Populært:

Rabarberkompot

4.60

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.60

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarberkompot er skønt i både det søde og det salte køkken. Det kan bruges i kager og rabarberdessert, som tilbehør til en grydestegt kylling eller som topping på morgenmaden. Det er nemt at lave hjemmelavet gammeldags rabarberkompot, få vores opskrift her.

gammeldags rabarberkompot i skål med rabarber ved siden af.

Gammeldags kompot med rabarber

Rabarberkompot er en lille og hurtig ret, men som smager helt fantastisk, og kan spises til mange forskellige ting. Jeg elsker rabarberkompot på skyr, men det er også godt som tilbehør til kød eller kylling eller i desserter og kager.

Jeg kan godt lide kompotten med vanilje – vanilje og rabarber går bare rigtig godt sammen, man kan også skifte vaniljen ud med andre mere smagfulde krydderier eller krydderurter.

Prøv for eksempel med mynte, stjerneanis eller ingefær. Det giver en lidt mere markant smag, og smager godt på en helt anden måde. Den klassiske her med vanilje er dog min favorit, da rabarberne rigtig kommer til sin ret.

Har du også rabarber i haven, så er det helt oplagt at lave sådan en gammeldags rabarberkompot. Den er skøn at have i køleskabet, og den kan bare spises til så mange ting.

skål med gammeldags rabarberkompot med vanilje og rabarber i baggrunden.

Ingrediensnoter

Rabarber – Du kan bruge friske rabarber fra haven eller supermarkedet eller frosne. Du kan lave kompotten med frosne rabarber, de behøver ikke tøes op først.

Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker. Du kan også bruge rørsukker eller erstatte lidt af sukkeret med brun farin for en mere dyb karamelliseret smag.

Vanilje – Vanilje og rabarber passer godt sammen. Du kan bruge korn fra en vaniljestang eller du kan bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.

Hvordan laver man rabarberkompot?

Har du rabarber i haven, eller måske en pose frosne rabarber nederst i fryseren der skal spises inden høsten igen er klar, så er denne kompot helt oplagt at lave.

Du kan lave den på under 10 minutter, det hele skal faktisk bare i en gryde og koges indtil du synes at konsistensen er rigtigt. Så bliver det ikke meget nemmere.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hvid skål med rød rabarberkompot med vanilje og ske samt rabarber ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge frosne rabarber til kompot?

Du kan sagtens bruge frosne rabarber. De frosne kan indeholde en smule mere væske, så skyl dem evt. kort og lad dem dryppe af i en si inden du kommer dem i gryden.

Kan man lave rabarberkompot i ovn?

Vil du lave din rabarberkompot i ovn, så læg dine rabarberstykker, sukker og vanilje i et ildfast fad, og giv det hele ca. 15 minutter ved 200 grader. Rør rundt i fadet halvvejs, og lad kompotten køle ned når den kommer ud af ovnen.

Kan jeg lave rabarberkompotten uden sukker?

Du kan sagtens lave din kompot uden sukker. Erstat sukker i opskriften med 2 tsk. flydende sødemiddel og følg ellers opskriften her.

Hvad er holdbarheden?

Kompotten kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet. Hvis den skal holde længere kan du skolde dine glas og skylle dem i atamon inden du fylder kompotten på glas og lukket låget tæt indtil den skal spises.

Kan man fryse kompotten?

Ja du kan sagtens fryse den færdige kompot ned. Kom den for eksempel i mindre plastbøtter og frys dem ned, så er det nemt at tage en portion op ad gangen.


Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

skål med hjemmelavet rabarberkompot med vanilje.

