Æblekagerasp

Elsker du også gammeldags æblekage eller gammeldags rabarberkage for den sags skyld? Man kan købe færdig æblekagerasp, men det er faktisk virkelig nemt, hurtigt og billigt at lave sin egen. Derudover smager det selvfølgelig meget bedre end den du kan købe. Få den nemme opskrift her.

Hjemmelavet æblekagerasp i et klart glas

Hvad bruger man æblekage rasp til?

Som navnet antyder bruges æblekage rasp til æblekage. Den gammeldags slags med kogt æblemos og flødeskum på toppen. Den kan man også lave med rabarberkompot og få en lækker gammeldags rabarberkage. Begge dele bruger vi denne skønne søde rasp til at komme i sammen med knuste makroner.

kagerasp med sukker til kager og desserter

Æblekagerasp med havregryn

I denne opskrift bruger vi udelukkende almindelig rasp, men opskriften kan altså også bruges til æblekagerasp med havregryn. Så skal raspen blot udskiftes med havregryn. Det giver lidt mere struktur til kagen i sidste ende.

Hvordan laver man æblekagerasp?

Det er en virkelig simpel opskrift, alt du skal bruge er:

  • Rasp, eller havregryn
  • Sukker
  • Smør

Start med at bland rasp og sukker sammen, smelt smørret på en pande, og tilsæt så rasp/sukkerblandingen. Steg ved middel varme indtil raspen er gylden. Rør hele tiden rundt, så den ikke brænder på. Lad den så køle af, og server den i æblekage eller andre desserter.

Closeup af æblekagerasp

Æblekagerasp opskrift

Her kommer vores nemme og hurtige opskrift på hjemmelavet kagerasp. Du kan bruge den i æble- eller rabarberkage eller som knas i eller på andre desserter.

Nem opskrift på hjemmelavet æblekagerasp

Æblekagerasp opskrift

Nem sød og knasende kagerasp til rabarber- eller æblekage
5 fra 2 stemmer
Ret: Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Diet: Vegetarisk
Keyword: Æblekagerasp, Gammeldags, Kagerasp
Tilberedning: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Udskriv Pin
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 100 g rasp, kan erstattes af havregryn

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en stor pande.
  • Bland sukker og rasp sammen, og tilsæt det til panden med det smeltede smør.
  • Steg raspen til den er gylden og let sprød. Det tager cirka 10 minutter ved middel varme. Rør rundt med en træspatel for at undgå den brænder på.
  • Lad raspen køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder til den skal bruges i kagen eller desserten.

Næringsværdi

Kalorier: 947 kcal | Kulhydrater: 122 g | Protein: 14 g | Fedt: 46 g | Mættet fedt: 27 g | Kolesterol: 108 mg | Natrium: 1090 mg | Kalium: 196 mg | Fibre: 5 g | Sukker: 56 g | A-vitamin: 1250 IU | Calcium: 195 mg | Jern: 5 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Raspen smager skønt i en gammeldags æblekage eller i en rabarbertrifli.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg