Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Blommetærte med frangipane

Blommetærte med frangipane


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Der er så mange lækre blommer lige nu, og de er perfekte at bruge en i blommetærte med frangipane. Frangipane er en madelcreme, der laves med mandelmel, og den er sød og passer perfekt til de lidt syrlige blommer. Læs med her og få vores nemme opskrift.

blommetærte med frangipane på tallerken med blommer bagved

Tærte med blommer og mandler

Blommetærten her er hurtigt blevet en favorit herhjemme.

Den er simpelthen så lækker og afstemt i smagen med de let syrlige blommer og en sød frangipane med mandler.

Derudover så er den bare virkelig nem at lave.

Hvis du ikke lige er til blommer, så kan den også nemt laves med andre frugter eller bær, så du kan altid bikse en lækker frangipanetærte sammen, og bruge det du bedst kan lide eller det der nu lige er i sæson.

Vi har blandt andet lavet den med æble, brombær, blåbær og hindbær, men det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan komme i din tærte.

Blommetærten er en skøn efterårstærte, og når blommerne er i sæson her først på efteråret, så er det en kage vi bare skal have bagt herhjemme. Det er nemlig en kage, som hele familien, både børn og voksne, elsker.

fad med blommetærte med frangipane og blommer i baggrunden

Ingrediensnoter

Mørdej – Vi laver en helt klassisk sød mørdej som bund. Den består af hvedemel, smør, flormelis, lidt salt og æg. Den er så hurtig at lave selv, men hvis du ikke har mod på det, kan du også købe den færdig i mange supermarkeder.

Frangipane – Frangipane består af mandler, smør og sukker, lidt vanilje og æg. Det er en form for mandelcreme, hvor mandlerne altså først bliver blendet til en helt fin mandelmel. Du kan faktisk også købe mandelmel i butikkerne, men det er ofte ret dyrt, og det er billigere og ret nemt at lave selv.

Vanilje – Vi bruger en vaniljestang i vores frangipane, men du kan sagtens bruge vaniljepulver eller vaniljepasta i stedet. Du kan også erstatte lidt af sukkeret med vaniljesukker, hvis det lige er det du har i skabet.

Blommer – Vi har købt blommerne her, men hvis du har blommer i haven, eller kender nogen der har, så skal du selvfølgelig bruge dem.

Hvordan laver man blommetærte med frangipane?

Det er slet ikke så svært selv at lave en lækker blommetærte med frangipane.

Det første du skal gøre, er at lave mørdejen, for den skal stå på køl inden den kan bages. Man laver mørdejen ved at smuldre smørret i hvedemel, det gør jeg altid i foodprocessoren, for det er super hurtigt, og herefter tilsættes flormelis og salt. Nu skal dejen samles, den må endelig ikke æltes.

Man samler hurtigt dejen med et æg, og så skal den rulles ud mellem to stykker bagepapir og på køl. Vi vil gerne undgå at ælte dejen, de vi i en mørdej, i modsætning til når vi bager brød, ikke vil have aktiveret for meget gluten. Vi vil nemlig gerne have en sprød og porøs mørdej.

Når dejen er kold, kommes den i en smurt tærteform, og prikkes med en gaffel inden den blindbages i ovnen.

Mens den bager, kan du lave frangipane. Det gør man ved først at blende mandlerne helt fint sammen med vanilje. Så pisker man blødt smør og sukker luftigt, inden man pisker æggene i, og til sidst vender man det fine mandelmel i ægge/sukkermassen.

Når tærten er klar, kommer man sin frangipane i bunden, og fordeler halve blommer uden sten ovenpå. De skal trykkes let ned i frangipanen inden tærten igen skal i ovnen og bages en halv times tid.

Tærten kan serveres lun eller kold, for eksempel med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

blommetærte med frangipane på fad med stykke skåret ud

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man blommetærte med frangipane?

Tærter med frangipane, bør opbevares i køleskabet hvis de ikke spises. Her kan de fint holde sig saftige i 2-3 dage.

Kan blommetærten fryses?

Ja tærten kan sagtens fryses ned og eventuelt lige lunes i ovnen inden den skal serveres.

Kan jeg bruge andet end blommer?

Du kan lave denne tærte med stort set alle slags frugt og bær. Prøv den også med æbler, pærer eller forskellige bær for eksempel brombær, blåbær eller hindbær.

Andre blommeopskrifter du måske vil synes om

stykke af blommetærte med frangipane

Tips og tricks til blommetærte med frangipane

  • Har du mange blommer i haven, så kan du halvere dem, fjerne stenen og fryse dem ned. Så er det altid nemt at bruge dem i en lækker blommetærte.
  • Vil du have en mere efterårsagtig smag? Så prøv at erstatte vaniljen med en lille smule kanel. Blommer og kanel smager også skønt sammen.
  • Vil du ikke lave din egen mørdej, så kan du købe færdiglavet mørdej i mange supermarkeder.
  • Prøv at lave frangipane med andre nødder, for eksempel pistacienødder eller hasselnødder.

Serveringsforslag

  • Server tærten lun med kold vaniljeis som en skøn efterårsdessert med blommer.
  • Server tærten med creme fraiche eller flødeskum.

Elsker du denne blommetærte? Prøv også vores Blommekage

fad med blommetærte med frangipane
blommetærte med frangipane med et stykke skåret på kagespade

Opskrift på nem efterårstærte med blommer

Her får du vores opskrift på en nem og lækker efterårstærte med blommer og vanilje. Den er virkelig nem at lave, og så passer den søde frangipane og de let syrlige blommer så fint sammen.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og bage en dejlig blommetærte med frangipane til din familie. Hvis du har blommer i haven, så er det en opskrift du bliver nød til at prøve.

blommetærte med frangipane på tallerken med blommer bagved
5 fra 2 stemmer

Blommetærte med frangipane

Opskrift på blommetærte med frangipane
Nem blommetærte med mandler og friske blommer. Bunden er en sprød mørdej, og tærten er fyldt med sød frangipane med mandler, og selvfølgelig lækre saftige blommer. Server den med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 528 kcal

Ingredienser

  • 350 g blommer

Mørdej

  • 150 g smør, koldt
  • 250 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 1 æg

Frangipane

  • 100 g mandler
  • 1 vaniljestang
  • 100 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 2 æg

Sådan gør du

Mørdej

  • Start med at lave mørdejen, da den skal ligge i køleskabet inden den bages.
  • Smuldr smørret i hvedemelet. Det kan du nemt gøre ved at bruge foodprocessoren. Tilsæt flormelis og salt, og saml hurtigt dejen med et æg. Det er vigtigt ikke at ælte dejen, den skal kun lige samles.
    150 g smør, 250 g hvedemel, 50 g flormelis, 1 knsp salt, 1 æg
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg dejen i køleskabet i 30-60 minutter.
  • Tænd ovnen på 190 grader over- og undervarme.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet, og læg den i en smurt tærteform på 25 cm i diameter. Prik mange huller i bunden med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Læg et stykke bagepapir ovenpå tærtedejen og fyld tærten med bagekugler, tørrede bønner eller grødris, og blindbag tærten i 20 minutter ved 190 grader.
  • Forbered i mens blommer og frangipane.

Fyld

  • Vask blommerne, del dem på midten, og fjern stenen.
    350 g blommer
  • Hak mandlerne og kernerne fra en vaniljestang helt fint i en blender eller minihakker.
    100 g mandler, 1 vaniljestang
  • Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt herefter et æg af gangen, og pisk godt efter hvert æg.
    100 g smør, 100 g sukker, 2 æg
  • Vend mandelmelet sammen med æg, sukker og smør.

Samling

  • Når tærtebunden er blindbagt, fjernes bagekuglerne samt bagepapiret, og tærtebunden fyldes med frangipane. Læg herefter de halve blommer ovenpå, og tryk dem let ned i frangipane-massen.
  • Bag tærten 30 minutter ved 190 grader.
  • Når tærten er færdigbagt, tages den ud af formen, og køles ned på en rist.
  • Server din blommetærte med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 528kcalKulhydrater: 51gProtein: 9gFedt: 34gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 129mgNatrium: 274mgKalium: 224mgFibre: 3gSukker: 24gA-vitamin: 1021IUC-vitamin: 4mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.