Indhold

Verdens bedste Pandekager med kardemomme og citron

Indhold

Der findes ikke noget bedre end at hygge med pandekager efter en lang dag. Vi spiser dem oftest med syltetøj, sukker eller is, men der er ingen grænser for hvad man kan spise i dem. Disse pandekager er nemme og lækre, og smager dejligt at kardemomme, citron og vanilje.

Vi er sådan en slags mennesker der også nogen gange spiser pandekager til aftensmad. Det ved jeg godt der er delte meninger om, nogen vil kun have dem til dessert, men vi kan altså godt spise dem til aftensmad. Især på en fredag aften hvor vi har haft en lang uge, og bare trænger til hygge i spiselig form. Så er denne opskrift helt perfekt. Hvis der så også er nogle rester tilbage til lørdag morgen, er det endnu bedre.

Men de her pandekager er det man vil kalde dessertpandekager, søde og med en dejlig smag af vanilje, kardemomme og citron. Vi elsker bare at spise dem med sukker, syltetøj og måske lidt flødeskum, men man kan også være mere avanceret og bruge dem til Crepes Suzette eller en anden dessert.

Disse pandekager er oplagte til desserten pandekager med is, men de er også gode til morgenmad med for eksempel skyr og frugter. Hvis de skal bruges til pandekager med skyr, som morgenmad, kan du med fordel holde lidt igen med sukkeret, eller helt undlade det.

Hvis man bruger dem som dessert, vil det være nok med 2 pandekager pr person, men der skal nogle flere til hvis det er som et helt måltid. Vores lille gut på nu 4 år spiser gerne 5 stk.

opskrift på lækre pandekager med kardemomme og citron
opskrift på lækre pandekager med kardemomme og citron

Pandekage opskrift – den bedste pandekagedej

Her er vores opskrift på pandekagedej med kardemomme og citron. Det er denne opskrift vi altid bruger, for den giver helt fantastisk og lækre pandekager.

Du kan spise dem med lige præcis det fyld du bedst kan lide, om du er til det ultrasøde som os, eller heller vil gå med en frisk citron- eller bærcreme er helt op til dig.

opskrift på lækre pandekager med kardemomme og citron
4 fra 5 stemmer

Pandekager opskrift

Lækker pandekagedej til verdens bedste pandekager!
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 45 min
Hviletid 30 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Dessert
Antal 25 Stk

Ingredienser

 • 8 dl mælk
 • 400 g mel
 • 2 tsk sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk citronskal, revet
 • 1 stang vanilje
 • 3 æg
 • 3 spsk øl
 • smør, til bagning

Sådan gør du

 • Hæld først alt væsken i en blender, og tilsæt derefter resten af ingredienserne og blend det hele sammen til en jævn pandekagedej. 
 • Lad dejen hvile ca. 30 min. i køleskabet. 
 • Varm derefter en pande op, og smelt lidt smør på panden. 
 • Hæld ca. 1/2 dl. dej på panden og drej panden rundt så du får en jævn pandekage. 
 • Bag pandekagen på begge sider til den har en fin lysebrun farve.

Noter

Pandekagerne kan holdes varme i ovnen mens du steger resten.
Pandekagerne kan fyldes med fx. syltetøj, sukker eller is.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Squashvafler

Pandekagedej med øl som i denne opskrift giver noget helt særligt. Det giver en fantastisk god smag, men det smager altså ikke af øl, så det er ikke noget du skal være bekymret for at prøve.

Pandekager uden sukker

Vil du spare på sukkeret eller måske lave en pandekagedej, der egner sig bedre til madpandekager, så kan du undlade at komme sukker i dejen. Pandekagen uden sukker smager også dejligt, og hvis vi vil skrue lidt op for sundheden, er det bestemt også en mulighed.

Pandekager uden mel

Pandekager er en dejlig dessert, men vil du gå den sundere vej, så kan du sagtens lave pandekager uden mel. Prøv for eksempel chiapandekager eller bananpandekager, som giver en dejlig pandekage uden mel og med smag af banan. Den er også helt fantastisk til små børn.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

1 reaktion

 1. vi elsker den her opskrift der behøves ikke øl i opskriften og citronen kan astates med lime eller appelsin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg