Marmelade
Her på siden finder du alle vores opskrifter på marmelade og syltetøj. Det er en god måde at gemme sommerens frugter og bær lidt længere, og det er skønt at tage et glas hjemmelavet marmelade frem, også når vinteren er kommet.
Opskrifter på syltetøj og marmelade
Hjemmelavet marmelade
Marmelade og syltetøj må ikke mangle når vi serverer en god morgenmad for familien eller laver brunch til gæster. Du kan nemt selv lave din egen marmelade, og det er faktisk ikke så svært som du måske tror.
Morgenmad, brunch eller ostebordet
Marmelade og syltetøj hører sig til når vi spiser morgenmad her i Danmark. Det er lækkert på både boller, franskbrød og rundstykker, som jo nok er danskernes foretrukne når det kommer til morgenmad.
Hvad enten du skal servere en klassisk morgenmad med morgenbrød, en brunch med et flere små retter eller et overdådigt ostebord, så er hjemmelavet marmelade en god ide. Du kan lave det i alverdens afskygninger, og fælles for dem er, at det faktisk ikke er ret svært.
Ofte stillede spørgsmål
Vi bruger ordene marmelade og syltetøj lidt i flæng. Men egentlig er syltetøj lidt tyndere i konsistensen og lavet med hele bær mens marmeladen er den mere udkogte eller purerede version. Begge dele smager skønt, og du kan koge marmeladen lidt mere/mindre for at få præcis den konsistens du gerne vil have.
Ja det kan du i hvert fald! Det er super nemt at snuppe en pose frosne bær i supermarkedet og lave en lækker marmelade derhjemme.
Hvis du skolder dine glas og skyller dem i for eksempel spiritus, så kan de holde sig virkelig længe. Vi har dem tit stående et års tid i et køligt og mærkt viktualierum, og her holder de sig rigtig fint. Husk at sætte dem i køleskabet når glasset er åbnet.
Ja det kan du. Kom marmeladen i mindre plastbøtter med et tætsluttende låg og så kan du sagtens komme dem i fryseren.