Populært:

Blommekage

5

/5

55 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

55 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Blommerne er her, og vi laver en masse dejlige desserter og kager med blommer lige nu. Denne her helt simple blommekage er en af favoritterne. Både fordi den er så nem og lave, men også fordi den bare smager godt. Læs med her og få vores opskrift på blommekage.

blommekage med mandler på hvid tallerken med blommer

Nem kage med blommer

Denne blommekage er en af sensommerfavoritterne herhjemme lige nu. Blommerne er modne, og det betyder selvfølgelig blommekage.

Denne kage er så nem at lave, og vi laver den ret ofte. Den fungerer nemlig både med æble, pære, rabarber, hindbær og andre frugter og bær. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan komme i kagen.

Blommekagen her blev spist som dessert, men den er også skøn som et stykke eftermiddagskage til kaffen.

Den holder dig lækker og fugtig i flere dage, hvis I altså kan lade være med at spise det hele.

Vi har desværre ikke blommer i haven, så denne er lavet med blommer fra supermarkedet, men har du blommer i haven, så skal du selvfølgelig bruge dem. Vi topper kagen med mandelflager, de smager godt og giver lidt knas til kagen.

fad med blommekage med blommer ved siden af

Ingrediensnoter

Blommer – Modne og lækre blommer. Du kan bruge dem fra haven eller nogle du har købt i supermarkedet eller hos grønthandleren.

Mandelflager – Mandler og blommer kan bare noget sammen. Derfor kommer vi mandelflager på, men det kan du selvfølgelig sagtens springe over eller erstatte med andre typer af nødder.

Vanilje – Vi bruger vaniljepasta når vi bager fordi det er nemt. Du kan også bruge korn fra en vaniljestang i stedet hvis du hellere vil det.

Smør – Denne kage kræver altså bare rigtig smør for at blive lækker og svampet på den helt rigtige måde.

Hvordan laver man blommekage?

Det er heldigvis supernemt at lave denne lækre blommekage med mandler selv. Først skal du skære blommerne ud. Cirka halvdelen skæres i mundrette tern til at komme inden i kagen, og den anden halvdel skæres i både til at lægge ovenpå kagen.

Så skal dejen laves. Det gør man ved at piske æg og sukker luftigt og så tilføje hvedemel og bagepulver. Så hældes smeltet smør i samt vanilje, inden de blomme ternene vendes i dejen.

Dejen hældes i en smurt springform, og blommebådene lægges på toppen af kagen. Til sidst drysses den med mandelflager og bages i ovnen i 40-50 minutter til den er gennembagt.

Når kagen er kølet ned, kan den tages ud af formen og serveres som den er eller med vaniljeis eller flødeskum til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

blommekage med mandler på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Kan kagen fryses ned?

Ja du kan sagtens fryse denne blommekage ned når den er bagt. Lun den eventuelt kort i ovnen inden den serveres.

Kan jeg bruge andet end blommer?

Ja. Denne kage kan bruges som basisopskrift for næsten eller frugt- og bærkager. Prøv den for eksempel som Rabarberkage, Ananaskage, Pærekage eller Brombærkage.

Andre blommeopskrifter du måske vil synes om

hvidt fad med blommekage med mandler

Tips og tricks til blommekage

  • Bagetiden på denne kager afhænger meget af hvor modne og saftige blommerne er. Hvis blommerne er meget bløde og afgiver meget væske skal kagen måske bage lidt længere end angivet. Tjek hvornår kagen er bagt ved at stikke en kødnål eller en gaffel i midten af kagen, og se om der hænger rå dej på når du tager den op.

Serveringsforslag

  • Server kagen som dessert med hjemmelavet Vaniljeis
  • Server som eftermiddagskage med en god kop kaffe

Elsker du blommer? Så prøv Bagte blommer

blommekage med mandler på fad
fad med blommekage med mandler

Opskrift på nem sensommerkage med blommer

Her får du vores opskrift på en lækker blommekage med mandelflager på toppen. Det er en skøn sensommerkage, som kan serveres som dessert eller eftermiddagskage.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere den dejlige kage for din familie eller dine venner. Den er helt oplagt hvis du er så heldig at have blommer i haven.

blommekage med mandler på hvid tallerken med blommer
5 fra 1 stemme

Blommekage

Opskrift på blommekage
Lækker og svampet kage med blommer og mandelflager på toppen. Det er en skøn sensommerkage, som kan serveres som en dessert med vaniljeis til eller bare som eftermiddagskage eventuelt med creme fraiche eller flødeskum til.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 602 kcal

Ingredienser

  • 8 blommer
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
  • 50 g mandelflager, ristede

Sådan gør du

Forberedelse:

  • Ovnen forvarmes til 180 grader alm. ovn
  • Vask blommerne, del del på midten og fjern stenen. Halvdelen af blommerne skæres i mundrette tern, og den anden halvdel skæres i både til at lægge på toppen af kagen.

Dejen:

  • Smørret smeltes i en gryde, lad det køle af inden det skal bruges.
  • Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
  • Derefter tilsættes hvedemel, samt bagepulver og det piskes igen til det er blevet en glat masse.
  • Tilsæt gradvist det smeltede afkølede smør samt vanilje imens der stadig piskes. Når dejen er helt glat, vendes ternene af blommer forsigtigt rundt i dejen.
  • Find en springform på ca. 22 cm. i diameter frem og smør den med smør. Drys den derefter med mel. Hæld nu dejen med blommestykkerne i formen og fordel den i jævnt lag.
  • Fordel blommebådene ud over toppen af kagen og tryk dem let ned.
  • Slut af med at drysse mandelflager ud over kagen.

Bagning:

  • Bag kagen i ca. 40-50 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
  • Når kagen er færdig, køles den inden den tages ud af formen.
  • Server den med cremefraiche eller vaniljeis, eller bare som den er.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 602kcalKulhydrater: 71gProtein: 8gFedt: 33gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 126mgNatrium: 254mgKalium: 264mgFibre: 3gSukker: 43gA-vitamin: 1216IUC-vitamin: 8mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.