Populært:

Blommemarmelade

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Efteråret er sæson for lækre danske blommer. Hvis du er så heldig at have et blommetræ i haven, så får du måske blommer i overflod lige nu. Så kan du med fordel lave en skøn hjemmelavet blommemarmelade. Læs med her og få vores nemme opskrift på den bedste marmelade med blommer.

blommemarmelade i glas med blommer og brød ved siden af.

Hjemmelavet marmelade på brød

Ungerne elsker et stykke hjemmebagt brød når de kommer hjem fra skole og børnehave. Det er endnu bedre hvis der også er hjemmelavet marmelade til at komme oven på.

De er glade for de fleste slags marmelade. Brombærmarmelade er en af favoritterne, men denne blommemarmelade ligger også ret højt på listen over favoritter.

Den er sød, cremet og så har den en mild smag af kanel. Den er simpelthen så lækker i smagen!

Hvis du har rigtig mange blommer i haven, kan du nemt lave marmelade og gemme det i mange måneder, eller du kan vælge at fryse blommerne ned og lave marmelade eller andre lækre sager i løbet af vinteren.

Når jeg fryser blommer ned, så plejer jeg at dele dem på midten og fjerne stenen, og så kommer de i en frysepose. Så er de klar til at komme i marmelade, grød eller hvad jeg nu vil bruge dem til.

Når du laver marmelade, skal du huske at rengøre og skolde glassene. Jeg skyller dem gerne i spiritus, så holder marmeladen længere. Når den er åbnet, skal den opbevares i køleskabet og spises indenfor et par uger.

brød med hjemmelavet blommemarmelade og glas med marmelade.

Ingrediensnoter

Blommer – Danske blommer fra haven er klart at foretrække. Du kan også købe danske blommer i supermarkederne eller ved grønthandleren indenfor sæsonen.

Syltesukker – Det er nemt at lave marmelade med syltesukker. Der er nemlig allerede pektin i, så du er sikker på at marmeladen stivner, og du behøver ikke at tilsætte andet geleringsmiddel.

Kanel – Kanel og blommer kan bare noget sammen. Det smager skønt at koge en kanelstang sammen med marmeladen.

Hvordan laver man hjemmelavet blommemarmelade?

Det er supernemt at lave denne marmelade med blommer.

Først skal blommerne gøres klar. De vaskes, deles på midten, og så skal stenen fjernes. Blommerne skæres i tern, og kommes i gryden sammen med vand, syltesukker og kanel.

Kog marmeladen op, og lad den småsimre i en halv times tid indtil den er helt kogt ud og cremet og lækker. Kom marmeladen på skoldede glas, og lad det køle ned inden det serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmelavet blommemarmelade med kanel og brød.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man blommemarmelade?

Hjemmelavet marmelade der er på skoldede glas der er skyllet i spiritus eller atamon, kan opbevares køligt og mørkt. Når glasset er åbnet, bør det opbevares i køleskabet.

Hvor længe kan hjemmelavet marmelade holde sig?

Hvis du opbevarer din marmelade køligt og mørkt, kan den holde sig i et års tid som minimum. Når det er åbnet, kan det holde sig i køleskabet et par uger.

Kan jeg tilsætte andet end blommer?

Ja! Det er lækkert at komme rabarber i eller æbler. Prøv dig også gerne frem med andre frugter.


marmelader og sylteTøj du måske vil synes om

brød med marmelade.

Tips og Tricks

 • Smag
  • Her er der tilføjet lidt kanelsmag, men hvis du ikke er vild med smagen af kanel kan den sagtens springes over. Du kan også bruge lidt lakrids, ingefær eller den smag du godt kan lide.

Serveringsforslag

Elsker du denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på Rabarber/blomme marmelade
blommemarmelade i glas med blommer og brød ved siden af.

Opskrift på marmelade med blommer

Her får du vores opskrift på en klassisk blommemarmelade med en mild smag af kanel. Den er nem at lave, og du kan nemt sætte ungerne til at hjælpe med at skære ud og røre i gryden.

Hvis du har blommer i haven, så er det bare med at få lavet nogle af dem til en lækker marmelade, så du kan gemme den søde smag hele vinteren. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften på den skønne syltetøj.

blommemarmelade i glas med blommer og brød ved siden af
5 fra 1 stemme

Blommemarmelade

Efterårets blommesæson betyder blommemarmelade! Prøv en skøn hjemmelavet marmelade med blommer og en mild smag af kanel på et stykke hjemmebagt franskbrød. Det smager fantastisk!
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Marmelade
Køkken Dansk
Antal 3 glas
Kalorier 642 kcal

Ingredienser

 • 800 g blommer
 • 400 g syltesukker
 • ½ dl vand
 • 1 kanelstang

Sådan gør du

 • Rengør blommerne, fjern sten og skær dem i tern.
  800 g blommer
 • Kom blommetern, syltesukker, vand og kanelstang i en gryde og kog op.
  400 g syltesukker, ½ dl vand, 1 kanelstang
 • Lad marmeladen simre ved lav varme i 30 minutter eller til den er helt kogt ud og har en god konsistens. Den vil blive lidt tykkere når den køler ned.
 • Kom marmeladen på rene og skoldede glas, der er skyllet i atamon eller spiritus. Lad dem køle ned, og så er marmeladen klar til servering.
 • Marmeladen opbevares køligt og mørkt, og i køleskabet efter åbning.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 642kcalKulhydrater: 165gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 2mgKalium: 426mgFibre: 4gSukker: 160gA-vitamin: 923IUC-vitamin: 25mgCalcium: 30mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. september 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.