Elsker du også gammeldags æblekage eller gammeldags rabarberkage for den sags skyld? Man kan købe færdig æblekagerasp, men det er faktisk virkelig nemt, hurtigt og billigt at lave sin egen. Derudover smager det selvfølgelig meget bedre end den du kan købe. Få den nemme opskrift her.
Hvad bruger man æblekagerasp til?
Som navnet antyder bruges æblekagerasp til æblekage.
Du ved, den gammeldags slags med kogt æblemos og flødeskum på toppen. Du kan finde vores opskrift på gammeldags æblekage her. Den kan man også lave med rabarberkompot og få en lækker gammeldags rabarberkage.
Begge dele bruger vi denne skønne søde rasp til at komme i sammen med knuste makroner, og det smager simpelthen fantastisk.
Man kan købe æblekagerasp i de fleste supermarkeder, men det er der slet ingen grund til, det er nemlig virkelig nemt at lave selv, og det tager kun 15 minutter.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Rasp – Alternativt kan du bruge havregryn for en grovere eller glutenfri version.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker eller rørsukker.
Smør – Jeg bruger saltet smør.
Hvordan laver man æblekagerasp?
Det er en virkelig simpel opskrift.
Start med at blande rasp og sukker sammen, smelt smørret på en pande, og tilsæt så rasp/sukkerblandingen. Steg ved middel varme indtil raspen er gylden. Rør hele tiden rundt, så den ikke brænder på. Lad den så køle af, og server den i æblekage eller andre desserter.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
I denne opskrift bruger vi udelukkende almindelig rasp, men opskriften kan altså også bruges til æblekagerasp med havregryn. Så skal raspen blot udskiftes med havregryn. Det giver lidt mere struktur til kagen i sidste ende, og du kan lave glutenfri æblekagerasp på denne måde.
Hvis du bruger et lufttæt glas, så kan raspen holde sig flere uger hvis du ikke får spist det hele.
Opskrifter du kan bruge kagerasp til
- Blommetrifli, brug raspen i stedet for havregrynsknas
- Gammeldags rabarberkage
- Gammeldags æblekage
- Rabarberdessert – Rabarbertrifli
Opskrift på hjemmelavet rasp til æblekage
Her kommer vores nemme og hurtige opskrift på hjemmelavet kagerasp. Du kan bruge den i æble- eller rabarberkage eller som knas i eller på andre desserter.
Æblekagerasp
Ingredienser
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 100 g rasp, kan erstattes af havregryn
Sådan gør du
- Smelt smørret i en stor pande.50 g smør
- Bland sukker og rasp sammen, og tilsæt det til panden med det smeltede smør.50 g sukker, 100 g rasp
- Steg raspen til den er gylden og let sprød. Det tager cirka 10 minutter ved middel varme. Rør rundt med en træspatel for at undgå den brænder på.
- Lad raspen køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder til den skal bruges i kagen eller desserten.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. juli 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Jeg er vokset op med usødet rasp, lavet af knuste tvebakker. Det kan også noget.
Hej Jenny
Tak for din kommentar, det har jeg vist aldrig fået, men det lyder spændende 🙂
Nu er dit tip i hvert fald givet videre til andre.
Mvh Tina