Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Rabarbertrifli med makroner

Rabarbertrifli med makroner


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Denne tid er rabarbertid, og noget af det vi laver hvert år på denne tid, er denne nemme og skønne rabarbertrifli med makroner og flødeskum. Det er en fantastisk rabarberdessert, der er virkelig hurtig at lave.

rabarbertrifli med makroner og flødeskum i glas.

Trifli med rabarberkompot

Vi elsker triflier, man kan virkelig lave så mange lækre. Noget lækker frugt, knas, og så en god creme eller flødeskum, så har man en skøn dessert.

Det gode ved denne er smagen af de syrlige rabarber, sammen med de søde sprøde makroner, og så den fede flødeskum på toppen – et perfekt match hvis du spørger mig.

Det er en dessert som vi alle 4 elsker herhjemme, og derfor laver vi den også ret tit. Sådan en gang rabarberkompot kan man godt lave en stor portion af, og så have det i køleskabet eller fryseren til når man får lyst til at frisk dessert.

glas med hjemmelavet rabarbertrifli med kompot og makroner samt flødeskum på toppen.

Ingrediensnoter

Rabarber – Du kan bruge den type rabarber du har i haven eller dem du kan købe i supermarkeder. Der er stor forskel på hvor søde for eksempel jordbærrabarber og vinrabarber er, så måske skal du tilpasse sukkermængden lidt.

Sukker – Almindeligt hvidt sukker eller rørsukker. Smag til undervejs, det kan være du skal tilsætte lidt ekstra, hvis dine rabarber er meget syrlige.

Makroner – Du kan købe makroner i supermarkedet eller du kan bage dine egne hvis du har lyst til det.

Piskefløde – Vi laver denne dessert med flødeskum på toppen, så helt almindeligt piskefløde skal vi selvfølgelig bruge.

Alternative ingredienser

  • Prøv også at lave denne rabarbertrifli med makroner og råcreme.

Hvordan laver man rabarbertrifli med makroner?

Det er slet ikke svært at lave denne trifli, her kan alle vist være med. Først skal vi lave rabarberkompotten. Det gør vi ved at skære rabarber i stykker, og komme dem i en gryde sammen med vand, sukker og vanilje. Det hele koges uden låg i cirka 15 minutter, til man er tilfreds med konsistensen.

Nu skal kompotten køle ned inden man kan lave desserten. Når kompotten er kold, fordeles den i glas, og ovenpå kommer man knuste makroner. Til sidst pisker man en luftig flødeskum, som man kommer på toppen, og så er rabarbertriflien klar til at blive serveret.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

to glas med rabarbertrifli.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave desserten dagen før?

Du kan godt samle triflierne nogle timer før de skal serveres, men står de meget længere, vil makronerne blive bløde. Det er dog en god ide at lave kompotten dagen før, og sætte den på køl indtil du skal samle desserterne.


Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

rabarbertrifli med makroner og flødeskum i glas.

Tips og Tricks

  • Ekstra smag i kompotten
    • Prøv at lomme lidt lakridspulver eller stjerneanis i din rabarberkompot. Lakrids og rabarber går super godt sammen.
  • Æblekagerasp som knas
    • Hvis du ikke er til makroner, kan du lave din rabarbertrifli med æblekagerasp i stedet.
  • Lav kompotten i god tid
    • Du kan godt lave kompotten i god tid inden den skal bruges. Den kan fint stå i køleskaben en dag eller to, og så er den klar og kold til når den skal bruges. På den måde tager det ingen tid at trylle en lækker dessert frem.

Serveringsforslag

  • Server din trifli som dessert oven på et dejligt måltid sommermad.
  • Lav små rabarbertriflier i glas til brunch, buffet eller kagetapas.

Elsker du denne dessert?

Prøv også vores opskrift på Gammeldags rabarberkage
to glas med hjemmelavet trifli af rabarberkompot, makroner og flødeskum.

Opskrift på nem rabarberdessert

Her får du vores opskrift på den bedste rabarberdessert. Det er en vi laver hver år når de nye rabarber titter frem, og gerne flere gange i løbet af sommeren.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave den lækre rabarbertrifli til din familie.

rabarbertrifli med makroner og flødeskum i glas.
5 fra 1 stemme

Rabarbertrifli med makroner

Skøn rabarberdessert med makroner og flødeskum. Den er nem at lave, og du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen i forvejen.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Nedkøling og samling 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 558 kcal

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 2 ½ dl sukker
  • 1 ½ dl vand
  • 16 makroner
  • 2 ½ dl piskefløde

Sådan gør du

  • Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring det i kog. Skrab vaniljekorn ud fra vaniljestangen og læg både korn og stangen i gryden.
    Kog det hele i ca. 15 min. alt efter hvor udkogte du vil have rabarberne. Smag til med mere sukker hvis det er nødvendigt, der er stor forskel på sødmen af rabarber.
    Når kompotten har den ønskede konsistens tages den af varmen og køles ned.
    500 g rabarber, 1 vaniljestang, 2 ½ dl sukker, 1 ½ dl vand
  • Når kompotten er kold, kan du samle desserterne. Knus makronerne med hænderne, og pisk fløden til en let flødeskum.
    16 makroner, 2 ½ dl piskefløde
  • Anret desserten i glas, start med at fordele rabarberkompotten, og kom derefter de knuste makroner oven på. Slut af med flødeskum på toppen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 558kcalKulhydrater: 86gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 71mgNatrium: 75mgKalium: 421mgFibre: 3gSukker: 79gA-vitamin: 1046IUC-vitamin: 10mgCalcium: 151mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. maj 2015 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.