God gammeldags rabarberkompot kan bruges i kager og rabarberdessert, som tilbehør til en grydestegt kylling eller som topping på morgenmaden.

Mere hverdagsmad
Opskriften er god fordi
Nem og hurtig – Denne kompot tager ingen tid at lave, og så er det virkelig nemt.
Tilpas sødmen – Du kan nemt præge smagen, og især sødmen alt efter hvad kompotten skal bruges til, og om du foretrækker den syrlig eller mere sød.
Ingrediensnoter
Rabarber – Du kan bruge friske rabarber fra haven eller supermarkedet eller frosne. Du kan lave kompotten med frosne rabarber, de behøver ikke tøes op først.
Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker. Du kan også bruge rørsukker eller erstatte lidt af sukkeret med brun farin for en mere dyb, karamelliseret smag.
Vanilje – Vanilje og rabarber passer godt sammen. Du kan bruge korn fra en vaniljestang eller du kan bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.
Alternative ingredienser
Vanilje – Jeg kan godt lide kompotten med vanilje, men man kan også skifte vaniljen ud med andre mere smagfulde krydderier eller krydderurter. Prøv for eksempel med mynte, stjerneanis eller ingefær. Det giver en lidt mere markant smag, og smager godt på en helt anden måde.
Hvordan laver man rabarberkompot?
Du kan lave den på under 10 minutter.
- Det hele skal faktisk bare i en gryde og koges indtil du synes at konsistensen er rigtig. Så bliver det ikke meget nemmere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Holdbarhed – Kompotten kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet. Hvis den skal holde længere kan du skolde dine glas og skylle dem i atamon inden du fylder kompotten på glas og lukket låget tæt indtil den skal spises. Du kan også fryse den færdige kompot ned. Kom den for eksempel i mindre plastbøtter og frys dem ned, så er det nemt at tage en portion op ad gangen.
Tilberedning i ovn – Vil du lave din rabarberkompot i ovnen, så læg dine rabarberstykker, sukker og vanilje i et ildfast fad, og giv det hele ca. 15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Rør rundt i fadet halvvejs, og lad kompotten køle ned når den kommer ud af ovnen.
Servering – Server kompotten som tilbehør til grydestegt kylling eller andre salte retter, brug den i søde desserter som trifli eller gammeldags rabarberkage eller spis den på skyr til morgenmad.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan sagtens lave din kompot uden sukker. Erstat sukker i opskriften med 2 tsk. flydende sødemiddel og følg ellers opskriften her.
Du kan sagtens bruge frosne rabarber. De frosne kan indeholde en smule mere væske, så skyl dem evt. kort og lad dem dryppe af i en si inden du kommer dem i gryden.

Rabarberkompot
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm.300 g rabarber
- Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud.50 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
- Tag kompotten af blusset og lad den køle lidt af inden den kommes på rene skoldede glas.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. maj 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: