TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Rabarberdessert

Vi har været så heldige at få fyldt fryseren op med lækre rabarber. Denne rabarberdessert er det første vi laver af rabarberne fra i år og den smager bare af sommer. Det er altid lækkert at kunne lave nogle lækre ting af det vi plukker i haven, og dette er bestemt ingen undtagelse. Rigtig mange danskere har selv rabarber i haven, men ellers kan de købes i supermarkederne lige nu.

rabarberdessert1

2 store eller 4 små desserter
Ingredienser:

500 g rabarber
1 vaniliestang
2,5 dl. sukker
1,5 dl. vand
6-8 makroner
6 spsk. æblekagerasp
1/4 l. piskefløde

Fremgangsmåde:
Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring det i kog. Skrab vaniliekorn ud fra vaniliestangen og læg både korn og stangen i gryden. Kog det hele i ca. 15 min. alt efter hvor udkogte du vil have rabarberne. Smag til med mere sukker hvis det er nødvendigt, der er stor forskel på sødmen af rabarber. Når kompotten har den ønskede konsistens tages den af varmen og køler ned.

Anret desserten i glas, start med et lag rabarberkompot, dernæst drysses lidt æblekagerasp og hakkede makroner i et lag. Gentag lagene og slut af med et lag rabarberkompot. Pisk fløden til skum og anret den på toppen af glasset.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares