Denne tid er rabarbertid, og noget af det vi laver hvert år, er denne nemme og skønne rabarbertrifli med makroner og flødeskum.

Flere søde sager
Opskriften er god fordi
Hurtig og lækker – Det er en fantastisk rabarberdessert, der er virkelig hurtig at lave.
Ingrediensnoter
Rabarber – Du kan bruge den type rabarber du har i haven eller dem du kan købe i supermarkeder. Der er stor forskel på hvor søde for eksempel jordbærrabarber og vinrabarber er, så måske skal du tilpasse sukkermængden lidt.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker eller rørsukker. Smag til undervejs, det kan være du skal tilsætte lidt ekstra, hvis dine rabarber er meget syrlige.
Makroner – Du kan købe makroner i supermarkedet eller du kan bage dine egne hvis du har lyst til det.
Piskefløde – Vi laver denne dessert med flødeskum på toppen, så helt almindeligt piskefløde skal vi selvfølgelig bruge.
Alternative ingredienser
Råcreme – Prøv også at lave denne rabarbertrifli med makroner og råcreme i stedet for almindeligt flødeskum.
Hvordan laver man rabarbertrifli med makroner?
Det er slet ikke svært at lave denne trifli, her kan alle vist være med.
- Først skal vi lave rabarberkompotten. Det gør vi ved at skære rabarber i stykker, og komme dem i en gryde sammen med vand, sukker og vanilje. Det hele koges uden låg i cirka 15 minutter, til man er tilfreds med konsistensen.
- Nu skal kompotten køle ned inden man kan lave desserten.
- Når kompotten er kold, fordeles den i glas, og ovenpå kommer man knuste makroner.
- Til sidst pisker man en luftig flødeskum, som man kommer på toppen, og så er rabarbertriflien klar til at blive serveret.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Forberedelse – Du kan godt samle triflierne nogle timer før de skal serveres, men står de meget længere, vil makronerne blive bløde. Det er dog en god ide at lave kompotten dagen før, og sætte den på køl indtil du skal samle desserterne.
Ekstra smag i kompotten – Prøv at lomme lidt lakridspulver eller stjerneanis i din rabarberkompot. Lakrids og rabarber går super godt sammen.
Æblekagerasp som knas – Hvis du ikke er til makroner, kan du lave din rabarbertrifli med æblekagerasp i stedet.

Rabarbertrifli med makroner
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 2 ½ dl sukker
- 1 ½ dl vand
- 16 makroner
- 2 ½ dl piskefløde
Sådan gør du
- Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring det i kog. Skrab vaniljekorn ud fra vaniljestangen og læg både korn og stangen i gryden. Kog det hele i ca. 15 min. alt efter hvor udkogte du vil have rabarberne. Smag til med mere sukker hvis det er nødvendigt, der er stor forskel på sødmen af rabarber. Når kompotten har den ønskede konsistens tages den af varmen og køles ned.500 g rabarber, 1 vaniljestang, 2 ½ dl sukker, 1 ½ dl vand
- Når kompotten er kold, kan du samle desserterne. Knus makronerne med hænderne, og pisk fløden til en let flødeskum.16 makroner, 2 ½ dl piskefløde
- Anret desserten i glas, start med at fordele rabarberkompotten, og kom derefter de knuste makroner oven på. Slut af med flødeskum på toppen.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. maj 2015 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: