Madformadelskere / Dessert / Bagte blommer

Bagte blommer


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Bagte blommer er en skøn sensommerdessert. De kan serveres med vaniljecreme, is eller flødeskum og lidt knas, og så har man en dejlig dessert. Når blommerne er modne, så er det bare at komme i gang, læs med her og få den nemme opskrift.

bagte blommer i fad med tallerken med bagte blommer ristede havregryn og flødeskum

Nem dessert med blommer

Sensommeren og efterårer et fyldt med lækre blommer, og når blommerne er modne, så er det oplagt at lave lækre desserter med de søde stenfrugter.

Blommer har mange i haven, men de kan også købes i supermarkederne eller hos grønthandleren her sidst på sommeren og om efteråret.

Vi serverer gerne bagte blommer med en god vaniljeis, med råcreme eller bare med flødeskum med lidt vanilje i.

Sammen med lidt knas i form af ristede havregryn med mandler i, så er det den bedste sensommerdessert.

Hvis du har blommer i haven, så er det helt oplagt at servere bagte blommer her sidst på sommeren eller i efteråret når blommerne er modne, men du kan også sagtens købe dig til blommer i supermarkedet her i sæsonen.

bagte blommer med ristede havregryn med mandler og flødeskum på tallerken

Ingrediensnoter

Blommer – Du kan bruge alle slags blommer. HVis du har dem i haven, så brug dem, ellers kan de købes i supermarkederne eller hos grønthandleren.

Vanilje – Vanilje og blommer kan bare noget sammen. Så en god vaniljestang er perfekt at bruge til denne opskrift.

Sukker – Der skal lidt sukker på blommerne. Det giver både den rette smag til blommerne, og er med til at lave en lækker sirup i bunden af fadet sammen med saften fra blommerne.

Citronskal – Lidt revet citronskal passer super godt til de søde blommer. Det giver dem lige lidt modspil.

Hvordan laver man bagte blommer?

Det er super nemt at lave bagte blommer til dessert.

Først skal blommerne skæres over, og så lægges de i et fad med skærefladen op ad. Herefter drysses de med en blanding af sukker, vanilje og citronskal inden blommerne bages i ovnen til de er møre.

Blommerne serveres lune eller kolde med vaniljeis, råcreme eller flødeskum og eventuelt lidt knas på toppen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med bagte blommer, ristede havregryn og flødeskum og fad med bagte blommer i baggrunden

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge alle slags blommer?

Ja det kan du faktisk. Brug dem du bedst kan lide. De må gerne være lidt faste i det, og altså ikke overmodne, for så vil de splatte meget ud når de bliver bagt.

Hvad skal jeg servere til bagte blommer?

Du kan servere Vaniljeis, flødeskum elller råcreme til. Du kan også servere lidt knas i form af ristede havregryn eller hakkede nødder eller mandler.

Andre blommeopskrifter du måske vil synes om

bagte blommer med havregrynsknas og flødeskum

Tips og tricks til bagte blommer

  • Prøv at lægge et par kanelstænger i fadet når du bager blommerne, det giver en dejlig efterårssmag til de bagte blommer.
  • Hvis du bruger meget syrlige blommer, kan det være du skal tilsætte lidt ekstra sukker til opskriften.

Serveringsforslag

  • Server med hjemmelavet Vaniljeis og hakkede mandler på toppen.
  • Server med flødeskum og ristede havregryn med mandler.
  • Brug de bagte blommer i en lækker trifli for eksempel med makroner og råcreme.

Har du haven fyldt med blommer? Så prøv også opskriften på Syltede blommer

fad med bagte blommer og desserttallerken med blommer, flødeskum og ristede havregryn
bagte blommer med vanilje, flødeskum og havregrynsknas på tallerken

Opskrift på dessert med blommer i ovn

Her får du vores opskrift på lækre bagte blommer med vanilje. De er en skøn dessert her sidst på sommeren eller i starten af efteråret når blommerne er modne.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften. Du kan servere blommerne lune eller afkølede med ristede havregryn eller nødder og is, flødeskum eller råcreme.

bagte blommer i fad med tallerken med bagte blommer ristede havregryn og flødeskum
5 fra 1 stemme

Bagte blommer

Opskrift på bagte blommer
Søde bagte blommer er en skøn sensommer- eller efterårsdessert. Blommerne kan serveres lune eller kolde med for eksempel vaniljeis og ristede havregryn eller med råcreme eller flødeskum.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 113 kcal

Ingredienser

  • 8 blommer
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • ½ citron, skallen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær blommerne over på midten og fjern stenen.
  • Læg de halve blommer i et ildfast fad med skærefladen op ad.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret. Riv citronskal og bland det med sukkeret.
  • Drys sukker med vanilje og citronskal ud over de halve blommer, læg også den tomme vaniljestang i fadet.
  • Bag blommerne i ovnen i 15-20 minutter til de er helt møre.
  • Server de bagte blommer med blommesiruppen fra bunden af fadet, flødeskum og vaniljeis og eventuelt ristede havregryn med mandler.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 113kcalKulhydrater: 28gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.02gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.2gNatrium: 0.2mgKalium: 215mgFibre: 2gSukker: 26gA-vitamin: 456IUC-vitamin: 15mgCalcium: 8mgJern: 0.2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD blomme opskrifter, Blommer, blommer i ovn, blommer opskrift, Dansk dessert, Dessert i glas, dessert med blommer, Dessert uden hvedemel, Efterårsdessert, Nem blommedessert, opskrift med blommer, Sommer
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.