Populært:

Blommetrifli

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker sensommeren og efteråret herhjemme med alle de skønne råvarer. Blommer er noget af det der er super lækkert til desserter, og heldigvis også noget mange har i deres haver lige nu. Læs med her og få vores opskrift på en lækker blommetrifli med havregrynsknas og råcreme.

blommetrifli med vaniljecreme og ristede havregryn med mandler

Dessert i glas med bagte blommer

Vi elsker trifli og i det hele taget desserter i glas. Denne blommetrifli er ingen undtagelse. Den smager altså bare super godt, og så er den smuk og nem at lave.

Vi har desværre ikke blommer i haven, så vi har købt os til blommerne her, men hvis du har blommer i haven, så er det selvfølgelig at foretrække.

Elementerne i denne dessert kan du forbere på forhånd. Blommerne kan sagtens bages dagen før, og sættes i køleskabet, og havregrynsknasen kan også laves dagen i forvejen.

Råcremen laver jeg helst først når triflien skal samles, for den kan godt blive lidt vandet af at stå, men nogle timer i køleskabet burde gå fint.

Ligeledes kan triflien godt samles og sættes i køleskabet nogle timer inden den skal serveres.

glas med blommetrifli som dessert med blommer foran

Ingrediensnoter

Blommer – Alle slags blommer kan bruges. Har du blommer i haven, så skal du selvfølgelig vælge dem. Vi har købt dem i supermarkedet, og de fleste steder har dem her i sæsonen.

Havregrynsknas – Vi laver ristede havregryn med mandler, men du kan også bruge andre slags nødder hvis du har lyst. Du kan også skifte det ud med en helt traditionel Æblekagerasp

Råcreme – Råcremen laves af æggeblommer, sukker, vanilje og piskefløde. Hvis du vil springe over hvor gærdet er lavest, kan du også bare bruge en flødeskum tilsat lidt vaniljesukker.

Hvordan laver man blommetrifli?

Der er tre elementer der skal laves i denne trifli før den er klar til at samle.

Først er der de bagte blommer. Her skal blommerne skæres over, drysses med en blanding af vanilje, sukker og citronskal og så i ovnen. Når de er bagte skal de køles ned, inden de skal bruges i desserten.

Havregrynsknasen laves ved først at smelte smør på en pande og så tilsætte sukker, havregryn og hakkede mandler. Det hele ristes til det er gyldent og sprødt, og køles så ned inden desserten skal samles.

Sidste element er råcremen. Den laves ved at piske æggeblommer, vanilje og sukker luftigt, og så vende det sammen med letpisket flødeskum.

Så er der kun tilbage at samle desserten i lag, og servere den.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

dessert i glas med blommetrifli med havregrynsknas og vaniljeråcreme

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man blommetrifli?

Når desserten er samlet skal den opbevares på køl. Hvis du laver de enkelte elementer klar før tid, skal bagte blommer og råcreme stå i køleskabet, mens havregrynsknas opbevares i en lufttæt bøtte eller i et glas.

Kan jeg bruge andet end råcreme?

Hvis du ikke vil bruge råcreme, kan du også godt lave desserten med helt almindeligt flødeskum tilsat en skefuld vaniljesukker.

Kan jeg bruge andet end havregrynsknas?

Ja du kan bruge makroner eller almindeligt Æblekagerasp.

Kan jeg forberede desserten på forhånd?

Ja det kan du. Du kan enten forberede elementerne på forhånd eller lave desserten færdig og sætte den på køl. Jeg vil maksimalt anbefale dig at samle triflien et par timer inden den skal serveres, eller kan cremen godt blive lidt tynd.

De bagte blommer kan du med fordel lave dagen inden og sætte i køleskabet, og havregrynsknasen kan også sagtens laves en dag eller to i forvejen og kommes i et glas eller en lufttæt bøtte.

Andre blommeopskrifter du måske vil synes om

glas med blommetrifli som dessert med blommer og ristede havregryn

Tips og tricks til blommetrifli

  • Lav de bagte blommer dagen i forvejen og stil dem i køleskabet, så er de klar til at samle desserten. Lav også gerne havregrynsknasen dagen i forvejen.
  • Gem siruppen i bunden af fadet med de bagte blommer og brug den ovenpå is, i drinks eller desserter.

Serveringsforslag

  • Server glassene med blommetrifli ovenpå et dejlig måltid mad.
  • Vil du servere din trifli i en stor skål? Følg samme fremgangsmåde og i stedet for at anrette den i glas, så anretter du bare i en stor glasskål i lag på samme måde.

Elsker du blommedesserter? Prøv også Syltede blommer

drinksglas med blommetrifli en skøn blommedessert med vaniljecreme, bagte blommer og ristede havregryn
glas med blommetrifli med bagte blommer, vaniljecreme og havregrynsknas

Opskrift på dessert med blommer i glas

Her får du vores bedste opskrift på en lækker blommetrifli med knas af havregryn og mandler og en skøn luftig råcreme. Det er en dejlig sensommerdessert, som er skøn at servere ovenpå et dejligt måltid mad.

Vi håber du har lyst til at prøve opskriften, og hvis du har blommer i haven, er det helt oplagt. Ellers kan man få rigtig fine blommer lige nu i supermarkederne.

blommetrifli med vaniljecreme og ristede havregryn med mandler
5 fra 2 stemmer

Blommetrifli

Opskrift på blommetrifli
Blommetrifli med bagte blommer, råcreme med vanilje og sprødt havregrynsknas med mandler er en dejlig sensommer- eller efterårsdessert. Du kan samle desserten nogle timer før den skal serveres eller servere den med det samme.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkøling 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 402 kcal

Ingredienser

Bagte blommer

  • 8 blommer, store
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • ½ citron, skallen

Havregrynsknas

  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 50 g mandler
  • 50 g havregryn

Vaniljecreme

  • ½ vaniljestang
  • 2 æggeblommer
  • 25 g sukker
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

Bagte blommer

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær blommerne over på midten, og fjern stenen. Læg blommerne i et ovnfast fad med skærefladen op ad.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og riv citronskallen fint. Bland vanilje, citronskal og sukker sammen, og fordel det ud over blommerne. Læg også gerne den tomme vaniljestang i fadet, den giver god smag til siruppen der kommer i bunden af fadet under tilberedningen.
  • Sæt fadet med blommerne i ovnen, og bag dem i cirka 20 minutter til de er møre.
  • Tag fadet ud af ovnen og lad blommerne køle helt ned inden de skal bruges i triflien.

Havregrynsknas

  • Smelt smørret på en pande ved middel varme.
  • Hak mandlerne fint. Tilsæt havregryn, hakkede mandler og sukker til panden med smør, og rist det hele til det er gyldent. Rør rundt undervejs, og hold godt øje med det ikke brænder på.
  • Efter cirka 10 minutter når havregryn og mandler er gyldent, fordeles det på et stykke bagepapir og køler ned.

Råcreme

  • Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Vend flødeskummen og æggesnapsen sammen uden at slå luften ud af cremen. Jeg vender forsigtigt råcremen rundt med en dejskraber af silikone.

Samling

  • Skær blommerne ud i mundrette stykker, og anret triflien i lag. Først et lag med blommer, så et havregrynsknas og så råcreme. Du kan gentage og lave flere lag alt efter hvor store glas du bruger.
  • Server triflien med det samme eller opbevar den på køl indtil servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 402kcalKulhydrater: 46gProtein: 6gFedt: 24gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 139mgNatrium: 52mgKalium: 347mgFibre: 4gSukker: 39gA-vitamin: 1109IUC-vitamin: 14mgCalcium: 73mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.