Efteråret er sæson for lækre danske blommer. Hvis du er så heldig at have et blommetræ i haven, så får du måske blommer i overflod lige nu. Så kan du med fordel lave en skøn hjemmelavet blommemarmelade. Læs med her og få vores nemme opskrift på den bedste marmelade med blommer.
Hjemmelavet marmelade på brød
Ungerne elsker et stykke hjemmebagt brød når de kommer hjem fra skole og børnehave. Det er endnu bedre hvis der også er hjemmelavet marmelade til at komme oven på.
De er glade for de fleste slags marmelade. Brombærmarmelade er en af favoritterne, men denne blommemarmelade ligger også ret højt på listen over favoritter.
Den er sød, cremet og så har den en mild smag af kanel. Den er simpelthen så lækker i smagen!
Hvis du har rigtig mange blommer i haven, kan du nemt lave marmelade og gemme det i mange måneder, eller du kan vælge at fryse blommerne ned og lave marmelade eller andre lækre sager i løbet af vinteren.
Når jeg fryser blommer ned, så plejer jeg at dele dem på midten og fjerne stenen, og så kommer de i en frysepose. Så er de klar til at komme i marmelade, grød eller hvad jeg nu vil bruge dem til.
Når du laver marmelade, skal du huske at rengøre og skolde glassene. Jeg skyller dem gerne i spiritus, så holder marmeladen længere. Når den er åbnet, skal den opbevares i køleskabet og spises indenfor et par uger.
Ingrediensnoter
Blommer – Danske blommer fra haven er klart at foretrække. Du kan også købe danske blommer i supermarkederne eller ved grønthandleren indenfor sæsonen.
Syltesukker – Det er nemt at lave marmelade med syltesukker. Der er nemlig allerede pektin i, så du er sikker på at marmeladen stivner, og du behøver ikke at tilsætte andet geleringsmiddel.
Kanel – Kanel og blommer kan bare noget sammen. Det smager skønt at koge en kanelstang sammen med marmeladen.
Hvordan laver man hjemmelavet blommemarmelade?
Det er supernemt at lave denne marmelade med blommer.
Først skal blommerne gøres klar. De vaskes, deles på midten, og så skal stenen fjernes. Blommerne skæres i tern, og kommes i gryden sammen med vand, syltesukker og kanel.
Kog marmeladen op, og lad den småsimre i en halv times tid indtil den er helt kogt ud og cremet og lækker. Kom marmeladen på skoldede glas, og lad det køle ned inden det serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Hjemmelavet marmelade der er på skoldede glas der er skyllet i spiritus eller atamon, kan opbevares køligt og mørkt. Når glasset er åbnet, bør det opbevares i køleskabet.
Hvis du opbevarer din marmelade køligt og mørkt, kan den holde sig i et års tid som minimum. Når det er åbnet, kan det holde sig i køleskabet et par uger.
Ja! Det er lækkert at komme rabarber i eller æbler. Prøv dig også gerne frem med andre frugter.
marmelader og sylteTøj du måske vil synes om
- Rabarber/blomme marmelade
- Brombærmarmelade
- Blåbærsyltetøj
- Rabarbermarmelade med æbler og vanilje
- Æblegele
Tips og Tricks
- Smag
- Her er der tilføjet lidt kanelsmag, men hvis du ikke er vild med smagen af kanel kan den sagtens springes over. Du kan også bruge lidt lakrids, ingefær eller den smag du godt kan lide.
Serveringsforslag
- Server på friskbagt Franskbrød med birkes eller Verdens bedste boller.
- Spis den i pandekager eller på vafler.
Elsker du denne opskrift?
Prøv også vores opskrift på Rabarber/blomme marmelade
Opskrift på marmelade med blommer
Her får du vores opskrift på en klassisk blommemarmelade med en mild smag af kanel. Den er nem at lave, og du kan nemt sætte ungerne til at hjælpe med at skære ud og røre i gryden.
Hvis du har blommer i haven, så er det bare med at få lavet nogle af dem til en lækker marmelade, så du kan gemme den søde smag hele vinteren. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften på den skønne syltetøj.
Blommemarmelade
Ingredienser
- 800 g blommer
- 400 g syltesukker
- ½ dl vand
- 1 kanelstang
Sådan gør du
- Rengør blommerne, fjern sten og skær dem i tern.800 g blommer
- Kom blommetern, syltesukker, vand og kanelstang i en gryde og kog op.400 g syltesukker, ½ dl vand, 1 kanelstang
- Lad marmeladen simre ved lav varme i 30 minutter eller til den er helt kogt ud og har en god konsistens. Den vil blive lidt tykkere når den køler ned.
- Kom marmeladen på rene og skoldede glas, der er skyllet i atamon eller spiritus. Lad dem køle ned, og så er marmeladen klar til servering.
- Marmeladen opbevares køligt og mørkt, og i køleskabet efter åbning.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. september 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her