Rabarberkompot

Rabarberkompot er en lille og hurtig ret, men som smager helt fantastisk og kan spises til mange forskellige ting. Jeg elsker rabarberkompot på skyr, men det er også godt som tilbehør til kød eller kylling eller i desserter og kager.

Jeg kan godt lide kompotten med vanilje – vanilje og rabarber går bare rigtig godt sammen, man kan også skifte vaniljen ud med andre mere smagfulde krydderier eller krydderurter.

Prøv for eksempel med mynte, stjerneanis eller ingefær. Det giver en lidt mere markant smag, og smager godt på en helt anden måde. Den klassiske her med vanilje er dog min favorit, da rabarberne rigtig kommer til sin ret.

rabarberkompot med vanilje - nem og hurtig opskrift på rabarberkompot

Hurtig og nem kompot med rabarber

Har du rabarber i haven, eller måske en pose frosne rabarber nederst i fryseren der skal spises inden høsten igen er klar, så er denne kompot helt oplagt at lave.

Alt du skal bruger er:

  • Rabarber (frosne eller friske)
  • Sukker
  • Vanilje

Du kan lave den på under 10 minutter, det hele skal faktisk bare i en gryde og koges indtil du synes at konsistensen er rigtigt. Så bliver det ikke meget nemmere.

rabarberkompot med vanilje - nem og hurtig opskrift på rabarberkompot

Rabarberkompot opskrift

Denne rabarberkompot i gryde er nem at lave og tager ingen tid. Du kan altid smage den til med lidt ekstra sukker når kogetiden er ved at være slut, jeg kan godt lide at den er lidt syrlig.

rabarberkompot med vanilje - nem og hurtig opskrift på rabarberkompot

Rabarberkompot opskrift

Hurtig og nem opskrift på lækker kompot med rabarber og vanilje!
5 fra 2 stemmer
Ret: Brunch, Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 2 små glas

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller 1 vaniljestang

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm. 
  • Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud. 
  • Tag kompotten af blusset og lad den køle lidt af inden den kommes på rene skoldede glas.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Har du overskydende kompot, så prøv denne rabarberdessert – rabarberkompot til dessert er nemlig helt fantastisk.

Find flere opskrifter med rabarber her

Ofte stillede spørgsmål til rabarberkompot

Kan man bruge frosne rabarber til kompot?

Du kan sagtens bruge frosne rabarber til din kompot. De frosne kan indeholde en smule mere væske, så skyl dem evt. kort og lad dem dryppe af i en si inden du kommer dem i gryden.

Kan man lave rabarberkompot i ovn?

Vil du lave din rabarberkompot i ovn, så læg dine rabarberstykker, sukker og vanilje i et ildfast fad, og giv det hele ca. 15 minutter ved 200 grader. Rør rundt i fadet halvvejs, og lad kompotten køle ned når den kommer ud af ovnen.

Kan man lave rabarberkompot uden sukker?

Du kan sagtens lave din kompot uden sukker. Erstat sukker i opskriften med 2 tsk. flydende sødemiddel og følg ellers opskriften her.

Hvad er holdbarheden på rabarberkompot?

Kompotten kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet. Hvis den skal holde længere kan du skolde dine glas og skylle dem i atamon inden du fylder kompotten på glas og lukket låget tæt indtil den skal spises.

Serveringsforslag til rabarberkompot

  • Spis på yoghurt eller skyr til morgenmad.
  • Brug i en rabarberkage eller en trifli.
  • Spis til en grillkylling sammen med nye kartofler
  • Server kompotten til grillet kød på en lun sommerdag.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg