Blåbærkompot er nemt at lave, og så smager det skønt i kager, desserter eller sammen med is. Du kan bruge både friske og frosne bær, og det tager ikke mange minutter at lave.
Hjemmelavet kompot til kager eller desserter
Blåbær er en smag de fleste af os kan lide. Derfor er den også populær at bruge i lagkager, desserter eller bare som topping på andre desserter som fromager, panna cotta eller is.
Sådan en blåbærkompot er virkelig skøn at have et glas af i køleskabet. For ud over at bruge den i kager og søde sager, så er den også skøn på din skyr eller yoghurt om morgenen.
Prøv bare.. Og så er den virkelig nem at lave samtidig. Du kan bruge friske eller frosne blåbær, så der er vist ingen undskyldning for at lade være.
Mere morgenmad
Ingrediensnoter
Blåbær – Jeg har her brugt frosne blåbær, men hvis du har de friske i overflod, så kan de også bruges. Jeg elsker dog at spise de friske, så ofte er det frosne jeg bruger til kompot, marmelade osv.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker. Du kan også skifte det ud med rørsukker hvis du vil. Det giver en lidt dybere smag, og smager også helt fantastisk.
Citronsaft – Der skal ikke så meget i, men det giver lige det der syrlige pift som sådan en kompot har brug for.
Hvordan laver man blåbærkompot?
Kompot er nok noget af det nemmeste du kan kaste dig over med blåbær. Du kommer simpelthen bare blåbær, sukker og lidt citronsaft i en gryde og koger det hele op.
Nu skal det bare koge cirka 10 minutter uden låg, og så kan du komme kompotten på glas og lade den køle ned inden den spises eller bruges i kager.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis du sætter glasset i køleskabet, er holdbarheden omkring 5 dage eller en lille uge. Du kan også fryse din kompot hvis den skal holde sig længere tid.
Andre kompotter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Brug vilde blåbær med mørkt frugtkød
- Der findes flere forskellige slags blåbær, men dem jeg bedst kan lide er dem der er blå hele vejen igennem, og tit går under betegnelsen vilde blåbær. Den anden type blåbær med mere lyst frugtkød kan også fint bruges, og smagen er også stadig lækker men ikke helt så intens.
Serveringsforslag
- Server for eksempel på Overnight oats med skyr og chia, på Havregrød med banan eller på skyr om morgenen.
- Brug den i lagkager eller som topping på desserter, for eksempel på Ymerfromage eller på Panna Cotta.
Elsker du blåbær?
Prøv også vores opskrifter på Sunde ispinde med blåbær eller Blåbærtærte med frangipane
Opskrift på kompot med blåbær
Her får du vores opskrift på en nem og hurtig blåbærkompot. Den er skøn i lagkager, desserter eller som topping på din morgenmad.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, den er virkelig nem og hurtig at lave.

Blåbærkompot
Ingredienser
- 250 g blåbær
- 75 g sukker
- ½ spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kom blåbær, sukker og citronsaft i en gryde, og kog det op.250 g blåbær, 75 g sukker, ½ spsk citronsaft
- Lad kompotten koge ved middel varme i cirka 10 minutter uden låg, og lad den herefter køle ned.
- Opbevar kompotten i køleskabet indtil servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her