Hjem » Dessert » Friterede hyldeblomster i pandekagedej

Friterede hyldeblomster i pandekagedej

En gammel dansk ret er friterede hyldeblomster i pandekagedej. Det er super lækkert, og et tegn på sol og sommer herhjemme. Det er skønt at gå en tur og plukke de velduftende klaser, for så at komme hjem og friturestege dem på terrassen.

Friterede hyldeblomster, hyldekærester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift

Et dejligt familieprojekt

Weekend og udsprungne hyldeblomster betyder selvfølgelig friterede hyldeblomster i pandekagedej. Det er en hyggelig aktivitet at plukke hyldeblomster sammen hele familien, og lige præcis i denne her version er vores børn særligt glade for de store hvide skærme.

Når hyldeblomsterne bliver dyppet i pandekagedej, og stegt sprøde i frituren smager de bare af sol og sommer. Og drysset med flormelis bliver det bare endnu bedre. Pluk evt. nogle ekstra så kan du også lave hyldeblomstsaft, det smager nemlig også helt fantastisk.

Her har det regnet i dag, men vi har stået på terrassen og friteret hyldeblomster og på trods af regn og tordenvejr, så hyggede vi os rigtig meget – heldigvis er terrassen overdækket.

Friterede hyldeblomster, hyldekærester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift

Nem dessert med hyldeblomster

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Hyldeblomster, vælg de største skærme du kan finde.
  • Pandekagedej bestående af:
    • Mælk
    • Øl, kan erstattes med vand eller hyldeblomstsaft
    • Æg
    • Hvedemel
    • Vaniljepasta
    • Sukker
  • Solsikkeolie, til at friturestege i.

Fremgangsmåden er ret enkel. Alle ingredienserne til pandekagedejen piske godt sammen, og så har dejen godt at lige at hvile lidt i køleskabet. Herefter dyppes hyldeblomsterne i dej og dybsteges i varm olie.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server dem drysset med flormelis.

Friterede hyldeblomster opskrift

Her er vores opskrift på friterede hyldeblomster i pandekagedej. De er nemme at lave, og så smager de fantastisk. Vi står gerne udenfor og laver det på et gasblus ved vores grill. Det er fordi vi ikke er så begejstrede for friturelugten indenfor, men du kan sagtens lave dem indenfor på komfuret. Husk at tænde for emhætten!

I vores opskrift bruger vi øl, det gør vi også når vi laver pandekager. Men hvis du ikke vil bruge øl i opskriften, kan du erstatte det med vand eller hvis du allerede har lavet hyldeblomstsaft, så kan du bruge fortyndet hyldeblomstsaft for at fremhæve smagen af hyldeblomst.

Når du skal lave friterede hyldeblomster, så pluk dem med en lidt lang stilk. Den skal du nemlig bruge til at holde fast i når de friteres. Brug evt. en tang til at holde fast i stilken med, når du kommer hyldeblomstskærmene i den varme olie, og steg dem en af gangen. Det kan godt bruse op når de kommes i, så være lidt forsigtig og hold børnene lidt på afstand.

Friterede hyldeblomster, hyldekærester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift
5 fra 1 stemme

Friterede hyldeblomster opskrift

Sprøde og parfumerede hyldeblomster i pandekagedej
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 1 t
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 385 kcal

Ingredienser

  • 8-12 store hyldeblomstskærme

Pandekagedej

  • 1 dl mælk
  • 1,5 dl øl, kan erstattes med vand eller hyldeblomstsaft
  • 2 æg
  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 spsk sukker

Til stegning

  • 1 l solsikkeolie

Til servering

  • Flormelis

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienser til pandekagedejen godt sammen. Stil pandekagedejen på køl i ca. 30 minutter.
  • Varm i mens olien op i en gryde. Tjek om olien er klar med en tandstik af træ. Hvis det syder rundt om tandstikken, er olien varm.
  • Steg en blomsterskærm af gangen. Start med at ryst den, så evt. små dyr falder ud. Dyp den i pandekagedejen, og kom den i den varme olie. Hold i stænglen med en tang eller en gaffel mens den bliver stegt gylden og sprød i olien. Læg den herefter på fedtsugende papir. Fortsæt til du har stegt alle blomsterskærmene.
  • Drys med flormelis og server straks.

Nutrition

Kalorier: 385kcalKulhydrater: 25gProtein: 6gFedt: 28gMættet fedt: 4gKolesterol: 84mgNatrium: 44mgKalium: 95mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 159IUCalcium: 44mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Friture
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften på friterede hyldeblomster?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.