Rabarberkompot

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


God gammeldags rabarberkompot kan bruges i kager og rabarberdessert, som tilbehør til en grydestegt kylling eller som topping på morgenmaden.

gammeldags rabarberkompot i skål med rabarber ved siden af.

Mere hverdagsmad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem og hurtig – Denne kompot tager ingen tid at lave, og så er det virkelig nemt.
    Tilpas sødmen – Du kan nemt præge smagen, og især sødmen alt efter hvad kompotten skal bruges til, og om du foretrækker den syrlig eller mere sød.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Du kan bruge friske rabarber fra haven eller supermarkedet eller frosne. Du kan lave kompotten med frosne rabarber, de behøver ikke tøes op først.

    Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker. Du kan også bruge rørsukker eller erstatte lidt af sukkeret med brun farin for en mere dyb, karamelliseret smag.

    Vanilje – Vanilje og rabarber passer godt sammen. Du kan bruge korn fra en vaniljestang eller du kan bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.

    Alternative ingredienser

    Vanilje – Jeg kan godt lide kompotten med vanilje, men man kan også skifte vaniljen ud med andre mere smagfulde krydderier eller krydderurter. Prøv for eksempel med mynte, stjerneanis eller ingefær. Det giver en lidt mere markant smag, og smager godt på en helt anden måde.

    Hvordan laver man rabarberkompot?

    Du kan lave den på under 10 minutter.

    1. Det hele skal faktisk bare i en gryde og koges indtil du synes at konsistensen er rigtig. Så bliver det ikke meget nemmere.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Holdbarhed – Kompotten kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet. Hvis den skal holde længere kan du skolde dine glas og skylle dem i atamon inden du fylder kompotten på glas og lukket låget tæt indtil den skal spises. Du kan også fryse den færdige kompot ned. Kom den for eksempel i mindre plastbøtter og frys dem ned, så er det nemt at tage en portion op ad gangen.

    Tilberedning i ovn – Vil du lave din rabarberkompot i ovnen, så læg dine rabarberstykker, sukker og vanilje i et ildfast fad, og giv det hele ca. 15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Rør rundt i fadet halvvejs, og lad kompotten køle ned når den kommer ud af ovnen.

    Servering – Server kompotten som tilbehør til grydestegt kylling eller andre salte retter, brug den i søde desserter som trifli eller gammeldags rabarberkage eller spis den på skyr til morgenmad.

    skål med gammeldags rabarberkompot med vanilje og rabarber i baggrunden.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan man lave rabarberkompot uden sukker?

    Du kan sagtens lave din kompot uden sukker. Erstat sukker i opskriften med 2 tsk. flydende sødemiddel og følg ellers opskriften her.

    Kan man lave rabarberkompot af frosne rabarber?

    Du kan sagtens bruge frosne rabarber. De frosne kan indeholde en smule mere væske, så skyl dem evt. kort og lad dem dryppe af i en si inden du kommer dem i gryden.

    Brug også kompotten til

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    gammeldags rabarberkompot i skål med rabarber ved siden af.
    4.60 fra 5 stemmer

    Rabarberkompot

    Hurtig og nem opskrift på lækker kompot med rabarber og vanilje! Sådan en gammeldags rabarberkompot kan bruges i kage og rabarberdessert eller den kan serveres til kylling eller kød. Du kan bruge friske eller frosne rabarber.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 5 minutter
    Samlet tid 10 minutter
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 46 kcal

    Ingredienser

    • 300 g rabarber
    • 50 g sukker
    • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang

    Sådan gør du

    • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm. 
      300 g rabarber
    • Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud. 
      50 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
    • Tag kompotten af blusset og lad den køle lidt af inden den kommes på rene skoldede glas.

    Tips og noter

    1. Sukker – Juster sukkermængden når du laver kompotten. Der er stor forskel på rabarbernes syrlighed, så det kan være du skal tilsætte lidt ekstra sukker hvis dine rabarber er meget syrlige. Jeg synes godt en rabarberkompot må være syrlig, men det kommer også an på hvordan den skal serveres.
    2. Ekstra smag – Prøv at tilsætte lidt fintrevet ingefær, et par stjerneanis eller lidt finthakket mynte til din rabarberkompot, det giver en skøn smag.
    3. Konsistens – Hvis du synes konsistensen er for tyk, kan den justeres med en lille smule vand, men det plejer ikke at være nødvendigt.
    4. Opbevaring – Opbevar den færdige afkølede kompot i lukkede glas i køleskabet. Her kan den fint holde 4-5 dage, eller den kan fryses ned for længere holdbarhed.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 46kcalKulhydrater: 11gNatrium: 2mgKalium: 144mgFibre: 1gSukker: 9gA-vitamin: 51IUC-vitamin: 4mgCalcium: 43mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. maj 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    4.60 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.