Populært:

Rabarberkompot

4.60

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.60

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarberkompot er skønt i både det søde og det salte køkken. Det kan bruges i kager og rabarberdessert ,som tilbehør til en grydestegt kylling eller som topping på morgenmaden. Det er nemt at lave hjemmelavet gammeldags rabarberkompot, få vores opskrift her.

gammeldags rabarberkompot i skål med rabarber ved siden af

Gammeldags kompot med rabarber

Rabarberkompot er en lille og hurtig ret, men som smager helt fantastisk og kan spises til mange forskellige ting. Jeg elsker rabarberkompot på skyr, men det er også godt som tilbehør til kød eller kylling eller i desserter og kager.

Jeg kan godt lide kompotten med vanilje – vanilje og rabarber går bare rigtig godt sammen, man kan også skifte vaniljen ud med andre mere smagfulde krydderier eller krydderurter.

Prøv for eksempel med mynte, stjerneanis eller ingefær. Det giver en lidt mere markant smag, og smager godt på en helt anden måde. Den klassiske her med vanilje er dog min favorit, da rabarberne rigtig kommer til sin ret.

Har du også rabarber i haven, så er det helt oplagt at lave sådan en gammeldags rabarberkompot. Den er skøn at have i køleskabet, og den kan bare spises til så mange ting.

skål med gammeldags rabarberkompot med vanilje og rabarber i baggrunden

Ingrediensnoter

Rabarber – Du kan bruge friske rabarber fra haven eller supermarkedet eller frosne. Du kan lave kompotten med frosne rabarber, de behøver ikke tøes op først.

Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker. Du kan også bruge rørsukker eller erstatte lidt af sukkeret med brun farin for en mere dyb karamelliseret smag.

Vanilje – Vanilje og rabarber passer godt sammen. Du kan bruge korn fra en vaniljestang eller du kan bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.

Hvordan laver man rabarberkompot?

Har du rabarber i haven, eller måske en pose frosne rabarber nederst i fryseren der skal spises inden høsten igen er klar, så er denne kompot helt oplagt at lave.

Du kan lave den på under 10 minutter, det hele skal faktisk bare i en gryde og koges indtil du synes at konsistensen er rigtigt. Så bliver det ikke meget nemmere.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hvid skål med rød rabarberkompot med vanilje og ske samt rabarber ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge frosne rabarber til kompot?

Du kan sagtens bruge frosne rabarber til din kompot. De frosne kan indeholde en smule mere væske, så skyl dem evt. kort og lad dem dryppe af i en si inden du kommer dem i gryden.

Kan man lave rabarberkompot i ovn?

Vil du lave din rabarberkompot i ovn, så læg dine rabarberstykker, sukker og vanilje i et ildfast fad, og giv det hele ca. 15 minutter ved 200 grader. Rør rundt i fadet halvvejs, og lad kompotten køle ned når den kommer ud af ovnen.

Kan man lave rabarberkompot uden sukker?

Du kan sagtens lave din kompot uden sukker. Erstat sukker i opskriften med 2 tsk. flydende sødemiddel og følg ellers opskriften her.

Hvad er holdbarheden på rabarberkompot?

Kompotten kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet. Hvis den skal holde længere kan du skolde dine glas og skylle dem i atamon inden du fylder kompotten på glas og lukket låget tæt indtil den skal spises.

Kan man fryse rabarberkompot?

Ja du kan sagtens fryse den færdige rabarberkompot ned. Kom den for eksempel i mindre plastbøtter og frys dem ned, så er det nemt at tage en portion op ad gangen.

Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

skål med hjemmelavet rabarberkompot med vanilje

Tips og tricks til rabarberkompot

  • Har du ekstra kompot tilbage, så prøv en Gammeldags rabarberkage eller en Rabarbertrifli med mascarponecreme
  • Prøv at tilsætte lidt fintrevet ingefær, et par stjerneanis eller lidt finthakket mynte til din rabarberkompot, det giver en skøn smag.
  • Hvis du synes konsistensen er for tyk, kan den justeres med en lille smule vand, men det plejer ikke at være nødvendigt.
  • Juster sukkermængden når du laver kompotten. Der er stor forskel på rabarbernes syrlighed, så det kan være du skal tilsætte lidt ekstra sukker hvis dine rabarber er meget syrlige. Jeg synes godt en rabarberkompot må være syrlig, men det kommer også an på hvordan den skal serveres.

Serveringsforslag til rabarberkompot

  • Spis på yoghurt eller skyr til morgenmad.
  • Brug i en rabarberkage eller en trifli.
  • Spis til en grillkylling sammen med nye kartofler
  • Server kompotten til grillet kød på en lun sommerdag.

Elsker du rabarberkompot? Så vil du med garanti også elske Rabarbertrifli med mascarponecreme

hjemmelavet rabarberkompot i skål med rabarberstængler og ske ved siden af
gammeldags rabarberkompot med vaniljekorn i

Opskrift på hurtig og nem gammeldags rabarberkompot

Denne rabarberkompot i gryde er nem at lave og tager ingen tid. Du kan altid smage den til med lidt ekstra sukker når kogetiden er ved at være slut, jeg kan godt lide at den er lidt syrlig.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave en lækker rabarberkompot derhjemme. Hvis du har rabarber i haven er den helt oplagt, og du kan også sagtens bruge frosne rabarber.

gammeldags rabarberkompot i skål med rabarber ved siden af
4.60 fra 5 stemmer

Rabarberkompot

Opskrift på rabarberkompot
Hurtig og nem opskrift på lækker kompot med rabarber og vanilje! Sådan en gammeldags rabarberkompot kan bruges i kage og rabarberdessert eller den kan serveres til kylling eller kød. Du kan bruge friske eller frosne rabarber.
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 46 kcal

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller 1 vaniljestang

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm. 
  • Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud. 
  • Tag kompotten af blusset og lad den køle lidt af inden den kommes på rene skoldede glas.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 46kcalKulhydrater: 11gNatrium: 2mgKalium: 144mgFibre: 1gSukker: 9gA-vitamin: 51IUC-vitamin: 4mgCalcium: 43mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.