Indhold

Rabarberdessert – Rabarbertrifli

Indhold

Vi har været så heldige at få fyldt fryseren op med lækre rabarber. Denne rabarberdessert er det første vi laver af rabarberne fra i år og den smager bare af sommer. Det er altid lækkert at kunne lave nogle lækre ting af det vi plukker i haven, og dette er bestemt ingen undtagelse. Rigtig mange danskere har selv rabarber i haven, men ellers kan de købes i supermarkederne lige nu.

rabarberdessert - Nem opskrift på dejlig rabarbertrifli

Rabarbertrifli opskrift

Her får du vores opskrift på den bedste rabarberdessert. Det er en vi laver hver år når de nye rabarber titter frem, og gerne flere gange i løbet af sommeren.

rabarberdessert - Nem opskrift på dejlig rabarbertrifli
0 fra 0 stemmer

Rabarbertrifli opskrift

Skøn rabarberdessert med makroner og fløde
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 1 t
Ret Dessert
Køkken Danish
Antal 2 store

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 2 ½ dl sukker
  • 1 ½ dl vand
  • 8 makroner
  • 6 spsk æblekagerasp
  • ¼ l piskefløde

Sådan gør du

  • Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring det i kog. Skrab vaniljekorn ud fra vaniljestangen og læg både korn og stangen i gryden.
    Kog det hele i ca. 15 min. alt efter hvor udkogte du vil have rabarberne. Smag til med mere sukker hvis det er nødvendigt, der er stor forskel på sødmen af rabarber.
    Når kompotten har den ønskede konsistens tages den af varmen og køler ned.
  • Anret desserten i glas, start med et lag rabarberkompot, dernæst drysses lidt æblekagerasp og hakkede makroner i et lag.
  • Gentag lagene og slut af med et lag rabarberkompot. Pisk fløden til skum og anret den på toppen af glasset.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Forår, Rabarber
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips og tricks til rabarbertrifli

  • Prøv at lomme lidt lakridspulver eller stjerneanis i din rabarberkompot. Lakrids og rabarber går super godt sammen.
  • Hvis du ikke er til æblekagerasp og makroner, kan du lave din rabarbertrifli med en dejlig crumble i som knas.

Hvad synes du om opskriften på denne rabarberdessert?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg