Vi har været så heldige at få fyldt fryseren op med lækre rabarber. Denne rabarberdessert er det første vi laver af rabarberne fra i år og den smager bare af sommer. Det er altid lækkert at kunne lave nogle lækre ting af det vi plukker i haven, og dette er bestemt ingen undtagelse. Rigtig mange danskere har selv rabarber i haven, men ellers kan de købes i supermarkederne lige nu.
Rabarbertrifli opskrift
Her får du vores opskrift på den bedste rabarberdessert. Det er en vi laver hver år når de nye rabarber titter frem, og gerne flere gange i løbet af sommeren.

Rabarbertrifli opskrift
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 2 ½ dl sukker
- 1 ½ dl vand
- 8 makroner
- 6 spsk æblekagerasp
- ¼ l piskefløde
Sådan gør du
- Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring det i kog. Skrab vaniljekorn ud fra vaniljestangen og læg både korn og stangen i gryden. Kog det hele i ca. 15 min. alt efter hvor udkogte du vil have rabarberne. Smag til med mere sukker hvis det er nødvendigt, der er stor forskel på sødmen af rabarber. Når kompotten har den ønskede konsistens tages den af varmen og køler ned.
- Anret desserten i glas, start med et lag rabarberkompot, dernæst drysses lidt æblekagerasp og hakkede makroner i et lag.
- Gentag lagene og slut af med et lag rabarberkompot. Pisk fløden til skum og anret den på toppen af glasset.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Tips og tricks til rabarbertrifli
- Prøv at lomme lidt lakridspulver eller stjerneanis i din rabarberkompot. Lakrids og rabarber går super godt sammen.
- Hvis du ikke er til æblekagerasp og makroner, kan du lave din rabarbertrifli med en dejlig crumble i som knas.
Hvad synes du om opskriften på denne rabarberdessert?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️