Populært:

Madformadelskere / Morgenmad / Sunde bananpandekager

Sunde bananpandekager

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kalenderen skrive januar, og derfor har mange af os skruet ned for fed mad og op for sunde retter og grøntsager. Selvom det skal være sundt, så må det altså gerne være lækkert, og når vi skal smovse, laver vi en stak af disse sunde bananpandekager uden mel og sukker. Læs med her og få vores opskrift.

sunde bananpandekager uden mel med havregryn og æg på tallerken med bananskiver og chokolade

Bananpandekager uden mel

Lige så meget som vi elsker almindelige pandekager med alt hvad det indebærer, så er det altså rart nogen gange at kunne servere noget lidt sundere. Her elsker børnene for eksempel når de må få pandekager til morgenmad, og her er disse sunde pandekager bare sagen.

De her pandekager uden mel laves med havregryn, æg og banan som hovedingredienser. De får sødmen fra banan, så de er altså helt uden sukker. Æg giver godt med protein og mæthed og havregrynene giver fibre og mætter godt. Det er altså et hæderligt morgenmåltid eller brunchpandekager. Det vil jeg i hvert fald gerne servere for mine børn.

Prøv også: Lækre og sunde bananvafler

bananpandekager med bananskiver og chokolade

Hvordan laver man sunde bananpandekager?

Denne opskrift er simpelthen så simpel. Derfor laver vi dem også rimelig ofte. Det er altid en god måde at slippe af med de overmodne bananer, for jo mere modne de er, jo bedre er de til denne opskrift.

Til disse havregrynspandekager skal du bruge:

  • Bananer, meget gerne overmodne.
  • Havregryn, fin- eller grovvalsede – begge dele virker.
  • Æg
  • Bagepulver, gør pandekagerne lidt mere luftige men kan udelades.
  • Vaniljepasta, eller anden smag for eksempel kanel eller kardemomme.
  • Lidt salt
  • Smør, til at stege i – alternativt olie.

Først skal bananerne moses. Herefter blandes det sammen med resten af ingredienserne. Pandekagerne steges på panden i lidt smør, og serveres for eksempel med frisk frugt, honning, mørk chokolade, skyr eller marmelade.

Det er virkelig lige så nemt som det lyder, så der er ingen undskyldning for at lade være.

Tips og tricks

  • Har du overmodne bananer du ikke får brugt, så tag skrællen af og læg dem i fryseren. Så kan du altid tage et par bananer op og lave pandekager, smoothies eller banankage.
  • Vend pandekagerne med en bred paletkniv, de er lidt løse i dejen indtil den lige har sat sig, og kan godt være lidt svære at vende.
  • Steg pandekagerne ved middel varme. Skruer du for højt op, vil de blive for mørke, da sukkeret i bananerne hurtigt karamelliserer.
tallerken med 3 sunde bananpandekager med frugt og chokolade

Opskrift på bananpandekager uden mel

Her får du vores nemme opskrift på lækre og sunde pandekager. Det er en familiefavorit herhjemme, og noget vi laver igen og igen når der er overmodne bananer i frugtskålen. Server dem med frugt, honning, skyr eller lige hvad du har lyst til.

sunde bananpandekager uden mel med havregryn og æg på tallerken med bananskiver og chokolade
5 fra 1 stemme

Sunde bananpandekager

Opskrift på nemme og sunde bananpandekager uden mel
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 10 stk
Kalorier 55 kcal

Ingredienser

  • 2 stk bananer
  • 3 stk æg
  • 1 dl havregryn, grov- eller finvalsede
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepasta, alternativt kanel eller kardemomme
  • 1 knsp salt
  • 10 g smør, til stegning

Sådan gør du

  • Mos bananerne godt med en gaffel.
  • Kom æg, havregryn, bagepulver, vanilje og salt i, og rør dejen sammen med gaflen.
  • Varm en pande op til middel varme, og smelt lidt smør på panden.
  • Kom cirka ½ dl dej på panden til hver pandekage – du kan godt bage flere samtidig afhængig af hvor stor pande du bruger.
  • Steg pandekagerne et par minutter på hver side til de er gyldne og gennembagte.
  • Server for eksempel med skyr eller honning, frisk frugt og hakket chokolade.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stk uden toppingKalorier: 55kcalKulhydrater: 7gProtein: 2gFedt: 2gMættet fedt: 1gKolesterol: 51mgNatrium: 114mgKalium: 110mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 111IUC-vitamin: 2mgCalcium: 36mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.