Rabarberkompot

Rabarberkompot er en lille og hurtig ret, men som smager helt fantastisk og kan spises til mange forskellige ting. Jeg elsker rabarberkompot på skyr, men det er også godt som tilbehør til kød eller kylling eller i desserter og kager.

Jeg kan godt lide kompotten med vanilje – vanilje og rabarber går bare rigtig godt sammen, man kan også skifte vaniljen ud med andre mere smagfulde krydderier eller krydderurter. Prøv for eksempel med mynte, stjerneanis eller ingefær. Det giver en lidt mere markant smag, og smager godt på en helt anden måde. Den klassiske her med vanilje er dog min favorit, da rabarberne rigtig kommer til sin ret.

rabarberkompot med vanilje - nem og hurtig opskrift på rabarberkompot
rabarberkompot med vanilje - nem og hurtig opskrift på rabarberkompot

Rabarberkompot opskrift

Denne rabarberkompot i gryde er nem at lave og tager ingen tid. Du kan altid smage den til med lidt ekstra sukker når kogetiden er ved at være slut, jeg kan godt lide at den er lidt syrlig.

rabarberkompot med vanilje - nem og hurtig opskrift på rabarberkompot
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Rabarberkompot opskrift

Hurtig og nem opskrift på lækker kompot med rabarber og vanilje!
Ret Brunch, Morgenmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutter
Portioner 2 små glas

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta eller 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm. 
  • Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud. 
  • Tag kompotten af blusset og lad den køle lidt af inden den kommes på rene skoldede glas.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Har du overskydende kompot, så prøv denne rabarberdessert – rabarberkompot til dessert er nemlig helt fantastisk.

Frosne rabarber

Du kan sagtens bruge frosne rabarber til din kompot. De frosne kan indeholde en smule mere væske, så skyl dem evt. kort og lad dem dryppe af i en si.

Rabarberkompot i ovn

Vil du lave din rabarberkompot i ovn, så læg dine rabarberstykker, sukker og vanilje i et ildfast fad, og giv det hele ca. 15 minutter ved 200 grader. Rør rundt i fadet halvvejs, og lad kompotten køle ned når den kommer ud af ovnen.

Rabarberkompot uden sukker

Du kan sagtens lave din kompot uden sukker. Erstat sukker i opskriften med 2 tsk. flydende sødemiddel og følg ellers opskriften som eller.

Holdbarhed

Kompotten kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet. Hvis den skal holde længere kan du skolde dine glas og skylle dem i atamon inden du fylder kompotten på glas og lukket låget tæt indtil den skal spises.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares