Madformadelskere / Sรธde sager / Dessert / Friterede hyldeblomster i pandekagedej

Friterede hyldeblomster i pandekagedej


Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

En gammel dansk ret er friterede hyldeblomster i pandekagedej, som ogsรฅ kaldes noget sรฅ smukt som hyldekรฆrester. Det er super lรฆkkert, og et tegn pรฅ sol og sommer herhjemme. Det er skรธnt at gรฅ en tur og plukke de velduftende klaser, for sรฅ at komme hjem og friturestege dem pรฅ terrassen.

Friterede hyldeblomster, hyldekรฆrester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift

Et dejligt familieprojekt

Weekend og udsprungne hyldeblomster betyder selvfรธlgelig friterede hyldeblomster i pandekagedej. Det er en hyggelig aktivitet at plukke hyldeblomster sammen hele familien, og lige prรฆcis i denne her version er vores bรธrn sรฆrligt glade for de store hvide skรฆrme.

Nรฅr hyldeblomsterne bliver dyppet i pandekagedej, og stegt sprรธde i frituren smager de bare af sol og sommer. Og drysset med flormelis bliver hyldeblomstpandekager bare endnu bedre.

Pluk evt. nogle ekstra sรฅ kan du ogsรฅ lave hyldeblomstsaft, det smager nemlig ogsรฅ helt fantastisk.

Her har det regnet i dag, men vi har stรฅet pรฅ terrassen og friteret hyldeblomster og pรฅ trods af regn og tordenvejr, sรฅ hyggede vi os rigtig meget – heldigvis er terrassen overdรฆkket.

Friterede hyldeblomster, hyldekรฆrester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift

Ingrediensnoter

Hyldeblomster – Vรฆlg de stรธrste skรฆrme du kan finde. Jo stรธrre, jo mere dessert, og jo nemmere er de at fรฅ stegt. Husk at klippe dem af med en lang stilk, sรฅ der er noget at holde i.

Pandekagedej – Dejen her bestรฅr af mรฆlk, รธl (erstattes med vand eller hyldeblomstsaft), รฆg, hvedemel, vanilje og sukker. Det er en ganske almindelig pandekagedej.

Solsikkeolie – Solsikkeolie eller fritureolie, det skal bruges til at fritere de lรฆkre hyldeblomstpandekager i.

Hvordan laver man friterede hyldeblomster?

Fremgangsmรฅden er ret enkel, og det tager ikke lang tid at lave.

Alle ingredienserne til pandekagedejen piske godt sammen, og sรฅ har dejen godt at lige at hvile lidt i kรธleskabet. Herefter dyppes hyldeblomsterne i dej og dybsteges i varm olie.

Lad dem dryppe af pรฅ kรธkkenrulle og server dem drysset med flormelis.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

Friterede hyldeblomster, hyldekรฆrester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Hvad serverer man til friterede hyldeblomstpandekager?

Et drys flormelis er et must til disse hyldeblomstpandekager. Du kan ogsรฅ servere dem med vaniljeis, som en dejlig dessert, eller med lidt sรธd marmelade eller kompot.

Kan man lave dem i god tid?

Jeg vil ikke anbefale at lave dem i god tid. Nรฅr de kommer op af fritureolien og er dryppet af men stadig er lune, sรฅ er de allerbedst. De skal gerne vรฆre sprรธde i dejen, og hvis de ligger for lรฆnge vil dejen blive blรธd.

Andre hyldeblomstopskrifter du mรฅske vil synes om

Friterede hyldeblomster, hyldekรฆrester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift

Elsker du denne opskrift?

Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ Friteret ananas

Opskrift pรฅ hyldeblomster i pandekagedej

Her er vores opskrift pรฅ friterede hyldeblomster i pandekagedej. De er nemme at lave, og sรฅ smager de fantastisk. Vi stรฅr gerne udenfor og laver det pรฅ et gasblus ved vores grill. Det er fordi vi ikke er sรฅ begejstrede for friturelugten indenfor, men du kan sagtens lave dem indenfor pรฅ komfuret. Husk at tรฆnde for emhรฆtten!

I vores opskrift bruger vi รธl, det gรธr vi ogsรฅ nรฅr vi laver pandekager. Men hvis du ikke vil bruge รธl i opskriften, kan du erstatte det med vand eller hvis du allerede har lavet hyldeblomstsaft, sรฅ kan du bruge fortyndet hyldeblomstsaft for at fremhรฆve smagen af hyldeblomst.

Nรฅr du skal lave friterede hyldeblomster, sรฅ pluk dem med en lidt lang stilk. Den skal du nemlig bruge til at holde fast i nรฅr de friteres. Brug evt. en tang til at holde fast i stilken med, nรฅr du kommer hyldeblomstskรฆrmene i den varme olie, og steg dem en af gangen. Det kan godt bruse op nรฅr de kommes i, sรฅ vรฆre lidt forsigtig og hold bรธrnene lidt pรฅ afstand.

Friterede hyldeblomster, hyldekรฆrester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift
5 fra 3 stemmer

Friterede hyldeblomster

Opskrift pรฅ friterede hyldeblomster
Sprรธde og parfumerede hyldeblomster i pandekagedej som er friturestegt er en skรธn sommerdessert eller snack. De er nemme at lave, og sรฅ smager de fantastisk med et drys flormelis ovenpรฅ. Tag bare familien med ud og samle hyldeblomster, sรฅ kan i lave hyldeblomstpandekager pรฅ ingen tid.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Kรธleskab 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Dessert
Kรธkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 385 kcal

Ingredienser

  • 8 store hyldeblomstskรฆrme

Pandekagedej:

  • 1 dl mรฆlk
  • 1,5 dl รธl, kan erstattes med vand eller hyldeblomstsaft
  • 2 รฆg
  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 spsk sukker

Til stegning:

  • 1 l solsikkeolie

Til servering:

  • Flormelis

Sรฅdan gรธr du

  • Pisk alle ingredienser til pandekagedejen godt sammen. Stil pandekagedejen pรฅ kรธl i ca. 30 minutter.
  • Varm i mens olien op i en gryde. Tjek om olien er klar med en tandstik af trรฆ. Hvis det syder rundt om tandstikken, er olien varm.
  • Steg en blomsterskรฆrm af gangen. Start med at ryst den, sรฅ evt. smรฅ dyr falder ud. Dyp den i pandekagedejen, og kom den i den varme olie. Hold i stรฆnglen med en tang eller en gaffel mens den bliver stegt gylden og sprรธd i olien. Lรฆg den herefter pรฅ fedtsugende papir. Fortsรฆt til du har stegt alle blomsterskรฆrmene.
  • Drys med flormelis og server straks.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 385kcalKulhydrater: 25gProtein: 6gFedt: 28gMรฆttet fedt: 4gFlerumรฆttet fedt: 2gEnkeltumรฆttet fedt: 22gTransfedt: 1gKolesterol: 84mgNatrium: 44mgKalium: 95mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 159IUCalcium: 45mgJern: 1mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter ๏ธโ™ฅ๏ธ

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. juni 2019 โ€“ Vi har efterfรธlgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.