i en gryde, og kog siruppen ind ved lav varme indtil den har den ønskede konsistens. Det skal være lav varme, så det ikke brænder på, hold godt øje med det. Det tager cirka 10-20 minuttter alt efter hvor tyk en konsistens du ønsker.
- Kom den færdige sirup på et skoldet og atamonskyllet glas og stil det i køleskabet indtil det skal spises/drikkes.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Rabarbersirup og Passionsfrugtsirup
Har du flere hyldeblomster så prøv at lave:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her