Blåbærkompot

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Blåbærkompot er nemt at lave, og så smager det skønt i kager, desserter eller sammen med is. Du kan bruge både friske og frosne bær, og det tager ikke mange minutter at lave.

blåbærkompot med ske i et glas.

Hjemmelavet kompot til kager eller desserter

Blåbær er en smag de fleste af os kan lide. Derfor er den også populær at bruge i lagkager, desserter eller bare som topping på andre desserter som fromager, panna cotta eller is.

Sådan en blåbærkompot er virkelig skøn at have et glas af i køleskabet. For ud over at bruge den i kager og søde sager, så er den også skøn på din skyr eller yoghurt om morgenen.

Prøv bare.. Og så er den virkelig nem at lave samtidig. Du kan bruge friske eller frosne blåbær, så der er vist ingen undskyldning for at lade være.

glas med hjemmelavet blåbærkompot.

Mere morgenmad

Ingrediensnoter

Blåbær – Jeg har her brugt frosne blåbær, men hvis du har de friske i overflod, så kan de også bruges. Jeg elsker dog at spise de friske, så ofte er det frosne jeg bruger til kompot, marmelade osv.

Sukker – Almindeligt hvidt sukker. Du kan også skifte det ud med rørsukker hvis du vil. Det giver en lidt dybere smag, og smager også helt fantastisk.

Citronsaft – Der skal ikke så meget i, men det giver lige det der syrlige pift som sådan en kompot har brug for.

Hvordan laver man blåbærkompot?

Kompot er nok noget af det nemmeste du kan kaste dig over med blåbær. Du kommer simpelthen bare blåbær, sukker og lidt citronsaft i en gryde og koger det hele op.

Nu skal det bare koge cirka 10 minutter uden låg, og så kan du komme kompotten på glas og lade den køle ned inden den spises eller bruges i kager.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

ske med blåbærkompot, så man kan se konsistensen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe kan kompotten holde sig?

Hvis du sætter glasset i køleskabet, er holdbarheden omkring 5 dage eller en lille uge. Du kan også fryse din kompot hvis den skal holde sig længere tid.


Andre kompotter du måske vil synes om

glas med åbent låg der indeholder blåbærkompot.

Tips og Tricks

  • Brug vilde blåbær med mørkt frugtkød
    • Der findes flere forskellige slags blåbær, men dem jeg bedst kan lide er dem der er blå hele vejen igennem, og tit går under betegnelsen vilde blåbær. Den anden type blåbær med mere lyst frugtkød kan også fint bruges, og smagen er også stadig lækker men ikke helt så intens.

Serveringsforslag

Elsker du blåbær?

Prøv også vores opskrifter på Sunde ispinde med blåbær eller Blåbærtærte med frangipane

blåbærkompot i glas.

Opskrift på kompot med blåbær

Her får du vores opskrift på en nem og hurtig blåbærkompot. Den er skøn i lagkager, desserter eller som topping på din morgenmad.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, den er virkelig nem og hurtig at lave.

blåbærkompot med ske i et glas.
Ingen stemmer endnu

Blåbærkompot

Lækker og smagfuld kompot af blåbær. Den kan bruges som topping på yoghurt, skyr eller grød om morgenen, eller du kan bruge den som fyld i kager eller som topping på desserter.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 72 kcal

Ingredienser

  • 250 g blåbær
  • 75 g sukker
  • ½ spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Kom blåbær, sukker og citronsaft i en gryde, og kog det op.
    250 g blåbær, 75 g sukker, ½ spsk citronsaft
  • Lad kompotten koge ved middel varme i cirka 10 minutter uden låg, og lad den herefter køle ned.
  • Opbevar kompotten i køleskabet indtil servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 72kcalKulhydrater: 19gProtein: 0.3gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.02gNatrium: 1mgKalium: 34mgFibre: 1gSukker: 17gA-vitamin: 23IUC-vitamin: 5mgCalcium: 3mgJern: 0.1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.