En gammel dansk ret er friterede hyldeblomster i pandekagedej, som ogsรฅ kaldes noget sรฅ smukt som hyldekรฆrester. Det er super lรฆkkert, og et tegn pรฅ sol og sommer herhjemme. Det er skรธnt at gรฅ en tur og plukke de velduftende klaser, for sรฅ at komme hjem og friturestege dem pรฅ terrassen.
Et dejligt familieprojekt
Weekend og udsprungne hyldeblomster betyder selvfรธlgelig friterede hyldeblomster i pandekagedej. Det er en hyggelig aktivitet at plukke hyldeblomster sammen hele familien, og lige prรฆcis i denne her version er vores bรธrn sรฆrligt glade for de store hvide skรฆrme.
Nรฅr hyldeblomsterne bliver dyppet i pandekagedej, og stegt sprรธde i frituren smager de bare af sol og sommer. Og drysset med flormelis bliver hyldeblomstpandekager bare endnu bedre.
Pluk evt. nogle ekstra sรฅ kan du ogsรฅ lave hyldeblomstsaft, det smager nemlig ogsรฅ helt fantastisk.
Her har det regnet i dag, men vi har stรฅet pรฅ terrassen og friteret hyldeblomster og pรฅ trods af regn og tordenvejr, sรฅ hyggede vi os rigtig meget – heldigvis er terrassen overdรฆkket.
Ingrediensnoter
Hyldeblomster – Vรฆlg de stรธrste skรฆrme du kan finde. Jo stรธrre, jo mere dessert, og jo nemmere er de at fรฅ stegt. Husk at klippe dem af med en lang stilk, sรฅ der er noget at holde i.
Pandekagedej – Dejen her bestรฅr af mรฆlk, รธl (erstattes med vand eller hyldeblomstsaft), รฆg, hvedemel, vanilje og sukker. Det er en ganske almindelig pandekagedej.
Solsikkeolie – Solsikkeolie eller fritureolie, det skal bruges til at fritere de lรฆkre hyldeblomstpandekager i.
Hvordan laver man friterede hyldeblomster?
Fremgangsmรฅden er ret enkel, og det tager ikke lang tid at lave.
Alle ingredienserne til pandekagedejen piske godt sammen, og sรฅ har dejen godt at lige at hvile lidt i kรธleskabet. Herefter dyppes hyldeblomsterne i dej og dybsteges i varm olie.
Lad dem dryppe af pรฅ kรธkkenrulle og server dem drysset med flormelis.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Et drys flormelis er et must til disse hyldeblomstpandekager. Du kan ogsรฅ servere dem med vaniljeis, som en dejlig dessert, eller med lidt sรธd marmelade eller kompot.
Jeg vil ikke anbefale at lave dem i god tid. Nรฅr de kommer op af fritureolien og er dryppet af men stadig er lune, sรฅ er de allerbedst. De skal gerne vรฆre sprรธde i dejen, og hvis de ligger for lรฆnge vil dejen blive blรธd.
Andre hyldeblomstopskrifter du mรฅske vil synes om
- Hyldeblomst Gin Hass
- Hyldeblomstsirup
- Hyldeblomstsaft med rabarber
- Hyldeblomstsaft โ Blost
- Hyldeblomst-kylling
Elsker du denne opskrift?
Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ Friteret ananas
Opskrift pรฅ hyldeblomster i pandekagedej
Her er vores opskrift pรฅ friterede hyldeblomster i pandekagedej. De er nemme at lave, og sรฅ smager de fantastisk. Vi stรฅr gerne udenfor og laver det pรฅ et gasblus ved vores grill. Det er fordi vi ikke er sรฅ begejstrede for friturelugten indenfor, men du kan sagtens lave dem indenfor pรฅ komfuret. Husk at tรฆnde for emhรฆtten!
I vores opskrift bruger vi รธl, det gรธr vi ogsรฅ nรฅr vi laver pandekager. Men hvis du ikke vil bruge รธl i opskriften, kan du erstatte det med vand eller hvis du allerede har lavet hyldeblomstsaft, sรฅ kan du bruge fortyndet hyldeblomstsaft for at fremhรฆve smagen af hyldeblomst.
Nรฅr du skal lave friterede hyldeblomster, sรฅ pluk dem med en lidt lang stilk. Den skal du nemlig bruge til at holde fast i nรฅr de friteres. Brug evt. en tang til at holde fast i stilken med, nรฅr du kommer hyldeblomstskรฆrmene i den varme olie, og steg dem en af gangen. Det kan godt bruse op nรฅr de kommes i, sรฅ vรฆre lidt forsigtig og hold bรธrnene lidt pรฅ afstand.
Friterede hyldeblomster
Ingredienser
- 8 store hyldeblomstskรฆrme
Pandekagedej:
- 1 dl mรฆlk
- 1,5 dl รธl, kan erstattes med vand eller hyldeblomstsaft
- 2 รฆg
- 80 g hvedemel
- 1 tsk vaniljepasta
- 2 spsk sukker
Til stegning:
- 1 l solsikkeolie
Til servering:
- Flormelis
Sรฅdan gรธr du
- Pisk alle ingredienser til pandekagedejen godt sammen. Stil pandekagedejen pรฅ kรธl i ca. 30 minutter.
- Varm i mens olien op i en gryde. Tjek om olien er klar med en tandstik af trรฆ. Hvis det syder rundt om tandstikken, er olien varm.
- Steg en blomsterskรฆrm af gangen. Start med at ryst den, sรฅ evt. smรฅ dyr falder ud. Dyp den i pandekagedejen, og kom den i den varme olie. Hold i stรฆnglen med en tang eller en gaffel mens den bliver stegt gylden og sprรธd i olien. Lรฆg den herefter pรฅ fedtsugende papir. Fortsรฆt til du har stegt alle blomsterskรฆrmene.
- Drys med flormelis og server straks.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter ๏ธโฅ๏ธ
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. juni 2019 โ Vi har efterfรธlgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her