Tips og Tricks

  • Brug resterne i dessert
  • Ekstra smag
    • Prøv at tilsætte lidt fintrevet ingefær, et par stjerneanis eller lidt finthakket mynte til din rabarberkompot, det giver en skøn smag.
  • Konsistensen
    • Hvis du synes konsistensen er for tyk, kan den justeres med en lille smule vand, men det plejer ikke at være nødvendigt.
  • Mængden af sukker
    • Juster sukkermængden når du laver kompotten. Der er stor forskel på rabarbernes syrlighed, så det kan være du skal tilsætte lidt ekstra sukker hvis dine rabarber er meget syrlige. Jeg synes godt en rabarberkompot må være syrlig, men det kommer også an på hvordan den skal serveres.

Serveringsforslag

  • Spis på yoghurt eller skyr til morgenmad.
  • Brug i en rabarberkage eller en trifli.
  • Spis til en grillkylling sammen med nye kartofler
  • Server kompotten til grillet kød på en lun sommerdag.

I disse opskrifter kan du bruge kompotten

Panna cotta med rabarberkompot
Lækker og nem rabarberdessert i glas. En klassisk Italiensk panna cotta med vanilje toppet med en syrlig rabarberkompot. Det er en fantastisk sommerdessert til både børn og voksne.
Gå til opskrift
panna cotta med rabarberkompot i små glas klar til servering.
Rabarberkage med marengs
Opskrift på rabarberkage med marengs
Blød og svampet mazarinkage med rabarberkompot og sød marengs på toppen! Kagen er perfekt forår og sommer når haverne er fulde af rabarber, og så er den nem at lave.
Gå til opskrift
Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen
Gammeldags rabarberkage
Opskrift på gammeldags rabarberkage
Gammeldags rabarberkage består af syrlig rabarbergrød med sprød sød knas af rasp og makroner og med flødeskum drysset med mandelflager på toppen. Det er en dejlig klassisk dansk sommerdessert, som hele familien vil elske at sætte tænderne i.
Gå til opskrift
gammeldags rabarberkage med flødeskum og makroner samt mandler på toppen i glas
Rabarbertrifli med makroner
Skøn rabarberdessert med makroner og flødeskum. Den er nem at lave, og du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen i forvejen.
Gå til opskrift
rabarbertrifli med makroner og flødeskum i glas.
Rabarbertrifli med mascarponecreme
Opskrift på rabarbertrifli med mascarponecreme
En lækker dessert med rabarber og mascarpone, som leder tankerne hen på en rabarber-tiramisu. Du kan servere den i glas som her, eller i en stor skål hvis du foretrækker det. Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen inden den skal bruges. Du får det bedste resultat ved at samle desserten et par timer før servering, og lade den trække i køleskabet.
Gå til opskrift
rabarbertrifli med mascarponecreme i dessert glas

Elsker du at lave din egen kompot?

Prøv også vores opskrift på hjemmelavet Æblekompot
hjemmelavet rabarberkompot i skål med rabarberstængler og ske ved siden af .

Opskrift på hurtig og nem kompot med rabarber

Denne rabarberkompot i gryde er nem at lave og tager ingen tid. Du kan altid smage den til med lidt ekstra sukker når kogetiden er ved at være slut, jeg kan godt lide at den er lidt syrlig.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave en lækker rabarberkompot derhjemme. Hvis du har rabarber i haven er den helt oplagt, og du kan også sagtens bruge frosne rabarber.

gammeldags rabarberkompot i skål med rabarber ved siden af
4.60 fra 5 stemmer

Rabarberkompot

Hurtig og nem opskrift på lækker kompot med rabarber og vanilje! Sådan en gammeldags rabarberkompot kan bruges i kage og rabarberdessert eller den kan serveres til kylling eller kød. Du kan bruge friske eller frosne rabarber.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 46 kcal

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller 1 vaniljestang

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm. 
    300 g rabarber
  • Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud. 
    50 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
  • Tag kompotten af blusset og lad den køle lidt af inden den kommes på rene skoldede glas.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 46kcalKulhydrater: 11gNatrium: 2mgKalium: 144mgFibre: 1gSukker: 9gA-vitamin: 51IUC-vitamin: 4mgCalcium: 43mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. maj 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
4.60 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.