Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring det i kog. Skrab vaniljekorn ud fra vaniljestangen og læg både korn og stangen i gryden. Kog det hele i ca. 15 min. alt efter hvor udkogte du vil have rabarberne. Smag til med mere sukker hvis det er nødvendigt, der er stor forskel på sødmen af rabarber. Når kompotten har den ønskede konsistens tages den af varmen og køles ned.
500 g rabarber, 1 vaniljestang, 2 ½ dl sukker, 1 ½ dl vand
Når kompotten er kold, kan du samle desserterne. Knus makronerne med hænderne, og pisk fløden til en let flødeskum.
16 makroner, 2 ½ dl piskefløde
Anret desserten i glas, start med at fordele rabarberkompotten, og kom derefter de knuste makroner oven på. Slut af med flødeskum på toppen.
Noter
1. Forberedelse af kompot - Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen i forvejen, så den har tid til at køle ned og trække i køleskabet til desserten skal anrettes.2. Frysning - Du kan fryse rabarberkompotten ned for længere holdbarhed, eller hvis du vil lave den i ekstra god tid.