Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Æblekagerasp

Æblekagerasp

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Elsker du også gammeldags æblekage eller gammeldags rabarberkage for den sags skyld? Man kan købe færdig æblekagerasp, men det er faktisk virkelig nemt, hurtigt og billigt at lave sin egen. Derudover smager det selvfølgelig meget bedre end den du kan købe. Få den nemme opskrift her.

Hjemmelavet æblekagerasp i et klart glas

Hvad bruger man æblekagerasp til?

Som navnet antyder bruges æblekagerasp til æblekage.

Du ved, den gammeldags slags med kogt æblemos og flødeskum på toppen. Du kan finde vores opskrift på gammeldags æblekage her. Den kan man også lave med rabarberkompot og få en lækker gammeldags rabarberkage.

Begge dele bruger vi denne skønne søde rasp til at komme i sammen med knuste makroner, og det smager simpelthen fantastisk.

Man kan købe æblekagerasp i de fleste supermarkeder, men det er der slet ingen grund til, det er nemlig virkelig nemt at lave selv, og det tager kun 15 minutter.

kagerasp med sukker til kager og desserter

Ingrediensnoter

Rasp – Alternativt kan du bruge havregryn for en grovere eller glutenfri version.

Sukker – Almindeligt hvidt sukker eller rørsukker.

Smør – Jeg bruger saltet smør.

Hvordan laver man æblekagerasp?

Det er en virkelig simpel opskrift.

Start med at blande rasp og sukker sammen, smelt smørret på en pande, og tilsæt så rasp/sukkerblandingen. Steg ved middel varme indtil raspen er gylden. Rør hele tiden rundt, så den ikke brænder på. Lad den så køle af, og server den i æblekage eller andre desserter.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Closeup af æblekagerasp

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave æblekagerasp med havregryn?

I denne opskrift bruger vi udelukkende almindelig rasp, men opskriften kan altså også bruges til æblekagerasp med havregryn. Så skal raspen blot udskiftes med havregryn. Det giver lidt mere struktur til kagen i sidste ende, og du kan lave glutenfri æblekagerasp på denne måde.

Hvor længe kan raspen holde sig?

Hvis du bruger et lufttæt glas, så kan raspen holde sig flere uger hvis du ikke får spist det hele.

Opskrifter du kan bruge kagerasp til

Hjemmelavet æblekagerasp i et klart glas

Opskrift på hjemmelavet rasp til æblekage

Her kommer vores nemme og hurtige opskrift på hjemmelavet kagerasp. Du kan bruge den i æble- eller rabarberkage eller som knas i eller på andre desserter.

Nem opskrift på hjemmelavet æblekagerasp
5 fra 6 stemmer

Æblekagerasp

Opskrift på æblekagerasp
Nem sød og knasende kagerasp til rabarber- eller æblekage. Det er både nemt og lækkert at lave sin egen rasp til lækre kager eller desserter, og det tager max. 15 minutter.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 947 kcal

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 100 g rasp, kan erstattes af havregryn

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en stor pande.
    50 g smør
  • Bland sukker og rasp sammen, og tilsæt det til panden med det smeltede smør.
    50 g sukker, 100 g rasp
  • Steg raspen til den er gylden og let sprød. Det tager cirka 10 minutter ved middel varme. Rør rundt med en træspatel for at undgå den brænder på.
  • Lad raspen køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder til den skal bruges i kagen eller desserten.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 947kcalKulhydrater: 122gProtein: 14gFedt: 46gMættet fedt: 27gKolesterol: 108mgNatrium: 1090mgKalium: 196mgFibre: 5gSukker: 56gA-vitamin: 1250IUCalcium: 195mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. juli 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Æblekagerasp”

    • Hej Jenny

      Tak for din kommentar, det har jeg vist aldrig fået, men det lyder spændende 🙂
      Nu er dit tip i hvert fald givet videre til andre.

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.