Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Rabarbertrifli med makroner

Rabarbertrifli med makroner

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Denne tid er rabarbertid, og noget af det vi laver hvert år, er denne nemme og skønne rabarbertrifli med makroner og flødeskum.

rabarbertrifli med makroner og flødeskum i glas.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Hurtig og lækker – Det er en fantastisk rabarberdessert, der er virkelig hurtig at lave.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Du kan bruge den type rabarber du har i haven eller dem du kan købe i supermarkeder. Der er stor forskel på hvor søde for eksempel jordbærrabarber og vinrabarber er, så måske skal du tilpasse sukkermængden lidt.

    Sukker – Almindeligt hvidt sukker eller rørsukker. Smag til undervejs, det kan være du skal tilsætte lidt ekstra, hvis dine rabarber er meget syrlige.

    Makroner – Du kan købe makroner i supermarkedet eller du kan bage dine egne hvis du har lyst til det.

    Piskefløde – Vi laver denne dessert med flødeskum på toppen, så helt almindeligt piskefløde skal vi selvfølgelig bruge.

    Alternative ingredienser

    Råcreme – Prøv også at lave denne rabarbertrifli med makroner og råcreme i stedet for almindeligt flødeskum.

    Hvordan laver man rabarbertrifli med makroner?

    Det er slet ikke svært at lave denne trifli, her kan alle vist være med.

    1. Først skal vi lave rabarberkompotten. Det gør vi ved at skære rabarber i stykker, og komme dem i en gryde sammen med vand, sukker og vanilje. Det hele koges uden låg i cirka 15 minutter, til man er tilfreds med konsistensen.
    2. Nu skal kompotten køle ned inden man kan lave desserten.
    3. Når kompotten er kold, fordeles den i glas, og ovenpå kommer man knuste makroner.
    4. Til sidst pisker man en luftig flødeskum, som man kommer på toppen, og så er rabarbertriflien klar til at blive serveret.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Forberedelse – Du kan godt samle triflierne nogle timer før de skal serveres, men står de meget længere, vil makronerne blive bløde. Det er dog en god ide at lave kompotten dagen før, og sætte den på køl indtil du skal samle desserterne.

    Ekstra smag i kompotten – Prøv at lomme lidt lakridspulver eller stjerneanis i din rabarberkompot. Lakrids og rabarber går super godt sammen.

    Æblekagerasp som knas – Hvis du ikke er til makroner, kan du lave din rabarbertrifli med æblekagerasp i stedet.

    glas med hjemmelavet rabarbertrifli med kompot og makroner samt flødeskum på toppen.

    Andre lækre rabarberdesserter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    rabarbertrifli med makroner og flødeskum i glas.
    5 fra 1 stemme

    Rabarbertrifli med makroner

    Skøn rabarberdessert med makroner og flødeskum. Den er nem at lave, og du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen i forvejen.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Nedkøling og samling 40 minutter
    Samlet tid 1 time
    Ret Dessert
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 558 kcal

    Ingredienser

    • 500 g rabarber
    • 1 vaniljestang
    • 2 ½ dl sukker
    • 1 ½ dl vand
    • 16 makroner
    • 2 ½ dl piskefløde

    Sådan gør du

    • Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring det i kog. Skrab vaniljekorn ud fra vaniljestangen og læg både korn og stangen i gryden.
      Kog det hele i ca. 15 min. alt efter hvor udkogte du vil have rabarberne. Smag til med mere sukker hvis det er nødvendigt, der er stor forskel på sødmen af rabarber.
      Når kompotten har den ønskede konsistens tages den af varmen og køles ned.
      500 g rabarber, 1 vaniljestang, 2 ½ dl sukker, 1 ½ dl vand
    • Når kompotten er kold, kan du samle desserterne. Knus makronerne med hænderne, og pisk fløden til en let flødeskum.
      16 makroner, 2 ½ dl piskefløde
    • Anret desserten i glas, start med at fordele rabarberkompotten, og kom derefter de knuste makroner oven på. Slut af med flødeskum på toppen.

    Tips og noter

    1. Forberedelse af kompot – Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen i forvejen, så den har tid til at køle ned og trække i køleskabet til desserten skal anrettes.
    2. Frysning – Du kan fryse rabarberkompotten ned for længere holdbarhed, eller hvis du vil lave den i ekstra god tid.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 558kcalKulhydrater: 86gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 71mgNatrium: 75mgKalium: 421mgFibre: 3gSukker: 79gA-vitamin: 1046IUC-vitamin: 10mgCalcium: 151mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. maj 2015 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.