Friterede hyldeblomster i pandekagedej

Weekend og udsprungne hyldeblomster betyder selvfølgelig friterede hyldeblomster i pandekagedej. Det er en hyggelig aktivitet at plukke hyldeblomster sammen hele familien, og lige præcis i denne her version er vores børn særligt glade for de store hvide skærme.

Når hyldeblomsterne bliver dyppet i pandekagedej, og stegt sprøde i frituren smager de bare af sol og sommer. Og drysset med flormelis bliver det bare endnu bedre. Pluk evt. nogle ekstra så kan du også lave hyldeblomstsaft, det smager nemlig også helt fantastisk.

Her har det regnet i dag, men vi har stået på terrassen og friteret hyldeblomster og på trods af regn og tordenvejr, så hyggede vi os rigtig meget – heldigvis er terrassen overdækket.

Friterede hyldeblomster, hyldekærester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift
Friterede hyldeblomster, hyldekærester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift

Friterede hyldeblomster opskrift

Her er vores opskrift på friterede hyldeblomster i pandekagedej. De er nemme at lave, og så smager de fantastisk. Vi står gerne udenfor og laver det på et gasblus ved vores grill. Det er fordi vi ikke er så begejstrede for friturelugten indenfor, men du kan sagtens lave dem indenfor på komfuret. Husk at tænde for emhætten!

I vores opskrift bruger vi øl, det gør vi også når vi laver pandekager. Men hvis du ikke vil bruge øl i opskriften, kan du erstatte det med vand eller hvis du allerede har lavet hyldeblomstsaft, så kan du bruge fortyndet hyldeblomstsaft for at fremhæve smagen af hyldeblomst.

Når du skal lave friterede hyldeblomster, så pluk dem med en lidt lang stilk. Den skal du nemlig bruge til at holde fast i når de friteres. Brug evt. en tang til at holde fast i stilken med, når du kommer hyldeblomstskærmene i den varme olie, og steg dem en af gangen. Det kan godt bruse op når de kommes i, så være lidt forsigtig og hold børnene lidt på afstand.

Friterede hyldeblomster, hyldekærester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Friterede hyldeblomster opskrift

Sprøde og parfumerede hyldeblomster i pandekagedej
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Keyword Friture
Samlet tid 1 time
Portioner 4 personer

Ingredienser

Pandekagedej

  • 8-12 store hyldeblomstskærme
  • 1 dl mælk
  • 1,5 dl øl kan erstattes med vand eller hyldeblomstsaft
  • 2 æg
  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 spsk sukker

Til stegning

  • 1 l solsikkeolie

Til servering

  • Flormelis

Fremgangsmåde

  • Pisk alle ingredienser til dejen godt sammen. Stil pandekagedejen på køl i ca. 30 minutter.
  • Varm i mens olien op i en gryde. Tjek om olien er klar med en tandstik af træ. Hvis det syder rundt om tandstikken, er olien varm.
  • Steg en blomsterskærm af gangen. Start med at ryst den, så evt. små dyr falder ud. Dyp den i pandekagedejen, og kom den i den varme olie. Hold i stænglen med en tang eller en gaffel mens den bliver stegt gylden og sprød i olien. Læg den herefter på fedtsugende papir. Fortsæt til du har stegt alle blomsterskærmene.
  • Drys med flormelis og server straks.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Har du prøvet opskriften, så giv og gerne en kommentar og fortæl hvad du synes om retten.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares