Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hyldeblomst-kylling

Hyldeblomst-kylling

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker, mør og saftig, det er sådan en hyldeblomst-kylling skal være. Når der er rester tilbage fra sæsonens produktion af hyldeblomstsaft, så bruger vi altid resterne til af lave de mest læke kyllinger med en ret fantastisk sommerlig smag. Hvis du vil se hvordan vi gør, så læs med her og få den nemme opskrift.

hyldeblomst-kylling med hyldeblomster og citron fra produktion af hyldeblomstsaft

Alt kan bruges

Det er tit hvor man ikke lige tænker over at man rent faktisk kan få noget lækker ud af noget der måske ellers bare ville ryge ud. Det er de rester man får ud af sæsonens produktion af hyldeblomstsaft et rigtig godt eksempel på. Som lækkert syltetøj, som smagsgiver til snaps, eller som her i opskriften til fyld i en lækker ovnstegt kylling.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg aldrig brudt mig om duften og smagen af hyldeblomst generelt, men når det så er sagt, så kan man jo heldigvis ændre smag over tid. Men som fyld i en kylling, så sker der noget! Smagen ændrer sig fuldstændigt, og på en eller anden måde, så giver det en vanvittig saftig og velsmagende kylling. Så fra og være røget i skraldespanden de første mange år, så er de rester der er tilbage når vi laver hyldeblomstsaft noget der bliver frosset ned og gemt.

Når vi laver en kylling på den her måde, så holder vi normalt tilbehøret helt simpelt. Et godt hjemmelavet hvidløgsflutes, nogle dampede grøntsager, eller en smørstegt ny kartoffel med frisk persille, så bliver det altså ikke meget bedre. Jeg kan kun anbefale jer at prøve opskriften, i bliver med garanti ikke skuffet.

kylling fyldt med hyldeblomster som er restproduktet fra hyldeblomstsaft-produktion

Ingrediensnoter

Kylling – Find en stor flot en, gerne fra fritgående produktion, så er der lidt mere struktur og smag i kødet.

Rester fra hyldeblomstsaft – Masser af hyldeblomst og citronskiver der kan give en masse smag til kyllingen.

Hvordan laver man hyldeblomst-kylling?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver den bedste ovnstegte kylling med hyldeblomst.

I den her opskrift har vi lavet den som ovnstegt kylling, men du kan også sagtens lave den på grillen, her skal du bruge samme temperaturer som er angivet i opskriften. Grillen skal være sat op til indirekte varme, og du kan så vælge om du vil lave den i en alubakke, eller om du vil lave den på rotisseri.

Jeg plejer at fylde kyllingen helt op med hyldeblomstfyld, husk at salt den indvendigt inden. Skindet krydrer jeg med salt og citronpeber, det giver også en lækker smag.

Den forberedte kylling krydres, og fyldes derefter med resterne af hyldeblomst og citronskiver fra når man har lavet hyldeblomstsaft. Kyllingen kommes i et ildfast fad og tilberedes i en forvarmet ovn til den ønskede kernetemperatur er nået.

Når kyllingen er færdig, tages den ud af ovnen og skal nu trække, inden den skæres ud og serveres.

Server hyldeblomst-kylling med et lækkert flutes, smørristede kartofler og nogle dampede grøntsager.

Du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden her.

hyldeblomstkylling med fyld fra hyldeblomstsaft rester

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg fryse den færdigstegte kylling ned?

Ja du kan sagtens partere den og fryse eventuelle rester ned i en frysepose til senere brug. Du kan også sagtens fryse fyldet ned efter du har lavet saften hvis du ikke lige kan bruge det med det samme.

Andre opskrifter du måske vil synes om

ovnstegt kylling med fyld af hyldeblomster fra saftproduktion

Opskrift på ovnstegt kylling med hyldeblomstfyld

Her får du vores opskrift på en lækker mør og saftigt hyldeblomst-kylling fyldt med hyldeblomst og citronfyld. Der er fuld knald på smagen, og serveret med noget lækkert tilbehør, så bliver det bare ikke meget bedre.

Hyldeblomstkylling smager skønt af sol og sommer, så smid endelig ikke resterne af hyldeblomsterne ud når du har lavet saft. Hvis du ikke kan bruge dem lige nu, kan du komme dem i fryseren, og gemme dem til du igen skal lave kylling.

Der er masser af god smag i de brugte hyldeblomstskærme, og de giver en skøn smag til kyllingen og hjælper med at gøre den helt fantastisk saftig og lækker. Vi håber du får lydt til at prøve det.

hyldeblomst-kylling med hyldeblomster og citron fra produktion af hyldeblomstsaft
5 fra 1 stemme

Hyldeblomst-kylling

Opskrift på hyldeblomst-kylling
Når du har lavet hyldeblomstsaft, står du tilbage med de brugte hyldeblomstskærme og citronskiverne. Der er stadig masser af smag i hyldeblomsterne der er rester fra produktionen af hyldeblomstsaft. Du kan komme dem inden i en kylling, det giver en helt fantastisk smag og saftighed til din kylling.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 368 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 185 grader alm ovn.
  • Imens ovnen forvarmer forberedes kyllingen. Fjern rester af indvolde og skyl kyllingen indvendigt og udvendigt med kold vand. Lad derefter kyllingen dryppe af og dup den tør med køkkenrulle.
  • Kyllingen gnides derefter ind i olie. Fordel halvdelen af saltet indvendigt, resten af saltet og citronpeber gnides ind i skindet. Kyllingen fyldes derefter med rester af hyldeblomster og citroner brugt til fremstilling af hyldeblomstsaft.
  • I et ildfast fad kommes resten af hyldeblomsterne og citronskiverne og kyllingen placeres herefter ovenpå med brystsiden op.
  • Kom nu kyllingen i den forvarmede ovn og tilbered den i ca. 1 time, eller til kernetemperaturen inde ved benene er 73-75 grader, så er man sikker på at kyllingen er gennemstegt og stadig saftig.
  • Kyllingen tages ud af oven og stilles utildækket og trækker i ti minutter inden den skæres ud og serveres.
  • Server med et flute, nye kartofler med persille eller dampede grøntsager.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 368kcalKulhydrater: 1gProtein: 29gFedt: 27gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 117mgNatrium: 255mgKalium: 302mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 221IUC-vitamin: 2mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.