Hjem » Kager » Æblekagerasp

Æblekagerasp

Elsker du også gammeldags æblekage eller gammeldags rabarberkage for den sags skyld? Man kan købe færdig æblekagerasp, men det er faktisk virkelig nemt, hurtigt og billigt at lave sin egen. Derudover smager det selvfølgelig meget bedre end den du kan købe. Få den nemme opskrift her.

Hjemmelavet æblekagerasp i et klart glas

Hvad bruger man æblekage rasp til?

Som navnet antyder bruges æblekage rasp til æblekage. Den gammeldags slags med kogt æblemos og flødeskum på toppen. Den kan man også lave med rabarberkompot og få en lækker gammeldags rabarberkage. Begge dele bruger vi denne skønne søde rasp til at komme i sammen med knuste makroner.

kagerasp med sukker til kager og desserter

Æblekagerasp med havregryn

I denne opskrift bruger vi udelukkende almindelig rasp, men opskriften kan altså også bruges til æblekagerasp med havregryn. Så skal raspen blot udskiftes med havregryn. Det giver lidt mere struktur til kagen i sidste ende.

Hvordan laver man æblekagerasp?

Det er en virkelig simpel opskrift, alt du skal bruge er:

  • Rasp, eller havregryn
  • Sukker
  • Smør

Start med at bland rasp og sukker sammen, smelt smørret på en pande, og tilsæt så rasp/sukkerblandingen. Steg ved middel varme indtil raspen er gylden. Rør hele tiden rundt, så den ikke brænder på. Lad den så køle af, og server den i æblekage eller andre desserter.

Closeup af æblekagerasp

Æblekagerasp opskrift

Her kommer vores nemme og hurtige opskrift på hjemmelavet kagerasp. Du kan bruge den i æble- eller rabarberkage eller som knas i eller på andre desserter.

Nem opskrift på hjemmelavet æblekagerasp
5 fra 6 stemmer

Æblekagerasp opskrift

Nem sød og knasende kagerasp til rabarber- eller æblekage
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Ret Dessert, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 947 kcal

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 100 g rasp, kan erstattes af havregryn

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en stor pande.
  • Bland sukker og rasp sammen, og tilsæt det til panden med det smeltede smør.
  • Steg raspen til den er gylden og let sprød. Det tager cirka 10 minutter ved middel varme. Rør rundt med en træspatel for at undgå den brænder på.
  • Lad raspen køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder til den skal bruges i kagen eller desserten.

Nutrition

Kalorier: 947kcalKulhydrater: 122gProtein: 14gFedt: 46gMættet fedt: 27gKolesterol: 108mgNatrium: 1090mgKalium: 196mgFibre: 5gSukker: 56gA-vitamin: 1250IUCalcium: 195mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Æblekagerasp, Gammeldags, Kagerasp
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Raspen smager skønt i en gammeldags æblekage eller i en rabarbertrifli.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.