Hjem » Dessert » Sunde havregrynspandekager

Sunde havregrynspandekager

Kalenderen siger januar måned, og derfor prøver mange af os at skrue lidt ned for alt det usunde vi har spist i overflod af i julemåneden. Det må dog stadig være lækkert, og det må man sige disse havregrynspandekager er. Læs med her og få vores opskrift på sundere pandekager helt uden mel.

Sunde havregrynspandekager med smeltet mørk chokolade og hakkede mandler

Et sundere alternativ

Mange af os prøver at leve lidt sundere her i januar. Når det så er sagt så er vi på ingen måde fanatiske herhjemme. Vi spiser mad med fløde og smør, og lever lidt efter “alt med måde”-mottoet.

Der er ikke noget der er forbudt herhjemme, og fredagsslikket er da heller ikke konfiskeret bare fordi det er januar måned nu. Men.. Vi går altså op i at vores børn spiser noget ordentlig mad.

Vi vil gerne have at ungerne får en varieret kost med vitaminer og godt med fibre. De har dog en svaghed for søde sager, og det er her disse havregrynspandekager kommer ind i billedet. Det er nemlig et sundere alternativ til traditionelle pandekager, som vores unger elsker.

De er også super gode som madpakkepandekager, hvor de kan fyldes med lidt marmelade eller frisk frugt.

Lidt om sundhed

Her kommer der lige en fuld disclaimer fra os. Vi er på igen måde sundhedsguruer eller uddannet inden for ernæring, og derfor skal vi heller ikke råde dig til hvad der er sundt for dig og ikke.

Sundhed er mange ting, og næsten noget forskelligt for os alle. For os handler sundhed om at putte gode, velsmagende og afbalancerede måltider i munden i de rette mængder. Der er som udgangspunkt ikke noget der er forbudt herhjemme.

For eksempel steger vi vores sunde pandekager i smør. Det vil mange måske mene ikke er det sundeste valg – du kan eventuelt stege i kokosolie hvis du mere er til det. Vi synes at smør smager bedre, og i små mængder, er det ikke det der ødelægger regnskabet for os. Du kan som sagt bruge opskriften som du vil, stege i det fedtstof du ønsker, og fylde pandekagerne med fyld eller topping der giver mening for dig.

Vi serverer her smeltet mørk chokolade og mandler, men også frugt eller bær er super lækkert i. Igen kan du selv vælge hvad der giver mening for dig. Du kan også bruge pandekagerne som madpandekager, og servere dem med kylling, spinat og en dressing eller laks og avokadotern.

5 rullede havregrynspandekager med mørk chokolade og hakkede mandler

Sådan laver du de bedste havregrynspandekager

Den er opskrift er virkelig nem, og hvis du allerede har prøvet at lave almindelige pandekager før, så er det lige til.

Til opskriften skal du bruge følgende ingredienser (find mængder og fremgangsmåde længere nede på siden her):

  • Havregryn
  • Mælk
  • Æg
  • Akaciehonning, eller andet sødemiddel.
  • Vaniljepasta
  • Citronskal
  • Kardemomme
  • Lidt salt
  • Smør, eller olie til stegning.

Tricket til lækre havregrynspandekager er, at havregrynene skal blødes op i mælken. Når det har stået et kvarters tid, kan resten af ingredienserne tilsættes, og dejen blendes så. Herefter er man klar til at stege lækre sundere pandekager.

Tallerken med rullede sundere pandekager med havregryn toppet med smeltet chokolade og mandler

Opskrift på sundere pandekager med havregryn

Her får du vores opskrift på et sundere alternativ til pandekager. De her lækre tynde havregrynspandekager kan du spise med is, syltetøj, frisk frugt og skyr eller lige præcis hvad du har lyst til, eller det som du normalt ville spise i dine pandekager.

Her serverer vi dem med smeltet mørk chokolade og hakkede mandler, men det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan fylde dem med.

Du kan lave glutenfri pandekager ved at bruge glutenfri havregryn i denne opskrift.

Sunde havregrynspandekager med smeltet mørk chokolade og hakkede mandler
5 fra 3 stemmer

Sunde havregrynspandekager

Opskrift på sundere pandekager med havregryn uden mel
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 40 min
Trækketid 15 min
Samlet tid 1 t
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 73 kcal

Ingredienser

Pandekagedej:

  • 5 dl mælk
  • 225 g havregryn
  • 3 stk æg
  • 1 tsk akaciehonning, eller andet sødemiddel
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 stk citron, skallen heraf
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ tsk salt

Til tilberedning:

  • 25 g smør, til stegning, eller olie

Sådan gør du

  • Kom havregrynene i en skål, og hæld mælken over. Lad det stå og trække i et kvarter, så havregrynene bliver bløde i mælken.
  • Efter 15 minutter tilsættes resten af ingredienserne til dejen, og dejen blendes jævn med en stavblender.
  • Varm en pande op på middel varme, og smelt lidt smør på panden. Fordel lidt af dejen på panden, og steg pandekagerne på begge sider til de er gyldne.
  • Server dem straks, eller hold dem lune under stanniol mens du steger resten.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 73kcalKulhydrater: 5gProtein: 3gFedt: 4gMættet fedt: 2gKolesterol: 50mgNatrium: 98mgKalium: 83mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 179IUCalcium: 55mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Ideer til madpakken, Madpakke inspiration, Pandekager uden mel, Sund dessert, Sund morgenmad, Sunde madpakkesnacks, Sunde pandekager med havregryn, Sundere pandekager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Sunde havregrynspandekager”

  1. 5 stars
    De skal prøves når jeg har børnebørn til spisning og som vi gjorde hjemme starte med en suppe evt vegetar.
    Og så er hele ernæringen dækket.
    Har i prøvet klatkager på en grov grød?

    Svar
    • Det lyder som en rigtig god ide – Fortæl endelig hvad du synes om pandekagerne når du har prøvet dem!
      Nej hvilken grød bruger du til det?

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.